Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие:
Публикувано на: 30 Мар 2004 18:23

Има само един отговор!
Значи щом се затруднявате ще ви дам жокер! :wink:
Прави се всички възможни комбинации на годините им за сбор 13 на един лист(не са много)! И се вижда че само в 3 възможности когато се умножат годините дава едно и също число което е номера на улицата!
Това беше жокера! Сега дано я решете! А ако не я решете ще подскажа още!
А за това че най-голямата има куче е едно от най-важните неща в задачата!
Повтарям: Задачата има решение и е само едно!!!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 30 Мар 2004 18:42

e mnogo sa si kombinaciite a i tova ku4e nemoga da se setq are kaji na li4no suobshtenie ako ne iska6 da go kava6 na vsi4ki

Заглавие:
Публикувано на: 30 Мар 2004 18:42

Gandalf, the white написа:
Няма решение.К'во кат най-голямата има куче,не знам номера на къщата

Номера на къщата математика го е видял и го знае! И на този номер има 3 възможни комбинации за сбор 13 и когато се умножат да дава номера на улицата! А всички други имат по една възможност! Ако е бил друг номера само с една комбинация за сбор 13 математика е щял да каже веднага годините им, а той казва че това не му е достатъчно! И когато намерите тези 3 комбинации за години само ви остава да използвата че най-голямата има куче и задачата ще е решена! :wink:
Някой да каже отговора ако го е намирил! :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Мар 2004 18:50

2,2,9 До това заключение стигнах, макар че не съм сигурен! Логиката с кучето е според мен, че щом има най-голяма значи не може да има две най-големи на една и съща възраст. В такъв случай отпада възможността да е 1,6,6. А общото произведение е 36! Познах ли?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Мар 2004 19:14

Ха...тая задача съм я решавал в училище. Не е много трудна. Лесно се решава ако ти се губи време. :)

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 31 Мар 2004 16:45

:D :D :D :D :D :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!: :!: :) :) :) бесе много лесна

Заглавие:
Публикувано на: 31 Мар 2004 16:58

Rand_al-Tor написа:
2,2,9 До това заключение стигнах, макар че не съм сигурен! Логиката с кучето е според мен, че щом има най-голяма значи не може да има две най-големи на една и съща възраст. В такъв случай отпада възможността да е 1,6,6. А общото произведение е 36! Познах ли?

Браво! Това е решението! Кажи на учителката ти по Математика да ти пише 6! :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Мар 2004 17:15

Ако знаеш подобни на тази, казвай, защото за първи път от доста време го размърдах тоя мозък и ми хареса усещането :wink:

Профил

Аватар
В момента играе: Fallout: New Vegas
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 14:08

Ето и една от мен. Тя не е на Айнщайн, но пак е логическа.
Значи има две села. Хората от едното село винаги лъжат и са човекоядци. Хората от другото село винаги казват истината и са си нормални хора.
Веднъж един човек вървял и стигнал до един кръстопът, който се разделял на два пътя. Единия водел до селото на човекоядците, а другия до селото на нормалните хора. За нещастие човекът не знаел кое село на кое племе е. Точно в този момент от гората се появил човек, който бил от едно от двете племена и казал:"Виждам, че не знаеш накъде да тръгнеш. Ще ти дам правото на един въпрос.Обмисли го добре, защото в едното село има човекоядци, а в другото нормални хора."
Какъв въпрос трябва да зададе човекът, за да стигне до селото с нормални хора.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 17:21

Не съм много сигурен, а и отговорът ми навярно ще прозвучи странно, но ми се струва, че въпросът трябва да е "Накъде е селото с нормалните хора?", защото този, който се е появил от гората е именно от нормалните, след като казва "В едното село има човекоядци, а в другото нормални хора." Това е истина и щом човекоядците винаги лъжат няма начин човекоядец да каже истина. Със сигурност малко ме разбраха :roll:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 17:24

Tц, не е вярно. Човекът от гората е от едно от двете племена. НЕ е ясно дали е човекоядец или нормален.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 17:26

Да де, наистина не е ясно, ама щом казва "В едното село има човекоядци, а в другото нормални хора", значи казва истината, а ти изрично упомена, че човекоядците винаги лъжат!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 17:35

Въпросът според мен е:
"Накъде е твойто село?"
(ако е нормален ще посочи нормалното село ,а ако е човекоядец ще излъже и ще каже че селото му е в посока на това на нормалните)
Така ли е? :wink: 8)

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 18:27

ki®oman написа:
Въпросът според мен е:
"Накъде е твойто село?"
(ако е нормален ще посочи нормалното село ,а ако е човекоядец ще излъже и ще каже че селото му е в посока на това на нормалните)
Така ли е? :wink: 8)

И аз предполагам същото! Не се сетих сам, но когото го прочетох ми си стори вярно!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 19:27

He@d_HuNteR написа:
Ето и една от мен. Тя не е на Айнщайн, но пак е логическа.
Значи има две села. Хората от едното село винаги лъжат и са човекоядци. Хората от другото село винаги казват истината и са си нормални хора.
Веднъж един човек вървял и стигнал до един кръстопът, който се разделял на два пътя. Единия водел до селото на човекоядците, а другия до селото на нормалните хора. За нещастие човекът не знаел кое село на кое племе е. Точно в този момент от гората се появил човек, който бил от едно от двете племена и казал:"Виждам, че не знаеш накъде да тръгнеш. Ще ти дам правото на един въпрос.Обмисли го добре, защото в едното село има човекоядци, а в другото нормални хора."
Какъв въпрос трябва да зададе човекът, за да стигне до селото с нормални хора.
Ти от кое племе си?

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 19:50

Верен ви е отговора.
Аз съм от ......................... човекоядците. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 20:11

He@d_HuNteR написа:
Верен ви е отговора.
Аз съм от ......................... човекоядците. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Познах ли йеееее

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 20:13

Ne gowori na teb :lol:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 20:34

ki®oman написа:
Ne gowori na teb :lol: