Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: 10 причини да харесвам Windows
Публикувано на: 19 Ное 2003 16:06

Десет причини да харесвам
WINDOWS

1. А защо не?
2. Сега - по-сериозно - странно защо всички, които оревават орталъка колко е лош Бил Гейтс продължават с мощна сила да ползват продуктите му.
3. Като някой ми каже, че Линукса е безплатен винаги питам - " има ли безплатен обяд?". Как става така, че някакви добри хора пишат безплатни програми....от кво живеят , бе? Значи някой дава кинти...някой, който се дразни на чичко Бил...
4. Win- а увисвал...само той ли виси бе?
5. Колкото по-сложна е една програма, толкова повече е възможността да се повреди...що не ходите пеша, а се возите на коли? Знаете ли колко много се повреждат колите?!
6. Програмистите все още не могат да понесат загубата на позициите си на жреци...щото квото и да си говорим всеки може да се научи да работи (доколкото му трябва) на Win....
7. Макинтошът бил много гот...да бе! Само дето е 5 пъти по-скъп...а пробвали ли сте да си направите ъпгрейд на Мак...ще стане!
8. Трябвало да се плаща за лицензи - ми кво, да ги подарява ли? Вие като работите искате ли заплата?
9. Бил Гейтс бил глупак? А вие, дето сте умни...
10. Щото все пак Win-а си е връх...дето викаше чичо ви Чърчил - "Демокрацията е най-кофтия модел на управление...само дето никой не е измислил нещо по-добро...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Ное 2003 17:03

11. 95% ot komputrite po sveta sa s Windows. Tova da ne e sluchainost?...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Ное 2003 17:58

Ne sam saglasen s mnenieto ti Zerocool no te uvajavam kakto uvajavam vsi4ki fenove na Rilska Slava:)Zagubenata kauza e iasna no 6to da ne se opitame da ia dokajem.Razbirase vseki haresva ne6to i az ne te uprekvam.V momenta i az rabotia pod Windows:)No za tva pak imam i dostap i do MAC i do LINUX i do mnenieto na istinskite profesionalisti(kolkoto i da te e iad ti ne si ot tiah)No da minem po sa6testvo s moite 10 dovoda:
1.Gledal li si "Piratite ot Silikonavata Dolina":)
2.Ia pitai niakoi koi mrejovi produkti sa po dobri:Windowskite(Nai 4esto na Microfot)ili Linux.Pogovori s niakoi admin da te svetne.
3.Kade varvi po dobre profesionalnia softuer(nai ve4e grafi4nite programi)Na MAC ili na WINDOWS(aide otnovo pitai niakoi svetnat)
4.Super Komputrite na Windows li rabotiat be pi4?
5.Kolkoto i da ne ti se viarva Linux naistina e bezplaten i o da naistina e s otvoren source kod!!!
6.MAC moje da e po skap no cenata naistina si struva(poviarvai mi taka e)
7.Poneje vsi4ki govoriat za ulesnenieto pri rabota pod WINDOWS,ako porabotite malko pove4eko pod LINUX 6te razberete 4e toi vaob6te ne e 4ak tolkova truden,a e moje bi dvoino po dobre funkcionira6t.6to se otnasia do MACovete te sa i po dobri i po lesni ot WINDOWS sistemite!
8.Nai-mo6tniat doma6en komputar v momenta opredeleno ne moje da raboti pod WINDOWS:)
9.Ako sadim za Windows po ostanalite produkti na Microsft toi opredeleno e totalen bokluk!!!
10.Bil Geits e dosta umen no ako sadim po izkazvaniata mu e edin ot nai golemite licemeri i gadniari v sveta izob6to.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Ное 2003 23:12

Stealth написа:
SAMO 11%??? Ne moje da sa samo 11%...

Procentite sa 95.

