Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Склонни ли сте да направите ъпгрейд заради някоя игра?
Публикувано на: 19 Дек 2006 18:18

Склонни ли сте да направите сериозен ъпгрейд на щайгата само заради някоя идваща игра?Аз лично ще отделя 2-3 хиляди лева (дълго спестявани :wink: ) за прилична машинка когато излезе Crysis (говоря само за компютър, не цяла конфигурация с монитор и etc).Mисля, че и много други хора ще последват примера ми за да могат да се накефят на играта с която идва революцията :) А пък и винаги съм играл ту на medium, ту на low и сега искам да се почувствам гъзар.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 18:35

И ква е тази революция с този Крайзис.Освен,че ще има изисквания колкото на 10 Батълфилда на хай.Иначе-бал ли съм го.Ако играта е не-повече от десетина часа-няма смисъл.По-добре да я врътна у некой приятел или в некое клубче.Пък и с тва спестяване.Мнее,като тръгна на работа виж мога да си я ъпгрейдна,но сега да спестявам-не,няма да стане.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 19:55

THE KING OF TIME написа:
И ква е тази революция с този Крайзис.Освен,че ще има изисквания колкото на 10 Батълфилда на хай.Иначе-бал ли съм го.Ако играта е не-повече от десетина часа-няма смисъл.По-добре да я врътна у некой приятел или в некое клубче.Пък и с тва спестяване.Мнее,като тръгна на работа виж мога да си я ъпгрейдна,но сега да спестявам-не,няма да стане.

Тва лято мисля да си намеря работа (за поне 300 лв./месец,толкова е да си продавач в хранителен магазин тук) и да се наблъскам не с видеокарта,а с игри.Просто имам мерак да ида в Пулсар и да оставя 600 лв.Когато този мерак ми мине мога да кажа че напускам.И за това имам мерак.

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 20:02

Според мен си е абслютно неоправдано или поне за такава игра (поправете мисля че беше някъв военен шутър) която се превърта за няколко дена ако беше нещо като Готик или Елдер Скрол по мога да го разбера това са игри които можеш да играеш с месеци че даже и година

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 20:08

Заслужава си единствено за MMORPG - игра, която не можеш да изиграеш - на практика е безкрайна.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 20:20

Стига играта да е наистина хубва,а и ъпгрейда трябва да е на ниво поне около година-2,така че бих дал 1-2хил лева :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 21:15

Medieval II: Total War e игра за която също си заслужава човек да направи ъпгрейд. Обаче тя не е с големи изисквания, така че няма проблем. Е за да я играе човек с всичко на max, пак е нужна доста добра щайга.

Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва. Конфуций

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 21:27

Преди 1-2 години да ,сега едва ли ако имам излишни пари само.По вероятно е да си взема плейстейшън 3 и да цъкам Резидент Евил или Метъл Гиър

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 21:37

Едва ли.........
Революция.....никога не са ме кефели FPS-та пък с таквиз исиквания...мани бегай.
Както каза Fire Eagle : Да е нещо което може да асе играе с месеци а не за няколко дена.
Да речем за новия(след 3-4 годинки) The Elder Scrolls ще си ъпдейтна здраво компа. :)

П.П - Нищо не са казали за нов,но просто тази игра е основния доход на Bethesda Software.Немогат я заебат. :o

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 21:55

Е да но след като изиграя играта, няма да го хвърля този компютър, нали?А и все някога трябва да се ъпгрейдне.Въпроса ми беше дали ако имате по-слабичък компютър като мен (1.7 ghz, 512 ram radeon 9550 128 ram) бихте изведнъж дали доста парички заради някоя игра...Просто ако трябва да се ъпдейтва и без това, момента когато решите да го направите е излизането на някоя игра.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 21:58

Ако мога да си го позволя финансово, бих направил един...

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 22:04

|Вuddy| написа:
Е да но след като изиграя играта, няма да го хвърля този компютър, нали?А и все някога трябва да се ъпгрейдне.Въпроса ми беше дали ако имате по-слабичък компютър като мен (1.7 ghz, 512 ram radeon 9550 128 ram) бихте изведнъж дали доста парички заради някоя игра...Просто ако трябва да се ъпдейтва и без това, момента когато решите да го направите е излизането на някоя игра.

Епа това слабичък компютър ли го наричаш?Аз се мола моя да бъде така след ъпгрейд :lol:
Иначе с удоволствие бих си взел гб рам,процесорче около 2,5 ГХз и някоя от последните ATI на 128mb.Но нема пари... :(

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 22:33

Абе краисис ше е лудница бе вие болни ли сте

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 22:34

по мое мнение момента за ъпдейт е крайно неподходящ особено за игра която не е излязла изчакай да излезе новия Д10 и тогава мсли за нещо сериозно щото нали се сещащ кво може да стане например с прехвалената 8800 да излезе че подържа Д10 само на хартия - За справка спомнете си какво стана с 5900 който уж подържаше Д9

