и ето го дългоо4акваното продължение
На няколко крачки от него стоеше немъртав. Но странно защо не го нападаше, а само го гледаше. Друидът не се поколеба нито за миг и след няколко секунди немъртвият падна на земята, вързан от невидимо въже. Муад долавяше нещо странно в това чудовище. Нещо което не бе срещал в никоя друга зла твар. А именно доброта. Чудовището се опита с мъка да заговори:
- Няма… да.. ти напра.. вя… нищо. - това същество изговаряше с мъка човешките слова, към които не беше привикнало. Муад отхлаби хватката на стоманеното въже, но в главата му вече се въртеше заклинание в случай, че създанието се опита да го нападне.
- Каззвам.. се…Ррраддо. Мояттт... клан.. ме.. изоссставви.. и сегга… исскам дда ппоммм…оггна нна…нна.. хоррратта.. - каза отново с мъка немъртвия на име Радо.
- И откъде да знам, че не си шпионин? - рече с заплашителен тон друидът.
- Знннамм.. къдде е лаггера… ни. - отвърна мъчно Радо. Муад го съжали и му направи проста магия за оправяне на говора. - Благодаря ти.
- И какво знаеш? - попита Муад' Диб с все същия леден тон.
- От дълго врреме насам в мрачната страна Нулравазаар се събират всички тъмни раси, защото той се е пробудил.
- Но от тази страна са останали само руини.
Не ме остави да довърша. Един ден водачът на клана ни внезапно предприе пътуване на север. На простите войни, като мен не ни беше разкрил нищо. И пътувахме много време. Колкото по на север отивахме почвата ставаше все по-черна, а небето придобиваше червен оттенък. Накрая стигнахме до Нулравазаар, но вместо развалини сега там имаше черни кули, а на земята бяха прокопани множество канали. Мрачният град беше обграден от дебела стена, а в центъра на града имаше могъщ портал с кървав цвят. От него струеше такава сила, че и простите войни, като мен усеНа няколко крачки от него стоеше немъртав. Но странно защо не го нападаше, а само го гледаше. Друидът не се поколеба нито за миг и след няколко секунди немъртвият лежеше на земята вързан от невидимо въже. Муад долавяше нещо странно в това чудовище. Нещо което не бе срещал в никоя друга зла твар. А именно доброта. Чудовището се опита с мъка да заговори:
- Няма… да.. ти напра.. вя… нищо. - това същество изговаряше с мъка човешките слова, към които не беше привикнало. Муад отхлаби хватката на стоманеното въже, но в главата му вече се въртеше заклинание в случай, че създанието се опита да го нападне.щаха прилива на сила и натиска на нещо.
Настана кратко мълчание, в което Муад прикова стоманения си поглед в очите на немъртвия.
- Вече ти вярвам напълно. Но не можем да стоим тук докато слугите на мрака се готвят за атака. Трябва възможно най-бързо да предупредим алианса. - той махна изцяло магическото въже. - Да тръгваме към града ми.
Той закрачи с големи крачки към Града, а немъртвия без да се поколебае го последва.
Надявам се да ви хареса
П.С. в следващата 4аст 6е се разказва за създаването на империята Нулравазаар:Р