Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Fallout: New Vegas
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 17:56

Изложих се като кифладжия. Бях прекалено зает с частта си за РПГ-то на Евил и чак днеска се сетих, че имам и за тука да пиша. За зла участ обаче досега нямах нет и не можах да видя точно какво беше условието на задачата. Само си спомних, че трябваше да представим варварите. Само че сега като погледнах видях, че има три вида варвари, а аз съм описал само два и то не с уменията, които са дадени. Все пак ще пусна и моето описание. Не че имам шансове да спечеля, просто ще ме е яд, че съм го писал, а никой не го е прочел.

Из "Земи и народи на Самерон"
Далеч в западните части на Самерон се простира обширната равнина Тамерлан. Дълга планинска верига дели равнината от останалия свят и я пази от набезите на мародерите, които са голям проблем за расите, които живеят извън Тамерлан. Един народ се е възползвал от уюта и сигурността, която предлага местността. Народ на горди и силни хора. Другите народи ги наричат варвари, макар това название да не отговаря напълно на същността им. Въпреки, че предимно се занимават с лов, риболов и войни, те имат своя писменост, свои писани легенди, свои богове. Селцата, в които живеят са разпръснати из цялата равнина. Единствения град е в най-източната част на Тамерлан. Макар варварите официално да нямат крал, те се подчиняват на селския шаман, а той от своя страна отговаря пред градския управител. Всеки шаман трябва да си избере чирак, който да обучи и да му предаде управлението, след като умре.
Още от шестгодишна възраст малките деца отиват на училище в града. Момчетата се обучават в боя с меч и лък, докато момичетата се учат да разпознават различните билки и растения, да тъкат платове и да правят грънци и други керамични изделия. Като станат на 12 години момчетата отиват в казармите, където формите на обучение са по-строги. Набляга се на силата и издържливостта на юношите. Усъвършенстват се уменията с оръжия. На 17годишна възраст, момчето се превръща във войн способен да избяга километри без да се умори и да убие всеки един звяр, който обитава Тамерлан. Любимото оръжие на варварина е брадвата. Най-често оръжието е направено от камък. Често се организират състезания по сила, ловкост и стрелба с лък, за да се поощрят най-силните и най-смелите. Годината е разделена на три – счита се, че всеки период е посветен на едно от трите божества. Първата третина на Оринд(бога на войната), втората на Кленит(бога на плодородието) и третата на Максас(бога на мира). В началото на всяка част на годината се организира голямо празненство посветено на съответния бог. Варварите нямат редовна армия, но в задълженията на всеки боеспособен мъж е да защитава на първо място града или селото си. Тъй като планините, които преграждат равнината са трудно проходими, досега варварите са събирали само веднъж голяма войска срещу единствения си многочислен враг в Тамерлан - Планинските варвари.
Макар двата народа да имат общ корен, поради отдавна забравен конфликт между тях са се разделили и между тях е възникнала голяма вражда. Планинските варвари често слизат от планините ограбват по-слабо защитените села. Начина им на живот е коренно различен от този на кръвните им братя. Обитават многото пещери в планините. Имат само един водач, на който безпрекословно се подчиняват всички. В културно отношение са по-изостанали от варварите в равнината. Почитат само един бог – Оринд и винаги преди поредната атака срещу селата му принасят в жертва различни животни. Между езиците на двата народа няма съществени разлики. Макар планинските варвари да нямат места, в които да тренират воините си, силата им и уменията с оръжия не отстъпват пред тези на отдавнашните им сънародници. Предимство за тях са отличните им катерачески способности. Всеки баща е длъжен да предаде знанията и уменията си на своя син, а майките учат дъщерите как да различават кои корени стават за ядене и кои планински разстения имат лечебни сили. Със съдове и платове се сдобиват при плячкосването на селата.
Двата народа са единствените враждуващи фракции в Тамерлан.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 18:24

Thinking написа:
искам само да кайжа на вси4ки 4е днес в 18 4еса ште баде взето ре6ението кои да са двамата който (стига да искат де)ште се присаединят в изграйдането на наи привлекателният фентъзи свят имашт за цел да смаже конкуренцията :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Страшно глупаво е да избиираш кой да ви помага по ова колко добър творец е.Може да вземете някой,който може да напише роман, но да не е играл нито 1 рпг!Според мен трябва да изберете някой по опита му с таакива книги или колко добра система може да измисли.

Приятел

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 18:48

Johny написа:
Thinking написа:
искам само да кайжа на вси4ки 4е днес в 18 4еса ште баде взето ре6ението кои да са двамата който (стига да искат де)ште се присаединят в изграйдането на наи привлекателният фентъзи свят имашт за цел да смаже конкуренцията :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Страшно глупаво е да избиираш кой да ви помага по ова колко добър творец е.Може да вземете някой,който може да напише роман, но да не е играл нито 1 рпг!Според мен трябва да изберете някой по опита му с таакива книги или колко добра система може да измисли.

