1.Учените:
Учените са едни хора , които с времето са били ебавани , обиждани , охулвани , осмивани и заяждани.Хората , които правят тези неща с тях , са или идиоти , или ученофоби или хора , или хора които просто обичат да правят това , или подтиквани(нещо им е повлияло) да правят това.
Много неща могат да бъдат обяснени научно , а пък други не могат...или поне не е възможно да бъдат.
Всяка обида към учените(особено към лекарите) все едно е обида към мен.Сега ще ви кажа защо.На този свят има двама “луди” , “умопобъркани” , “ненужни” , “за сапун” учени , които аз уважавам и обичам със сърце и душа.Може да не сте ги чували , но това няма особено значение.А те са именно: Доктор(такава му е титлата) Деян Давидов и Румяна Доцова.
ЕЙ!!!АМА АЗ ПИША ЗА УЧЕНИТЕ!!ЗАЩО НЕ СЕ ЕБАВАТЕ С МЕН???
И двамата са лекари , но също така и учени.Не са направили никакви открития , но това не означава , че не спадат към тази сфера(научната).Някои от вас сигурно ще се запитат , какви са тези двама “чешити” , които защитавам!!!
Това са майка ми и баща ми.
МАМА И ТАТКО СА УЧЕНИ!А АЗ СЪМ ТЯХНО ДЕТЕ!ЗНАЧИ СЪМ ДЕТЕ НА УЧЕНИ!ОБИЖДАЙТЕ НА ВОЛЯ!!!
Е...майка ми и баща ми не са най-съвършените , но поне са свестни.Някои родители например пият , пушат и псуват по цял ден , а после искат възпитано дете!
Именно моите родители - а и учените са точно обратното – те са добри , дружелюбни , отзивчиви и винаги готови да помогнат.
Но както и да е.Темата не се казва “Моите родители” , а “Тъпотиите на Бял Негър”.
Та както споменах , учените са почти мразени(поне от някои).Част от хората , имат за цел да им се присмиват , подиграват и обиждат.Наистина , има някои научни “открития” , но те биват или жълти , или измислица от някой кретеноид , или хипербола с цел подигравка.Но науката е помогнала много за света.Почти всяка част от нея е допринесла по малко.Например някой психопат убива някакъв човек и нятопява после друг.Тогава се намесва науката и има шанс да се разкрие истинският извършител на убииството.Ако човек е тежко ранен , се намесва медицината и го лекува.Ако искаш да стигнеш до някъде по бързо , науката ти създава кола.Ако искаш да отпътуваш занякъде , географията ти осигурява карта.Ако искаш да знаеш нещо за животинките , биологията ти го казва.Ако искаш повече информация за Юпитер(например) , астрономията ти я предоставя.Ако искаш да знаеш нещо за динозаврите...палеонтология или археология...
Има и други сфери на науката , които не са толкова красиви.Например военната.С изминаване на времето , се създават все по-мощни и по-смъртоносни оръжия , които заемат част от тази или онази война.
Признавам , аз също говоря против учените , но само когато “трябва”.Т.е. пред приятели и ученофоби.Има и науки , които не харесвам(но не мразя) – например психология , или както най-добрият ми приятел я определя – “Психология без логика”.Или химията – нещото , към което ще отправя последните си думи , преди да умра!
ХОРА!!!ВСЕ ОЩЕ ПИША ЗА НАУКИТЕ!!АРЕ БЕ , ЕБАВАЙТЕ СЕ!!
Някои невероятни мозъци са свързали пряко научната фантастика с истинската наука.Наистина имат нещо общо , но то е мнооооооооооооооооооооооооого малко – а именно: присъствието на някакви машини или планети.А разликата е , че науката НЕ Е ФАНТАСТИКА , в сравнение с кръстеният на нейно име литературен жанр.И естествено , заради научната фантастика , учените пак обират всички “аплодисменти”.Но това се дължи защото хората , които ги обиждат , говорят без да мислят(за разлика от разумните същества).
