Имам Game Boy Advance SP и в моя град (Сандански) си намирам пиратски игри от едно място.Игрите са си в кутиика, дискетката си има лепенка, опаковани са добре и почти няма разлика с оригиналните.Игрите са от 26 лева и от 50 лева, като голяма разлика в качеството на игрите от 26 и от 50 лева няма.Преди години бях гледал един големичък магазин в Илиянци почти и само за Game Boy, в който имаше предоволно количество неоригинални игри на по-добри цени от в моя град + сервиз и бла-бла.Провери там.SP-то съм го купувал преди 2-3 години за 260 лева и нямаше игра в пакета.Meжду другото това лято докато бях на гърция в един безмитен магазин точно на границата видях Game Boy Advance SP за...ако не се лъжа към 80 долара което ще ти излезне към 120-130 лева.Изядох си ушите направо, но...Не съм пипвал Micro, нито съм го виждал на живо, но като го гледам си мисля, че ако искаш удобство на играта а не чак толкова да гледаш размерите си купи SP.Micro също така не е лош, но се поинтересувай дали има опция за светещ дисплей, защото това е голям плюс при SP (който липсва при обикновенния Game Boy).Чета, че в Micro дисплеят е най-добрият слаган досега на gameboy като се изключат размерите му + че има слушалки което си е голям плюс.Така, че един вид и 2-те разновидности (SP и micro) си имат минуси и плюсове - ти си реши.Вземи в предвид също така, че Micro e с 2 години по-нова джаджа.Също така можеш да се опиташ да откриеш
този брой на PC mania, ако го нямаш и не си чел статията в него.Между другото
тази статия ме накара да си купя моето SP

Имам броя, статията включваше картинки + статия за една игра за gameboy.Днес вече съм зарязал моето SP поради причината, че изгубих 50% от дискетите си (една падна в асансьорната шахта, 2-ра сестра ми я изгуби, 3-та и 4-та и аз не знам къде...), а и последните месеци (може би поради многото изспускания) се появи проблем, понякога при по силно натискане на game boy-а се рестартираше...Както и да е - зарязал съм го, но иначе съм прекарвал доста безсънни нощи с него, а и съм го носел на всякъде по път.

Каквото и да купиш, няма да сгрешиш, макар че и на мен Micro ми се струва по-добър вариант.Един съвет - ако искаш да намериш скрииншоти за някоя игра която си видял в магазина примерно, влизаш в google в раздел картинки и пишеш името на играта+GBA, 100% излизат картинки и то много добри.Аз правех така когато се колебаех каква игра да си купя.Имам/имал съм игрите : Terminator: Rise of the Machines, Mario Cart, Action Men: Robot Atak, Finding Nemo, Megaman Zero, Dragon Ball Z: The Legacy of Goku II, Need For Speed : Underground, Harry Potter : Quiditch World Qup и една доста добра на която забравих името, беше 3d shooter, с aim мерник, имаше различни оръжия, гранати...и др. игри.Много очарован останах от Dragon Ball Z : The Legacy of Goku II.Не съм гледал нищо от аниме серията, но играта беше запленяваща.Доста добро RPG, имаше всякакви елементи.HP, mana, всеки герой си имаше точки на power и dr, изпълняваха се куестове, имаше избор между много и различни герои като всеки беше със своите умения...Другите серии на Dragon Ball Z мисля също са добри.Добра игра е също и Action Man : Robot Atak.Също доста добри отзиви съм чувал за Golden Sun сериите, Final Fantasy...все RPG-та, и то запленяващи.Ако се разровиш из нета ще откриеш доста интересни игри, които не си предполагал, че съществуват.Max payne е един от примерите.Гледал съм само скрииншоти, и само ме карат да съжалявам,че я нямам.Need For Speed сериите не блестят толкова от към графика, но пък са добри от страна на возила и разнообразие.Medal of Honor, Doom 1 и 2 също съществува за GBA със същата графика както беше в доброто старо време.Фифите са доста добри, макар, че съм успял да ги пробвам само за малко от приятел.Относно въпроса ти дали можеш да сваляш игри от нета...Да можеш, което е доста учудващо, макар, че аз не съм го пробвал защото нямам необходимите джаджи.Oт интернет можеш да си свалиш така наречените Roms, които на компютър се подкарват с емулатор (който емулатор си няма нищо общо с реалния гейм бой - Sux), мисля с разширение .gba.После трябва да си купиш специална дискета-памет и устройство което се прикача към компютър (с USB май) в което може да се постави специалната дискета и да запишеш играта на нея.Има различни дискети-памети - 128 mb, 256 mb, 512 mb, 1 gb...като с всяка по голяма памет можеш да запишеш повече игри.Можеш да прегледаш
този сайт за ромове, макар, че е доста бедно.Ако се разтърсиш из google ще намериш доста повече ромове.Но пак повтарям, емулирана играта си няма нищо общо в сравнение да я пуснеш на GBA.Графиката куца, управлението, сече на по слаби компютри - както при всички емулатори.За всякакви философии относно картите-памети и др. можеш да посетиш
http://www.gameboy-advance.net/ .Не знам в България да се продават тези карти, но мисля, че има някаква възможност да ги има в този магазин в Илиянци ако още е там.Относно PSP - двойно по скъп е, игрите се инсталират трудно, много са скъпи оригинални, със тези различни версии на операционните системи на PSP си е*ава майката, защото на някои изобщо не вървят пиратски игри, нито пък някои могат да се обновят/застарят до по стара версия на операционната система, което означава че купиш ли грешен PSP има голям шанс да не можеш да го накараш да пуска пиратски игри.Спор няма - графиката е перфектна, почти като на компютър е, но цената си казва думата, също и другите минуси...Поста стана доста обемен, но се надявам да съм помогнал.Gl
П.П Като стана дума за PSP... да и спретна едно ревю както и на GBA, a?Хех, не прекаленно дълъг ще стане поста.Само за да покажа огромните графични възможности на конзолата ще пусна следните скрииншотове :
Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 3
Screenshot 4
Screenshot 5
Screenshot 6
Screenshot 7
Screenshot 8
Screenshot 9
Screenshot 10