Автор |
Съобщение |
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 27 Апр 2016 05:25
Аз си търся Sega Dreamcast и оригинална Mega Drive model 1. Ако някой има такива машинки да ми пише на ЛС да се спазарим В продавалника обявите са малко, а цените са абсурдни. Не ми се занимава с ebay и подобни.
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 06 Юни 2016 13:39
Да се похваля - след 7 години дебнене на обяви или отлагания заради липса на пари, най-сетне се сдобих с това чудо на японската цифрова техника : Sega Dreamcast - може да се каже, че съм фен на тая конзолка, въпреки че досега съм я гледал само на картинки. Играл съм доста игри на NullDC емулатора, но съм почитател на автентичния начин за играене на игри . На живо изжлежда още по-яко. Симпатичен и компактен дизеайн, но въпреки това тежи и се чувства като нещо солидно. За мен това е най-добре изглеждащата конзола. Сдобих се с нея за малко пари, но се нуждае от доста човъркане - батерията на часовника е за смяна, портовете на джойстиците не бачкат, трябва да се смени едно бушонче, кабела за видеото прекъсва, трябва да се смажат движещите части и т.н. На снимките не се личи, но има доста замърсявани по корпуса, както и пожълтявания. Всички тези проблеми са лесно отстраними и когато имам време ще се захвана с удоволствие Ако намеря от някъде Gamecube, ше имам всички популярни конзоли от шестото поколение, но това вече ще бръкне доста в бюджета, а и не съм такъв фен на Nintendo игрите.
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 12 Юли 2016 01:19
Конзолата я оправих отдавна, работи си като чисто нова, даже превъртях на нея първия Sonic Adventure и Soul Reaver 1 С рисърч в гугъла и мерак за човъркане всичко се оправя. В случая става дума за един елемент на платката с портовете, който понякога изгаря заради джойстици ментета или ако джойстика се изкара докато конзолата работи. Оказва се често срещан проблем при тия конзоли. Нещата се оправят за 5 минути с няколко лева, отвертка и поялник
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 30 Юли 2020 21:38
Ебаси, кога минаха 4 години Ако 60 лева бяха много за Сатурн или оригинален NES, нека сега са се пробва да купи нещо такова Един дриймкаст като моя на картинката горе е вече над 150 лв, а помня когато тези неща се подаряваха. Убеждавам се че тези конзоли са най-малкото инвестиция.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 14 Ное 2021 19:06
изкупуваш или ?
|
|
|
|
|
NoName
|
|
В момента играе: Белот ...
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 22 Яну 2023 23:41
WOW ... Годините хвърчат , мамата си ебало ....
Сега като видях как съм се възмущавал на 60-те лева , дааааа .... Сега с 60 лева можеш да си купиш три кила банани примерно , или бутилка водка ... де да знам. Другият път като реша да влезна отново във форума , сигурно и това няма да може да се купи вече.
Конзолите могат да бъдат инвестиция , могат да бъдат и средство за търговия , цените на пазара доста варират. Наскоро се зарибих пак чат - пат хвърлям едно око какво има на пазара. Понеже си купих едно ПС3 и съм много доволен , редовно играя на него. Даже препродадох един Resident Evil със скромна печалба.
Но продължавам да твърдя че БГ пазара остава доста умрял. Ако искаш да си намериш нещо по-рядко трябва да се търси по чуждестранни сайтове. Аз за съжаление не съм толкова технически напреднал за да го правя. БГ пазара е 95 % само Playstation според моите наблюдения. Като има обяви от рода:
( Продавам Playstation 5 , 1500 лева , с година и три месеца гаранция ) също и : ( Продавам Плаисташин с игри , едната е ГТА другата е една с пистолети )
Втората обява е реална , бях я гледал , но сега не мога да я цитирам дословно. Както и преди си оставам мераклия ако някога ми изскочат: Sega Saturm , Dreramcast , SEGA CD ! , Nintendo 64 , Atari Jaguar ... сигурно изпускам още някоя.
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 13 Мар 2023 08:30
Някъде по времето когато взех Dreamcast-а имаше Sega Saturn и N64 за по 120-130лв. Това ми се струваше космическа сума за тия дърти конзоли, сега цената им е толкова ама в евро.
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 13 Мар 2023 13:48
Като стане въпрос за ретро конзоли всеки гледа да удари кьоравото.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 16 Мар 2023 01:16
Има нещо такова, не знам кой би дал 700 лв за 25 годишна конзола.
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 20 Мар 2023 10:47
Ако е някаква чистак-бърсак нова, неразопакована - да. Ама те са някакви изстрадали сбирщайни, събирани от лайняни битаци...
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 21 Мар 2023 20:32
Едно време си разпродадох биткойните за стотинки вместо сега да съм милионер. С конзолите няма да допусна тая грешка отново
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 22 Мар 2023 08:59
Тоя дисплей на Dreamcast pad-а за какво е?
