Никога не бих направил ъпгрейд за определена игра. Още повече, че вероятно ще я играя седмица, две. Правя ъпгрейд когато положението стане такова, че всички игри трябва да ги играя на неприятни за мен настройки и удоволствието започне за чезне. Ето как протекоха моите ъпгрейди.
Преди около 6 години си взех Компютър(по-точно ми взеха). Той беше
Soltek SL-75KAV
Duron 900MHz
256MB PC133
30GB IBM ATA100
TEAC CD-ROM
GeForce MX200 ако не се лъжа
След време ми отесня и направих следния ъпгрейд:
Писачка Тийк, която още работи - като направи една годинка
+256 рам и дурон 1300. После взех и МХ440 видео карта - това беше след две години от началото може би
Рамта обаче се оказа изгоряла. Та карах още със нея.
После си смених видеокартата с ФХ5200 за да мога да играя ДХ9 игрите
По едно време осъзнах, че Процесора вече е архаичен. Смених дъното със Солтек СЛ-75ФРН3, сложих 512 ДДР400. Всъщност първо бях с 2х256, но не искаха да палят на 200мхз, независимо от таймингите и затова ги замених с 1х512 - оказа се, че проблема е в единия слот на дъното. Иначе двете си бяха Дуал ченъл. Сложих и мобилен Бартън 2400+. А, и Фортрон 300 или 350 вата. Карах така доста време. Обаче картата отесняваше и като излезе ХЛ2 вече беше време засмяна. Тия последните ъпгрейди всичките си ги правя с мои пари - от процесора насам. Въпреки че там имаше и малко родителска помощ. Та тогава реших да си взема 9600ПРо. За зла беда избрах Сапфир и карта Атлантис, която се оказа с орязана памет. И откъм клок не я биваше много. За сметка на това процесора си ги минаваше 2400 без проблем, само дето много грееше и го държах на 2300(1800мхз са попринцип завидските му настройки). Паметта пък беше ДДР460 с доста хлабави тайминги. Дъното не можеше да я подкара на 2.8 волта и я държах на 2.7. Може би ако я пуснех на 2.8 щеше да е по-добре. Както и да е. С 9600 изкарах дооста време. Колкото от стипендии и празници да събера за 6600ГТ. Спрях се на Асус. Много хубава карта и добре се клокна със Залман ВФ700АлКу. Обаче реших да заложа на тишината, защото охладителя беше с Вантек Термофлол с терморегулатор и много виеше като се дигне температурата. Та оставих паметта на 460 и намалих процесора пак до 1800 приблизително на дифулт волтаж. Щото то нямаше голяма разлика в игрите... И компа беше така докато не става време за студентство. Искаше ми се да си взема дъно АСрок 939Дюъл за да мога да си запазя старото видео и после евентуално да ъпгрейдна с ПЦИ-е видео. Обаче това дъно никъде го нямаше. Нито следващата версия. Та трябваше да се разделя с тази обичана видеокарта. На компа бутнах 6200 на асус със пасивно охлаждане и го оставих на сестра ми да го ползва. Сега съм със следната конфигурация:
Asrock 939Sli eSataII
Athlon64 3000+ Не съм намери време да го видя колко може
1024MB DDR400 CL3 kingston@ 7 3 3 2.5 T1 400MHz - на по-стегнати тайминги не пали на 200мхз.
160GB Seagate SATA2 8k cache
Lite On някаква писачка
Черно флопи и моята кутия гордост:
http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2003/0306/ibm.jpg със ибм-ското си захранване дето тежи два тона. Тя и кутията е толкова
. Лошото и е, че няма място за хард, защото е ползвала някакви сървърни, дето сега липсват барабар с мястоот за слагане, та разглобих първия си ЦД-ром Тийк и от него си направих една пластина на която закрепям харда настрани под 90 градуса в долния ъгъл на кутията и с един дъкт го обдухвам с 80мм перка. Това ми е историята на компютрите. Планирам да не правя ъпгрейд докато се трае така или докато не се видя с много пари, които няма къде другаде да дам за нещо смислено. Ако някой е изчел целия пост да се обади