Друго нещо , заради което уважавам учените , е тяхната същност.Те не са онези перковци(това , че ги наричам така , не означава че мисля така) в бели престилки , които знаете от повечето игри и филми.Те са си съвсем нормални хора.Най-вече харесвам техният характер – винаги са добри и дружелюбни.Да не говорим , че те никога не ОБИЖДАТ и НЕ МИСЛЯТ ЗЛО НИКОМУ.Повярвайте ми , така е.Не съдя по това , че родителите ми са такива , а по това , че съм виждал и че съм си общувал свободно с много от тях на улицата и по научните конференции , на които съм присъствал.
Учените не държат на външният си вид(или поне не смърдят и не изглеждат на шопари) , което не е недостатък.Тяхната красота е духовна , което е по-добре от физическа.Но въпреки това са щастливи – не само защото постигат мечтите си , а и защото се радват на живота.Хората наистина имат доста прилики с животните , но това не кара учените да мислят , че сме произледли от тях(макар и че съществуват много теории).Всеки от тях носи БОГ в сърцето си и му благодарят за това , което им е дал.
Може пък и да сме произлезли от животните , но докъдето и да развия тези теории , стигам до извода , че Нещото което ни е прародител е създадено от висша сила – а именно Бог – т.е. Той ни е създал.Наистина отговорите се намират в теб...стига да искаш да ги намериш(м/у другото духовността също е вид наука).
Помислете сериозно преди да кажете нещо.
МИСЛЕТЕ И ТОГАВА ГОВОРЕТЕ!!
Сега знам , че някои ще ме мислят за идиот или “програмиран” , но какво да се прави...такъв е светът...или поне България.
П.С. Има и лоши учени – лекари , които не си вършат работата , или така наречените Бомбени терористи.Но те не спадат в категория “учени” , а в катогерия “злосторници” и “некадърници”.
2.Обидите и “шегите”:
Предполагам , че някои от вас са били “подлагани” на огромно количество обиди/заяждания/ебавки , с маската “аз просто се шегувах”.Още от сега мога да ви кажа , че думичката “шега” , на практика не съществува.Шегата представлява ебавка/заяждане/бъзикане/обида/изказване на идиотщина по твой адрес.Но най- често представлява само заяждане/обида.Разбира се , “шегата” има и добра страна – когато човекът казва идиотщина , с цел просто да бъде забавно.
Така например , аз нямам нищо против , Мартинчо от моят клас да опява , че съм бил на екскурзия в космоса с една летяща чиния.Може да звучи доста тъпо , но е забавно И НЕ Е ОБИДА.Може би Мартин не е от хората , които харесвам най-много , но поне той разбира от добрата страна на “шегата”.
В тази сфера съм опитен.Не...по-точно опитно зайче.С времето , съм бил ебаван с много неща – любимите ми компютърни игри , книги , интереси , животинки , характер , представи за леко оръжие и т.н.
Компютърните игри не са важни , но така и така това е геймърски форум и ще споделя.Подигравали са ми се с това , че не играя игрите , които моите “другари” играят.Но веднъж , когато се запалих по MU(преди две години , но вече не я играя) и изведнъж всички ме заобичаха(чудя се защо ли?).По едно време в представите на някои , даже започнах да “вярвам” в игрите(например в Quake4).
През целият си живот , съм бил(и все още съм) любител на животни – особено на гризачи.Големи сладури са.Отгледал съм шест хамстера(за съжаление умират бързо) и сега гледам едно дегу.
http://www.saskoto.hit.bg/pesho.jpg
С това получих първата от многото си “същности” – “зоофил”.Да не ви разправям , какви истории и глупости са измисляли хората за това.
Почти никога не съм получавал приятелска подкрепа.Е..получавал съм няколко пъти , но това беше , защото споделих един интерес.НО НА НИКОЙ не му пука за моите такива , а ако му пука , то би било само за да се заяжда с тях.Сега ще ви кажа някои от тях , ако случайно искате и вие.Шибаната серия Quake(от която трябваше да се “спася”) , “тъпотиите” на Colt и Heckler&Koch(съкратено HK) , “дрогата” наречена Научна фантастика , “ламерската”(не леймърската) Formula 1 , “просташкият” рап(някои рапове наистина са просташки , но не абсолютно всички) и отчасти “кретенският” метъл , “грозните” животни , момичета(за това не са ме ебавали , но се надявам и че няма) и много други...
В миналото си съм бил “зоофил” , “нимфоман” , “смотаняк”(защото не си падам по кретенщини) , “Робот”(и за съжаление все още “съм” такъв).
