Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Статия : Killing Floor .
Публикувано на: 06 Яну 2007 16:58

Killing Floor 2.0
Killing Floor 2.0 е mod Unreal 2004 - един от многото . Но за разлика от другите тук Нереалното е много малко . Цялостният облик и физика е заменена . Затова спокоино мога да каза че Killing Floor е една изцяло нова игра .

Killing Floor 2.0 носи подзаглавието COOP SURVIVAL HORROR и повярваите всяка дума от подзаглавието си е точно на мястото . За какво става дума .
Деиствието на Killing Floor се развива в наши дни ( по точно през 2004 )
в Лондон . Мегакомпания оповестява пред светът че ще освободи човечеството от всички болести и мъки благодарение на чудодеината си ваксина която изработват . Мегакомпанията дори изнася резултати кито потвърждават думите им . Всичко е като някакъв сън .... Някъде през януари главната лаборатория на Хоризон ( мегакомпанията ) бива зривена от екстремисти който виждат в новите суперхора заплаха срещу редът на природата . Скоро екстремистите биват приклещени и безмилостно заличени от лицето на земята благодарение на воените и правителството ( който виждат във ваксината оръжие ). Хоризон използва случая и прехвърля деиноста си във добре прикрити лаборатории далеч от очите на обикновенните хора и обявява че до седем месеца ще отвори врати отново . През октомври първите индикации че утопичното бъдеще по скоро ще бъде ад се появяват . В покраинините на Лондон биват извършени няколко брутални убиства - жертвите са буквално оглозгани . Правителството се намесва бързо и покрива случилото се . Месец по късно нищо вече не може да се прикрие . По голямата част от Лондон е в руини , навсякъде шетат уродливи същества който най-лесно могат да се определят като живи-мъртви .
Тук се появявате вие . Член на елитен отряд вие бивате изпращани в най-горещите точки на страната . Мисиите ви варират от - Задръжте позицията си или умрете, до не позволяваите дори и един изруд да се измъкне жив .
Така след като се запознах с тая информаця аз като един виден унищожител на зомбита подкарах играта . Нагласата ми беше ясна - аз все пак бая зомбита съм покосил в моят геим животец следователно надали тука щях да срещна някакви особени проблеми . Пускам си аз картата Западен Лондон . Спускат ме с Хеликоптер на някаква улица връчват ми един пистолет и ми поставят мисията да задържа огромна вълна от неживи която се насочва насам и има за цел да стигне до вътрешноста на Лондон където се намира лагер за оцелели ( и рабира се ако не мога да ги задържа то поне да ги нахраня с моята плът ). Нивото изглеждаше добре - дълги улици няколко згради удобни за отдържане . Забравих да спомена преди първата вълна от зомбита имате 40-50 секунди да огледате нивото за някакви оръжия . Та тръгвам аз по улиците и намирам БуллПъп ( автомат ) с четири пълнителя всеки с по четиридесет патрон . Взимам го и тръгвам да си търся прикритие вече предвскусваики кървавата битка . Скокнах в някаква църква - идеална за защита , два входа , алтар зад който да застана , просторно . Времето изтече и се показа брояча показващ колко зомбита остават ( 36 в първа вълна ). Тридесет секунди по-късно кръв , черва ,меса ... само дето това бяха мойте вътрешности . Ок нещо се разсеях , не бях спал , пиян съм - иначе казано те просто извадиха късмет .
Рестарт и нова проба . Ок тоя път имам помпа и съм много ядосан - елате ми повече . Минута и пловина по късно - кръв чарва и меса , отново от моето тяло . Но бележа напредък тоя път повалих и десетина зомбита .
Общо взето това бяха първите ми няколко часа в тая игра . Ако си мислите че това е стандартният шутар в който громите хиляди зомбита с гол в ръката .. нож то сте много далеч от идеята . Че ще громите хиляди зомбита ( буквално ) от сега ви го заявявам , но ще ги громите само ако имате добър отбор и наистина добре подбрани оръжия . Забравете соло изпълненията с автомат опряли гръб в стената - това винаги завършва фатално ( и то не за зомбитата разбира се ).
Това е първата игра в която наистина започнах да мисля за отбора си и да се старая да ги запазя живи . Тука идеята да вземеш фрага на приятелчето не съществува защото фраговете са предостатачно . Това е Killing Floor тук отбора е на първо място ( и повярваите бързо ще стигнете и вие до този извод ) . Всяка карта има няколко добри позиции за отдържане срещо вълните ( който в един момент наброяват 200 доста яки зомбита ) и всяка позиция има поне два входа който трябва да бъдат пазени - дали като се разделите на две групи или като заварявате вратите . Екшана е наситен . Кръв има в изобилие а куршумите се леят като водка в присъствието на чалга певица . Да спомена за интелекта на противниците . Ми той не съществува ... все пак зомбитата са си кухи леики но все пак използват няколко хитринки . Първо повечето от от видовете зомбита имат неприятни спецялни умения . Второ на картата има няколко точки от който се появява сганта и тези точки са така разположени че да не можете да ги владеете . Другото което мога да спомена е че ако се намирате в стая с два входа то задължително зомбитата ще нахлуят и през двата така че да ви отрежат пътят за бягство . Всъщност колкото входа има от толкова ще ви дойдат . Хубавото е че зомбитата са на вълни . Иначе казано - първа вълна 30 зомбита ( до 100 в зависимост колко хора сте в сървара ) след като я избиете имате 40-50секунди в който да оправите барикадата си и да си закупите оръжие от магазина ( мда има и такова животно но за това по-нататък ). В повечето сървари вълните са петнадесет на брой като някъде след осмата вълна обикновенно започват смъртните случаи а към вълна 12-13 положението става трагично ( не че вие като пълен нооб няма да измрете още на втора вълна ( както аз самият )). Важно е да спомена че между вълните за кратко време на определено място по картата се отваря магазин за оръжия - там можете да продадете сегашното си оборудване и да закупите нова както и да си набавите патрони . О да съвсем забравих да спомена че нямате мерник в тая игра ( само две оръжия имат прицелване при алтернативна стрелба ).
Така има още един фактор който доста често ще ви погребва . Въпреки че зомбитата са бавни то вие не сте чак толкова по бързи . И колкото повече оръжия носите толкова по бавни сте ( идеята да хванете десет тежки картечници можете да я забравите веднага ). Здравето ви също е от значение . 100% здраве = 100% скорост , 90% здраве = 90% скорост . Сами можете да се справите с оравнението .
Сега нека спомена за оръжията .