A az si pozvolih da sloja edna edinadeseta (11) prichina za haresvaneto na Windows.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Ное 2003 11:06

/me curses loudly in righteous anger
1. Защото.
2. Хич и не използвам продуктите му с 'мощна сила'.
3. Става и е безплатно. Наистина. Ако искаш да получаваш пари, просто пускаш произведението си (програма, например) под платен лиценз. Ти за GPL чувал ли си въобще? Ако пък не искаш, пускаш я да се разпространява свободно. Open source.
4. Не, но той виси значително повече от линукс. Поне при мен. Чувал съм митове за хора, които правят по месец и кусур uptime на windows машина. А кой не е виждал съвсем нормален uptime от например две години на linux сървър? Why linux? Because restart is needed only to install new hardware :)
5. Съгласен. Само че колкото е по-сложна една програма/операционнаІсистема/кола толкова повече компетентна поддръжка трябва да има. До сега звънял ли си в офисите на М$ да им искаш support за нещо?
6. Какви позиции, какви жреци? Човече, ти в каменната ера ли живееш? Ами аз не познавам човек, който да няма поне елементарни познания в програмирането до толкоз че да си направи нещо просто и полезно! Дори и сестра ми, която е на 15 години учи паскал. Значи ли това че тя е магьосница или вещица?
И аз пък съм на мнение, че всеки който не е достатъчно тъп и ограничен може да се научи да работи с Линукс.
7. А от кога заговорихме за Макове?
8. Има безплатни лицензи. Има Open source. И аз определено ако се хвана да напиша някоя гениялна мивкокъртеща програма няма да седна да искам пари за нея, а просто ще я пусна свободно, така че повече хора да й се нарадват. Въпрос на принципи.
9. Не е глупак човека. Глупавите хора не стават милиярдери. Просто е Гаден Гнусен Монополист. И дори не е единственият директор на М$.. просто хората плюят все него, защото не са виждали другите.
10. Е що пък ще е връх? Ти какво разбираш под 'връх'?
11. Не е случайност. Що българското правителство е скючило договор с М$? За парици естествено. Не му пука дали системите ще работят до толкова, до колкото да си напълне джобовете. Някой виждал ли е 'електронния портал на правителството'? А защо правителството в Германия използва Линукс системи? Толкоз ли са по- балами от нас?

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 22 Ное 2003 23:30

Onq film "piratite ot silikonovata dolina" si e sawsem weren.
bil gates naistina e pulen gad.........

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Ное 2003 19:00

The Insane One написа:
Onq film "piratite ot silikonovata dolina" si e sawsem weren.
bil gates naistina e pulen gad.........

da tozi film e veren.
az go imam na kaseta ne e lo6 trqbava da go gledate!
tozi bil krade vsi4ko i toi e zapo4nal s Hardware

Профил

Аватар
Местоположение: I am the Architect. I created the Matrix. I've been waiting for you.
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2003 19:47

Lord_Legolas написа:
da tozi film e veren.
az go imam na kaseta ne e lo6 trqbava da go gledate!
tozi bil krade vsi4ko

Имаше един текст с обяснения как почти ВСЕКИ майкрософтски продукт е взет/краден/купен от някъде. Започваше така:

DOS - съвместен проект с IBM. известно време се казва MS DOS/IBM DOS
Microsoft Windows - съвместен проект с IBM за клониране на apple's system 5, по-късно IBM са прецакани и извадени от проекта.
браузъра Internet Explorer - купен под името NSCA Mosaic, при условие да плащат процент от продажната цена на NSCA. Tъй като Мicrosoft го раздават безплатно, истинските му авторите не получават нито стотинка.
Microsoft Excel - купуват ел.таблицата Lotus 1-2-3 и го пускат за Виндовс под името Ексцел
Microsoft Office - идват от Aston-Tate Framework - интегриран офис пакет, купен заедно с фирмата Aston-Tate
Microsoft Works - олекотена версия на горното. изглежда ТОЧНО като Aston-Tate Framework, но без мейл-системата му.
Microsoft FoxPro - първоначално се казва dBase III, получен с купуването на Aston-Tate
Microsoft SQL Server - купен от забравих вече коя фирма, вложена технология от dBASE
Microsoft Visual Basic - откраднат от Turbo Basic на Borland
Microsoft Navision - купен заедно с фирмата Навижън (това е система за счетовоство и управление)
Microsoft Power Point - купен
Microsoft Encarta - купена и преименувана

и т.н. и т.н.

