Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Есенен дъжд .
Публикувано на: 31 Яну 2004 14:53

Отново валеше като изведро . По мрачните и тясни улички се стичаха поточета мътна вода . Нова светкавица озари небето . Една самотна сянка плавно се плъзгаше по мокрите стени . Ицо не помнеше от кога се скиташе по тези тъмни и самотни улички . Сякаш цяла вечност той бе обикалял в мрака в търсене на тази мистериозна сянка която бе една единствена за него . Понякога му се струваше че само да се протегне и ще оспее да я докосне . Но винаги щом опиташе да я погали тя изчезваше както се появяваше . Сега беше също . Подгизналото му тяло го молеше да се скрие от дъжда но душата му знаеше че само в мрака може да види тази сянка която изпълваше мечтите му . Той бръкна в джоба си и извади малка намачкана снимка с избелели краища . На нея едно нежно лище с тънки красиви устни , дълбоки кафяви очи и дълга черна като нощ коса сякаш го викаше при себеси . Ицо се вгледа в изображението и потръпна леко . Той я бе загубл толкова одавна . Погледат му бавно се отмести от снимката и се издигна към небесата . Първите лъчове светлина известяваха края на ноща . Той нямаше повече работа тук време беше да се прибере в тъмната си квартира . Бягаики по тясните тротуари като кошмар от светлина той стигна до малък порутен блок и бързаики се изкачи до втория етаж и още по-бързо отвори издрасканата желязна врата . Ицо огледа картината пред себеси . Малки прозорчета покрити с дебели завеси който сякаш не бяха дърпани никога , тясна стая с един диван и телевизор пред него , малка маса по която се търкаляха празни бутилки и легло покрито с непотребни вещи без никаква стоиност . Той свали якето си и го заметна на земята . Тръгна бавно към телевизора и вкара една касета във празния отвор на вграденото видео , после бавно отиде до дивана и се отпусна на него . Екрана пред него бавно засия и почна да показва образи , образи толкова одавна загубени че човек можеше да си помисли че са излезли от предишен живот само зада изпълват с болка наблюдаващия ги . Там бе и Ицо усмихнат ,чист , щаслив а до него едно прелесно момиче с дълга черна коса и мека усмивка която нежно го прегръща . Малка сълза се стече по набразденото от тъга лице на наблюдаващия . Той бе гледал тази касета хиляди пъти и щеше да я гледа още много . Тя запълваше празнотата в него , тя бе неговия живот . Нощем той обикаляше в търсене на една сянка а денем гледаше касетка изпълнена с щастие от миналото . От слънчевата светлина той единствено не понасяше повече сънят . Той продължаваше да гледа замрелия екран дълго след като касетата беше свършила . Бавно ссъзнанието му се пробуди . Вече бе нощ и той трябваше да излезе на лов . Но той не бе ловеца а дивеча , ловеца вече го беше ранил в сърцето . Сега всяка нощ той бягаше като ранено животно по тясните и тъмни улички в търсене на спокоиствие . И там той я съзря . Тя бе все така красива с дълга черна коса , с нежна усмивка . Ицо се приближи към нея и протегна ръка . Молеше се това да не е мираж , да не е поредната илюзия на неговите очи . Пръстите му нежно докоснаха румената и тъи нежна буза . Тя се вгледа във него със свойте дълбоки очи но не продума . После плавно вдигна едната си ръка на нивото на лицето . Ицо не разбираше какво иска да му каже . И тогава съзря малък златен пръстен . Сега вече разбра тя се е омъжила . Той отново се гледа в красивотой лице и я целуна нежно по челото . Той се прибра в квартирата си оспокоен и усмихнат , облече костюма от абитиоренския си бал , среса косата си , отиде до леглото и извади една кутия после седна на дивана . Огледа масата пред себеси , разбърка празните бутилки и намери една полупразна междо тях . Той изля жадно горчивия алкохол в гърлото си и се отпусна изморено назад а канапето плавно пое тежеста му . Ицо се вгледа в кутията която лежеше на масата пред него и се замисли колко е прекрасен живота . Той бръкна в нея и извади позлатения пистолет който му бе подарил бащаму . Той дръпна кожуха и оръжието изщрака в знак че е заредено . Ицо се осмихна отново и се застреля .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Яну 2004 18:03

Happy ending! :D :lol:
Cool! 8)
Кефи ме! :live:

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Яну 2004 18:12

Като изключим натрапчивите повторения на личните местоимения,много ме трогна.Добро усещане за мрак и отчаяние.Добро е несъмнено!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Яну 2004 20:20

Деем нямога да мовярвам че има още някой като мен в този форум . За_Сталин много е как да кажа "красиво" по свои гротесен начин. Продължавай . Ако това нещо има някакъв вид продължение ми се иска да го прочета . И междо другото приеми един савет от човек който пише само в този стил . ВНИМАВАИ ДА НЕ ЗАГУБИШ ВРЪСКА С РЕАЛНИЯ СВЯТ !!!

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Фев 2004 16:07

Страхотна работа комрад!