Knife - ок наясно сте с това си режете кебабчетата и горе долу с това приключва употребат на ножа - не го използваите срещу зомбита ще си изпатите .

Lead Pipe - същата работа .

Axe - добре това вече е друго нещо . Не че можете да го ползвате срещу по яките или срещу голяма масовка слаби зомбита но ще можете да клъцнете някоя друга глава в пристъп на умопомрачение .

9 mms - първото ви огнестрелно оръжие . Слабо пистолетче с петнадесет потрона в пълнител компенсира с точност и сравнително бързичка стрелба . Но далеч не си струва да го ползвате след първа вълна .

Dual 9 mms - горното по две . Тук вече слабичкото пистолетче не е толкова слабичко . Ще можете да свалите дори някой от по тлъстите зомбита . Много добра скорост и сравнително добри поражения .

Handcannon - играе го Дезърт Игъл . Мощнен и доста скоростен . Всичко би било чудесно ако наместо седем патрона имаше двадест в пълнител . Като последно средство за отбарана може да ви свърши работа но като цяло няма да го ползвате .

Winchester - Това вече е истинско оръжие . Чудесна пушка далеч не е най-мощната но е страшно далекобоина и едно от двете оръжия който при алтернативна има мерник . Най-добрият ви приятел срещу Сирените ( ще стане дума по доло ). В магазина струва 300 евро .