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!
"Life's a bitch, you just got to learn how to ride her." – Monks.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2003 20:42

Tarnum - добро инфо... ами така е, Microsoft са доста безскрупулна корпорация и не се колебаят да правят подобни неща, за да печелят.

in ihrem Blute steckt ein Speer,
blutet leise in das Meer

The Rivalry - онлайн портал и списание за гейминг

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Dreamweaver CS5
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2003 21:20

Tarnum написа:
Excel - купуват ел.таблицата Lotus 1-2-3

Ексел е наследник на Мултиплан, не на Лотус.

http://www.multimac.ch/download/applica ... Multiplan/ - 242 кб

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2003 22:17

дамм, така си е - само да добавя, че съкращението DOS преди MS да вземат продукта е означавало "Dirty Оperation System" - както изкате го разбираите ;)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2003 21:07

Blade^ написа:
дамм, така си е - само да добавя, че съкращението DOS преди MS да вземат продукта е означавало "Dirty Оperation System" - както изкате го разбираите ;)

Ema aman ot hora deto osven s mi6kata drugo ne dvijat.Taia glupost(za Dirty Operation Sistem govorq )ya pi6at lamer4eta koito za dos znaiat edinstveno 4e mi6kata e neispolzvaema,koeto dori ne e taka.Abe debili vzemete se stegnete!Moje li takova ne6to!Eto i ivanatora ima lo6o mnenie za DOS no pone go obosnovava a e takiva kato Blade^ osven glupavi postove drugo ne pravqt po cql den

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2003 22:39

ей, ламя смотана, вземи прочети малко компютърна литература и не се обаждай неподготвен. Аз ти пиша факти, които са упоменати на доста места и най-вече са потвърдени, пролича си ТИ колко разбираш, щом даже и това не знаеш - само искам да ти кажа, че за разлика от тебе не се занимавам с това по цял ден да пускам безсмислени, тъпи и неаргументирани постове, а работата ми е пряко свързана с DOS и ако бе поне малко образован нямаше да се излагаш така - как може да наричаш някого ламя, като не знаеш колко знае той? - е аз сега спокойно мога да те нарека ЛАМЕР, защото с тази своя неподготвена "изцепка" сам се показа колко струваш - няма нужда и аз да почвам като тебе да обиждам - всички видяха какво представляваш - нали така ЛАМЬО? - дето и на родния си език даже не можеш да пишеш!!!

п.п. колкото до обосноваването - аре покажи ми къде пише какво е първоначалното значение на съкращението DOS, като толкова разбираш - никъде не съм обидил системата, просто съм написал първото й име - това даже и в един брой на "PCMania" го пишеше, но не, някои не могат даже и да четат май, а?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Дек 2003 09:08

1.Widows me kefi
2.Pove4eto PC-ta sa s windows
3.6tom sveta e s windows 6to az da ne sam
4.Vsi4kitemi PC-ta sa s windows(xp pro)
5.Windowsite na MS me kefat
6.Ne me kefi linuxa(e imam redhat ama tova e druga tema)
7.Iconite me kefat :lol:
8.Na linux nema mnogo igri
9.Kogato si instalirash MS Windows XP pro ti dostavia i "outlook expres6"i"internet explorer6"i"windows media player"
10.MS(Microsoft) me kefi

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Дек 2003 13:45

Е, така отдавна не се бях смял :lol: :lol: :lol: :lol:
Ами кефи ме човека! Истински верен до гроб, предан като Флъфи M$мукър :) И все пак има редхет ;) Може би е го ползва като опитно поле и се учи как да 'разбива линукса', че да му е по-леко на редмъндския дявол. Нали знайте - опознай врага си и го победи :!: То за това и аз си ползвам ХаПето с тая цел, ама не казвайте на мама, щото ще ме обвини в тероризъм и повече няма да ми готви торта ;)
Тия програми
Ъпс.. написа:
"outlook expres6"i"internet explorer6"i"windows media player"