Да не говорим за интересният кръговрат , който представлява следното:
Обиди+ебавки+шеги -> време за контролно -> извиняват ми се от сърце за всичко , само и само за да подсказвам -> минава контролното -> после пак същото.
Споровете , които съм водел , също са много интересни:
Той: Ти си идиот(да кажем) , защото еди какво си
Аз: Не , не съм , защото еди щоси.
Той: Не...идиот си , защото еди какво си...
Аз: Не , не съм , защото еди що си...
Той: Хахахахахахаха....ама си идиот.
Аз: Не не съм , но явно ти си!
Той: Не съм.Ама си идиот!
После , когато той пак почне да се ебава с мене , спора почва наново:
Той: (ебавка със всички мои защити , които съм казвал досега) но си идиот!
Аз: Казвам за последно – не съм!
Той: Идиот си!
И тогава се отказвам , защото с инати не споря!!!
За оръжията , ще ви разкажа по-нататък.
Както казах по-горе , майка ми и баща ми са “тъпи” учени и те са ме възпитали.Така , всеки път , когато срещна един приятел , му казвам “здравей” или “здрасти”(може би съм бил “програмиран” , както искате го тълкувайте).Но явно , понеже на този свят(или поне в България) няма място за добри обноски и той почна да ми се подиграва на поздравите.Не знам защо , но когато изляза навън , изведнъж гърлото ми попада под обсада от налепи и гласът ми става малко гейски(за съжаление).Хората определено го забелязват!!!
Аз не мога и да си споделя дори чувствата(бивало физически или духовни) като хората.Така например , тази година бях на пешеходен поход в стара планина , в чест на Апостола(за по-тъпите – Васил Левски).На края , всички лъчове(групи) се събрахме в Карлово и трябваше да присъстваме на една церемония.На мен ми се падна честта да стоя два часа прав.Веселото беше , че преди това бях изпил три литра вода на пет пъти и в края на церемонията , стомахът и червата така ме боляха , че се чувствах като наръган.А сега , дали репликата е на мода , и дали Лукас Кейн се чувства като наръган , не знам.Но аз наистина се чувствах като наръган.
Никога не съм обиждал.Е...може пък и да съм го правел , но се водя на принципа “С неговите камъни , по неговата глава”.А пък този , който ми е отправил обида , се води по принципа “С върнатите мои камъни , отправени към кратуната ми , само че пак по него“.
МОМИЧЕТАТА никога не са ме обиждали/ебавали/заяждали и това е ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ , заради която ги уважавам(другите са малко по различни).Естествено и момичетата псуват или ругаят , но това се случва най-место , когато някое момче реши да се отдаде на животинските си инстинкти , без тя да знае.
Що годе е следното: Всеки човек си харесва неговите неща и си мисли , че те са най-добрите и за това почва да говори против интересите на другите.Другата причина е , защото просто някои хора са злобари.А пък някои го правят нарочно!!!
П.С.2.Тази част от текста не е написана , за да си излея душата , а просто за да споделя малко от опита си с вас.
П.С.2.2.Разказаното за обидите и “шегите” е само малка част , от това , което съм изживял до сега!
3.Оръжията:
Оръжията се делят на два вида – “стари” и “модерни”.Понеже ще ви излъжа , ще го кажа грубо – “старите” варират в периода Втората световна - началото на Виетнамската война , а “модерните” варират в периода от няколко години след избухването на Виетнамската война , до сега.
Моето любимо такова е карабина M4 R0977(снимка 1 от подписа ми).R0977(или R0897907908790879087KLH – както искате го наричайте) е версия на M4 , която заменя burst(троен изстрел) с full- auto(автоматичен).Разликата между двата режима на стрелба е , че фул-авто е по-съвършен burst.На всичкото отгоре , към карабината може директно да се прикачи гранатомет M203(снимка 2 от подписа ми) или пушка XM26.Така се получава автомат+снайпер+гранатомет в едно.
Естествено , снайперското в M4 не е толкова ефективно , колкото в Барета XM500(да кажем) , но въпреки това си е смъртоносно.
Тази карабина не се слави с мощността си , а с изключителната си точност , коато я прави един от малкото конкуренти на калашника.Естествено , AK74/101/103/107/108 не може да се мери по точност с M4 , но за сметка на това е по-мощен.
