Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Мар 2004 18:23
Има само един отговор!
Значи щом се затруднявате ще ви дам жокер!
Прави се всички възможни комбинации на годините им за сбор 13 на един лист(не са много)! И се вижда че само в 3 възможности когато се умножат годините дава едно и също число което е номера на улицата!
Това беше жокера! Сега дано я решете! А ако не я решете ще подскажа още!
А за това че най-голямата има куче е едно от най-важните неща в задачата!
Повтарям: Задачата има решение и е само едно!!!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Мар 2004 18:42
e mnogo sa si kombinaciite a i tova ku4e nemoga da se setq are kaji na li4no suobshtenie ako ne iska6 da go kava6 na vsi4ki
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Мар 2004 18:42
Gandalf, the white написа: Няма решение.К'во кат най-голямата има куче,не знам номера на къщата
Номера на къщата математика го е видял и го знае! И на този номер има 3 възможни комбинации за сбор 13 и когато се умножат да дава номера на улицата! А всички други имат по една възможност! Ако е бил друг номера само с една комбинация за сбор 13 математика е щял да каже веднага годините им, а той казва че това не му е достатъчно! И когато намерите тези 3 комбинации за години само ви остава да използвата че най-голямата има куче и задачата ще е решена!
Някой да каже отговора ако го е намирил! 
|
|
|
|
 |
Sasuke
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Мар 2004 18:50
2,2,9 До това заключение стигнах, макар че не съм сигурен! Логиката с кучето е според мен, че щом има най-голяма значи не може да има две най-големи на една и съща възраст. В такъв случай отпада възможността да е 1,6,6. А общото произведение е 36! Познах ли?
___________________________________ Когато ружите цъфтят, не виждаш другите цветя.
|
|
|
|
 |
Пръч
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Мар 2004 19:14
Ха...тая задача съм я решавал в училище. Не е много трудна. Лесно се решава ако ти се губи време. 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Мар 2004 16:45
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Мар 2004 16:58
Rand_al-Tor написа: 2,2,9 До това заключение стигнах, макар че не съм сигурен! Логиката с кучето е според мен, че щом има най-голяма значи не може да има две най-големи на една и съща възраст. В такъв случай отпада възможността да е 1,6,6. А общото произведение е 36! Познах ли?
Браво! Това е решението! Кажи на учителката ти по Математика да ти пише 6! 
|
|
|
|
 |
Sasuke
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Мар 2004 17:15
Ако знаеш подобни на тази, казвай, защото за първи път от доста време го размърдах тоя мозък и ми хареса усещането 
___________________________________ Когато ружите цъфтят, не виждаш другите цветя.
|
|
|
|
 |
Head_HunteR
|
 |
В момента играе: Fallout: New Vegas
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 14:08
Ето и една от мен. Тя не е на Айнщайн, но пак е логическа.
Значи има две села. Хората от едното село винаги лъжат и са човекоядци. Хората от другото село винаги казват истината и са си нормални хора.
Веднъж един човек вървял и стигнал до един кръстопът, който се разделял на два пътя. Единия водел до селото на човекоядците, а другия до селото на нормалните хора. За нещастие човекът не знаел кое село на кое племе е. Точно в този момент от гората се появил човек, който бил от едно от двете племена и казал:"Виждам, че не знаеш накъде да тръгнеш. Ще ти дам правото на един въпрос.Обмисли го добре, защото в едното село има човекоядци, а в другото нормални хора."
Какъв въпрос трябва да зададе човекът, за да стигне до селото с нормални хора.
|
|
|
|
 |
Sasuke
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 17:21
Не съм много сигурен, а и отговорът ми навярно ще прозвучи странно, но ми се струва, че въпросът трябва да е "Накъде е селото с нормалните хора?", защото този, който се е появил от гората е именно от нормалните, след като казва "В едното село има човекоядци, а в другото нормални хора." Това е истина и щом човекоядците винаги лъжат няма начин човекоядец да каже истина. Със сигурност малко ме разбраха 
|
|
|
|
 |
Head_HunteR
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 17:24
Tц, не е вярно. Човекът от гората е от едно от двете племена. НЕ е ясно дали е човекоядец или нормален.
|
|
|
|
 |
Sasuke
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 17:26
Да де, наистина не е ясно, ама щом казва "В едното село има човекоядци, а в другото нормални хора", значи казва истината, а ти изрично упомена, че човекоядците винаги лъжат!
|
|
|
|
 |
kiroman
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 17:35
Въпросът според мен е:
"Накъде е твойто село?"
(ако е нормален ще посочи нормалното село ,а ако е човекоядец ще излъже и ще каже че селото му е в посока на това на нормалните)
Така ли е? 
___________________________________ We are together since the first form, and for everything we do, we take responsibility together. We are The Brigade!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 18:27
ki®oman написа: Въпросът според мен е: "Накъде е твойто село?" (ако е нормален ще посочи нормалното село ,а ако е човекоядец ще излъже и ще каже че селото му е в посока на това на нормалните) Така ли е? 
И аз предполагам същото! Не се сетих сам, но когото го прочетох ми си стори вярно!
|
|
|
|
 |
Gandalf, the white
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 19:27
He@d_HuNteR написа: Ето и една от мен. Тя не е на Айнщайн, но пак е логическа. Значи има две села. Хората от едното село винаги лъжат и са човекоядци. Хората от другото село винаги казват истината и са си нормални хора. Веднъж един човек вървял и стигнал до един кръстопът, който се разделял на два пътя. Единия водел до селото на човекоядците, а другия до селото на нормалните хора. За нещастие човекът не знаел кое село на кое племе е. Точно в този момент от гората се появил човек, който бил от едно от двете племена и казал:"Виждам, че не знаеш накъде да тръгнеш. Ще ти дам правото на един въпрос.Обмисли го добре, защото в едното село има човекоядци, а в другото нормални хора." Какъв въпрос трябва да зададе човекът, за да стигне до селото с нормални хора. Ти от кое племе си?
___________________________________ www.primera-bg.com - Българският сайт за Примера Дивисион! Заповядайте всички
|
|
|
|
 |
Head_HunteR
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 19:50
|
|
|
|
 |
Gandalf, the white
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 20:11
He@d_HuNteR написа: Познах ли йеееее
___________________________________ www.primera-bg.com - Българският сайт за Примера Дивисион! Заповядайте всички
|
|
|
|
 |
kiroman
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 20:13
Ne gowori na teb 
___________________________________ We are together since the first form, and for everything we do, we take responsibility together. We are The Brigade!
|
|
|
|
 |
Gandalf, the white
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 20:34
ki®oman написа: Ne gowori na teb  
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 01 Апр 2004 21:15
Кажете някоя задача! Потърсете из Google! 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|