Заглавие: Статия : Killing Floor . Публикувано на: 06 Яну 2007 16:58
Killing Floor 2.0
Killing Floor 2.0 е mod Unreal 2004 - един от многото . Но за разлика от другите тук Нереалното е много малко . Цялостният облик и физика е заменена . Затова спокоино мога да каза че Killing Floor е една изцяло нова игра .
Killing Floor 2.0 носи подзаглавието COOP SURVIVAL HORROR и повярваите всяка дума от подзаглавието си е точно на мястото . За какво става дума .
Деиствието на Killing Floor се развива в наши дни ( по точно през 2004 )
в Лондон . Мегакомпания оповестява пред светът че ще освободи човечеството от всички болести и мъки благодарение на чудодеината си ваксина която изработват . Мегакомпанията дори изнася резултати кито потвърждават думите им . Всичко е като някакъв сън .... Някъде през януари главната лаборатория на Хоризон ( мегакомпанията ) бива зривена от екстремисти който виждат в новите суперхора заплаха срещу редът на природата . Скоро екстремистите биват приклещени и безмилостно заличени от лицето на земята благодарение на воените и правителството ( който виждат във ваксината оръжие ). Хоризон използва случая и прехвърля деиноста си във добре прикрити лаборатории далеч от очите на обикновенните хора и обявява че до седем месеца ще отвори врати отново . През октомври първите индикации че утопичното бъдеще по скоро ще бъде ад се появяват . В покраинините на Лондон биват извършени няколко брутални убиства - жертвите са буквално оглозгани . Правителството се намесва бързо и покрива случилото се . Месец по късно нищо вече не може да се прикрие . По голямата част от Лондон е в руини , навсякъде шетат уродливи същества който най-лесно могат да се определят като живи-мъртви .
Тук се появявате вие . Член на елитен отряд вие бивате изпращани в най-горещите точки на страната . Мисиите ви варират от - Задръжте позицията си или умрете, до не позволяваите дори и един изруд да се измъкне жив .
Така след като се запознах с тая информаця аз като един виден унищожител на зомбита подкарах играта . Нагласата ми беше ясна - аз все пак бая зомбита съм покосил в моят геим животец следователно надали тука щях да срещна някакви особени проблеми . Пускам си аз картата Западен Лондон . Спускат ме с Хеликоптер на някаква улица връчват ми един пистолет и ми поставят мисията да задържа огромна вълна от неживи която се насочва насам и има за цел да стигне до вътрешноста на Лондон където се намира лагер за оцелели ( и рабира се ако не мога да ги задържа то поне да ги нахраня с моята плът ). Нивото изглеждаше добре - дълги улици няколко згради удобни за отдържане . Забравих да спомена преди първата вълна от зомбита имате 40-50 секунди да огледате нивото за някакви оръжия . Та тръгвам аз по улиците и намирам БуллПъп ( автомат ) с четири пълнителя всеки с по четиридесет патрон . Взимам го и тръгвам да си търся прикритие вече предвскусваики кървавата битка . Скокнах в някаква църква - идеална за защита , два входа , алтар зад който да застана , просторно . Времето изтече и се показа брояча показващ колко зомбита остават ( 36 в първа вълна ). Тридесет секунди по-късно кръв , черва ,меса ... само дето това бяха мойте вътрешности . Ок нещо се разсеях , не бях спал , пиян съм - иначе казано те просто извадиха късмет .
Рестарт и нова проба . Ок тоя път имам помпа и съм много ядосан - елате ми повече . Минута и пловина по късно - кръв чарва и меса , отново от моето тяло . Но бележа напредък тоя път повалих и десетина зомбита .
Общо взето това бяха първите ми няколко часа в тая игра . Ако си мислите че това е стандартният шутар в който громите хиляди зомбита с гол в ръката .. нож то сте много далеч от идеята . Че ще громите хиляди зомбита ( буквално ) от сега ви го заявявам , но ще ги громите само ако имате добър отбор и наистина добре подбрани оръжия . Забравете соло изпълненията с автомат опряли гръб в стената - това винаги завършва фатално ( и то не за зомбитата разбира се ).
