Автор |
Съобщение |
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 16:47
<GLaDiaToR> написа: Незнам дали има прераждане, но едва ли всичко свършва със смърта. Човекът е едно уникално природно явление. Това което ни отличава от останалите организми е РАЗУМА. Поне до този момент, не сме срещнали други РАЗУМНИ същества. Затова едвали всичко свършва със смърта, все пак не сме обикновенни прасета или мишки, нали?!
П.С. А може и да няма нищо след смърта. Просто човек заспива... и не се събужда.
В гроба всички сме еднакви.. И мишки и комари и хора.. Разум можем да използваме само докато сме живи.
___________________________________ Her eyes... lost... forever...
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 16:56
Свято дърво !
" Прераждане или има или няма. Нали така ? " Така е. Прераждане има. Просто не се прераждат всички хора, а само тези , които истински вярват , че ще се преродят... според мойте теории, мозъкът ни е доста тясно свързан с ' енергията , която е навсякъде ' . И ние можем да контролираме тази енергия според нашите желания.. принципно ние го правим неусетно, без да знаем как.. ( поради многото % от мозъка които не използваме , а там се крият толкова много отговори... )
Нещо от сорта на - като повярваш в нещо истински и то става ! Разбира се не мога да кажа - пред мен има крава .. и тя да се появи. Материалния свят не се засяга толкова лесно, но не е и невъзможно... за телепортация и дума да не става, лол ( въпреки, че може да дойде един ден в който - смеейки се сега на мисълта за телепортация , бъдещите хора да ни се смеят, че не сме вярвали на такова нещо.. Имаше една тема, мисля, че е още на 1-ва страница как учените са 'спряли' светлинния поток и отново са го пуснали.. благодарение на промяна на атомната структура.. еми вече нищо не ми пречи да повярвам , че след еди колко си стотин или хиляди години ще може така да се променят и контролират атомните групи на човека и той да се тееелееепооортира. ) Та : телекинезата също е истинска, доказано е отново от научен филм, както и прераждането... ако се сетя за точните имена на филмите, мисля че от Замунда ги бях изтеглил, ще ти ги кажа, вземи и ти ги изгледай...
Просто човек има способността да контролира 'свръхестествено' нещата около него, ако поиска. Добре, че в това вярват малцина, иначе наистина щеше да настъпи края на света... Ако го вярваш истински - ке стане. Ако не го вярваш - ми нема стане. Ако направиш нещо с мисълта - аеее да проам, ама не вярвам мноо мноо - еми неа стане.
Със здраве!
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 16:59
Атомът не е ли част от материалното ? Той не изгражда ли всичко което ние виждаме, докосваме и т.н ?
Човек може и след 100 години да успее да контролира атомите и телепортацията да стане реалност.. но не е въпросът в това. Прераждането не е част от материалния свят. Разумът не може да го дефинира!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:00
Епа аз толкоз философствах, че чак накрая се овъртях в собствените си теории...
П.п. На харабията, защо пък ми го задаваш тоз въпрос, сякаш някъде съм го отрекъл.
-------------------
Разумът може да дифинира абсолютно всичко на тази и онази Земя. Атомът е част от материалното, а прераждането не е , да така е. Самия процес ' прераждане ' не е на физично ниво.. А ти в никакъв случай не може да приемеш , че има само физично ниво.. поне трябва да не изключваш Астралното...
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:11
The Chameleon написа: Имаше една тема, мисля, че е още на 1-ва страница как учените са 'спряли' светлинния поток и отново са го пуснали.. благодарение на промяна на атомната структура.. еми вече нищо не ми пречи да повярвам , че след еди колко си стотин или хиляди години ще може така да се променят и контролират атомните групи на човека и той да се тееелееепооортира. ) Просто човек има способността да контролира 'свръхестествено' нещата около него, ако поиска. Добре, че в това вярват малцина, иначе наистина щеше да настъпи края на света... Ако го вярваш истински - ке стане. Ако не го вярваш - ми нема стане. Ако направиш нещо с мисълта - аеее да проам, ама не вярвам мноо мноо - еми неа стане. Със здраве!
Първото е относно въпроса за атомите.
А за останалото..