А сега да ви разкажа , защо “глупавите” учени решили да създадат “рамбовщината”наречена Пушкалови гранатомети(Rifle launchers).
Интересен факт е , че в периода Края на WW2 , Виетнамската война , американците карали своите войници освен един автомат , да носят и по една пушка помпа плюс основната екипировка , която представлява жилетка+шлем+експлозиви+допълнителни пълнители/патрони(за каркаматката и пушката)+аптечки+гранати.Може би говоря истината , а може би говоря глупости – нали все пак съм “създаден” от НАСА!Но както и да е.Звучи малко тежичко а?...при положение , че в миналото оръжията са тежали повече!Представете си , че освен гореизброената екипировка , трябва да носите на едното рамо 6 килограмова каркаматка , а на другото 8 килограмова пушка помпа!Малко ще се озорите.Естествено , по принцир войниците не са кльощави , но така не им е било приятно.Именно заради тази причина , американците създали първите прадядовци на M4 – AR15 , DAR701 , XM177 и Colt Commando , а системата за прикачване се нарекла MasterKey.Първата версия на МастърКий била буквално прикачване на пушка-помпа към карабината:
http://www.saskoto.hit.bg/masterkey.jpg
После системата се усъвършенствала(прикачване на по-добра пушка) , но в последствие била заменена от пушкаловият гранатомет.Той едновременно е по-далекобоен и по-ефективен – може да унищожава превозни средства(с изключение на танк и БТР) и огромни количества войници , струпани на едно място.Но истинската причина , за създаването на пушкаловият гранатомет е , за да се замести осемкилограмовият M79(същата история с MasterKey , но заменена с M203).
Така и така гореспоменатите оръжия били хубави , и хората решили да ги доразвият.Създали щурмовите пушкала M16 , а по-късно и M4 , като разликата между тези корен-квадрати била , че M4 е по-компактна.
Коренът на M16 не е участвала във Виетнамската война.Ако сте виждали снимки , то сигурно са на някои нейни прадядовци.
Далекобойността на M4(много пъти го повторих , но какво да направя?) си е доста прилична:
400 метра с full-auto
500-600 метра със Semi-auto(единичен изстрел).
Да не говорим колко “тежко” става с всичките си джаджи – цели 5 кила.
По принцип към оръжието може да се прикачи и оптика , но при положение че е доста точно , няма нужда от такава(с изключение , ако го използваш като снайпер).
Но M4 не е единственото хубаво оръжие на този свят.Както споменах по-горе AK47/74/101/103/107/108 също е добро.Да не говорим и за творението на австрийската фирма Щеир AUG88 , или карабината на Heckler&Koch HK416 … да не забравяме и помпата M3 Super!
Това , което пък мразя у M4 е , че много лесно се модифицира – по-малка цев , по-отпуснат механизъм(което влияе на ефективното разстояние , за сметка на повече изстреляни куршуми в минута) , или пък вместо гранатомет , да прикачиш фенерче!!Добре , че поне Colt си пазят карабината и не се поддават на такива неща.
П.С.3.Така наречените гранатомети , не изстрелват истински гранати(такива със скоби) , а снаряди , които представляват огроммни патрони , които при допир с повърхност се взривяват.M203 е един от тях.Разпространява се в 2 версии – такава с дълга цев(за M16) и такава и къса цев(за М4 , но към нея може да се прикачи и M203 с дълга цев).Забавното е , че M203 може да изстрелва всичко.Така например , ако сте баща/майка и детето ви си е забравило закуската , просто я заредете в оръдието и я изстрляйте!Максималното разстояние е 400 метра , а ако училището е наблизо , може да изпратите сандвича директно в класната стая.Но да знаете – оръжията не са играчки!
Формула 1:
Често съм чувал , формула 1 да бъде определяна като “безсмислено тътрене на коли из някакво си трасе”.Първо – не са коли , а са болиди.Второ – не е “някакво си трасе” , а писта с много завои – някои са остри , някои са тъпи.Трето – не е “безсмислено тътрене” , а си е чиста работа в екип.Резултата на пилота наистина си зависи от него , но от голяма степен се определя и от механиците в бокса , горивото в болида и неговите настройки.Така например , Шуми ведъж стана втори заради една не-добра преценка в бокса(не помня кога стана – май преди 2 или 3 състезателни уикенда) и вместо него , Фернандо Алонсо стана първи.Но пък на следващото състезание на испанеца му гръмна двигателя , защото си пренатовари Реното.Преди това , в едно друго състезание , пък един от механиците му не се беше оправил с една от гумите и пак отпадна.Е...тогава имаше късмет , защото пък Шумахер имаше проблем с управлението , а и гумите му щяха да станат на решето.