Това е първата игра в която наистина започнах да мисля за отбора си и да се старая да ги запазя живи . Тука идеята да вземеш фрага на приятелчето не съществува защото фраговете са предостатачно . Това е Killing Floor тук отбора е на първо място ( и повярваите бързо ще стигнете и вие до този извод ) . Всяка карта има няколко добри позиции за отдържане срещо вълните ( който в един момент наброяват 200 доста яки зомбита ) и всяка позиция има поне два входа който трябва да бъдат пазени - дали като се разделите на две групи или като заварявате вратите . Екшана е наситен . Кръв има в изобилие а куршумите се леят като водка в присъствието на чалга певица . Да спомена за интелекта на противниците . Ми той не съществува ... все пак зомбитата са си кухи леики но все пак използват няколко хитринки . Първо повечето от от видовете зомбита имат неприятни спецялни умения . Второ на картата има няколко точки от който се появява сганта и тези точки са така разположени че да не можете да ги владеете . Другото което мога да спомена е че ако се намирате в стая с два входа то задължително зомбитата ще нахлуят и през двата така че да ви отрежат пътят за бягство . Всъщност колкото входа има от толкова ще ви дойдат . Хубавото е че зомбитата са на вълни . Иначе казано - първа вълна 30 зомбита ( до 100 в зависимост колко хора сте в сървара ) след като я избиете имате 40-50секунди в който да оправите барикадата си и да си закупите оръжие от магазина ( мда има и такова животно но за това по-нататък ). В повечето сървари вълните са петнадесет на брой като някъде след осмата вълна обикновенно започват смъртните случаи а към вълна 12-13 положението става трагично ( не че вие като пълен нооб няма да измрете още на втора вълна ( както аз самият )). Важно е да спомена че между вълните за кратко време на определено място по картата се отваря магазин за оръжия - там можете да продадете сегашното си оборудване и да закупите нова както и да си набавите патрони . О да съвсем забравих да спомена че нямате мерник в тая игра ( само две оръжия имат прицелване при алтернативна стрелба ).
Така има още един фактор който доста често ще ви погребва . Въпреки че зомбитата са бавни то вие не сте чак толкова по бързи . И колкото повече оръжия носите толкова по бавни сте ( идеята да хванете десет тежки картечници можете да я забравите веднага ). Здравето ви също е от значение . 100% здраве = 100% скорост , 90% здраве = 90% скорост . Сами можете да се справите с оравнението .
Сега нека спомена за оръжията .
Knife - ок наясно сте с това си режете кебабчетата и горе долу с това приключва употребат на ножа - не го използваите срещу зомбита ще си изпатите .
Lead Pipe - същата работа .
Axe - добре това вече е друго нещо . Не че можете да го ползвате срещу по яките или срещу голяма масовка слаби зомбита но ще можете да клъцнете някоя друга глава в пристъп на умопомрачение .
9 mms - първото ви огнестрелно оръжие . Слабо пистолетче с петнадесет потрона в пълнител компенсира с точност и сравнително бързичка стрелба . Но далеч не си струва да го ползвате след първа вълна .
Dual 9 mms - горното по две . Тук вече слабичкото пистолетче не е толкова слабичко . Ще можете да свалите дори някой от по тлъстите зомбита . Много добра скорост и сравнително добри поражения .
Handcannon - играе го Дезърт Игъл . Мощнен и доста скоростен . Всичко би било чудесно ако наместо седем патрона имаше двадест в пълнител . Като последно средство за отбарана може да ви свърши работа но като цяло няма да го ползвате .
Winchester - Това вече е истинско оръжие . Чудесна пушка далеч не е най-мощната но е страшно далекобоина и едно от двете оръжия който при алтернативна има мерник . Най-добрият ви приятел срещу Сирените ( ще стане дума по доло ). В магазина струва 300 евро .
Shotgun - Още едно най-добро приятелче . Стандартна помпа . Побира осем патрона , мощно е на близки растояния и стреля сравнително бързо . Повечето врази ще падат от един истрел в мутрата . 300 евро и е ваша .
Hunting Shotgun - тук вече говорим за божественно оръжие . Това е ловна пушка с рязани цеви която изтрелва два патрона наведнъж . С пълен патрондаш имате точно 23 изтрела но това може да значи 70-80 мъртви зомбита . Дори най-яките гадове не могат да издържът повече от 3 истрела.
Ще ви трябва малко време да свикнете с оръжието и как да боравите с него но щом го овладеете масата зомбита няма да са ви проблем . 450 евро и тази хубавица е ваша ( не можете да я намерите по картата ).
Bullpup - играе го автомата в тая игра . Това оръжие е много презряно от мен . Слабо , много бързо и точно . И все пак толкова слабо че чак не си струва да обяснявам за него . Ще го ползвате само ако го намерите по картата но никога няма да си го купите макар да стува само 120 евро .
Crossbow - Второто оръжие с което можете да се прицелвате ( еквивалент на снаипера в другите игри ). И макар да отстъпва по мощност на Hunting Shotgun то стрелите на тоя арбалет имат възможноста да преминават през вълна от зомбита . Стреляте по първото зомби от редичката и всяко зомби в права линия зад него получава здрави щети . Това е второто оръжие което ще ви спаси от Сирените ( както и Winchester-а ). Струва 500 евро в магазин ( не можете да го намерите по картата ).
LAW - Базука . Мощно е ама много . Изтрел в тълпа зомбита прави чудеса с това оръжие . Уви колкото и мощно и прецизно да е то имам два недостатака . Първо в тази игра зомбитата винаги са на една ръка разтояние и доста често ще си нанасяте щети от масовият демидж . Воторот е че LAW-а е толкова тежък че вземете ли го ще можете да носите само Dual 9 mms и нищо друго с него . И макар на първите вълни това да не е болка за умиране то нататък става доста гадно . Разбира се ако имате добър тим няма от какво да се страхувате . Струва зашеметяващите 600 евро в магазина ( не можете да го намерите по картата ).