Добре... ти ще скочиш от дванадесетия етаж с ВЯРАТА че законите на гравитацията не съществуват.. и че това дето е долу не е цимент а пух.
|
|
|
|
|
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:14
The Chameleon написа: Разумът може да дифинира абсолютно всичко на тази и онази Земя. Атомът е част от материалното, а прераждането не е , да така е. Самия процес ' прераждане ' не е на физично ниво.. А ти в никакъв случай не може да приемеш , че има само физично ниво.. поне трябва да не изключваш Астралното...
Не може нещо, за което се твърди че е съвършено и недосегаемо, да бъде пресъздадено в човешкото съзнание чрез разума.
В противен случай то не би било съвършено.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:14
" Разбира се не мога да кажа - пред мен има крава .. и тя да се появи. Материалния свят не се засяга толкова лесно " казах аз. Четеш ли изобщо какво ти пиша?
П.п. "нещо, за което се твърди че е съвършено и недосегаемо" <- Прераждането? Та то не е нито едно от двете... И точно чрез разума може да бъде пресъздадено всичко
|
|
|
|
|
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:21
The Chameleon написа: П.п. "нещо, за което се твърди че е съвършено и недосегаемо" <- Прераждането? Та то не е нито едно от двете... И точно чрез разума може да бъде пресъздадено всичко Цитат: Прераждане или има или няма. Нали така ? Не може да има малко прераждане и малко непрераждане.То си е там ако съществува и не е там ако не съществува.То не може да бъде докоснато, видяно или помирисано.До сега не се вписва в човешките знания и схващания за света и проблемите, свързани с него.Прераждането не е нещо от материалния свят, защото в противен случай ние щяхме да го видим, докоснем или помиришем. Философията казва че едно нещо е съвършено ако то не може да бъде пресъздадено, сътворено или разрушено.Всяко материално нещо е създадено.То не е вечно и съвършено и може да се разруши.
Казахме че прераждането не спада към категорията с материалните неща.Тоест то е несътворимо.Никой не го е пресъздал и никой още не го е разрушил.От тук следва че то е съвършено.
Но : Щом разума е създал идеята че прераждане може и да има, следва че то не е съвършено.Или че то не съществува.
|
|
|
|
|
Gaahlskagg
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:22
Leader. написа: Gaahlskagg написа: В човек има енергия и тя никога не се губи.Какво става с нея след смърта ми е напълно непонятно,но възможно е тази енергия да се пренесе в друго живо същество,макар и повечето хора да не вярват в това. Да но енергия има във всичко живо и неживо а не само в човек.А кой знае,може и да сме сбъркали религията и да трябва да вярваме в Тангра(нали се сещате там че той е навсякъде и във всичко и като ъмре човек става част от него,или нещо такова ) П.П. ако сте толкова любопитни що не фанете да умрете всички и не видите как е
Прав си във всичко има енергия и понякога дори в един камък има повече енергия отколкото в един човек....
___________________________________ "Zarezi ex quo Vulgares."
|
|
|
|
|
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:25
Gaahlskagg написа: Leader. написа: Gaahlskagg написа: В човек има енергия и тя никога не се губи.Какво става с нея след смърта ми е напълно непонятно,но възможно е тази енергия да се пренесе в друго живо същество,макар и повечето хора да не вярват в това. Да но енергия има във всичко живо и неживо а не само в човек.А кой знае,може и да сме сбъркали религията и да трябва да вярваме в Тангра(нали се сещате там че той е навсякъде и във всичко и като ъмре човек става част от него,или нещо такова ) П.П. ако сте толкова любопитни що не фанете да умрете всички и не видите как е Прав си във всичко има енергия и понякога дори в един камък има повече енергия отколкото в един човек....
Аз вече ще си говоря с камъни.
Мъртвата природа не притежава енергия.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:29
Философия.. остави я ти философията.
Ей сега ще ти дам един пример от философията, който изучавахме тази година -
Ахил решил да се надпреварва с костенурката като трябвало да изминат 1 метър. Костенурката го изминала за 10 минути. Ахил не успял да го измине изобщо.
Колко време ти трябва да за изминеш 1 метър? Секунда-две? Еми ако почнеш да разделяш тази секунда на хиляди частици, на стотици хиляди частици, на стотици хиляди милярди стотици хиляди милярди.... частици. Еми изминаването на този 1 метър се превръща в безкрайност. А щом няма край.... значи няма да му стигне времето до края на света и обратно , за да мине този 1 метър... Философия! Да, вярно е, че тез секунда-две могат да се разделят на безкрай малки частици и никога да не успее да ги мине. Ама... какъв е смисъла.. -.- След като той просто си ги минава за секунда.
