Автор |
Съобщение |
Head_HunteR
|
|
В момента играе: Fallout: New Vegas
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Дек 2004 17:56
Изложих се като кифладжия. Бях прекалено зает с частта си за РПГ-то на Евил и чак днеска се сетих, че имам и за тука да пиша. За зла участ обаче досега нямах нет и не можах да видя точно какво беше условието на задачата. Само си спомних, че трябваше да представим варварите. Само че сега като погледнах видях, че има три вида варвари, а аз съм описал само два и то не с уменията, които са дадени. Все пак ще пусна и моето описание. Не че имам шансове да спечеля, просто ще ме е яд, че съм го писал, а никой не го е прочел.
Из "Земи и народи на Самерон"
Далеч в западните части на Самерон се простира обширната равнина Тамерлан. Дълга планинска верига дели равнината от останалия свят и я пази от набезите на мародерите, които са голям проблем за расите, които живеят извън Тамерлан. Един народ се е възползвал от уюта и сигурността, която предлага местността. Народ на горди и силни хора. Другите народи ги наричат варвари, макар това название да не отговаря напълно на същността им. Въпреки, че предимно се занимават с лов, риболов и войни, те имат своя писменост, свои писани легенди, свои богове. Селцата, в които живеят са разпръснати из цялата равнина. Единствения град е в най-източната част на Тамерлан. Макар варварите официално да нямат крал, те се подчиняват на селския шаман, а той от своя страна отговаря пред градския управител. Всеки шаман трябва да си избере чирак, който да обучи и да му предаде управлението, след като умре.
Още от шестгодишна възраст малките деца отиват на училище в града. Момчетата се обучават в боя с меч и лък, докато момичетата се учат да разпознават различните билки и растения, да тъкат платове и да правят грънци и други керамични изделия. Като станат на 12 години момчетата отиват в казармите, където формите на обучение са по-строги. Набляга се на силата и издържливостта на юношите. Усъвършенстват се уменията с оръжия. На 17годишна възраст, момчето се превръща във войн способен да избяга километри без да се умори и да убие всеки един звяр, който обитава Тамерлан. Любимото оръжие на варварина е брадвата. Най-често оръжието е направено от камък. Често се организират състезания по сила, ловкост и стрелба с лък, за да се поощрят най-силните и най-смелите. Годината е разделена на три – счита се, че всеки период е посветен на едно от трите божества. Първата третина на Оринд(бога на войната), втората на Кленит(бога на плодородието) и третата на Максас(бога на мира). В началото на всяка част на годината се организира голямо празненство посветено на съответния бог. Варварите нямат редовна армия, но в задълженията на всеки боеспособен мъж е да защитава на първо място града или селото си. Тъй като планините, които преграждат равнината са трудно проходими, досега варварите са събирали само веднъж голяма войска срещу единствения си многочислен враг в Тамерлан - Планинските варвари.
Макар двата народа да имат общ корен, поради отдавна забравен конфликт между тях са се разделили и между тях е възникнала голяма вражда. Планинските варвари често слизат от планините ограбват по-слабо защитените села. Начина им на живот е коренно различен от този на кръвните им братя. Обитават многото пещери в планините. Имат само един водач, на който безпрекословно се подчиняват всички. В културно отношение са по-изостанали от варварите в равнината. Почитат само един бог – Оринд и винаги преди поредната атака срещу селата му принасят в жертва различни животни. Между езиците на двата народа няма съществени разлики. Макар планинските варвари да нямат места, в които да тренират воините си, силата им и уменията с оръжия не отстъпват пред тези на отдавнашните им сънародници. Предимство за тях са отличните им катерачески способности. Всеки баща е длъжен да предаде знанията и уменията си на своя син, а майките учат дъщерите как да различават кои корени стават за ядене и кои планински разстения имат лечебни сили. Със съдове и платове се сдобиват при плячкосването на селата.
Двата народа са единствените враждуващи фракции в Тамерлан.
|
|
|
|
|
Johny
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Дек 2004 18:24
Thinking написа:
Страшно глупаво е да избиираш кой да ви помага по ова колко добър творец е.Може да вземете някой,който може да напише роман, но да не е играл нито 1 рпг!Според мен трябва да изберете някой по опита му с таакива книги или колко добра система може да измисли.
___________________________________ Гордан Фрийман е безсмъртен.
Приятел
|
|
|
|
|
HELLwINd
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Дек 2004 18:48
Johny написа: Thinking написа: Страшно глупаво е да избиираш кой да ви помага по ова колко добър творец е.Може да вземете някой,който може да напише роман, но да не е играл нито 1 рпг!Според мен трябва да изберете някой по опита му с таакива книги или колко добра система може да измисли.
Tъпо разсъждаваш, нужен им е човек който да пише не да измисля видове елфи и оръжия. Ту не е нужен никакъв опит. Просто човека трябва да описва добре.
___________________________________ http://www.dynsolgb.com http://www.metalnivrati.bg
|
|
|
|
|
Thinking
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Дек 2004 18:48
ами да ти кажа на нас ни трябва творец
аз разбирам достата4но от РПГ за да смогвам сас вси4ко
ште кажа кои са двамата избрани след 4ас
___________________________________ Не обращаи внимание на дреболиите
Живота е дреболия
|
|
|
|
|
HELLwINd
|
|
|
|
|
|
|
|
Head_HunteR
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Дек 2004 18:56
HELLwINd написа: Tъпо разсъждаваш, нужен им е човек който да пише не да измисля видове елфи и оръжия. Ту не е нужен никакъв опит. Просто човека трябва да описва добре.
