Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 01:04
Предлагам да ти даваме завършените разкази на ЛС, за да не си крадем идеи.
___________________________________ Некви тестиси, некви копелета, мани мани...
|
|
|
|
|
Existence
|
|
В момента играе: Medieval 2: Total War
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 07:46
Неее, да ти проснат 20 разказа наведнъж просто НЯМА да искаш да ги прочетеш всичките
Тука ще са си, а за краденето на идеи - ако го направиш си аут
Все пак трябва да запазим спортсменския дух както и правила
___________________________________ Ahhh, she looked into your jingles, And saw what laid beneath, Don't try to save yourself, The jingle is complete
Fading gently, Jingling through
Nothing else can jingle
|
|
|
|
|
Ludnichar
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 07:54
Вече нямам търпение да се пробвам срещу класиците в жанра...
Дано после само не ми се смеете много щото не обещавам да е на такова ниво, както при горе споменатите хора...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 10:13
`Iron_Maiden` написа: Вече нямам търпение да се пробвам срещу класиците в жанра... Дано после само не ми се смеете много щото не обещавам да е на такова ниво, както при горе споменатите хора...
И аз така Изгарям от желание вече да напиша нещо И аз не обещавам шедьовър, понеже досега не съм писал.
|
|
|
|
|
Head_HunteR
|
|
В момента играе: Fallout: New Vegas
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 11:09
Existence написа: Неее, да ти проснат 20 разказа наведнъж просто НЯМА да искаш да ги прочетеш всичките Тука ще са си, а за краденето на идеи - ако го направиш си аут Все пак трябва да запазим спортсменския дух както и правила
Ами ако моята идея се доближава до твоята? Когато при писането има ограничения, рискът два разказа да се доближават един до друг е доста голям, особено като се има предвид колко хора ще участват. Трябва или разказите да бъдат публикувани в един и същи ден, или да ги пратим по ЛС на KNSpirit, за да не стане после така, че някой автор да обвинява друг в преписване без наистина да е имало такова.
|
|
|
|
|
HELLwINd
|
|
|
|
|
|
|
|
Ludnichar
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 11:34
Еми аз лично смятам първо да напиша моят и чак после да чета останалите...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 12:06
Head_HunteR написа: Existence написа: Неее, да ти проснат 20 разказа наведнъж просто НЯМА да искаш да ги прочетеш всичките Тука ще са си, а за краденето на идеи - ако го направиш си аут Все пак трябва да запазим спортсменския дух както и правила Ами ако моята идея се доближава до твоята? Когато при писането има ограничения, рискът два разказа да се доближават един до друг е доста голям, особено като се има предвид колко хора ще участват. Трябва или разказите да бъдат публикувани в един и същи ден, или да ги пратим по ЛС на KNSpirit, за да не стане после така, че някой автор да обвинява друг в преписване без наистина да е имало такова.
Мда Ексе, колегата е прав. не може да се слагат такива ограничения. След като края ще е даден смятам, че дори без плагиатство е доста възможно да се получи преплитане на идеите.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 12:31
Да, може да има доближавания на места, но ако една история е абсолютно същата като друга и само е описана с други думи, то за какво друго може да става дума, освен за плагиатство?
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 13:43
то и аз отдавана не съм писал разкази в творческия, ама от доста отдавана... по едно време се бях зарибил да пиша - както и да е за мен ще е чест да се състезавам с доказали се хора в тая сфера като Злия:)
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Existence
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 13:53
Тц тц, ще си проличи ако някой е плагиатствал!
Пък и края може да е много отворен... малко ако се замисли KNSpirit и ще може да напише такъв отворен край, че да е както фентъзи, така и хорър, така и генгсътрско и т.н... просто трябва и той да се помъчи малко
Но ако толкова настоявате има и друг вариант - просто да ги постнем по едно и също време... Примерно по-следващия петък всички вечерно време да си пост-нат разказа, а ако някой не може... да го даде някой друг да го постне вместо него...
___________________________________ Ahhh, she looked into your jingles, And saw what laid beneath, Don't try to save yourself, The jingle is complete
Nothing else can jingle
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 15:30
Това, което се предложи за да се избегне плагиатството ми се въртеше в главата още по средата на първа страница. Защо трябва да го има ли - аз лично по-скоро ще кажа, че чрез него няма да се избегне толкова плагиатството, или поне не и умишленото такова. Замислете се - например Сентри пише своя разказ, както обикновено с много добро качество. Всеки естествено ще го прочете (айде де, нямало да прочетеш "конкуренцията" преди да си напишеш собствените глупости). Кажете ми, няма ли поне 50% от хората да се повлияят до в малка или голяма степен от идеите на Сентрито? Така ще се получи един и същи разказ (почти), само че в няколко разновидности... Нещо като миксовете на една и съща песен от няколко Ди Джеи - различни са един от друг и то до голяма степен, но дефакто са си едно и също, а в основата му седи оригинала на песента.