Frag Grenade - част от стандартната ви екипировка . Можете да носите максимално 9 от тях . Тези гранати най-често ще ви спасяват животът. Една допълнителна ескстра е че две гранати хвърлени близо една до друга ще се възпламенят заедно - нанасяики двоен демидж ( дори първата да е хвърлена 2-3 секунди по рано ). Така ако сте трима човека в тесен коридор и всеки хвърли граната и трите гранати ще се взривят по едно и също време отнасяики тотално противниците ви . В магазина една граната струва 20 евро .
Това са оръжията засега но се говори че скоро ще има още няколко .
Противниците в тая игра са определно разнообразни и имат някой доста интересни спецялни умения . За тях ще стане дума сега .
ZombieClot - първите и най-разпространени противници . Ще ги стрещате от първа до десета вълна . Много слаби , бавни и почти не правят демидж - наваксват с количество . Да не говорим че много често служат за жив(мъртъв) щит на по големите гадове . Като цяло не могат да притеснят никой .
Bloat - Първото неприятно приятелче в тая игра . Неговият вид ще виждата още от първа вълна до към десета . Никога не е в големи количества но винаги се движи измежду много ZombieClot което го прави доста неприятен за килване. Има добро количество кръв , нанася добър демижд в ръкопашна схватка но най-гадното му умение е да плюе накаква токсична гадост която разклаща и замъглява камерата ви и ви славя кръвта а щом загине същата тая гадост експлодира в тялото му и оплисква всичко около лобното му място ( включително и вас ако не сте внимателни ).
Stalker - Запомнете това име . От всичките ви смъртни случаи в тая игра поне 35-40% ще са благодарение на тая кучка . Има много малко здраве но компенсира със скорост близка до вашата и доста добър демидж на комбо удара и . Но не, не е това най гадното в нея . Тя е невидима . Има невидимоста на Хищника от едноименият филм и също като него можете да различите само контурите и . Изцяло видима е само когато атакува или когато и откачите главата . Появява се още от първа вълна и винаги е в не лоши количества .
Gorefast - Средна гад . Издържа на бой , нанася накакъв демидж и има спецялно умение да се засилва когато се доближи до жертвата си . Като цяло рядко ще умрете от неговите лапи . Отнесете му главата и повече няма да се забързва .
Siren - Това име го споменах вече няколко пъти . Влюбих се в нея чесно . Страшна мадама със кървово червена коса и усмирителна риза . Единствената която е запазила значителна част от човешкият си облик . Тази мацка е най-мразеното зомби от всички играчи . Има средно количество кръв , няма ръкопашна атака , бавна е . До тук е много калпава но неината атака както произтича от името и е звукова атака . Тя пищи с цяло гърло а ултразвуковият и писък ще ви причини невероятна болка . Единственното зомби което може да се каже че ползва реиндж атак, разтоянието от което писъкът и ви поразява е сравнително голям . Истинската гадост при неиният писък е че разклаща много здраво камерата ви правеики ви неспособни да уцелите дори и танк ( при това ефектът е доста продължителен а на всичкото и отгоре тя пищи доста често ). Опит да я гръмнете от близо си е чисто самоубиство освен ако нямате добро прикритие . Появява се в пета шеста вълна за пръв път и ще и се радвате до последна вълна. Никога не е в големи количества но винаги е най-отдзат на колконата от зомбита което я прави страшно трудна за убиване . Страшна гад !
Crawler - Тоя приятел и с нож можете да го претрепете . Зомбито с най-малко кръв и най-калпав демидж. Движи се на групи от по 5-6 . Проблема е че е по бърз от вас , скача на големи растояния зиг-заго образно . Дори когато започне да ви удря пак е труден за убиване . Може да ви вгорчи живота чесно .
Scrake - Страшно корава гат . Копие на доктор Менгеле само дето вместо скалпел разхожда моторна резачка . Бавен , много корав и вкара умопомрачителен демидж . Комбото му е двоен удар с резачката - не ви препоръчвам да се доближавате до него .
Fleshpound - Ако в тая игра имаше босове то този приятел би бил най-злият . Огромна твар , невероятно здрава , невероятен демидж , спецялен комбо удар , умение да се засилва ( понякое време се вбесява и става бързичък ). Появява се към осма девета вълна а четеринадесета и петнадесета са изпъстрени основно с него . Може да издържи две централни ракети в тялото или три изтрела на ловната пушка . Група от четири пет такива изруди е нещо което много трудно можете да избиете . Разбиват заварени врати за четири пет удара . Щом тия се появят на сцената истинската игра започва .
От сега мога да кажа че тая игра не е за всеки . Но ако преживеете първите няколко часа изпъстренни със жалката ви смърт и успеете да намерите добър тиим то повярваите тази игра ще заеме осезаемо количество от вашето време . Само да отбележа че вече втора седмица играя играта и досега с моят тиим сме спечелили само три игри а повечето от тях са много добри играчи .
Ще се видим в Западен Лондон .
___________________________________ Злото винаги ще е по-силно !
There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.
|