Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Одобрявате ли идеята

Да    61%  61%  [ 49 ]
 Не    11%  11%  [ 9 ]
 Ще изчакам развитието и тогава ще преценя    28%  28%  [ 22 ]
Общо гласове : 80
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Сеп 2005 20:10

Интересен ми е отговора на един върос - не е свързан с конкурса, а с творчеството на всеки един от вас - който отговор, чини ми се би бил интересен на всеки от вас. Защо публикувате това, което пишете?

Сетих се и още един. Защо изобщо пишете?

Профил

Аватар
В момента играе: На борсата!
Заглавие:
Публикувано на: 30 Сеп 2005 20:35

Извини ме, че не съм от пишещата гилдия (основната група де), и смея да се намеся с отговор по твоя въпрос, Ашаман. Но ще ти кажа защо създадох този конкурс.

1. За разнообразие + малко удоволствие
2. Което е по-важното за мен, и което целях - така, ако по веднъж на месец повечето пишат разкази и ги пускат, така ще се 'държат във форма', ще могат да виждат критиката по себе си и произведенията си и да подобряват неизправностите в писането си. Много се надявах тези, по-изпечените писатели да се включват, за да може цялата идея да придобие по-сериозен вид. И ето, сега, месеци след обявяването му това е факт. Поне в моите очи. Всичко с цел - приятни минути в тази секция, която най-малко бе засегната от флуд-вълната и безумията. А разказите са много добри, човек направо може да си издаде книга ако извади всички разкази от този форум. При това ще получи нещо много добро. И хубаво...

:OMGOMG:

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Сеп 2005 22:35

8)

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 30 Сеп 2005 23:28

Привет ви.

Имам много работи за писане, затова започвам без обичайно раболепничене.

Кръга не знам кой трябва да вземе. Колебая се.

По ред:
Отмъстителят - критика дадох, май в друга тема. Ето пак - харесва ми метаморфозата на Чоки. Избрал си добър образ за развитие. И с още малко време щеше да се получи... похвално, да речем, като критици недоносени. Но липсва един елемент от моята представа за горящото легло...

ХаХаВиА - не искам да критикувам. Топлината. Уловил си я. В огъня най-сладка и убийствена е топлината. Особено, когато гледаш как си отива някой... Сега като се замисля... въпреки някои очевидни слабости, взимаш глас от мен.

Разиел (ако не се лъжа) - мисли... пълни със смисъл и чувства. И празни, повтаряни, и изтъркани. Всеки има нужда понякога да напише нещо подобно. Сам дава своето отражение в редовете. Затова такъв род писания са ценни. Често казват много и нищо наведнъж. Не знам нищо за Сакото, а трябва. Заради твоя труд се колебаех.

И Хелл - погледни отново. Не знам дали наистина не ви дадох широчина на редовете. Но просто не ме накара да помисля за това, за което мислех. Стихът е силната част, но и той е празен. Звучи като откъс.

Днес една чиста дума без злоба не обелих. Съжалявам.

По ред, отново: извинявам се на Актив и другите (???) хора, на които прецаках кръга. Въпреки всичко смятам, че редове имаше, при това донякъде незапълнени. Не и тук.

Саруман, да, донякъде. Но част съм и преживял.

На край - Ашаман. Насрещен: А ти защо говориш с хората?

Същата причина. Стадо. Само различна гледна точка спрямо казваното. И точка. Останалото е празен плод.

И понеже голям офф се изписа, не знам дали ще е по-добре разказите да отидат на отделна тема. Вие решавате.

Толкова. Дерзайте и вперед.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Сеп 2005 23:39

Тук съм, Илфирин, тук съм... Не зная поради що ти призова ме, но аз съм тук, за един-два реда, защото дълг ме зове, а и работата не може да чака.

Не, не ми харесват творенията от този кръг, защото темата беше сложна наистина, но най-много ме изуми, че в нито един не присъства първото нещо, което се набива на очи, като видите темата - ами мотива за изгубената родина, естествено, точно това. Защо го няма?! Защо?

Бях забравил за това, що става тук, но дано да не е било за зло, а за добро, било то и под плаща на злото. Нека.

Не, този път не ще пиша рецензия.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Окт 2005 00:36

За всичките разкази казах нещо без този над мене.
Много добре се е получило, има драма има смисъл и макар да не се развива много деиствие разказа постига целта си - да е добър :).

Но все пак гласа ми отива за Отмъстителя.

п.п като прочетох поста на ашамана ми се прийска да му отвърна, но ще подмина защото темата не бива да се превърща в поле за оратотски величвания на спорещи страни, а трябва да си остане същата.
И дано другия път се справиме по - добре ;)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Окт 2005 10:11

Аре гласуваите и да спретнеме някъв победител?!

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Окт 2005 20:26

Thorns написа:
Не, не ми харесват творенията от този кръг, защото темата беше сложна наистина, но най-много ме изуми, че в нито един не присъства първото нещо, което се набива на очи, като видите темата - ами мотива за изгубената родина, естествено, точно това. Защо го няма?! Защо?

Не виждам какво толкова не им харесвате на тия въпросни творения.
Първо - поне две от тях са написани адски добре и наистина си заслужава да се прочетат според мен.
Второ - другите двама,които писаха... уважавам и ценя смелостта им,защото според мен се включиха за да спасят този кръг и точно това и направиха,ако не бяха те щеше да има само два разказа и толкоз. Някой от вас осъзнава ли този факт ? Че "големите писатели" избягаха скимтейки, покривайки се с думите "не ми харесва заглавието" или типично като в българският футбол, както казва капитана на отборът, когато знае че отива на сигурна загуба "навехнах си глезена,мен не ме пишете". Не го казвам с лоши чувства това, но мисля, че писалите в този кръг изтърпяхме достатъчно критика и пренебрежително отношение, а добрите думи, които чухме за спасяването на кръга нещо се ГУБЯТ. Прословутите бегълци дори не минаха по един глас да дадат и така още повече умаловажиха писанията ни. Може би трябваше и ние да "играем на сигурно" на някое лесно заглавие, където щяхме да пишем 20 човека, а тоя кръг да го оставим ПРАЗЕН ?!
Трето и последно - Това за мотива за изгубената родина просто ме довърши. Стоя,чета го и не мога да повярвам. Каква родина бе човек ? Или както казавт тук във Видин "К'ва родина, к'ви пет лева бе бате?!" или "Уат да фак!?" Ма стига с тая родина, че ми писна. Аз НЕ съм човек на когото му пука за родината. Родината ни е изпратила тук, във този форум да пишем. Благодарение на прословутата ни родина в българия(да,с малко "б") се практикува писателите да търсят издателствата наместо обратното. И искате да включа ТАЗИ родина ? Не ми пука за нея ! Както на нея не й пука за мен ! Тук съм, защото още не съм имал възможност да се омета, това е по въпроса за родината.
И нека не забравяме, че най-острата критика заслужават именно тези, които не писаха и оставиха кръга да тъне в прах и пепел, а не тези, които го спасиха.
Затова, както вече казах, всички включили се печелят уважението ми и за мен са ПОБЕДИТЕЛИ. Защото победиха страха от това да пишат по заглавие и край, несъразмерно трудни спрямо способностите НИ. Отново благодаря за това, че не останаха настрана и един поклон от мен за проявената смелост. Понякога не е важно нещо да е перфектно направено, достатъчно е да ОПИТАШ...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Окт 2005 20:33

AshamanBG написа:
Интересен ми е отговора на един върос - не е свързан с конкурса, а с творчеството на всеки един от вас - който отговор, чини ми се би бил интересен на всеки от вас. Защо публикувате това, което пишете?