За това аз предлагам наистина или да се поства всичко в "последния момент" или да се пращат на ЛС на автора. Предимството на първото е, че няма да се зависи от един единствен човек - автора на темата (макар че така или иначе постването ще си зависи само от него де - когато се появи), а пък за евентуална "невъзможност" да се постне разказа в нужното време може да се подсигури като се прати разказа на някой друг приятел и той да го постне. Само че пък няма гаранция, че и на него няма да му е спрял нета де, ма това е друга песен вече...
От друга страна ако се пращат на ЛС разказите, то КН не е длъжен да ги чете, когато му се пратят...
Според мен въпросът е дали искаме да се внесе състезателен характер на темата. То е ясно, че такъв ще има де, въпросът по-скоро е дали ще е "явен" или не. Ако да, то тогава всичко се праща на автора и той поства анонимно (не много добър вариант. Вторият вариант е всеки да си поства и т.н., а накрая всеки (автор или читател) да си направи класация на разказите (като в Арена т.е.).
Общо взето според мен е най-добре всеки да си постне собствения разказ, само че това да става по едно и също време - в края на посочения сорк.
Колкото до ограничаването на броя на пишещите - няма смисъл, колкото по-голяма конкуренция, толкова по-добре!
А колкото до мен, в момента имам един "малък" здравословен проблем и не знам дали ще съм в състояние да пиша... Ако мога най-вероятно също ще се пробвам.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
AshamanBG
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 17:02
Съгласен съм. Май ше е по-добре сичко да се пуска последния ден от, да кажем, десет дневен срок.
А, да, аз също ще участвам
___________________________________ Until the day we meet...
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 17:03
Момчета, само да кажа, че ако малко ускорите темпото, ще е добре, щото аз съм от 1.07 до 1.08 във Испания и малко няма да имам възможност да пиша... Не че ще липсвам, аз не съм важен, но все пак в този период ще съм UNAVAILABLE...
|
|
|
Ludnichar
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 18:43
Аз точно затова НЯМА да чета другите преди да пусна своят си! Също е хубаво че ще има повечко време, защото може до края на тая и следващата да нямам особено много време...
|
|
KNSpirit
|
|
Мнения: 603 Местоположение: Kingdom of Heaven; Метростанция "Интерпред"
В момента играе: На борсата!
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 19:21
Така. Прегледах по 2 пъти постовете тука и смятам че примерно 6 (или 10) дена се мислят разказите и на следващия ден се пускат. ЛС-тата не е добра идея щот и аз съм човек а и после някой може да каже че не съм уважил работата му и т.н. Така че срокът да уточниме и утре конкурсът започва...
едит за Disturbed: нали затуй казвам да се уточниме за срока,все пак всеки има право на мнение. НО мисля че повече от 15 дена е престъпление да поставим. 2 седмици е нормален срок (за краен де)...
___________________________________ Tip: Never surrender
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 19:23
Е, айде малко по-голям срок де Все пак, който са се доказали, че могат да пишат, сигурно ще успеят,ама останалите..?
EDIT SLED KNSpirit : Е, 2 седмици - да. Ама по-горе беше казал 6 дни и за тва.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 19:48
Disturbed написа: Е, айде малко по-голям срок де Все пак, който са се доказали, че могат да пишат, сигурно ще успеят,ама останалите..?
Според мен е предостатъчно.Ако имаш ясна идея в главата(каквато вероятно съществува(нали ти е даден края и заглавието)) можеш и за един ден да се справиш.
|
|
|
|
|
Existence
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 20:05
Даденият край може само да обърка идеите ти и да ги ограничи... което може би е целта...
Колко човека се събрахме? Отиват 15 сигурно... Мислите ли, че стиловете и идеите на тези хора толкова много се различават? Със сигурност ще има преплитане на идеите, но не е фатално...
Ашамане - колега, радвам се, че тука пишеш, ама Химера?? Бъди милостив към нас - простосмъртните
Nothing else can jingle
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 20:08
Е, да речем, че нямаш вдъхновение на деня или нямаш време. Няма начин цяла седмица да нямаш време да седнеш да пишеш, а пък като седнеш, разказа е готов за 1-2, максимум 3 часа.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|