Мале, четейки досегашните постове по темата се изумявам на някои хора.RE била ЗОМБИТА, без тях играта просто не била RE и т.н и т.н. Всъщност първоначалната реакция към новите неща винаги е такава - всеки е против новото и различното. Та нека изкажа и аз моето мнение, та да си излея душата
Ако трябва да съм честен пълната промяна на концепцията в играта не ме учуди толкова много (или поне по-малко от някой хора от форума).С ръка на сърцето си признавам, че просто беше време за промяна. Тези които са играли частите на RE само за PC едва ли ще ме разберат, но тези който следят хода на поредицата и по конзолите (GameCube,PS1,PS2,X-box и др.) навярно ще се досетят защо.До момента на излизане на RE 4 са излязли над 10 RE игри за всички възможни конзоли(ще кажете какво лошо от това), е лошото е че всички до една са идентични в концепцията си, независимо през кое време се развива действието винаги става дума за Racoon city - полуразрушен,полуопожарен,никоганевиждащ слънчеви лъчи,населен със зомбита град.Крайно време беше доооста поизтърканата тема да бъде заменена с нова, която да я измести и да задоволи жадните за иновативност хора (какъвто между другото съм и аз). Просто нямаше смисъл да се "тъпче на едно място", по този начин поредицата не се развива, а напротив - застоява.Ала тва конкуренцията отдавна го усети (във Silent Hill 4 вече събитията не се въртят около въпросния град"Тих хълм", а ескалират извън него), и ако създателите на RE искаха все още титлата "Крал на хорор игрите" да е в тях те трябваше също да доразвият поредицата, макар променяйки я доста.Просто доста играчи трябва да се замислят дали щяха да бъдат доволни ако за n-ти път трябваше да избягат от Ракуун сити, борейки се за n-ти път със зомбита, е някой може би да, но аз лично нямаше!