Сетих се и още един. Защо изобщо пишете?

Човека просто иска да разбере защо пишем,н е разбирам защо така му се нахвърлихте всички !?
Аз пиша, защото обичам да правя БЕЗСМИСЛЕНИ неща, ей така да сътворя нещо много добро за да го наръфат после критиците, за да кажат издателствата "Не публикуваме романи в този стил" "Не е достатъчно добро" (макар да Е достатъчно добро) или "Събери си пари и си го публикувай САМ, щот' не си брат'чед на главния редактор". Пиша за да умра като мръсно псе на улицата от глад някой ден. Пиша за да не ме четат олигофрените в страната ни и дивите селинджъри (които са 90% от населението ни). Пиша за да си чета сам после творбите и да се чудя "Защо по дяволите се трудих толкова време!?"
И най-вече пиша за да ме пита някой накрая де е този мотив за изгубената ни мила родина и да се задавя в ГНЯВ, прочитайки този омразен въпрос.
Ето затова пиша. Но никой, никога не ме е питал...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Окт 2005 22:49

Моментната статистика сочи:
Хахавиа - 2 гласа
Отмъстителя - 1 глас

Гласуването ще трае още 1 ден, след което ще бъде обявен победителя...

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Окт 2005 23:44

Не знам дали мога да гласувам(не съм писал по за кръга), но ако мога гласувам за отмъстителя.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 02 Окт 2005 23:48

Цитат:
Прословутите бегълци дори не минаха по един глас да дадат и така още повече умаловажиха писанията ни. Може би трябваше и ние да "играем на сигурно" на някое лесно заглавие, където щяхме да пишем 20 човека, а тоя кръг да го оставим ПРАЗЕН ?!

Мислех да се включа, но нито имам особено време(Отмастител, ти знаеш добре защо), нито мисля, че мога да се справя по темата. А съм сигурен, че тя е отказала ид ругите, прекалено трудна ми стори...
За критиката какво да кажем? Когато нещо ме заитригува си давам мнението.
А този кръг просто за мен не успя.

Отмъстителя - добре дошъл първо във форума, ти си последния човек, който очаквах да видя тук. Интересна история, стилът е малко изтъркан, ако мога така да се изразя, напомня ми на някой американски филм за страшното чудовище, което яде малките деца. Наистина има хляб в историята, добре е разказана, но свършва набързо, останах с впечатлението, че е просто епизод от Досиетата Хикс. И къде е горящото легло?

Хахавия - Ами объркано. Първо някаква странна сцена, после се оказва постановка, после странно видение, горящо легло и "във вонята на прах и закърнели мисли те умират", което отново е напълно откъснато от сюжета и не на място. Тези разкъсани картини не ми харесаха.

Разиел - добре написано. Изненадващо добре. ДОбре боравиш тук с описанията, макар присъствието на няколко странни фрази и сравнения. Финалното изречение е вписано донякъде, но като цяло малко объркано. Съгласен съм с Илфирин, казваш много и нищо по един интересен начин, но не достатъчно.

Хел - странно... вампирите и тази битка не се вписват някакси в очакванията ми за разказ на поставената тематика. Странна битка, развитието не ми допадна някакси, а и отново мотивът липсва, последното изречение остава "цапнато" на края. Думи, изречения, приказка. Но празна...

Не знам, чета разказите досега, но този рунд не ми хареса. Всичко ми изглежда написано набързо, някакси написано за да видят мненията на четящите, не заради самата тема, не сътворено, а просто написано...

Ашамане, първия въпрос си остава загадка, но вече трябва да си разбрал защо пишат по-голямате част от хората в този раздел... за себе си, преди всичко пишат заради себе си... А може и да греша.

И накрая се почудих дали въобще да напиша някакъв коментар, но ми се искаше да дам мнение за толкова обсъждания 4-ти кръг. Моят глас отива за Разиел, вложил е старание в разказа си и ме впечатли, макар да не беше това, което очаквах.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Окт 2005 18:16

Значи с моментното изменение на гласовете:
по 2 гласа за хахавиа и отмъстителя и един за Разиела. Поради равенството ще се гласува още 24 часа. Моля за активност, че трябва да продължим напред. И, Хънт, неочакван коментар от твоя страна :)

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Окт 2005 21:30

8)

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 03 Окт 2005 23:34

XaXaBuA написа:
А Ловецо вникни малко в разказите и слез малко на земята не си нито критик нито издател спрямо мнението ти за моя разказ все едно ми се изплю в лицето.
Ще ти обясня...

Виж сега. Няма какво да ми обясняваш. Има много път да извървиш още, повярвай ми. И първата стъпка от този път е да се научиш да търпиш критика. Аз не съм никакъв, аз съм човек, който е прочел творението ти и си изказва мнението. Забележи моето мнение. Казвам ти как стоят нещата от моята гледна точка. Защото на теб разказа ти изглежда перфектен във всяко отношение, но а зне мисля така. И за бога кой нормален човек би изрекъл подобно нещо на погребението на приятелите си? Вместо да се опитваш да оспорваш моето лично мнение се загледай отново в творението си и си запази нападките за някой, на когото му пука.
Как така "предъвкал"? Силни думи казваш, но неоснователни, да "вникна", уви ако си заслужаваше бих го направил. Не ми хареса и не подлежи на обсъждане. Толкоз.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Окт 2005 09:25