Shotgun - Още едно най-добро приятелче . Стандартна помпа . Побира осем патрона , мощно е на близки растояния и стреля сравнително бързо . Повечето врази ще падат от един истрел в мутрата . 300 евро и е ваша .

Hunting Shotgun - тук вече говорим за божественно оръжие . Това е ловна пушка с рязани цеви която изтрелва два патрона наведнъж . С пълен патрондаш имате точно 23 изтрела но това може да значи 70-80 мъртви зомбита . Дори най-яките гадове не могат да издържът повече от 3 истрела.
Ще ви трябва малко време да свикнете с оръжието и как да боравите с него но щом го овладеете масата зомбита няма да са ви проблем . 450 евро и тази хубавица е ваша ( не можете да я намерите по картата ).

Bullpup - играе го автомата в тая игра . Това оръжие е много презряно от мен . Слабо , много бързо и точно . И все пак толкова слабо че чак не си струва да обяснявам за него . Ще го ползвате само ако го намерите по картата но никога няма да си го купите макар да стува само 120 евро .

Crossbow - Второто оръжие с което можете да се прицелвате ( еквивалент на снаипера в другите игри ). И макар да отстъпва по мощност на Hunting Shotgun то стрелите на тоя арбалет имат възможноста да преминават през вълна от зомбита . Стреляте по първото зомби от редичката и всяко зомби в права линия зад него получава здрави щети . Това е второто оръжие което ще ви спаси от Сирените ( както и Winchester-а ). Струва 500 евро в магазин ( не можете да го намерите по картата ).

LAW - Базука . Мощно е ама много . Изтрел в тълпа зомбита прави чудеса с това оръжие . Уви колкото и мощно и прецизно да е то имам два недостатака . Първо в тази игра зомбитата винаги са на една ръка разтояние и доста често ще си нанасяте щети от масовият демидж . Воторот е че LAW-а е толкова тежък че вземете ли го ще можете да носите само Dual 9 mms и нищо друго с него . И макар на първите вълни това да не е болка за умиране то нататък става доста гадно . Разбира се ако имате добър тим няма от какво да се страхувате . Струва зашеметяващите 600 евро в магазина ( не можете да го намерите по картата ).

Frag Grenade - част от стандартната ви екипировка . Можете да носите максимално 9 от тях . Тези гранати най-често ще ви спасяват животът. Една допълнителна ескстра е че две гранати хвърлени близо една до друга ще се възпламенят заедно - нанасяики двоен демидж ( дори първата да е хвърлена 2-3 секунди по рано ). Така ако сте трима човека в тесен коридор и всеки хвърли граната и трите гранати ще се взривят по едно и също време отнасяики тотално противниците ви . В магазина една граната струва 20 евро .
Това са оръжията засега но се говори че скоро ще има още няколко .

Противниците в тая игра са определно разнообразни и имат някой доста интересни спецялни умения . За тях ще стане дума сега .

ZombieClot - първите и най-разпространени противници . Ще ги стрещате от първа до десета вълна . Много слаби , бавни и почти не правят демидж - наваксват с количество . Да не говорим че много често служат за жив(мъртъв) щит на по големите гадове . Като цяло не могат да притеснят никой .

Bloat - Първото неприятно приятелче в тая игра . Неговият вид ще виждата още от първа вълна до към десета . Никога не е в големи количества но винаги се движи измежду много ZombieClot което го прави доста неприятен за килване. Има добро количество кръв , нанася добър демижд в ръкопашна схватка но най-гадното му умение е да плюе накаква токсична гадост която разклаща и замъглява камерата ви и ви славя кръвта а щом загине същата тая гадост експлодира в тялото му и оплисква всичко около лобното му място ( включително и вас ако не сте внимателни ).

Stalker - Запомнете това име . От всичките ви смъртни случаи в тая игра поне 35-40% ще са благодарение на тая кучка . Има много малко здраве но компенсира със скорост близка до вашата и доста добър демидж на комбо удара и . Но не, не е това най гадното в нея . Тя е невидима . Има невидимоста на Хищника от едноименият филм и също като него можете да различите само контурите и . Изцяло видима е само когато атакува или когато и откачите главата . Появява се още от първа вълна и винаги е в не лоши количества .

