Денят беше петък . Пепеляворус човек вървеше по пътя към даскало. Той беше Найк . На среща му се появи втори –Левиатана. По погледа му личеше , че е прекарал тежка вечер или поне е пил. Всички говореха за него , че е наркоман , рекетьор и прочее , но онези , които го познаваха знаеха , че е як , че на него може да се разчита и има богат умствен капацитет , въпреки , че го ползваше само за замислянето на щуротии. Сред френдовете му беше и Найк . Затова го заговори.
- Ооо, Мат (така го наричаха) как е ?
- Бива , пич , бива – отвърна Левиатана , гледайки дима от догарящата в ръцете му цигара - съвземам се от снощния купон .
- Идваш ли на моя в събота?Имам рожден ден (4 юли(
)) . И Лили ще дойде.
- Там съм. – намигна Мат – ами Лили коя е?
- Онази от 10ти профилиран.
- Заби ли я ве? – засмя се Левиатана.
- Сам ще видиш.
Между временно бяха стигнали входа на даскалото на Найк.
-Добре , тогава до събота.
- До!
И той влезе , а Мат продължи своя път.
Найк се качи на третия етаж в училищната сграда и се отправи към стаята , където имаше час. По коридора видя Рекс и Billy-to , поздрави ги и не пропусна и на тях да каже за рожденденското си парти . Радостта му беше основателна – веднъж се става на 18! След Найк се движеше и Лили . Усмихна им се и 5 минути след като бе отминала Billy-to още гледаше след нея.
-Приятел , затвори си устата – засмя се Рекс.
-Ти пък на какво основание ми прекъсваш съзерцателния транс?!
-Има си гадже.
-И кой е той?
-Найк.
-Уф не очаквах и да е свободна.-въздъхна Billy-to , но без глас понеже мразеше да се показва слаб пред околните и още повече да го съжаляват . От както се помнеше той беше влюбен в Лили , но тя си оставаше студена , а сега и тази новина му дойде като гръм от ясно небе.
Междувременно химичката беше дошла и двамата се сляха с останалата част от класа , която влизаше в час.
Урокът започна , но почти всички духом бяха някъде извън стаята , съсредоточени единствено в мечтите си. Учителката 3 пъти задаваше един и същ въпрос , но никой не я чуваше.
- Billy-to, е, надявам се знаеш – повиши тон химичката - коя съм аз.
- Лил..ами…-разсеяно промълви той и пак си възвърна същия замислен поглед.
Billy-to се беше променил и то забелижимо. Вървеше , без да се заглежда в нищо и никого. Не се шегуваше , не се смееше...Дори SneakyDude се учуди , че когато мина покрай него не го удари.
Диагнозата беше от ясна по-ясна. Несподелено влюбване от типа `тя си има друг`.
----------------------------------------------------
Това се получи след 10тото изтриване.
Нещооо като разпиване на перото и понеже
creator е много лош
и не иска да разбере що е това муза реших да го надраскам тук...
ПП : не искам никой да го чете...