Наистина е важно да търпиш критика. Вярно че сегашния ми разказ е набързо написан и е тъп, но имам и добри попадения(и хората са го казвали, не аз), мисля че до голяма степен дължа израстването си именно на тази КУНСТРУКТИВНА критика. Хънта е много прав за последното изречение, мсиля абсолютно същото. И също така определено мога да подтвърдя, че тази драма не ме наката да остана съпричастен с героите и да им съчувствам, защото нямаше една случка коятоп да ме привърже към тях. Просто ги показа, разходи и изгори по доста евтин начин(с кабела на енергото). Приемай критика, ето виж как аз бързо се съгласявам с някой мнения и макар, че бих оборил някой критички препочитам да оставя правото на мнение у читателя защото той най добре може да прецени качеството на един разказ.
Разбирам, че темата е трудна, още по трудно е да пишеш в жанра които си избрал и е нормално да се очаква че няма да направиш шедьовър. И така стана.
Ние не се съобразихме с това, че имаш малко мнения, не се съобазихме с това че човек, който много уважаваш те е провокирал да пишеш тук. Просто прочетохме разказа и го отценихме.
И за да не мислиш, че ти се "дърва" ще кажа инче преполагам ясните ти неща, че се справяш добре с писането и описанията и можеш да направиш много добри работи, но тая не е от тях. Поздрав и за това, че си нов юзър които директно се опъти към творческия, а не започна да пише глупости из общия.
Ус

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Окт 2005 22:56

Еее, разгеле. С гласа на колежката, Отмъстителя печели 3-ти глас и автоматично с това и кръга. Имам ЛС от него, така че кръга ще продължи веднага... Съжалявам за забавянето, но имаше еднаквост в точките...

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Окт 2005 10:12

Ако някой е писал нещо по темата, моля да го представи. Ако не - конкурса приключва...

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 31 Окт 2005 23:45

Дух, привет. Един ден съм закъснял - моя грешка.

Черна роза

Малкото животно се движеше лениво между редките храсти, минавайки през различни тесни междублокови градини. Оглеждаше се неспокойно в търсене на храна. Неочаквано попадна на група хора и стреснато се сви, за да не го видят, свивайки войнствено уши. Жълтите очи на котката дебнеха четирите фигури на пейката за всяко по-рязко движение или заплашителен жест. Стараеше се да се свие колкото се може по-назад, а същевременно искаше да продължи търсенето за храна. Но все пак остана на място, там.
- Я, котка...
- Не казвай на гризача.
- Той спи...
Прозявка.
- Съсел.
- Не спи вече.
- Съсел.
Шишето премина по редицата, после се върна обратно. Другото лежеше в краката на момчето най-отляво, вече празно, а капачката му се търкаляше някъде в тревата.
- Какво ли прави тая котка тук?
- Не знам, трябва да е гладна. Пусни друга песен.
Дискът превъртя с лек шум.
- Изглежда странно. Сигурно е изгубена, не прилича на бездомна.
- Съсел.
- Млъквай.
- Да, има странни очи. Гледа ни. Прилича на ненормална.
Котката усети инстинктивно, че привлече интереса на трите момчета и момичето, затова се опита да се свие и потърси път за бягство.
Отвориха третото шише. А котката все пак отново остана. Сигурно и тя изпитваше същото съжаление, което изпитваха и те. Затова и остана - беше същата като тях. С дом и господари, а винаги търсеше - навън, където беше сама. И несигурна. Хлапетата вече не се интересуваха от нея, в жилите им алкохолът ги гореше. Пияни, полуадекватни, те също стояха все там, откакто котката ги помнеше - винаги същите, винаги се гледаха с недоверие, сякаш за пръв път се виждаха. Не, преди бяха с един повече...
В тишината се чуваше само движението на ръцете и бутилката, както и тихото стържене на диска. Всеки давещ се в собствените се неясни мисли, сякаш не бяха там, а далеч и други. Знаеха, че единствено така ще прочистят мислите си. И го правеха.
Преди имаше четвърто шише.
Котката отново остана.
- Гадно животно.
Съскане, свити уши, извадени нокти, малки остри зъби. Един миг, после втори, после перлена редица от възприятия и мисли, падащи в нестройни редици... Като сълзи.
Котката остана. С очи, приковани към този, който я ритна. Хлапето, полузалитайки, полутърсейки опора, падна тежко на мястото си.
- Съсел...
Досега не беше ставало така. Човек и животно срещнаха очи по средата на виещите се неонови спирали в края на слънчевите лъчи. Бавно, много бавно. Докато всички те не усетиха как сълзите им падат, все така монотонно, в ритъм, оставяйки в прахта малки тъмни петна във формата на рози, гротескни и криви, но все пак ясни. Различими.
И котката си тръгна. Трябваше да върви, да търси...
Тръгна. Към друга пейка. Към други неясни силуети.
Четири деца потънаха в мълчание, вперили поглед в праха под тях. Като вцепенени, забравили за времето, за капките дъжд и за неоновите светлини. За празното място, което все по-осезаемо се набиваше както в погледите им, пратени скришом към пейката, така и в мислите.
Третата капачка падна от безчувствените пръсти.
- Студено ми е. Да си ходим.
- Съсел...
И тръгнаха. След котката. В края, хлапето се обърна към пейката, сякаш за да сподели нещо със себе си...
- Понякога просто не си заслужава.

Край. Не е и разказ. Край най-много му отива.

Вие си изберете смисъл.
Дух, черта. Благодаря, все пак.
Гарване, поздрав, дано се сетиш от кого.
Толкова. Вперед.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2005 01:46

Имаше в една страна,
далечна, чужда и сама
една висока планина
висока, стръмна беше тя,
но на върха
растеше чудна красота,
невижданата сила на нежност и тъга,
там черна роза извиваше стъбла.

