Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Играта на издателство "Хермес"
Публикувано на: 24 Ное 2005 18:08

Ей! Щом четеш това, значи си от редовните читатели на списание „PC Мania“! Здрасти, човече! Много не ми се вярва, но може да влизаш в този форум за първи път. Може пък и често да засядаш точно тук. Ако си от първите, искам да ти кажа, че това е мястото, където хората отправят своите послания. Правят го вероятно защото всяко творчество е един вид послание, свързано със свободата да изразиш себе си. С тази игра екипът на издателство „Хермес“ иска да ти каже, че подкрепя горещо този форум! Искрено се надяваме да го направиш и ти!
Сега е моментът да ти кажем и няколко думи за издателска къща „Хермес“. Родихме се в 1991 година и досега под нашия знак са излезли повече от 1400 заглавия с тираж от около 14 млн. екземпляра. Интересът ни към българската литература е повече от сериозен и за него свидетелстват нашите издания на произведения от български писатели като Марко Семов, Петър Анастасов, Георги Константинов, Георги Алексиев, Иван Сарандев и други. Надяваме се и ти вече си убеден, че издателска къща „Хермес” не е поредната институция, която решава да упражнява меценатство, за да рекламира себе си, а е покровител на българската литература.
Играта, която организираме, е продължение на това, което ти и още много други като теб правехте през последните няколко години на страниците на този форум. И понеже сме от честите посетители тук, знаем, че на това място се родиха десетки проекти, които заслужаваха особено внимание, но по една или друга причина останаха недовършени или не добиха очакваната популярност. За да видиш, че не говорим празни приказки, нека ти припомним само някои от тези проекти:
Един ден в ада на Evil, Проект за РПГ на MetalGearRex, Hitman: Revenge от AcTivE, Поредната война на HUN73R, Вампирска Сага от TheOneGod , SW KOTOR на Johnny Rico, Проект за форумно РПГ на scoobydoo, Живот на скорост от The Only, Freedom Fighters – от другата страна на барикадата от Stealth, Разказ с герои от форума на TheGuardian, като и този на Митака, Денят на един интелектуалец на Jazz Jack, От огледалото на Илфирин, разказите участвали в проекта АРЕНА и още много други.
Играта, в която ти предлагаме да се включиш, е следната: изпращаме ти откъс, който трябва да впишеш в някаква своя история. Не е важно в коя част от твоя разказ ще поставиш нашия откъс, нито какво заглавие ще измислиш. Важното е да се получи нещо интересно, а интригата да е свързана с нашето откъсче.
Журито, като всяко жури, си има председател – директора на ИК „Хермес“ Валентин Георгиев, и е съставено от членовете на редакторския съвет. Първите петима, които нашето жури посочи, ще получат предметни награди. А наградите са книги, имената на които запазваме в тайна. By the way, сигурни сме, че няма да останеш разочарован :) :) :)
Срокът, в който трябва да ни изпратиш твоята история, е един месец, т.е. до Нова година. Ние също си оставяме един месец, в който да си четем това, което си ни изпратил на адрес game@hermesbooks.com, или си поствал във форума. Няма ограничения в обема, няма ограничения в тематиката, изобщо даваме ти пълна свобода. Отличените да се стягат за специална церемония по получаване на наградите в началото на февруари! Желаем ти успех!

Откъс >>

Всички тези мъже в бели туники, орки, ученици и затворници по нещо си приличаха: един и същи страх ги пронизваше винаги щом вдигнеха поглед към кулата, която се извисяваше над целия град! Кулата, обитавана от великия жрец на култа към Бохор, Господаря на мрака...
На самия връх на внушителната главна кула, която му служеше за бърлога, познатият силует на Сянката крачеше по облицования с каменни плочи под на една лаборатория, пълна с книги и инструменти. Беше побеснял.
Писарят Ломго, който все още държеше в ръка посланието с лошата вест, трепереше като лист от глава до пети. Свит на топка край стената, той се мъчеше да се смали така, че да стане незабележим. С ужас наблюдаваше господаря си как се мята насам-натам и как късовете сянка, които падаха около него, пламваха при допира си с камъка, разнасяйки отвратителна миризма на изгоряло.
Внезапно Сянката се извърна и хвърли изпепеляващ поглед към писаря, който още повече се сгърчи.
- Измъкнали са се... Тия проклети коригани са ги оставили да се измъкнат... Безмозъчни джуджета... Некадърници... Предатели... жестоко ще си отмъстя...
Сянката простена и вдигна ръце към небето.
- Толкова близо, толкова близо до целта... Имам ръкописа... липсва ми само детето... Не мога да чакам повече... Трябва да ми го доведат... Ломго...
- Да, господарю! – отзова се мъжът и се хвърли на пода, сякаш да измоли милост от демона.
- Искам най-верните ми служители... да излязат от сянката... Искам детето... на каквато и да е цена... Пиши им... Искам детето тук... до два дни... нито ден повече... Иначе гневът ми ще се стовари върху им с цялата си мощ...
Писарят се изправи, треперещ, на крака и се втурна със ситни крачки към писалището...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2005 20:26

Gothic написа:
защо по дяволите си направил важна тема?!?мислиш че е супер-готина-невероятно-зарибяваща-космическо-прекрасна темата ли?не е зле,ама не е за важна тема...определено не е...