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 23:09

Абе няма смисал да давам пари за ъпгреид.Плащам си уоу-а и съм готов

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 23:13

Ofc.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2006 23:59

Никога не бих направил ъпгрейд за определена игра. Още повече, че вероятно ще я играя седмица, две. Правя ъпгрейд когато положението стане такова, че всички игри трябва да ги играя на неприятни за мен настройки и удоволствието започне за чезне. Ето как протекоха моите ъпгрейди.
Преди около 6 години си взех Компютър(по-точно ми взеха). Той беше
Soltek SL-75KAV
Duron 900MHz
256MB PC133
30GB IBM ATA100
TEAC CD-ROM
GeForce MX200 ако не се лъжа
След време ми отесня и направих следния ъпгрейд:
Писачка Тийк, която още работи - като направи една годинка
+256 рам и дурон 1300. После взех и МХ440 видео карта - това беше след две години от началото може би
Рамта обаче се оказа изгоряла. Та карах още със нея.
После си смених видеокартата с ФХ5200 за да мога да играя ДХ9 игрите
По едно време осъзнах, че Процесора вече е архаичен. Смених дъното със Солтек СЛ-75ФРН3, сложих 512 ДДР400. Всъщност първо бях с 2х256, но не искаха да палят на 200мхз, независимо от таймингите и затова ги замених с 1х512 - оказа се, че проблема е в единия слот на дъното. Иначе двете си бяха Дуал ченъл. Сложих и мобилен Бартън 2400+. А, и Фортрон 300 или 350 вата. Карах така доста време. Обаче картата отесняваше и като излезе ХЛ2 вече беше време засмяна. Тия последните ъпгрейди всичките си ги правя с мои пари - от процесора насам. Въпреки че там имаше и малко родителска помощ. Та тогава реших да си взема 9600ПРо. За зла беда избрах Сапфир и карта Атлантис, която се оказа с орязана памет. И откъм клок не я биваше много. За сметка на това процесора си ги минаваше 2400 без проблем, само дето много грееше и го държах на 2300(1800мхз са попринцип завидските му настройки). Паметта пък беше ДДР460 с доста хлабави тайминги. Дъното не можеше да я подкара на 2.8 волта и я държах на 2.7. Може би ако я пуснех на 2.8 щеше да е по-добре. Както и да е. С 9600 изкарах дооста време. Колкото от стипендии и празници да събера за 6600ГТ. Спрях се на Асус. Много хубава карта и добре се клокна със Залман ВФ700АлКу. Обаче реших да заложа на тишината, защото охладителя беше с Вантек Термофлол с терморегулатор и много виеше като се дигне температурата. Та оставих паметта на 460 и намалих процесора пак до 1800 приблизително на дифулт волтаж. Щото то нямаше голяма разлика в игрите... И компа беше така докато не става време за студентство. Искаше ми се да си взема дъно АСрок 939Дюъл за да мога да си запазя старото видео и после евентуално да ъпгрейдна с ПЦИ-е видео. Обаче това дъно никъде го нямаше. Нито следващата версия. Та трябваше да се разделя с тази обичана видеокарта. На компа бутнах 6200 на асус със пасивно охлаждане и го оставих на сестра ми да го ползва. Сега съм със следната конфигурация:
Asrock 939Sli eSataII
Athlon64 3000+ Не съм намери време да го видя колко може
1024MB DDR400 CL3 kingston@ 7 3 3 2.5 T1 400MHz - на по-стегнати тайминги не пали на 200мхз.
160GB Seagate SATA2 8k cache
Lite On някаква писачка
Черно флопи и моята кутия гордост:
http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2003/0306/ibm.jpg със ибм-ското си захранване дето тежи два тона. Тя и кутията е толкова :). Лошото и е, че няма място за хард, защото е ползвала някакви сървърни, дето сега липсват барабар с мястоот за слагане, та разглобих първия си ЦД-ром Тийк и от него си направих една пластина на която закрепям харда настрани под 90 градуса в долния ъгъл на кутията и с един дъкт го обдухвам с 80мм перка. Това ми е историята на компютрите. Планирам да не правя ъпгрейд докато се трае така или докато не се видя с много пари, които няма къде другаде да дам за нещо смислено. Ако някой е изчел целия пост да се обади :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2006 00:06

Алминатора написа:
Тва лято мисля да си намеря работа (за поне 300 лв./месец,толкова е да си продавач в хранителен магазин тук) и да се наблъскам не с видеокарта,а с игри.Просто имам мерак да ида в Пулсар и да оставя 600 лв.Когато този мерак ми мине мога да кажа че напускам.И за това имам мерак.

Ще използвам мой любим цитат. "Shut down. Go out and play." (за досетилите се - бонбонче - правилно - Lain)...
Тия 600лв биха ми дошли много добре да напазарувам малко, нз к'во ти се чудя като аз бих ги дал за дрехи де, ама ... ;)
Whatever... :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2006 02:07

Аз лично бих направил upgrade за някоя игра, стига тя наистина да ми хареса. Една от игрите за които бих направил upgrade е Heroes 5. Фен съм на поредицата и много бих желал да ми върви като Heroes 3 примерно, а знам че това може да стане стига да имам финанси.

P.S. Готина тема междо другото.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2006 02:38

Ъпгрейд бих направил за някоя игра, която не да се е скрила зад обещанието за ултра-мега яката некст джен
графика, рендвана с най-новия ДХ, а за творение, в което да се покаже революция в геймплея и нови оригинални концепции-
една такава игра е Spore.
Колкото до Crysis - ахканията и плесканията по челата заради визията като че ли заглушават възклицанията относно
другите аспекти на играта, надявам се да не се повтори историята с доом-а..

Coming Soon!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com