Те вече са измислили всичко. Разказвачите трябва да го съединят в едно.
Иначе сега ми остана време да прочета всички написани работи. От твоята част за нечестивците разбрах някои работи за расата, които досега не знаех . Иначе това, че съм придобил поне малка известност много ме радва. Чакам да видя кои от вас ще са победителите.
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Дек 2004 19:13
He@d_HuNteR написа: Чакам да видя кои от вас ще са победителите.
Защо бързаш да се отписваш? Разказа ти, с които всъщност започна съревнованието, не е никак лош. Е, донякъде обаче си прав де, щото ще се бориМ за едно място. Първото е просто "резервирано" за Ашамана...
Още веднъж поздравления за прекрасния първи разказ, а втория дори не съм го чел, но съм убеден, че също е произведение на изкуството!
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Дек 2004 21:58
Е?Къде са спечелилите?
|
|
|
|
|
Thinking
|
|
|
|
Заглавие: Спе4елилите Публикувано на: 20 Дек 2004 22:19
ами не 4е искам да ги нари4ам спе4елили но то си е така
поздравления, AshamanBG, ти си първият,4естито
А втори е Existence,4естито и на теб
вси4ки разкази ни харесаха но вашите просто бият вси4ко друго
Утре най-вероятно ще бъде отворен форума в който ще се събираме
Пове4е информация ще дам утре
Живота е дреболия
|
|
|
|
|
Head_HunteR
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Дек 2004 22:36
Мдааа, най-добрите в жанра спечелиха. Да им е честита победата. Заслужиха си я. Аз направо си се отказах като видях що за конкуренция имам(като ви прочетох първите разкази). Просто силата ми не е в този жанр.
А пък и честно да си кажа съм с най-бедна фентъзи култура от всички, които се съревновавахме.
П.П. Още веднъж честито.
|
|
|
|
|
HELLwINd
|
|
|
|
|
|
|
|
Rezo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2004 09:47
ооох, боли ме като чета тия постове ... абре момчета, вие нещо друго освен Ендивал да сте играли?
(може би Neverwinter Nights )
|
|
|
|
|
Thinking
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2004 11:00
ами аз сам се занимавал и с Д&Д и с пове4ето ролеви игри за които си 4увал
Живота е дреболия
|
|
|
|
|
Quan-Chi
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2004 11:08
Ролевите игри са ми любимите. Само да има ново заглавие и си го купувам и изигравам.
Аз самия се бях заловил да правя RPG книга и дори бях измислил цялата техническа част, но.....не ми се отдаде писането.
Едва ли си представяте що за свят бях измислил. За съжаление така и не намерих някой който да пише.
___________________________________ Walking in shadows I try to find the place, where the material and immaterial are merging... And there I hope to find the feeling, which u could reach only thanks to the trance sound... see u there...
|
|
|
|
|
Thinking
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2004 15:05
искам да кжа на AshamanBG и Existence 4е най вероятно форумът ште отвори врати днес кам 22:00
project-himera.com
искам ако имате време кам 21:00 да обсадим нешто в 4ата в канал RPG_Himera (отнася се за горните двама)
Живота е дреболия
|
|
|
|
|
Existence
|
|
В момента играе: Medieval 2: Total War
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2004 19:44
___________________________________ Ahhh, she looked into your jingles, And saw what laid beneath, Don't try to save yourself, The jingle is complete
Fading gently, Jingling through
Nothing else can jingle
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2004 20:08
Ами Екс, честито, само това мога да ти кажа. И на Ашама също! Пожелавам ви, както и на останалите от екипа, успех и най-вече приятни емоции около начинанието!
А ти го раздай малко по-спокойно! Е, да, явно ти е страшно гот, за което много се радвам (щото съм ти приятел), ама не си "искай" бана, че ще вземеш да го получиш (като онзи път в канала на РС мания)!
Тинкинг, ще обясниш ли критериите, по които сте се водили при избора си? Иска ми се да разбера какво не ми/ни е стигнало и какво не ви е харесало. Ако благоволиш де.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
Existence
|
|
В момента играе: Medieval 2: Total War
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2004 20:19
Според мен, наистина-Приятелю Рекс, не мисля, че е имало критерии, по-скоро личен избор... това ми харесва, този стил и бла бла... а може и да са разглеждали стари разкази, мога ли да знам... смятам, че и ти можеше да получиш "мястото" преспокойно... просто е било малко по-лично (за което благодаря ехехе )
___________________________________ Ahhh, she looked into your jingles, And saw what laid beneath, Don't try to save yourself, The jingle is complete
Fading gently, Jingling through
Nothing else can jingle
|
|
|
|
|
AshamanBG
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2004 20:52
Ами, какво да кажа? Весели празници на всички! Аз моя подарък вече го получих!
___________________________________ Until the day we meet...
|
|
|
|
|
Thinking
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2004 21:32
http://himerarpg.proboards42.com/
това е форума в който може да влезете (задължително) най-късно в 22:00
също така влезте възможно най-скоро в чата в канал #Himera
Живота е дреболия
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|