са много важни, разбирам го човека защо толкоз се екзалтира!
Току що Ъпсурта ми стана кумир! Мисля че небивали времена очакват тоя форум, да сядаме по креслата заредени с пуканки и други занимавки за устата и да гледаме :!:

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2003 14:59

Ми чесно да жи кажа не ми се купува всеки месец клавилтура Щото се турка от мнооото писане......Да си под ДОС е бати тапнята....

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2003 23:21

Blade^ написа:
ей, ламя смотана, вземи прочети малко компютърна литература и не се обаждай неподготвен. Аз ти пиша факти, които са упоменати на доста места и най-вече са потвърдени, пролича си ТИ колко разбираш, щом даже и това не знаеш - само искам да ти кажа, че за разлика от тебе не се занимавам с това по цял ден да пускам безсмислени, тъпи и неаргументирани постове, а работата ми е пряко свързана с DOS и ако бе поне малко образован нямаше да се излагаш така - как може да наричаш някого ламя, като не знаеш колко знае той? - е аз сега спокойно мога да те нарека ЛАМЕР, защото с тази своя неподготвена "изцепка" сам се показа колко струваш - няма нужда и аз да почвам като тебе да обиждам - всички видяха какво представляваш - нали така ЛАМЬО? - дето и на родния си език даже не можеш да пишеш!!!

п.п. колкото до обосноваването - аре покажи ми къде пише какво е първоначалното значение на съкращението DOS, като толкова разбираш - никъде не съм обидил системата, просто съм написал първото й име - това даже и в един брой на "PCMania" го пишеше, но не, някои не могат даже и да четат май, а?
Nqma da ti se surdq,prosto 6te ti otgovorq.Komputurna i po specialno DOS literatura sum iz4el dosta.Znam 4e navsqkude se tvardi 4e DOS E Dirty,Defective i kva li ne o6te OS,SAMO 4E to4no tova 4e DOS e nedorazbrana ya pravi interesna za men.Naprimer 4rez DOS e nai lesniq na4in da se svali za6titata na opredelen fail!Znae6e li tova!A znae6 li komandata za tazi cel?Mai ne.Posle koi bil po golemiq LAMER.DOS zna4i "Disk Operation System" i vsekvi izcepki po nein adres sa si za smetka na avtorite im.
P.S.-Tova 4e rabotata ti e prqko svarzana s DOS i prodaljava6 da ya mrazi6 pokazva 4e prodaljava6 da ne razbira6 ni6to ot neq.
P.P.S.-ETO PAK PI6A NA INTERNETICA!!!Svikal sum i ne moga da otvikna!Ne moga da pi6a na KIRILICA.DORI NQMAM POSTOQNEN KIRILIZATOR!!!Drazni6 li se nadqvam se 4e e taka :twisted: NE SUM DOSTATU4NO BULGARIN 4E DA SVIKNA S KIRILICATA!PRIZNAVAM SI GO!NE MOGA(a i ne iskam)DA NAPRAVQ NI6TO PO VUPROSA.Imam i drugi poroci m/u drugoto!

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re:
Публикувано на: 03 Яну 2014 21:27

admin написа:
Tarnum написа:
Excel - купуват ел.таблицата Lotus 1-2-3

Ексел е наследник на Мултиплан, не на Лотус.

http://www.multimac.ch/download/applica ... Multiplan/ - 242 кб

Абсолютно.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Заглавие: Re: 10 причини да харесвам Windows
Публикувано на: 09 Фев 2014 23:13

Тука е замръзнало времето. Баси якото майна

Профил

Аватар
В момента играе: junglist
Заглавие: Re: 10 причини да харесвам Windows
Публикувано на: 13 Фев 2014 14:40

единствената причина да се "харесва" win е, че работи с exe-та.
end of topic!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com