Така започва тук и сега приказка за една съдба. Съдба обвита в тъмнина и търсеща простор и свобода. Приказка се тя зове, но не очаквай приказка да е.
Имаше някога много отдавна, в една далечна страна, която се намираше на единственият остров на 4-тата планета от система с две слънца, която още си търсеше име и откривател, един странен народ. Странен не толкова като различен, а просто защото никога още не бе откриван и никой не подозираше за съществуването му. Или поне така си мислеха коренните жители на острова. Същества ходещи на два крака, с тревисто зелени коси и искрящо сини очи. Странните същества повечето топло време изкарваха на острова. Занимаваха се със земеделие, лов, риболов и други такива ежедневни неща. Отглеждаха децата си и се радваха на свободата и невежеството си. Но застудееше ли, изведнъж островът опустяваше. Не се чуваше детски смях нито викането на майките. Нямаше песните край лагерните огньове вечер. Тишана, тъма, звезди и парчета от луна. Населението се потапяше дълбоко в бездните на океана, където продължаваше своето весело съществуване. Те дишаха и ходеха по сушата еднакво добре както и под водата. Но този народ не ни трябва сега. Затова ще се върнем към него малко по-късно, ако случайно ни притрябва. Това което всъщност правеше планетата неописуема и странна, бе планината. Островърха, стръмна, непристъпна планина, извисяваща се в средата на острова. Върховете и се губеха в снежно белите пухкави кълба на облаците. Да, странна и красива, забулена в тайни. На върхът и вирееше едно от най-редките растения в цялата вселена. Не, не говоря за орлеандриса, вярно е рядък, но можем да го намерим в колекциите на големите клечки в галактиката. Както и в резервата “Прескус” на планетата Пиром, намираща се в 5-тата слънчева система от третия ръкав на 358-ма галактика. Но на този връх вирееше Роза. Черна като нощта. Имаше много легенди за това рядко цвете. Коя от коя по-необикновенни и странно звучащи. Всички бяха единодушни обаче – който има невъобразимото щастие да намери розата и да натърка тялото си с мехлем получен при стриването на венчелистчетата й, получава още около 200 години живот. А в това време на разруха във вселената, време на ХАОС и отчаяние, където дори издръжливите раси не достигаха повече от 100-тина години, още 200 си бяха цяло богатство. А цветето имало и невъобразими лечебни свойства. С една дума в момента било на мода да го търсиш. Но никой не бил сигурен къде точно се намирало то. Само легенди, митове, но нищо сигурно. А то си цъфтяло необезпокоявано на върхът на планината. Коренното население дори не подозирало, колко важно и безценно нещо притежават.
Самата история започнала на около 100-150 светлинни години от планетката където виреело растението. Случило се на галактическия кораб “Адора”. По-точно в библиотеката на кораба, където млада девойка, на видима възраст около 17 години, Землянка (по-точно човек, защото Земята преди хилядолетия била погълната от слънцето и вече съществувала само в спомените и като определение за расата), бе приведена над няколко доста дебели и прашни книги. Странно, че никой не можеше да каже, как бяха попаднали там, но факта беше на лице. Те бяха в библиотеката на кораба и вместо девойчето да се забавлява по барове и дискотеки, то четеше олисано и не забелязваше никой и нищо. Явно книгата бе доста интересна. Бе свързана с другите книги, защото момичето от време на време вдигаше носле от прашните листове и със светнал от възбуда и нетърпение поглед започваше да разлиства пожълтелите листа на друга не по-малко дебела и прашна книга. След което с няколко бързи движения отбелязваше нещо в електронния си бележник и пак се връщаше към първата книга. Няколко кичура се бяха изнизали от рибената кост, стегнала косите й, и падаха пред ясно зелените очи. С небрежен жест тя просто преместваше непослушния кичур и продължаваше да чете. Той седеше на врата и я наблюдаваше вече втори час. Защо седеше там? Да го убиеш не би могъл да обясни. Просто седеше и я гледаше. Младежът крепещ рамката на врата да не се срути, бе малко по-голям от книжното ни плъхче. Бе на около 18 и също се водеше от човешкият вид. Двамата с девойчето се познаваха цял живот. Бяха отраснали на един и същи кораб. Още от игрите заедно, бяха неразделни. Той обичаше да я наблюдава, а можеби просто обичаше да знае къде е в момента и дали е добре. Фактът че от два часа стоеше на вратата, не даваше никой да доближи стаята, за да не я прекъсне, и погледа му в който се четеше голяма любов и привързаност към създанието в големия стол, говореха сами за себе си. Изведнъж цялата стая сякаш засия. Тя се изправи. Усмивката кацнала на ангелското й лице бе по лъчезарна от всякога. Тръсна глава и с няколко бързи стъпки му се хвърли на вратът. Той само се усмихна, прегърна я и я завъртя, след което я пусна да стъпи.
- На какво дължа тази неочаквана радост? – очите му игриво блестяха.
- Намерих я, знам къде е! Намерих я! – радостта и удоволствието просто струяха от нея.
- Чакай малко, намерила си...-с леко почесване разроши и без това доста рошавия си перчем, а недоумението което се изписа на лицето му предизвика звънкият смях на девойчето.
– Хубаво, а какво си загубила, че го намери ?
- Глупчо. Намерих Розата. Черната роза. Знам къде е! – Учудването му отново я разсмя. Колко сладко изглежда с тази глуповата усмивка - си помисли.
След няколко мига достигна до съзнанието му току що получената информация. Първо устата му се отвори широко, сякаш можеше да лапне цяла протонна звезда, след което очите му се разшириха и някак си успяха да превземат около 2/3-ти от лицето, след което физиономията му се нормализира и придоби замислехо изражение.
- Намерила си Черната роза...- говореше провлачено и замислено, по-скоро на себе си, отколкото на нея. – Черната .... Сигурна ли си... - погледа му за малко се фокосира върху личицето й, където видя две очи изпълнени с блясък – Естествено, че си сигурна. – дори капка съмнение не се долови в гласът му. Щом тя казваше, че я е намерила и знае къде е, той нямаше никакъв повод да се съмнява в нея. И преди бе откривала неща за които се знаеше практически нищо. Двамата се познаваха добре, прекалено добре. Той познаваше този поглед, напрежението, което препускаше по вените й. Не остана скрито за стоманено-сивите му очи.
– Добре, значи ни трябва кораб и запаси и някак си да се махнем от тази купчина желязо.
Отново потъна в размисъл. Ники го погледа. Погледа го, седна на пода и впери поглед изпълнен с нетърпение. Дани за секунда отбеляза действието й, вътрешно се усмихна и продължи да прехвърля на ум изходите от така наречената “купчина желязо”. Умът му работеше на бързи обороти. Трябваше да се измъкнат незабелязано, защото иначе щеха да падат яки обяснения, че дори и да ги разделят. А това бе меко казано недопустимо. Тя продължаваше да се взира в него, но превъзбудата и няколкото дни изкарани в безсъние си взеха своето и тя без да се усети лекичко полегна на земята и потъна в доста дълбок сън.