Баш за важна си е.

Аз мисля да драсна нещо... нещо бъкам с идей и искам да си ги изпиша някъде :) Иначе съм куц, и не мога да пиша :Р

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2005 22:42

Уау споменали са ме...куул.Ми ще напиша нещо.Единственият проблем е че мразя фентазито(не ме убивайте) предпочитам фантастика.Но ще измисля нещо.Бтв от къде мога да изтегля българската фонетика защото имам тук само български език на който буквите са разбъркани а понеже клавиатурата е италианска ги няма дори бг буквите отдолу.Хелп!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Ное 2005 16:01

Е .. в мое лице имате един сигурен участник :Р

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Ное 2005 17:45

Хах, мерси, че сте отбелязали, че след мен в този форум е останало нещо :D :D :D
Дори само заради това бих участвал, въпреки, че сюжетът е най-балания, който можеше да се измисли. Ще се постарая да се заема (и) с това :roll: Успех

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Fallout: New Vegas
Заглавие:
Публикувано на: 25 Ное 2005 17:53

Защоооо, защо пак фентъзи? Защо по дяволите всеки втори пише фентъзи? Не можеше ли да се даде някакъв по универсален откъс, който да се вплете и в разказ от друг жанр. Пак ще трябва да мислим банални сюжети за банални същества с банални цели, живеещи в банален свят.

П.П. Задължително ще участвам.
ЕДИТ: Пропуснали сте конкурса за разкази на KNSpirit като сте изброявали проектите

KNSpirit - respect :wink:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 25 Ное 2005 19:07

Да, определено издателска къща "Хермес" е уцелила в десятката! (Разбирайте го под много начини :wink: )

Аз също смятам да се постарая над някое разказче, така че можете да очаквате нещо и от мен :)

П.п. Е как да не уважаваш това издателство.. имам толкова книги-игри благодарение на Тях :nuts:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 30 Ное 2005 18:12

Хамелеона [SB] написа:
П.п. Е как да не уважаваш това издателство.. имам толкова книги-игри благодарение на Тях :nuts:

Мда, абсолютен фен на книгите-игри ;) :lol: Чудех се откъде ми е познато името...
Съжалявам, че чак сега прочетох темата, но така се случва понякога ;)

Ловецо на Глави - тъжно ми става когато те чета как наричаш фентъзито банално... Това се пише тук, това са дали хората, сам си каза Хермес, че следят форума. Пък и все пак никой не те насилва, разбирам възмущението ти и все пак... ;)
А откъса е дотолкова банален, доколкото е такава и фантазията ти. Ако не можеш да го включиш в нещо по-сложно и по-оплетено, нещо много по-грандиозно... кофти, пич ;) Няма проблеми :D (както казваха в Последния Континент (а.к.а Тери Пратчет))
Но наистина - къде е Кажи Нещо Дух? (въпроси без отговор I guess)

Броднико ти пък си прав, дам, дам ;) И това ако не ти повдигне самочувствието не знам какво ;)

*поема щастливо въздух* Най-накрая нещо наистина сериозно, ще ме разплачете още малко...

Да живее българското творчество!

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Ное 2005 18:46

Определено интересна тема, макар и с частично комерсиален характер. Чудя се как не съм я забелязал досега. Може би защото е центрирана най-отгоре, с което определено заглавието избягва от поглед. Ок, не ви се сърдя, че не сте ме споменали. Ще участвам в инициативата.

Профил

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие:
Публикувано на: 30 Ное 2005 19:21

Хмммм... Доста интересно наистина. Ще взема да направя поредното възраждане на разказа ми, специално заради Хермес. Ама докато измъдря как да включа откъса... Само дано да имам време. :wink:

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Ное 2005 19:26

Небивало раздвижване . Закани , похвали , заръки . Интересно следващият път като ми се прииска да прочета нещо ще пиша ник ЕГМОНТ и ще обещая шарени бонбонки за всеки драснал два реда .

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 30 Ное 2005 20:10

EviL написа:
Небивало раздвижване . Закани , похвали , заръки . Интересно следващият път като ми се прииска да прочета нещо ще пиша ник ЕГМОНТ и ще обещая шарени бонбонки за всеки драснал два реда .

А защо не вярваш, Зло?
Какво те кара да не вярваш Този Път??
Няма да се занимавам да обяснявам глупости на човек който няма да ме послуша така или иначе, но виж например адреса на който се пращат - game@hermesbooks.com <--- това не е сайт в който може всеки да се регистрира.........