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Белот ...
Заглавие:
Публикувано на: 02 Фев 2004 00:22

Cool :live: :live: :live:

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 02 Фев 2004 10:40

cool.dude!
айде още едно

Заглавие:
Публикувано на: 03 Фев 2004 10:38

Ама ти освен заклет комунист, си бил и позйор явно, крадеш и идеи, и мотиви, и изразни средства, че и заглавието си откраднал, и малко си го променил...
а и освен това си прегледай разказ4ето за правописни и пунктоационни грешки...
Езиковата култура ти е на нивото на петокласник.
--->ЛЪЧ в множествено число е ЛЪЧИ, а не ЛЪЧОВЕ...
Прочети една две книги преди да започнеш да пишеш глупости.
А и тез сладурковци, които толкова те хвалят... май и те владеят българския език толкова перфектно, колкото и ти...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Фев 2004 11:46

L-I-N-K здравеи как си ? Виздам че си изпълнен с чняв и се чудя защо ? Да не съм те засенчил нещо ?
Комунист съм и не го крия . Позйор може и да съм ( съжалявам немога да ти отговоря със сигурност защото не знам какво значи този термин ) но това теб какво точно те бърка ?

"крадеш и идеи, и мотиви, и изразни средства, че и заглавието си откраднал, и малко си го променил " - добре бе пич и от къде съм крал ? Това което съм написал е претворение на личните ми чувства .
"Прочети една две книги преди да започнеш да пишеш глупости. " - за теб глупости за мен и някой други не ! Това че на теб нети харесва мен какво ме засяга ?
"Езиковата култура ти е на нивото на петокласник.
--->ЛЪЧ в множествено число е ЛЪЧИ, а не ЛЪЧОВЕ... " - непомня да съм го крил ! Може правописа да ми е под всякаква критика но аз казвам че не буквите са важни а съдържанието което се крие под тях .
Начина по който бе написан постати ме наведе на мисълта че си имам работа с творец и затова прегледах страниците на " Творческия форум '. Както си и мислех ти наистина пишеш . Не бих могъл да си искривя езика и душата и да кажа че прочетеното беше лошо ( напротив беше доста добро )"Безименният от Сенките". Освен това прочетох и "Тъмнината..."( следкато прочетох изпълнения с любов пост които плясна в темата) . Незнам какво да кажа ! Да прилика има ( но както и теб са те споходили тъмни мисли така и мен ) но аз написах за нещо много лично ( половината от историята ми е реална случка )

С последните редове искам само да кажа че агресията ти е неоправдана ( нека нети звучи като оправдание опитвам се да бъда културен и да ти покажа грешките ти ) и ти неби трябвало да се подчиняваш сляпия си гняв .

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2004 14:49

позьор значи плагиатор най просто казано.
а тва за глупостите, грешно си ме разбрал човече, смислени неща са писани, но стила на писане ти е ужасен. Тва имах и предвид, като казах да прочетеш някоя книжка! Това ще ти помогне да си вдигнеш стила...
А ме ядоса заглавието...
Есенен Дъжд.
Много преди теб аз написах и публикувах Летен Дъжд.
Само дето не знам дали архивите на форума го пазят.
Нямам нище против теб иначе, просто малко се издразних.
Пиши си колкото искаш, ама си прегледай граматиката :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2004 15:20

Много е яко браво !!!!!:)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2004 17:43

L-I-N-K kato smqtash 4e toi plagiatstva dai da vidim i twoq razkaz, ka4i go nekade v neta! I kakvo imash protiv komunistite be! Az sam vurl takuv!

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2004 18:11

Хайде да не си коментираме стиловете на писане става ли?Не виждам смисъл някой да критикува друг за нещо толкова глупаво.Освен това неща тип"Прочети някоя и друга книжка" са адкси жалки.Айде да те видя ти колко си чел,че ми се правиш на професор.За твое сведение също така думата лъч има три множествени числа,които се употребяват в различни случаи."Лъчи" се използва винаги в членуваното множествено число на думата,не знам някой да казва "лъчовете",така че си е абсолютно развносилно.Лъчове си е също вярно,макар и да не звучи толкова добре.Подобно е на "мечове".Също така има и "лъча"(с ударение на първата сричка),което също се използва.Нека не спорим на такава обширна,необятна и некатегорична тема като българската граматика,транскрипция,пунктуация,правопис-не би имало смисъл.Линк,разказите ти бяха добри,ама честно да ти кажа "Летният дъжд" не е еквивалент на това по-горе,има си разлики.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2004 18:26

L-I-N-K написа:
Ама ти освен заклет комунист, си бил и позйор явно, крадеш и идеи, и мотиви, и изразни средства, че и заглавието си откраднал, и малко си го променил...
а и освен това си прегледай разказ4ето за правописни и пунктоационни грешки...
Езиковата култура ти е на нивото на петокласник.
--->ЛЪЧ в множествено число е ЛЪЧИ, а не ЛЪЧОВЕ...
Прочети една две книги преди да започнеш да пишеш глупости.
А и тез сладурковци, които толкова те хвалят... май и те владеят българския език толкова перфектно, колкото и ти...
Mnooogo to4no kazano! Bravo!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2004 18:28

Хахаха,без коментар

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2004 21:11

Линк искрено се моля този новорегистрирания да не си ти ! Относно подкрепата от страна на другите членове от форума благодаря ( благодаря и за добрите изказвания ).

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com