Дани я погледна. Усмихна се. Приклекна до нея. Вдигна я на ръце, при което тя леко се разбуди, но само толкова, колкото да се усмихне през полузатворените си очички, да намести главата си по-удобно и да продължи да спи. Някой път сериозно ще я набия и пратя да спи. Ще се разболее накрая. След което мислите му се върнаха към възможностите за излизане на вън и докато мислеше така, стигна до “апартамента”. Ако изобщо можеха да се нарекат така двете каюти свързани от коридорче с обща баня, в който живееха. С крак отвори вратата на стаята й, сложи я на леглото, махна ластика и разпусна косите й. Все пак не искаше сутринта да бяга до лекарския кабинет за успокоителни, защото я боли главата, та две не вижда. Махна ботите, които обгръщаха стъпалата и част от глезените й и метна едно одеало отгоре й. След което се загледа в обувката, която държеше в ръка. Подметката беше от гъвкава материя, която следваше извивката на ходилото и прилепваше като втора кожа. Останала част бе иградена от също толкова еластичен плат, но няколко идеи по-нежен, за да не нарани кракът. Остави обувката до вратата, излезе от стаята и се тръшна на своето подобие на креват. Постепенно дрямката го погълна и него.
Събуди се малко преди нея, но вече знаеше поне как да се изпарят, което бе добро начало.
Денят вървеше на високи обороти. Всички се щураха на всевъзможни посоки и бързаха на някъде. Дори Дан беше повече от превъзбуден. Рядко говореше и още по-рядко се спираше някъде. Ники вече бе почнала да се чуди какво става, когато едно момиче, средно на ръст с кестеняви коси прибрани в плитка, на което така и не можа да и запомни името, се спря до нея и с приветлива усмивка я зазяпа в лицето.
- Ъм.....Здрасти! Как си? – Ники вече се чудеше как да я нарече, когато изведнъж то проговори и думите започнаха да се сипят като лавина, сигурно бълваше поне 100 думи в минута. На Ники и трябваха 5 мин след това за да осмисли какво и каза.
- Ники...ти не знаеш ли за бала довечера. Ще бъде голямо събиране, ще има музика, танци и от онези малки вкусни хапчици от системата Сиракул, нали ги знаеш? Дето имат вкус на риба, но не са от риба и са със странен синкаво червен цвят. Ако знаеш колко ме беше страх първият път преди да ги опитам. Изглеждаха толкова подозрително, незнаех да не ми стане лошо и дали ще ми харесат – това момиче беше като латерна , нямаше спирачки – От горе на всико са поканили няколко извесни групи, ще има и музика на живо и голяма томбола с награди.........О колко се притеснявам! Какво ли да си облека довечера? Ще бъде с официални тоалети. Ти каквато си слабичка няма за какво да се притесняваш, сигурно имаш поне 100 подходящи тоалета, но аз ...
Ники я огледа. наистина момичето беше пухкавко, но това се подразбира, когато не говореше – винаги дъфчаше нещо – трябва да ида при шивача, дано да успеят за няколко часа....Ох....трябва да успеят. Леле ще бягам, че няма иначе да мога да ида на бала, а колко много ми се ходи и онези деликатеси и музиката и хората....и .....и ...Ох, бягам, мерси че си поприказвахме Ники, изглеждаш прекрасно! Много ми беше приятно ще се видим довечера.
Най сетне момичето с ведра крачка се отдалечи посока шивашките помещения, като продължавае да си мрънка нещо под нос и от някъде извади една голяма ореховка, от която с голямо удоволствие си похапваше.
Значи имаше Бал, ето защо всички се щураха на горе на долу като обезумели, но защо сега чак разбира... Е как защо, защото прекара последните няколко дни в библиотеката, а и се сабуди преди малко. Значи Бал и то официален, ще трябва да си измисли рокля за случая...дали имаше нещо подходящо. Обърна се обратно към каютата за да провери. Ще трябва да видя нещо подходящо и за Дани, че доколкото си го знам, ще се изтърси по скъсаните дънки и избелялата тениска. Усмихна се, Дан сякаш никога не се разделяше с тях. Влезна си в стаята отиде до гардероба и започна да вади закачалка след закачалка. След половин час премятане, преглеждане и недоволно поклащане на главата все пак се спря на 3 закачалки. Сега идваше по-трудната част – да намери в какво да напъха Дани. Влезна в неговата стая, отвори шкафа и чудно защо не остана изненадана. Още един чифт дънки, няколко тениски и костюмът от странната материя дето при една мисия му беше подарен за добре свършената работа - и тя имаше такъв. Бяха от странна лъскава материя прилепваща по тялото, нежна към него, но доста трудна за пробиване с каквотои да било. Прилепваше като втора кожа и имаше хамелионовото свойство да се слива със околната среда, като на практика ги правеше невидими. Много полезни се оказаха тези дрешки, а и всички на кораба до извесна степен им завиждаха за тях. Порови още малко по-на вътре и намери това което търси. Стилен панталон и лека черна риза, които тя бе купила при посещенията на една от търговските станции преди няколко месеца и естествено те прилежно си седяха в пликчетата, както ги бе оставила. Въздъхна, разпечати ги и ги сложи на кревата му. Отиде в стаята, изрови си хавлията и се отправии към банята ( бяха в една от малкото каюти със собствена баня, това се дължеше на факта, че бяха доста полезни в мисиите и се ползваха с малко по-висок статус от обикновенните жители на кораба), остави кърпата на предвидената закачалка и пусна горещата струя вода да се стича по тялото и, докато умът и започна да блуждае и да се върти все около тайнствената черна роза.
Дан влезе в каютата, видя дрехите на кревата си. Усмихна се. Отиде до гардероба и извади хамелеоновия костюм, след което отиде в нейната стая. Естествено, че така ще направи. Прибра две от роклите в гардероба, извади и нейния хамелеонов костюм и го постави до нежно розовата рокля с доста прилепнала кройка и изрязано деколте. Харесваше тази рокля. А още повече се забавляваше от физиономиите и погледите на околните. Тръшна се на кревата и я зачака.
Колко време бе прекарала така – не знаеше, а и чесно казано не я интересуваше. Взе хавлиената кърпа, омота я около себе си и отвори вратата на душ кабината. Показа се сред облак от пара. Беше като привидение. Дан просто седеше и гледаше как мокрите кичури на кестенявата и коса падаха на ръменете, а парата още не искаше да я пусне от прегрътката си. Ники го видя, после видя и роклята.
- Ти май найстина доста харесваш тази рокля? – погледна го с престорено сърдит поглед.
- М’чи как, да испусна да видя смаяните физиономии на половината екипаж и завистливите погледи на другата половина. Не мерси, не бих го направил за нищо на света.
- Ах ти! Гадняр такъв! – колкото и да се опитваше да звучи ядосано, той знаеше че и тя искренно се забавлява от ситуацията.
– Костюма за какво е ?
- Ами, за жалост ще се наложи да го облечеш под това – с два пръста хвана роклята. – също така ще се наложи да пропуснем края на бала....
- Но защо е всичко това? – недоволството в гласът й се усети доста ясно, тя найстина обичаше този вид забавления, а сега трябваше да го напуска преди най-интересната част.