Друг важен фактор е горивото в автомобила.Колкото повече е сипано вътре , толкова по-тежък става той , което влияе на скоростта.Така например , по време на квалификации(а и по време на състезание) , пилотите отбелязват най-бързите си обиколки , когато горивото им е на привършване.
Друго важно нещо е , опитът и агресивността на пилота.Тези , които следят формулата , знаят колко ефектно Шумахер изпревари Алонсо преди две седмици и “открадна” първото място.А пък Алонсо кога изпревари Шуми?КОГАТО ОПОНЕНТЪТ МУ ИМАШЕ ПРОБЛЕМИ С КОЛАТА!
Технологията също играе роля.Отборът на Супер Агури използва доста компоненти от 2001-ва година и това отчасти обяснява техните ниски резултати.Но в последното състезание , Такума Сато стана петнайсти , и това си беше чисто геройство за неговият екип.А пък ферари , като най-технологично развити винаги имат високи постижения(повечето от тях са най-високи).МакЛарън Мерцедес пък не са на такова ниво , но при подходящи настройки си стават доста канкурентни(например Кими Райконен спечели няколко пъти Pole Position).
Опитът от други формули също върши работа.Естествено , F1 е по-различна от F3 и F1000/10000 , но с по “долнопробните” формули се добива много от това.Разбира се , един болид от формула едно се държи коренно различно , от такъв на формула 3 , но пък от “старите кучета” вече си научил техники за изпреварване и т.н.Да вземем Робърт Кубица.Той е пилот от по-долна формула , а на третото си състезание , като заместник на оттеглилият се Жак Вилньов , стъпи на подиума.Е...беше на най-ниското стъпало , но като за “прохождащ” си е същинско геройство.
Както споменах , работата в бокса също има значение.Всяка секунда , прекарана там е жизненоважна за състезанието.Колкото по-малко време пилота стои там , толкова по-малко позиции губи(ако разстоянието между него и някой опонент е по-малко от 20 секунди).Така например , в едно от първите състезания от сезон 2006 Алонсо беше първи(той кога ли не е бил?) а Шумахер втори.Фернандо отиде при механиците а Михаел набузи здраво и така отвори скромното разстояние от 25 секунди – предостатъчно за да влезе на следващата обиколка в бокса и след презареждане да остане на първа позиция.
Състезателната траектория също важи.Но това си зависи от опита на пилота.
Съвсем мъничко и за негрите:
АЗ НЕ СЪМ НЕГЪР!НИТО СЪМ БЯЛ НЕГЪР!ТОВА , ЧЕ СЕ ПИША ТАКА , НЕ ОЗНАЧАВА , ЧЕ СЕ МИСЛЯ ЗА ТАКЪВ.ПРОСТО МИ ЗВУЧИ ЗАБАВНО...макар че положението при негрите не е толкова забавно.Или поне положението на някои от тях!Доста голям процент от афроевропейците са емигранти...следователно са евтина работна ръка.Не знам , за тяхното положение в другите страни , но поне в Италия е така(бил съм там).Там негрите(или поне емигрантската част от тях) работят в нещо като цигански пазар , а парите , които получават са мизерни.А са толкова симпатични(не парите , а негрите)!А в Америка как са?Абсолютно същите , каквито ги виждате и по филмите – бъбриви , винаги ухилени и носещи 100 тона гъзарии по себе си!
Негри има във всякакви противвоположности!
Голямата истина:
Извинявам се на всички форумци , за които съм говорил лошо!!
Някои от вас , почти ме разпознаха.Аз наистина имам втори акаунт , започващ с буквичката “X”.Но не е _XZORB_ , а XERO1N(май ви светнаха лампичките)!
Големият послепис:
Последните две теми(особено втората) не можах да ги засегна в дълбочина , но и занията ми , относно тях не са много големи!Простете!!!