/me curses loudly in righteous anger
1. Защото.
2. Хич и не използвам продуктите му с 'мощна сила'.
3. Става и е безплатно. Наистина. Ако искаш да получаваш пари, просто пускаш произведението си (програма, например) под платен лиценз. Ти за GPL чувал ли си въобще? Ако пък не искаш, пускаш я да се разпространява свободно. Open source.
4. Не, но той виси значително повече от линукс. Поне при мен. Чувал съм митове за хора, които правят по месец и кусур uptime на windows машина. А кой не е виждал съвсем нормален uptime от например две години на linux сървър? Why linux? Because restart is needed only to install new hardware
5. Съгласен. Само че колкото е по-сложна една програма/операционнаІсистема/кола толкова повече компетентна поддръжка трябва да има. До сега звънял ли си в офисите на М$ да им искаш support за нещо?
6. Какви позиции, какви жреци? Човече, ти в каменната ера ли живееш? Ами аз не познавам човек, който да няма поне елементарни познания в програмирането до толкоз че да си направи нещо просто и полезно! Дори и сестра ми, която е на 15 години учи паскал. Значи ли това че тя е магьосница или вещица?
И аз пък съм на мнение, че всеки който не е достатъчно тъп и ограничен може да се научи да работи с Линукс.
7. А от кога заговорихме за Макове?
8. Има
безплатни лицензи. Има Open source. И аз определено ако се хвана да напиша някоя гениялна мивкокъртеща програма няма да седна да искам пари за нея, а просто ще я пусна свободно, така че повече хора да й се нарадват. Въпрос на принципи.
9. Не е глупак човека. Глупавите хора не стават милиярдери. Просто е Гаден Гнусен Монополист. И дори не е единственият директор на М$.. просто хората плюят все него, защото не са виждали другите.
10. Е що пък ще е връх? Ти какво разбираш под 'връх'?
11. Не е случайност. Що българското правителство е скючило договор с М$? За парици естествено. Не му пука дали системите ще работят до толкова, до колкото да си напълне джобовете. Някой виждал ли е 'електронния портал на правителството'? А защо правителството в Германия използва Линукс системи? Толкоз ли са по- балами от нас?