- Защото съкровище мое – докато казваше това, стана приближи се към нея и я чукна с пръст по нослето, което я накра да премига – отиваме да търсим твоята черна роза .
- Значи намери как да се измъкнем все пак? – с широка усмивка на лице му се хвърли на врата.
- Да, да намерих, сега можеш да ме пуснеш, ако не искаш да прогизна и да хвана някоя плевмония, а и трябва да се обличаш за довечера. Гледам, че и на мене си избрала, трябва ли да нося тая гадост.
- Определено трябва да я облечеш “тая гадост”, след като аз мога да нося розовото парцалче, ти ще носиш което аз ти избрах. Излизай сега от тука, иначе ще те изритам собственосръчно- започна да го избутва към вратата. Добре, че кърпата беше здраво закачена.
Най–сетне го изтика и затвори врата след него. Остави кърпата да се свлече в краката й и започна да се мотка из стаята да се донагласи. Изсуши косата си и я остави меко да пада на талази. Погледна костюма и се позамисли....роклята бе доста изрязана и прилепнала, дали можеше....е щеше да разбере. Облече костюма. Странното при него е че той си сменяше цветът не чрез натискането на хиляди бутони, а просто по мислена команда от човека за който беше направен. Погледна се в огледалото, черно-сребристата материя нежно обгръщаше тялото й, след малко леко потрепване в отражението и изведнъж костюмът се сля с естествения цвят на кожата й и стана на практика неразличим. Доволна усмивка. С две движения облече и роклята. Роклята бе розово нещо с дълбоко деколете, което прилепваше по нея и завършваше с фуниевидно разширение при глезените. За страничен наблюдател гледката беше сигурно доста интересна, защото материята следваше всяка извивка на тялото, като я подчертаваше. Също така обаче изненада беше, че тази така тясна дрешка при нужда ставаше на прекрасен панталон. Това бе от чисто практична гледна точка, платът бе от същата планета където им подариха и костюмите. При по-голям разкрач и достатъчно приложена сила, полата просто се разделяше от пред и от зад и се слепваше по краката, при което образуваха крачолите на панталона. Явно Дан е намислил нещо при което бързината е от значение, ще трябва да се тича – отново.
Дан взе на бързо един душ и отиде да се облече. Сложих го на място, дано да осигури достатъчно паника. Коръбът ни ще ни чака готов за излитане, натоварих всичко необходимо, да не забравя само да взема още една от мини батериите.
Облече се без да гледа какво прави, малко на две на три, но то така или иначе няма каква философия в това да нахлузиш едни панталони и да метнеш една риза. Умът му беше зает да изброява стъпките за да провери дали всичко е на място и върви по план и колкото и пъти да преповтаряше, не успя да се успокои. Притесняваше се дали всичко ще мине както трябва. След двайсетина минути се беше изкъпал и облякъл, че даже чакаше и Ники да се появи. До началото на бала имаше почти десетина минути, а странно защо тука доста държаха на такива неща като точност. След секунди се появи и тя. За пореден път се убеди, че вечерта ще е изпълнена с интересни ситуации, жалко само че тя щеше да бъде много кратка.
Тръгнаха към голямата зала, която обикновенно беше задръстена от столове и маси, но сега бяха освободили достатъчно място за да има и за танцуване ако на някой му се прииска случайно. Всички се събраха. Една от поканените групи започна да издават някакви неприятни звуци, които се предполага, че би трябвало да представляват музика. Въпреки това настроението му беше на висота. Забавляваха го погледите на околните които хвърляха към розовия бонбон до него, а той сякаш не ги забелязваше. Погледна часовника си – оставаха още петнайсетина минути. След две чаши “пунш” - дори не искаше да мисли какво може да има в тази странно крещящо зелена течност, през корабът премина лека тръпка. Завиха сирени и осветлението от бяло имитиращо слънце се замени от червени мигащи лампи, а механичен женски глас монотонно започна да напява “Повреда в охлаждането на реактора за поддръжка на екологичната среда, моля всички незабавно да се изтеглят от сектора”. Дан си погледна часовника - всичко вървеше като по мед и масло. Хвана Ники за китката и я дръпна да тръгват. Хората се скупчиха на изходите от залата. Лампите продължаваха да пускат дразнещата очите червена светлина, а сирената можеше да побърка и най-големият непукист. Какъв по-удобен момент да се измъкнат незабелязано. Той започна да се провира през тълпата, като продължаваше здраво да я държи за ръката. Някак си стигнаха до коридора и успяха в навалицата да се доберат до страничен коридор, в който свиха. Обикновенно камерите, който се намираха средно на около 2 метра за да могат да държат под око за размирици, биха ги засекли, но Дан през деня се беше погрижил и за тази малка подробност и по някаква случайност, камерите в този коридор временно беха в неизправност, която щеше да продължи около 5 минути. Време достатъчно дълго за да стигнат до единият страничен хангар на “Адора” където беше прибран малко модифицираният боен кораб клас “Феникс”. Той бе пригоден да лети дълго време в хиперпространството, малко по-дълго от обикновен боен кораб. Също така имаше и стелт покритие, но Дан беше барнал кораба козметично преди около 2 години и сега само при по-задълбочено вглеждане приличаше на един от най-мощните класове бойни кораби. Много често го взимаха за клас ”Спиникс”, който се използваше широко от търговците на дребно. Слабо ефективен срещу атаките на подвизаващите се пирати, но за сметка на това лесно се намираха доста бракувани части и поправката излизаше доста евтина, а пилотите буквално се ринеха с лопата. След няколко мига стигнаха до кораба и се качиха в него. Седнаха на пилотските места и Дан погледна часовника си – точно на време. След 3 минути от коръбът щяха да изхвърлят излишните отпадъци, които не можеха да преработят – идеалното прикритие. Запали двигателя, колкото да излетят в космоса след което загаси всичко без аварииното захранване. Ники през цялото време просто си седеше кротко на стола. Когато се отдалечиха на безопасно за засичане разстояние от “Адора” включиха двигателите и активираха стелт покритието за да могат да влезнат в хипер пространството. Едва когато звездите започнаха да се виждат като дълги неоново-сини и златни черти около тях, Ники го погледна с огромните си очи, в които се четеше голямо любопитство.
- Отиваме – гласът и потрепери.
- Да отиваме за твоята роза, по-добре иди да поспиш, едва след около седмица ще влезем в орбита около твоята планета.
Тя излезе от командния мостик и се насочи към спалното помещение. Влезе вътре, свали розовия комбинизон, огледа се в огледалото на стената....след секунда вече черна материя обгръщаше като втора кожа до преди малко иначе привидното и голо тяло. Пресегна се до шкафа, който бе над кревата и взе метален колан разделен на сектори, който закопча около кръста си, но понеже бе малко по широк, той леко се кривна на една страна. След което се върна при Дан и се трупна обратно на стола.
