Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Одобрявате ли идеята

Да    61%  61%  [ 49 ]
 Не    11%  11%  [ 9 ]
 Ще изчакам развитието и тогава ще преценя    28%  28%  [ 22 ]
Общо гласове : 80
Автор Съобщение

Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 01:04

Предлагам да ти даваме завършените разкази на ЛС, за да не си крадем идеи. ;)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 07:46

Неее, да ти проснат 20 разказа наведнъж просто НЯМА да искаш да ги прочетеш всичките ;)

Тука ще са си, а за краденето на идеи - ако го направиш си аут :)
Все пак трябва да запазим спортсменския дух както и правила 8)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 07:54

Вече нямам търпение да се пробвам срещу класиците в жанра... :)
Дано после само не ми се смеете много щото не обещавам да е на такова ниво, както при горе споменатите хора... :roll: :)

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 10:13

`Iron_Maiden` написа:
Вече нямам търпение да се пробвам срещу класиците в жанра... :)
Дано после само не ми се смеете много щото не обещавам да е на такова ниво, както при горе споменатите хора... :roll: :)

И аз така :) Изгарям от желание вече да напиша нещо :) И аз не обещавам шедьовър, понеже досега не съм писал. ;)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: Fallout: New Vegas
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 11:09

Existence написа:
Неее, да ти проснат 20 разказа наведнъж просто НЯМА да искаш да ги прочетеш всичките ;)

Ами ако моята идея се доближава до твоята? Когато при писането има ограничения, рискът два разказа да се доближават един до друг е доста голям, особено като се има предвид колко хора ще участват. Трябва или разказите да бъдат публикувани в един и същи ден, или да ги пратим по ЛС на KNSpirit, за да не стане после така, че някой автор да обвинява друг в преписване без наистина да е имало такова.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 11:20

Екс-а е прав. То си личи когато някой е плегиятсвал и когато е вкрал свой сюжет и стил

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 11:34

Еми аз лично смятам първо да напиша моят и чак после да чета останалите... :)

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 12:06

Head_HunteR написа:
Existence написа:

Ами ако моята идея се доближава до твоята? Когато при писането има ограничения, рискът два разказа да се доближават един до друг е доста голям, особено като се има предвид колко хора ще участват. Трябва или разказите да бъдат публикувани в един и същи ден, или да ги пратим по ЛС на KNSpirit, за да не стане после така, че някой автор да обвинява друг в преписване без наистина да е имало такова.

Мда Ексе, колегата е прав. не може да се слагат такива ограничения. След като края ще е даден смятам, че дори без плагиатство е доста възможно да се получи преплитане на идеите.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 12:31

Да, може да има доближавания на места, но ако една история е абсолютно същата като друга и само е описана с други думи, то за какво друго може да става дума, освен за плагиатство?

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 13:43

то и аз отдавана не съм писал разкази в творческия, ама от доста отдавана... по едно време се бях зарибил да пиша - както и да е за мен ще е чест да се състезавам с доказали се хора в тая сфера като Злия:)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 13:53

Тц тц, ще си проличи ако някой е плагиатствал!
Пък и края може да е много отворен... малко ако се замисли KNSpirit и ще може да напише такъв отворен край, че да е както фентъзи, така и хорър, така и генгсътрско и т.н... просто трябва и той да се помъчи малко ;)

Но ако толкова настоявате има и друг вариант - просто да ги постнем по едно и също време... Примерно по-следващия петък всички вечерно време да си пост-нат разказа, а ако някой не може... да го даде някой друг да го постне вместо него...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 15:30