Tъпо разсъждаваш, нужен им е човек който да пише не да измисля видове елфи и оръжия. Ту не е нужен никакъв опит. Просто човека трябва да описва добре.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 18:48

ами да ти кажа на нас ни трябва творец
аз разбирам достата4но от РПГ за да смогвам сас вси4ко
ште кажа кои са двамата избрани след 4ас

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 18:50

Тръпнеме в очакване. Започни с "всеки писал тук е победител..." :)))...:но ние трбвда да избереем само двама"... :D ... :wink:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 18:56

HELLwINd написа:
Tъпо разсъждаваш, нужен им е човек който да пише не да измисля видове елфи и оръжия. Ту не е нужен никакъв опит. Просто човека трябва да описва добре.

Те вече са измислили всичко. Разказвачите трябва да го съединят в едно.
Иначе сега ми остана време да прочета всички написани работи. От твоята част за нечестивците разбрах някои работи за расата, които досега не знаех :wink: . Иначе това, че съм придобил поне малка известност много ме радва. Чакам да видя кои от вас ще са победителите.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 19:13

He@d_HuNteR написа:
Чакам да видя кои от вас ще са победителите.

Защо бързаш да се отписваш? Разказа ти, с които всъщност започна съревнованието, не е никак лош. Е, донякъде обаче си прав де, щото ще се бориМ за едно място. Първото е просто "резервирано" за Ашамана... :)
Още веднъж поздравления за прекрасния първи разказ, а втория дори не съм го чел, но съм убеден, че също е произведение на изкуството!

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 21:58

Е?Къде са спечелилите?

Профил

Аватар
Заглавие: Спе4елилите
Публикувано на: 20 Дек 2004 22:19

ами не 4е искам да ги нари4ам спе4елили но то си е така :twisted:
поздравления, AshamanBG, ти си първият,4естито
А втори е Existence,4естито и на теб
вси4ки разкази ни харесаха но вашите просто бият вси4ко друго :wink:
Утре най-вероятно ще бъде отворен форума в който ще се събираме
Пове4е информация ще дам утре

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 22:36

Мдааа, най-добрите в жанра спечелиха. Да им е честита победата. Заслужиха си я. Аз направо си се отказах като видях що за конкуренция имам(като ви прочетох първите разкази). Просто силата ми не е в този жанр.
А пък и честно да си кажа съм с най-бедна фентъзи култура от всички, които се съревновавахме.

П.П. Още веднъж честито.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2004 22:39

******* майката бе!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
:D :D :D :D :D [шега]

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 09:47

ооох, боли ме като чета тия постове ... абре момчета, вие нещо друго освен Ендивал да сте играли?

(може би Neverwinter Nights :D )

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 11:00

ами аз сам се занимавал и с Д&Д и с пове4ето ролеви игри за които си 4увал

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 11:08

Ролевите игри са ми любимите. Само да има ново заглавие и си го купувам и изигравам.
Аз самия се бях заловил да правя RPG книга и дори бях измислил цялата техническа част, но.....не ми се отдаде писането.
Едва ли си представяте що за свят бях измислил. За съжаление така и не намерих :cry: някой който да пише.

Walking in shadows I try to find the place, where the material and immaterial are merging... And there I hope to find the feeling, which u could reach only thanks to the trance sound... see u there...

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 15:05

искам да кжа на AshamanBG и Existence 4е най вероятно форумът ште отвори врати днес кам 22:00
project-himera.com
искам ако имате време кам 21:00 да обсадим нешто в 4ата в канал RPG_Himera (отнася се за горните двама)

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 19:44

КАКВООООООО!?!?!??! АЗ!?!??! ХАААХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХААХАХ олееееееее а аз си викам мамка му не съм писал... оле оле оле (детска радост!) :D :lol:
Благодаря, благодаря... и само да добавя - никаква конкуренция не съм има още мнооого да пиша... но благодаря благодаря аххх как се радвам, това е наистина ЕДНА КРАСИВА КОЛЕДА :lol:
Ами че... само дето мама и тате са разделени, всичко друго ми е.... подаръци, близките, които искаш, приятелка, приятели, ... хммм някой да ме банне да видя сънувам ли... :lol: :P :wink:

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 20:08

Ами Екс, честито, само това мога да ти кажа. И на Ашама също! Пожелавам ви, както и на останалите от екипа, успех и най-вече приятни емоции около начинанието!
А ти го раздай малко по-спокойно! :) Е, да, явно ти е страшно гот, за което много се радвам (щото съм ти приятел), ама не си "искай" бана, че ще вземеш да го получиш (като онзи път в канала на РС мания)! :lol: :wink: :D

Тинкинг, ще обясниш ли критериите, по които сте се водили при избора си? Иска ми се да разбера какво не ми/ни е стигнало и какво не ви е харесало. Ако благоволиш де. :D

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 20:19

Според мен, наистина-Приятелю Рекс, не мисля, че е имало критерии, по-скоро личен избор... това ми харесва, този стил и бла бла... а може и да са разглеждали стари разкази, мога ли да знам... смятам, че и ти можеше да получиш "мястото" преспокойно... просто е било малко по-лично (за което благодаря ехехе ;) )

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 20:52

Ами, какво да кажа? Весели празници на всички! Аз моя подарък вече го получих! :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 21:32

http://himerarpg.proboards42.com/

това е форума в който може да влезете (задължително) най-късно в 22:00 :twisted:
също така влезте възможно най-скоро в чата в канал #Himera

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com