Така , че отново ще ти кажа - остави Философията, бидейки неподходяща за изследване на истинността и характеристиките на прераждането като процес, и мястото му във вселената...
|
|
|
|
|
NeO_Zealot
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:38
@ The Chameleon - оставам с впечатлението,че си гледал " The Secret"
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:40
А аз не...
|
|
|
|
|
NeO_Zealot
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:45
The Chameleon написа: Свято дърво ! " Прераждане или има или няма. Нали така ? " Така е. Прераждане има. Просто не се прераждат всички хора, а само тези , които истински вярват , че ще се преродят... според мойте теории, мозъкът ни е доста тясно свързан с ' енергията , която е навсякъде ' . И ние можем да контролираме тази енергия според нашите желания.. принципно ние го правим неусетно, без да знаем как.. ( поради многото % от мозъка които не използваме , а там се крият толкова много отговори... ) Нещо от сорта на - като повярваш в нещо истински и то става ! Разбира се не мога да кажа - пред мен има крава .. и тя да се появи. Материалния свят не се засяга толкова лесно, но не е и невъзможно... за телепортация и дума да не става, лол ( въпреки, че може да дойде един ден в който - смеейки се сега на мисълта за телепортация , бъдещите хора да ни се смеят, че не сме вярвали на такова нещо.. Имаше една тема, мисля, че е още на 1-ва страница как учените са 'спряли' светлинния поток и отново са го пуснали.. благодарение на промяна на атомната структура.. еми вече нищо не ми пречи да повярвам , че след еди колко си стотин или хиляди години ще може така да се променят и контролират атомните групи на човека и той да се тееелееепооортира. ) Та : телекинезата също е истинска, доказано е отново от научен филм, както и прераждането... ако се сетя за точните имена на филмите, мисля че от Замунда ги бях изтеглил, ще ти ги кажа, вземи и ти ги изгледай... Просто човек има способността да контролира 'свръхестествено' нещата около него, ако поиска. Добре, че в това вярват малцина, иначе наистина щеше да настъпи края на света... Ако го вярваш истински - ке стане. Ако не го вярваш - ми нема стане. Ако направиш нещо с мисълта - аеее да проам, ама не вярвам мноо мноо - еми неа стане. Със здраве!
Вярванията ти,изложени в този пост са горе-долу 1:1 с тези от горепосочения филм (доста сектантски,бтв.Който го е гледал,ще разбере) Мисля,че би бил полезен за бъдещи разсъждения по темата.В арена май го имаше,ако има някой заинтересован http://www.thesecret.tv/ " This is The Secret to everything - the secret to unlimited joy, health, money, relationships, love, youth: everything you have ever wanted."
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:50
Хей.. мерси
Но не.. не съм го и чувал, всичко е базирано на опит и мои си разсъждения
|
|
|
|
|
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:54
Добре още един въпрос :
Растенията например имат ли душа ?
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 17:57
Ами.. трудно е да се каже, поне аз не съм сигурен.. има теории/философии , че всичко има душа или както каза Gaahlskagg : във всичко има енергия, а според мен душата си е баш чиста енергия..
П.п. отново казвам, не знам за растенията: )
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 18:03
hettllo написа: Добре още един въпрос :
Растенията например имат ли душа ?
Не. Растенията са живи на едно много примитивно равнище, на което изпълняват вродени команди, за да оцелеят. Те са живи единствено в чисто биологичния смисъл, притежават живителна енергия, но са лишени от душа, също както и от съзнателна мисъл (без двете да са неразривно свързани).
И не, душата няма нищо общо с телепортацията. Също както научните обяснения за създаването на света и Вселената изобщо не отричат съществуването на Бога. Напротив, мнозина вярващи физици от световна величина са на мнение, че теориите за големия взрив и прочее са именно доказателство, че Бог съществува. Така че дали сега ще представяш душата наивно, или след два-три века някой надут и разглезен "учен" ще излезе с обяснение за енергийни полета и прочее, същината на въпроса си остава непроменена. Не съм ли прав?
|
|
|
|
|
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 18:05
Ледник написа: hettllo написа: Добре още един въпрос :
Растенията например имат ли душа ? но са лишени от душа, също както и от съзнателна мисъл (без двете да са неразривно свързани).
Значи човек единствено има душа, правилно ли да разбриам ?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|