NoName написа:Абе вие тези конзоли на какви телевизори ги връзвате ...
Веднага отговарям... така де, не е веднага защото чак сега виждам поста
На дърти кинескопи, разбира се. Пърноачално се бях вкарал във филма с незнам си какви компонентни кабели и ъпскейлъри да ги ползвам към новия телевизор, ама като видях какво е качеството прецекано и като сметнах колко пари ще ми излезе всичко, реших че е по-добре да се използва екран на който тези дърти игри са замислени да се играят. Просто няма какво да бие кинескопа.
Sony Trinitron се водят най-добрите екрани. Все още ги има в обявите за неща на старо и не струват никак скъпо.
Това на снимката Sony флагманът от 2005-та година - kv-29ls30. Излезе ми 80лв, но пътувах с колата 300 километра да го взема. Тежък ,обемист и труден за хващане... беше си бая зор.
По-новите не са за предпочитанe защото обработват сигнала като модерните телевизори и прецакват картината, освен това са 100 херцови, което създава проблеми при ретро конзолите които предават 240p на 50/60 Hz. Някой хора обаче казват че и те били ок, на мен не ми се рискува
На село в къщата пък имам един аналогичен, флагманът от 2003-та - kv-ls29fx30
Според един руски форум и двата телевизора са със един и същ кинескоп, само пластмасите са различни.
Картината е убийствена. Няма как да се види на снимките. Честно казано съм повече впечатлен от яркостта и контрастта на един Panasonic, ама той седи в гаража и не се ползва, понеже е само 21 инча и има проблем със звука. Независимо от марка и модел, най-важното при тия кинескопи е да са на малко часове, защото ако са използвани много се прецакват необратимо. Изтключение правят разни екзотични професионални видео монитори които струват по няколко торби пари.
В интернет някой хора пък се кълнат, че кинескпните монитори и телевизори били супер и за модерни игри и биели oled-овете. На мен не ми се вярва особено, но съм сигурен че кинескопите ше станат отново модерни, търсени и съответно скъпи. Нещо като грамофоните, с разликата че нови кинескопи едва ли ще започнат да се правят отново, вместо това старите ще изчезват постеренно щото амортизират , а пък един такъв кютюк като на снимките горе за вторични изкарва колкото един средностатистически надник.