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Ное 2005 20:19

Existence написа:
EviL написа:

А защо не вярваш, Зло?
Какво те кара да не вярваш Този Път??
Няма да се занимавам да обяснявам глупости на човек който няма да ме послуша така или иначе, но виж например адреса на който се пращат - game@hermesbooks.com <--- това не е сайт в който може всеки да се регистрира.........

Мисля, че имаше предвид, че народа може да се мобилизира да пише, стига да спечелят нещо материално, било то дреболии като книжки или други неща. Прав е, ама аз не се срамувам, че понякога съм материалист, както и вие сигурно. Всичко трябва да бъде оценено, а моралната награда понякога не стига. Така че... няма лошо - книжка, бонбонче... Не случайно дедо ви Павлов си е играл с онези лампички и е направил откритието си, щото го има не само по кучетата, ами и при хората...

П.С. Аз също съм голям фен на книгите игри и ако слушате, скоро ще се зарадвате на чисто ново заглавие... Тайна засега :)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Ное 2005 21:41

Какво намекваш, Актив? Абе ти защо не си ми казал, че си такъв плейбой досега? :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Ное 2005 21:43

Небивалост!
Невероятно!
Оууу!
Тъкмо форума беше тежко полегнал и дълбоко заспал и сега тази безмерно интересна инациятива го разстърсва из основи. Различното е, че имаме една професионална организираност, че за първи път сякаш виждаш псевдонима си до този на Колин Уоубъри и другите истински писатели. Правиш нещо под протекцията на "хермес"... това е нещо по - различно от останалите форумни игри, по - офицялно и по - предизивкащо. Именно това е което се харесва според мене, а не това, че ще вземеш 2-3 книги...
Ще участвам с пълна сила и надявамс е този път, чак този път ще се представя на нивото на останалите псиачи.
Давайте момчета, да се нанижеме в бойните редове на PC mania-ашката армия и да разбием и отвеем очакванията ан пичовете от "хермес".

Напред!

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие:
Публикувано на: 01 Дек 2005 00:49

Хе, хе... Верно има раздвижване, но поне от моя страна ще е само заради такива инициативи, просто отдавна се отказах да пиша във форума...

Профил ICQ Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 01 Дек 2005 18:56

WOW(не играта на близ,а възклицанието)Не очаквах че ще ме споменат.Прочетох няколко пъти поста и разбрах само,че трябва да напишем разказ който в себе си трябва да включва онзи откъс написан там.Всичко дуго няма значение.Това ли е всичко?Питам за да съм сигурен.Това начинание е наистина сериозно...,трябва да се стегна(никви момичета за 1 месец)
Пожелавам успех на всики.
п.п.Всъщност това рпг стигна до алфа вариант и тествахме няколко дни с френдове,ама го дадох на един уж и той да играе,после ми каза че майко му го била изхвърлила и се отчаях..

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Дек 2005 10:07

Ами ...надявам се да ви е интересно. Това е само първата част, но имам идея и за останалите.
Пожелавам успех на всички участващи!

Lara

--------------------------------------------------------------------------------------------

1.
Истината е, че още преди началото на архитeктонския период, дори още преди слънчевото затъмнение да беше затиснало със сянката си земята, Зенон усети напрежението между краката си. Ебеше му се страхотно, просто зверски. Нямаше наблизо нито разюздана камарила, нито от онези вмирисани, прилични на чепкана с дарак вълна, галоси. Имаше само слънце – гадна следобедна мараня, от която и киоските се криеха по дупките си.
Пред Зенон нямаше друга алтернатива освен да си извади оная работа, и да си удари една чикия. Трябваше да пази сянка със собствения си гръб, и тази мисъл го убиваше. Той не го направи и по още една причина: беше му съвестно, защото в далечината се виждаше стърчащата кула, строена в чест на Бохор – повелителя, още по времето на прадядо му Пилат. Не че му пукаше особено - тъй като не беше религиозен, но го беше страх от слугите на Сянката. Техните очи виждаха навсякъде, техните уши чуваха далеч преди атмосферните вибрации да предадат всеки шум.
Зенон, както и всички тези мъже в бели туники, орки, ученици и затворници по нещо си приличаха: един и същи страх ги пронизваше винаги щом вдигнеха поглед към кулата, която се извисяваше над целия град! Кулата, обитавана от великия жрец на култа към Бохор, Господаря на мрака...

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 02 Дек 2005 19:43

Чакайте,трябва ли да постваме тук или напрао да пращаме???
И трябва ли да е пълен или част от цял разказ :?:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Дек 2005 23:10

Че защо да не може да постваме? В писмото на Хермес ясно си пише: "Ние също си оставяме един месец, в който да си четем това, което си ни изпратил на адрес game@hermesbooks.com, или си поствал във форума."

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com