Gorefast - Средна гад . Издържа на бой , нанася накакъв демидж и има спецялно умение да се засилва когато се доближи до жертвата си . Като цяло рядко ще умрете от неговите лапи . Отнесете му главата и повече няма да се забързва .

Siren - Това име го споменах вече няколко пъти . Влюбих се в нея чесно . Страшна мадама със кървово червена коса и усмирителна риза . Единствената която е запазила значителна част от човешкият си облик . Тази мацка е най-мразеното зомби от всички играчи . Има средно количество кръв , няма ръкопашна атака , бавна е . До тук е много калпава но неината атака както произтича от името и е звукова атака . Тя пищи с цяло гърло а ултразвуковият и писък ще ви причини невероятна болка . Единственното зомби което може да се каже че ползва реиндж атак, разтоянието от което писъкът и ви поразява е сравнително голям . Истинската гадост при неиният писък е че разклаща много здраво камерата ви правеики ви неспособни да уцелите дори и танк ( при това ефектът е доста продължителен а на всичкото и отгоре тя пищи доста често ). Опит да я гръмнете от близо си е чисто самоубиство освен ако нямате добро прикритие . Появява се в пета шеста вълна за пръв път и ще и се радвате до последна вълна. Никога не е в големи количества но винаги е най-отдзат на колконата от зомбита което я прави страшно трудна за убиване . Страшна гад !

Crawler - Тоя приятел и с нож можете да го претрепете . Зомбито с най-малко кръв и най-калпав демидж. Движи се на групи от по 5-6 . Проблема е че е по бърз от вас , скача на големи растояния зиг-заго образно . Дори когато започне да ви удря пак е труден за убиване . Може да ви вгорчи живота чесно .

Scrake - Страшно корава гат . Копие на доктор Менгеле само дето вместо скалпел разхожда моторна резачка . Бавен , много корав и вкара умопомрачителен демидж . Комбото му е двоен удар с резачката - не ви препоръчвам да се доближавате до него .

Fleshpound - Ако в тая игра имаше босове то този приятел би бил най-злият . Огромна твар , невероятно здрава , невероятен демидж , спецялен комбо удар , умение да се засилва ( понякое време се вбесява и става бързичък ). Появява се към осма девета вълна а четеринадесета и петнадесета са изпъстрени основно с него . Може да издържи две централни ракети в тялото или три изтрела на ловната пушка . Група от четири пет такива изруди е нещо което много трудно можете да избиете . Разбиват заварени врати за четири пет удара . Щом тия се появят на сцената истинската игра започва .

От сега мога да кажа че тая игра не е за всеки . Но ако преживеете първите няколко часа изпъстренни със жалката ви смърт и успеете да намерите добър тиим то повярваите тази игра ще заеме осезаемо количество от вашето време . Само да отбележа че вече втора седмица играя играта и досега с моят тиим сме спечелили само три игри а повечето от тях са много добри играчи .

Ще се видим в Западен Лондон .

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2007 17:03

Линкче? :oops:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2007 17:08

нема,и аз съм го търсил,ама никъде не го издирвам :roll:

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2007 17:14

Малко си търсил...

http://files.moddb.com/2991/download-killing-floor-20-client/

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2007 17:22

Мързи ме да превеждам ( пък и вие трябва да поназнаивате нещо ) но това по доло ще ви спести адски много мъки .

Getting the mod up and running isn't without its challenges. Before you see a single zombie, you'll have to download and install the latest v3369 patch for UT2004, follow that up with the free Editor's Choice Edition Bonus Pack, re-install the v3369 patch, install Killing Floor Demo v2.0, and then finally patch the KF Demo with the latest 2.01 patch. If all goes to plan (every one of these steps is essential) and you can find a populated server, you'll be ripping through hordes of undead flesh-eaters with your trusty Bullpup assault rifle in no time.

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com