Това, което се предложи за да се избегне плагиатството ми се въртеше в главата още по средата на първа страница. Защо трябва да го има ли - аз лично по-скоро ще кажа, че чрез него няма да се избегне толкова плагиатството, или поне не и умишленото такова. Замислете се - например Сентри пише своя разказ, както обикновено с много добро качество. Всеки естествено ще го прочете (айде де, нямало да прочетеш "конкуренцията" преди да си напишеш собствените глупости). Кажете ми, няма ли поне 50% от хората да се повлияят до в малка или голяма степен от идеите на Сентрито? Така ще се получи един и същи разказ (почти), само че в няколко разновидности... Нещо като миксовете на една и съща песен от няколко Ди Джеи - различни са един от друг и то до голяма степен, но дефакто са си едно и също, а в основата му седи оригинала на песента.
За това аз предлагам наистина или да се поства всичко в "последния момент" или да се пращат на ЛС на автора. Предимството на първото е, че няма да се зависи от един единствен човек - автора на темата (макар че така или иначе постването ще си зависи само от него де - когато се появи), а пък за евентуална "невъзможност" да се постне разказа в нужното време може да се подсигури като се прати разказа на някой друг приятел и той да го постне. Само че пък няма гаранция, че и на него няма да му е спрял нета де, ма това е друга песен вече... :lol:
От друга страна ако се пращат на ЛС разказите, то КН не е длъжен да ги чете, когато му се пратят...
Според мен въпросът е дали искаме да се внесе състезателен характер на темата. То е ясно, че такъв ще има де, въпросът по-скоро е дали ще е "явен" или не. Ако да, то тогава всичко се праща на автора и той поства анонимно (не много добър вариант. Вторият вариант е всеки да си поства и т.н., а накрая всеки (автор или читател) да си направи класация на разказите (като в Арена т.е.).
Общо взето според мен е най-добре всеки да си постне собствения разказ, само че това да става по едно и също време - в края на посочения сорк.
Колкото до ограничаването на броя на пишещите - няма смисъл, колкото по-голяма конкуренция, толкова по-добре! :)

А колкото до мен, в момента имам един "малък" здравословен проблем и не знам дали ще съм в състояние да пиша... Ако мога най-вероятно също ще се пробвам. :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 17:02

Съгласен съм. Май ше е по-добре сичко да се пуска последния ден от, да кажем, десет дневен срок.
А, да, аз също ще участвам :king:

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 17:03

Момчета, само да кажа, че ако малко ускорите темпото, ще е добре, щото аз съм от 1.07 до 1.08 във Испания и малко няма да имам възможност да пиша... Не че ще липсвам, аз не съм важен, но все пак в този период ще съм UNAVAILABLE...
:wink:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 18:43

Аз точно затова НЯМА да чета другите преди да пусна своят си! Също е хубаво че ще има повечко време, защото може до края на тая и следващата да нямам особено много време... :roll:

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: На борсата!
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 19:21

Така. Прегледах по 2 пъти постовете тука и смятам че примерно 6 (или 10) дена се мислят разказите и на следващия ден се пускат. ЛС-тата не е добра идея щот и аз съм човек а и после някой може да каже че не съм уважил работата му и т.н. Така че срокът да уточниме и утре конкурсът започва...

едит за Disturbed: нали затуй казвам да се уточниме за срока,все пак всеки има право на мнение. НО мисля че повече от 15 дена е престъпление да поставим. 2 седмици е нормален срок (за краен де)...

:OMGOMG:

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 19:23

Е, айде малко по-голям срок де :( Все пак, който са се доказали, че могат да пишат, сигурно ще успеят,ама останалите..?

EDIT SLED KNSpirit : Е, 2 седмици - да. Ама по-горе беше казал 6 дни и за тва. ;)

Профил ICQ Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 19:48

Disturbed написа:
Е, айде малко по-голям срок де :( Все пак, който са се доказали, че могат да пишат, сигурно ще успеят,ама останалите..?

Според мен е предостатъчно.Ако имаш ясна идея в главата(каквато вероятно съществува(нали ти е даден края и заглавието)) можеш и за един ден да се справиш.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 20:05

Даденият край може само да обърка идеите ти и да ги ограничи... което може би е целта...

Колко човека се събрахме? Отиват 15 сигурно... Мислите ли, че стиловете и идеите на тези хора толкова много се различават? Със сигурност ще има преплитане на идеите, но не е фатално...

Ашамане - колега, радвам се, че тука пишеш, ама Химера?? Бъди милостив към нас - простосмъртните ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2005 20:08

Е, да речем, че нямаш вдъхновение на деня или нямаш време. Няма начин цяла седмица да нямаш време да седнеш да пишеш, а пък като седнеш, разказа е готов за 1-2, максимум 3 часа.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com