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 22 Мар 2023 20:19
Тц, това не е дисплея на пад-а, ами отвор през който се вижда дисплея на мемори картата Показва часът и датата, може да се навигира из сейфовете, при някои игри играе ролята на secondary екран - примерно да ти показва health-а и armor и т.н Самата мемори карта е мини конзолка, могат да се пускат мини игрички даже може и да се превърне в тамагочи (да, дърт съм щом знам какво значи това ) По-късно Sony пускат такава подобна глупост като отговор - PocketStation мемори карта за PS1 и мини конзола в едно - продава се за кратко и само в Япония. Интересно, ама реално е тъпня да се покаже колко сме иновативни, няма кой знае какво практическо значение това екранме с резолюция от рода на 48x48 пиксела и 8 битов процесор и 100 кб памет. Целият геймпад за мен е неудобен и непрактичен, поръчал съм си от Китай един преходник за xbox360/One контролери, да се играе с това нещо от снимката за мен си е пълна гавра Същото важи и и за падовете на оригиналния екс бокс, който реално си е духовният наследник на Дриймкаст
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 22 Мар 2023 20:29
На оригиналния Xbox са по-тежки от стандартен геймпад, но удобни за дланта.
|
|
|
|
|
NoName
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 04 Окт 2023 15:49
Заявиждам ви са ретро конзолите .... И аз искам да си взема някаква , но в Българските сайтове обявите са силно ограничени , конзолите зле , а цените космически.
Dreamcast-а специално ми се струва много готин , особено джойстика. Хем е ретро , хем е индивидуално и иновативно , много ме кефи. Ще си потърся и аз ако продават такава конзола.
Абе вие тези конзоли на какви телевизори ги връзвате ...
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 10 Ное 2023 01:28
NoName написа: Абе вие тези конзоли на какви телевизори ги връзвате ... Веднага отговарям... така де, не е веднага защото чак сега виждам поста На дърти кинескопи, разбира се. Пърноачално се бях вкарал във филма с незнам си какви компонентни кабели и ъпскейлъри да ги ползвам към новия телевизор, ама като видях какво е качеството прецекано и като сметнах колко пари ще ми излезе всичко, реших че е по-добре да се използва екран на който тези дърти игри са замислени да се играят. Просто няма какво да бие кинескопа. Sony Trinitron се водят най-добрите екрани. Все още ги има в обявите за неща на старо и не струват никак скъпо. Това на снимката Sony флагманът от 2005-та година - kv-29ls30. Излезе ми 80лв, но пътувах с колата 300 километра да го взема. Тежък ,обемист и труден за хващане... беше си бая зор. По-новите не са за предпочитанe защото обработват сигнала като модерните телевизори и прецакват картината, освен това са 100 херцови, което създава проблеми при ретро конзолите които предават 240p на 50/60 Hz. Някой хора обаче казват че и те били ок, на мен не ми се рискува На село в къщата пък имам един аналогичен, флагманът от 2003-та - kv-ls29fx30 Според един руски форум и двата телевизора са със един и същ кинескоп, само пластмасите са различни. Картината е убийствена. Няма как да се види на снимките. Честно казано съм повече впечатлен от яркостта и контрастта на един Panasonic, ама той седи в гаража и не се ползва, понеже е само 21 инча и има проблем със звука. Независимо от марка и модел, най-важното при тия кинескопи е да са на малко часове, защото ако са използвани много се прецакват необратимо. Изтключение правят разни екзотични професионални видео монитори които струват по няколко торби пари. В интернет някой хора пък се кълнат, че кинескпните монитори и телевизори били супер и за модерни игри и биели oled-овете. На мен не ми се вярва особено, но съм сигурен че кинескопите ше станат отново модерни, търсени и съответно скъпи. Нещо като грамофоните, с разликата че нови кинескопи едва ли ще започнат да се правят отново, вместо това старите ще изчезват постеренно щото амортизират , а пък един такъв кютюк като на снимките горе за вторични изкарва колкото един средностатистически надник.
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 12 Ное 2023 22:05
Имам чувството, че ретро манията ще довее и кинескопите обратно.
|
|
|
|
|
NoName
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 09 Фев 2024 09:53
Младежи , понеже е много трудно да се намери на пазара ретро конзола , бях решил да си взема нова такава тип "мини" където могат да се играят няколко емулатора. Китайците са направили около 20 вида такива , цената варира между 100 - 300 $. Има големи боклуци , има и по-хубави. След едноседмично разглеждане на ревюта на различните устройства , които варират от флашка , кутия с чип от калкулатор , през мини компютърче ( едното даже струваше около 800 $ ). Повечето обаче от бюджетните бяха с доста съмнително качество според мен. След това открих че приемника на Виваком ( ЕОН ) може да върши абсолютно същата работа. Сложих му една флашка , свалих си около 60 игри за ПС 1 и съм супер доволен , вървят без проблем с нормална скорост , със звук с нормални контроли , всичко е супер. Даже през приемника тръгна джойстик от ПС 3 , отново без проблем. Много съм доволен че открих тази функция. Които не се е сетил за това , може да пробва.
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 09 Фев 2024 22:41
За ретрото по принцип ползвам лаптоп + HDMI + usb контролери.
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Телевизионни игри Публикувано на: 22 Фев 2024 00:11
Аз не виждам смисъл от тия китайски конзоли които са със съмнително качество и в крайна сметка пускат емилутори които вървят на почти всяка модерна джаджа с процесор и памет. Или истинска конзоли ако се търси макс автентичност и атмосфера или сваляш емулатор на каквото искаш устрайство и цъкаш. Другото е тъпня. От китайските конзоли имам само един "Терминатор" и то само поради носталгични причини и щото мога да си пускам някои от дискетите който си ги пазя от детството, иначе си е пълен боклук, който и не смея да използвам много щото е като за еднократна употреба като качество
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|