Здравейте,
ето го и дългоочаквания втори епизод. Написал сам повече от това, което ще пусна, но пускам толкова, колкото да запазя интригата за следващия епизод..
2 епизод
Неочакван тропот на коне, спиращи пред бара накара всички да остават картите и разговорите и да погледнат към вратата. Миг на очакване и пълна тишина и леко разтваряне на вратата и там се учерта силует на прекрасна “кукла”. Още минута мълчание и тя започна:
- Какво става момчета? Много сте умълчани. Аз съм SlIpKnOtKa и ще съм новата лекарка във вашето малко градче.
Всички я гледахме с неразбиращи и изненадани погледи. Тя се завъртя и изкушително продължи към мястото отредено за болница. Аз и Misho се спогледахме и решихме да отидем да се запознаем по-подробно с нея. Извикахме й и тя се обърна усмихвайки се. Предложихме да и помогнем с багажа и тя любезно се съгласи. Ето какво ни разказа за себе си докато разтоварвахме тежките куфари. Тя е неумъжена и няма намерение да се умъжва в тоя и следващите няколко живота. Казва, че така си живее добре и е доволна на връзките си с разнообразни мъже в различни краища да Дивия запад. За нея живота е кратък и тя се опитва да го изживее изтисквайки всеки миг. Тя е инпулсивна и непредсказуема в действията си и е много красива. До последния извод стигнах сам, но и Misho се съгласи.
Днес с Misho имаме една много важна задача, която трябва да изпълним възможно най-скоро. Трябва да съберем по-кадърните мъже от града и да решим какво ще правим относно проблема с идващите бандити. Срещата е отредена за десет часа вечерта разбира се в бара на Da_Fix. Не мога измисля какво да правя до тогава и решавам да прата телеграма на братята ми, защото проблема може да се откаже сериозен и искам те да са предупредени.
Отивам да дам листа с телеграмата на човека който отговаря за комуникацията ни с околния свят. Това е nXmaniak. Искате да ви запозная с него? Нека първо да ви кажа какво пише на лисчето:
“Братлета, имам голям проблем. Той не е само мой, а на целия град. Ще бъдем нападнати от голяма бандитска банда. Трябва ми вашата помощ. Ще ви пиша пак, но първо ще уточняваме проблема. Не предприемайте нищо до следващото ми съобщение.”
Сега мисля, че е време да ви запозная и с nXmaniak. Сигурно ще се учудите от факта, но nXmaniak е брилянтен стрелец и стратег. Неговата “телеграфска” глава ни е била полезна при много планове на срещи с опасни типове. Мисля, че ако стигнем до разумно решение на съвета и измислим как да се справим с бандитите, то ще бъде заради острия, проницателен ум на nXmaniak.
Настъпи и часа на срещата.
Както винаги задната стаичка на бара беше приготвена за нас. Събрахме се и Misho започна разговора:
- Днес сме се събрали за да решим как да се справим с един голям проблем. Сигурно повечето от вас са чули как стоят нещата, но аз съм длъжен да обесня още веднъж. Градчето ни ще бъде нападнато от бандити, но не обикновенни а тези, които ограбиха околните градове. Сега трябва да решим какво да правим...
Нетърпелив и ядосан глас прекъсна думите на Misho:
- Да ги избием до крак. Ще ги спипаме за вратовете и ще им ги извиваме един по един.
Това беше един огромен мъж, който изглейда не познаваше силата на револвера.
- А кой си ти?-запитах аз.
- Казвам се МаНВе.
- Добре МаНВе, ама то тая работа ако ставаше толкова лесно мисля, че и ние бихме могли да се сетим-допълни Misho.
- Вие ми ги дайте тия, а аз ша ги оправа на бързо-продължи настоятелно МаНВе.
- Ей, ей....спрете с тоя спор докато не се е превърнал в скандал-прекъсна разговора Da_Fix.
- Аз предлагам да извикам двамата си братя, които разбират от тия работи и да се заредим с амуниции за да сме готови за срещата с бандитите.
И тук гениалния ум на nXmaniak се прояви. Всички очаквахме този момент. Той се изправи бавно и промълви:
- Ами ако когато те дойдат града бъде пуст...
Продължение в следващия епизод...
)