- Казах ти да идеш да поспиш!
- Не ми се спи. Отивай ти да спиш, нали те видях колко спа последните 24 часа, я има 4 часа, я не. Лягай след около 8-10 часа ще те сабудя и без това няма какво да се случи в хиперпространството, а и аз имам малко работа още с тези книги – при което тръшна на пода огромния куп книги от библиотеката.
Дан я гледаше със смаян поглед – Къде успя да побереш всички тези книги, че и да ги качиш на борда без да те видя, а и да те усетят от библиотеката?
Усмивка, последвана от звънък смях.
- Еми...нали ти казах че ти поспа няколко часа, та....Помниш го оня сладур дето пази библиотеката – в гласът й се долавяше нотка на доволство – та ти докат поспинка, аз отидох да го видя и.... – погледа на Дан не вещаеше нищо добро за “сладура” ако му беше сега пред очите – после дойде Ива и аз ги оставих двамата на саме, като излязох от стаята просто си свалих дрешките и вдигнах качулката на костюма. Така се вмъкнах незабелязано в библиотеката. Около 15 мин ги чаках да се наканят да излязат. След кат излязоха – взех книгите и по подобен начин ги качих в “Здрач” и се върнах да си доспя.
Дан стана от стола, застана до нея, с едно движение завъртя стола й така, че да застане с лице към него, хвана я за раменете – Повече никога, никога не прави нещо такова без да ми кажеш – разтресе я – Чуваш ли? Ами ако те бяха хванали? Никога вече! – след което я пусна.
- Да....добре – малко заекна, очакваше някаква реакция, но таква – не.
Той излезе от командната зала и се хвърли на кревата. Трепереше от яд. Глупаче, не мисли какво щеше да стане, ако я бяха хванали и това заради няколко книги, ако беше казала, щях да ги взема. След малко потъна в сравнително дълбок сън, все пак наистина бе спал доста малко и имаше нужда от почивка.
Ники погледа още малко през прозореца как звездите отминават в река от сребро, след което седна на пода по турски, прибра с една шнола водопада от коса с цвят на горещ шоколад, който нежно обгръщаше ръменете й и се наведе над книгите, но няколкото непослушни кичура успяха да се измъкнат от захвата на шнолата и отново паднаха пред погледа й. Колко часа бе прекарала така на пода заровена в книгите – не знаеше, но трябваше да са били много, защото всички видове мускули където подозираше и не подозираше че има се бяха схванали и напомниха настоятелно за себе си. Затвори книгите. Подреди ги на купчинка в единия ъгъл и се приготви да стане. Първи опит бе за жалост неуспешен. Вторият опит поне успя да се достигне до почти право положение преди да се свлече на пода. Картинката никак не бе розова. В крайна сметка третият опит се увенча с успех и тя все пак се изправи, а с малко съдействие от страна на облегалката на пилотското кресло успя и да се задържи права. Екстра – другия път на столче. Отиде до каютата, Дан се сабуди при влизането й.
- А събуди ли се? Аз ще тегля един душ, че се схванах малко. – докато казваше това и се набута в душкабината. Душ беше пресилено казано, защото на корабът не можеха да си позволят такова разхищение на вода, за това и имровизираното и къпане се състоеше по-скоро в химическо премахване на мръсотията и микробите, но колкото и странно да звучеше – успокояваше(или пък внушението оказва голямо влияние), но каквото и да бе – важен бе ефекта. Изкъпа се, навлече една риза, която и стигаше до коленете, а ръцете спокойно и се скриваха в ръкавите, закопча 3-4 копчета, колкото да не е без хич и да стои затворено, излезе от “банята” и се трупна на кревата. След малко се обърна на една страна и заспа.
Дан стана от неговия креват и загледа спящото момиче. След малко се върна при кревата си, хвана одеалото и я зави, след което отиде да види какво има за хапване. Следващите няколко дни минаха доста еднообразно. Малко или много в хиперпространството е голяма скука, а корабът е малък. Ники повечето време прекарваше над огромните книги като непрекъснато записваше разни неща в бележникът си. Дан или я гледаше, или се занимаваше да човърка нещо по екипировката и корабът или просто спеше. Веднъж реши да види какво толкова интересно има в тези нейни книги, че с часове не се отлепя от тях. Взе една която тя каза че няма да и трябва за сега и се опъти към кревата си. Да не съм луд да чета на пода. И книгата найстина се оказа много добро четиво. Четиво за приспиване, защото само след 10-тина минути хъркаше доста юнашки. Така бавно се извлачиха всичките 7 дни и една сутрин като се събуди Ники просто видя зеленикава планета пред себе си, а звездите вече не представлява неоново-сини ленти, а седяха като неподвижни точици върху черния фон на космоса. Само след няколко минути Дан успя да вкара “Здрач” в стабилна орбита около планетата.
- Вярно, красива е, но май ще трябва да останем още около седмица в орбита...- Ники замълча замислено и започна да цъка нещо в елекронният си бележник. – Да ще се наложи, според едни от сведенията в момента се намираме в студения период на планетата, опасно е да слизаме, както е хубаво времето за секунди температурите могат да паднат под – 200 -300 градуса и да се извие жестока буря, която да не стихне с дни. Вярно краят на периода е, но не ми се иска да рискуваме. След около седмица планетата би трябвало да е навлязла във преходния момент, че дори да е започнала да навлиза в топлия период.
Още не си беше завършила както трябва изречението и като по поръчка за да потвърди думите й, цялата планета за няколко секунди и се забули в плътна снежно – бяла покривка от пухкави облаци и с просто око се забелязваха едва ли не ураганните ветрове, който се гонеха по повърхността й. Дан въздъхна отегчено – никак не му се нравеше това бездействие, но нямаше никакво намерение да слиза долу в бурята. А още по-малко имаше желание да влачи Ники долу, защото бе сигурен, че малката немирница немаше да се навие да чака сама в корабът, а щеше да грабне електронния бележник и с вирнато носле да му заяви, че отива да види розата. А само колко по-лесно щеше да свърши всичко, ако просто му дадеше проклетия бележник и останеше да го чака, но....
В крайна сметка на 6-тия ден бурята стихна. Той не искаше излишни рискове и останаха още 3 дена в орбита, но времето се бе успокоило, планетата от зеленикава стана наситено синя, а единствения остров се виждаше перфектно.
- Хайде малката време е да ходим за твоята роза – след което извади “Здрач” от орбита и внимателно, но сигурно го приземи на една сравнително закътъна поляна не много далече от подножието на планината. Още не бе кацнал както трябва и Ники се бе заредила до вратата облечена в костюма, с колана на кръстът. Сега освен секторите пълни с един Бог знае какво на него висеше и кобур с втъкнат в него плазмен пистолет и няколко резервни пълнителя. На лявото бедро точно на височината на дланта беше закачен пак с железен колан, нож, доста удобно за бързо хвърляне, а под мищница бе неизменният електронен бележник. Косата обграждаше бялото й лице, а очите и блестяха от възбуда и нетърпение. Дан се усмихна, с едно движение свали ризата и също остана по костюма. И той имаше колан със закачен револвер, но за разлика от Ники освен ножът на кракът, той носеше още един, който не се забелязваше на пръв поглед и бе скрит в ботуша.
