Автор |
Съобщение |
Riven
|
|
В момента играе: Много и все различни неща :)
|
|
Заглавие: Поезия Публикувано на: 28 Юни 2005 17:59
„Две души”
Две души самотни, търсещи се всеки миг. Две сърца разполовени, жадуващи едно за друго. Две разплакани очи, бленуващи за други две. Една жена самотна, и още по – самотната и половинка, двама души търсещи се всеки ден и всяка нощ. Щастието търсят, но дали ще го получат?
На всички, които търсят половинката си в живота...
Теодор, София, 28.06.2005 г.
___________________________________ "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций "Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
|
|
|
|
|
Riven
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юни 2005 18:00
„По – Силен”
Вървя, а не зная къде отивам. Бързам за някъде, а това, което търся е толкова далеч. Подминавам хората около мен, виждам само сенките им, чувам виковете им, но те са неразбираеми за мен. Вървя, а никъде не стигам, вървя без цел и без посока, а може би все пак целта ми е известна, и може би целта е все пред мен, но забулена е тя в проблемите, проблемите съпътстващи ме всеки ден, проблемите изпълващи ме с омраза, проблеми трудно разрешими, проблеми невъзможни, проблеми изсмукващи доброто в мен, оставящи ме без бъдеще и без надежда. Надежда ли? Надежда няма. А как жадувам всеки ден за нея, И как бленувам и се моля. Но чувствам, че няма кой да ми помогне, и чувствам, че няма на кого да се опра при нужда. Дали? Не знам... Не мога и да мисля за това. Надявам се и чакам за бленувания светъл лъч... Ето го! На хоризонта! Все още далече е от мен, но сякаш по – близък става. Светлината ме обгръща и стопля всичко в мен. Надежда нова виждам, а също и приятелска ръка, и чувствам нова сила, с която да живея, по – силен ставам, и по – готов за неизбежните проблеми...
Посвещавам това на всички, които са имали през живота си много проблеми и им е трудно или им е било трудно да се справят с тях. Надежда винаги има, колкото и да не се вижда на хоризонта...
Теодор, София, 28.06.2005 г.
___________________________________ "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций "Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
|
|
|
|
|
като тревата
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Сеп 2005 18:47
Много са добри,особено второто.
___________________________________ Огъната трева
Изящна извивка
На тъгата
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Сеп 2005 10:19
Хубаво е, хареса ми...особено това, че е нещо по-различно и оптимистично....Напоследък повечето неща са пълни с песимизъм и тъга, това е нещо ново...хубаво е
___________________________________ http://bgauthor.net
|
|
|
|
|
Riven
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2005 15:47
Мерси за добрите отзиви, сега мисля за нещо ново, ама нещо съм песиместично настроен, та не се знае какво ще излезе... И кога де.
|
|
|
|
|
Riven
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Окт 2006 13:22
Ето и нещо ново което написах вчера по време на почивката между лекциите. Уж нямаше да пиша повече тук ама здраве да е, ето го:
Помня те
Помня те, помня туптящото ти сърце, биещо забързано върху гърдите ми, бурно като океанските вълни. Помня те, помня те, дете, бягащо с последният южен вятър, търсещо поредната звезда в небето, поредната океанска вълна. Помня те, помня те, любов, защото ти огря домът ми, защото докосна сърцето ми, нежно, и завинаги. Помня те, помня те, скъпа моя, защото изпълваш мислите ми, защото сърцето ми бие забавено, когато не си до мен, когато не мога да те почувствам...
|
|
|
|
|
KuzMan
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Окт 2006 15:03
Много добро! Браво! Второто е много добро. В този ред на мисли и аз ще споредя с вас нещо по темата. Не съм го писал аз, а Дамян Дамянов. Много ми харесва:
"Та значи тъй: реши и си отиваш!... На добър час! Аз няма да те спра! Ще потъжа. Ден-два ще ми е криво, ала от скръб едва ли ще умра! И мене ако някога ме стопли усмивката на някой друг човек, той ще изпие старите ми вопли, но пътят ми ще стане ли по-лек? Ще охладнее ли горещата жарава, която под клепачите гори? О, знам: не ще съм същият тогава – очите ще останат без искри, сърцето ми докрай ще се разнищи, във него ще пресъхне песента и то ще заприлича на огнище, в което ровят с пръчка пепелта... И то ще заприлича на вратата, която подир теб мълчи и зей и през която само нощен вятър ще носи прах от твоите нозе... Та значи тъй: реши и тръгваш вече! Но първо поседни като пред път, за да погледам в таз последна вечер чертите ти и топлата ти гръд, за да запомня в тебе всичко свято, което си отива с вечерта и после с песента си недопята отново да го върна на света."
___________________________________ KuzMan is not a name. KuzMan is way of life.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|