- Тръгва ме ли? – имаше ли смисъл да я пита.
- Давай- усмивката остана, но вече не изглеждаше като дете пред коледна елха, а съвсем сериозно осъзнаващ възможните опасности човек. Люкът се отвори и те излязоха навън. Анализът на въздухът показваше, че е безвреден за дишане за това нямаха маски. Ники подаде електронния бележник на Дан, след което прибра косата си на кок и вдигна качулката на костюма, по този начин можеше да го използва моментално на 100% без да губи време.
- Така, готова съм. – взе бележника, натисна няколко копчета по него – трябва да вървим на там- посочи гората по ниския сколон на планината. Запознаха да се провират из гората и шубраците, а това им отне доста време.
Това което Дан и Ники не знаеха, бе че малко след като те кацнаха от другата страна на планината се приземи една друга совалка от която се изсипаха трима индивида – хуманоиди(за жалост расата не можем да я оприличим, защото те предпочитаха да си движат със скафандрите). Бяха засекли излитането на “Здрач” и ги бяха доста умело проследили, което от своя страна говори за голям професионализъм от тяхна страна, защото Дан не еднократно бе бягал от къде ли не без да го хванат. Та групичката от не леко въоръжената троица също започна своето изкачване по планината, но понеже те за сега не са ни интересни, а и от тях не се вижда кой знае какво, ще ги оставим сами да си трошат краката, ръцете и каквито още поискат крайници и израстъци по пътя на горе, а ние ще се върнем на Ники и Дан, които тъкмо бяха стигнали до странен камък с формата на змииска глава.
Тъкмо Дан да се подпре на камъка до тах, когато Ники го дръпна за ръката.
- Не я пипай!
- Кое да не пипам?
- Скалата, не я докосвай, според това тука, ако я пипнеш от нея ще излезе под налягане облък от отровни газиве. Да продължаваме на горе.
Продължиха да се кътерят така още доста време и с изключение на още 2 -3 подобни спирки, където веднъж за малко да задействат свлачище и веднъж огнена стена, се разминаха без премеждия. Чак тогава Дан осмисли, че може би ония огромни книги, от които само една ако ти падне на главата и ще ти докара кома за поне 4 дена, може би все пак не са само за боклука. Стигайки до върхът се озоваха на поляна с диаметър от около 20-тина метра и с доста разптъснати скали наоколо. Само след секунда от другата страна се подадоха вече познатите ни от преди малко трима субекта, които без да се замислят много много се претъркулиха зад близките каманаци и докато правеха това не кой знае колко сложно движение успяха и да произведат няколко сравнително добри изстрела. Дан чу няколко куршума как просвириха около него. Вече беше дръпнал Ники зад скалата, а и костюмите им осигуриха допълнително прикритие. Започна сравнително ожесточена престрелка. Дан чуваше как се забиват куршумите около него в тревата, но поради невъзможността на противника да го види, малко трудно се прицелваха и въпреки това един рикошет бе достатъчно сполучлив за което свидетелстваше и парещата болка в рамото му. Но за сметка на това две от съществата също не се беха оттървали без последствия. Ники по необясними за него причини си беше поседнала и нещо търсеше из бележника, след което в най-неподходящия момент стана. Излезе от прикритието на скала. С два скока се озова зад друга скала. Извади камата и с доста уверено движение я зъби в средата на камакът, където за голямо очудване на Дан вместо да отскочо, тя потъна като в масло. Малко след това цялата планина се разлюля. Полянката на която стояха се начупи и блоковете започнаха да се издигат и потъват малко шахматно, като храстът с черната роза остана сравнително неподвижен. За жалост по стечение на обстоятелствата Ники не успя да отскочи достатъчно силно и на време. Вместо да се приземи на следващата плоча стъпи на ръбът и се подхлъзна, все пак успя да се закрепи като се хвана за нещо, но едва ли щеше да издържи много време висейки така, а и от уплахата бе загубила контрол над костюма и просто бе перфектната мишена. А и хуманоидите доста бързо преосмислиха възможността и пренасочиха стрелбата. За щастие почвата и под техните крака се люлееше, а и те по принцип не си бяха много точни, та Дан с два скока се озова до Ники, хвана я за китката, но още не можеше да я издърпа. С едната ръка извади ножът от ботуша и го хвърли. За негова радост противниците намаляха от трима на двама. Усети още една пареща точка в ръката, нямаше смисъл да поддържа прикритието на костюма. С няколко неточни и за щастие достатъчно на брой точни изстрели, успя да извади и другите двама от строя. През това време, бе настъпила нова промяна в географията на платото. Камъкът на който бе розата, бе само на един скок разстояние и всеки момент щеше да се срине в бездната, но ако отидеше за нея, нямаше време да издърпа Ники на безопасно място. Колебанието му не трая дълго. Хвана момичето и за другата китка и я изтегли при себе си. След което двамата видяха как розата заедно с половината полянка и тримата индивида, които така и не можахме да разберем хора ли са или просто хуманоиди, потънаха в бездните на планината. Дан се изправи, след което подаде ръка и на Ники да стане, но в момента в който тя си стъпи на левия крак тръгна да пада и той едва я закрепи.
- Какво има?
- Мисля че е счупен....-гласът й трепереше.
- Ами значи ще се носим.
- Не може, ранен си. Остави ме тука, после като се оправиш ще се върнеш за мене.
- Няма да стане, слизаме и двамата.
Дан извади две инжекции обезболяващо, които заби в двете си рамена малко над раните. С толкова обезболяващо можеше да носи Ники, дори и целите му ръце да бяха на решето. Пренебрегвайки протестите й я метна на рамо и започна трудното слизането надолу. Благополучно се прибраха на “Здрач” и след няколко часа отлетяха в неизвестна посока. Малко след това из зад едно по-голямо парче от луната се спусна странен летящ обект. От него слезна паякообразно същество, което държеше с четири пипала странен рубинен контейнер, с друго пипало натисна един камък и полянката възвърна предишният си вид. Отиде до тримата мъртъвци и с презрение ги изрита от ръбът на планината където те приземявайки се на скалите, станаха добра храна за птиците и каквито там гадинки населяваха планината. Паякообразното се приближи до центъра. Развъртя с две пипала контейнера и от него извади нова Черна роза. След като я посади, я погледна и със съскащ глас и потъркване на пипалата малко преди да се качи на кораба си и да заеме поста си за наблюдение зад парчето луна недоволно промълви:
-Да. Трудът, разправията, цялото това скучно чакане. Понякога просто не си заслужава!

---------------------
Хайде Слънце, обещах ти разказа и си го получаваш :) Време е мисля да теглиш и чертата на играта.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com