Колко щеше да си прав, само ако не го пишеше това от държавата в Европа с най-скоро фалирала банка, и с Вальо бяхме американски реднеци като JP, и примерно бяхме достатъчно тъпи да си държим всички средства в една кирлива институция.
Но добре че сме в ЕС и всичките ми сметки са обезпечени до 100к евро, почти всичките ми инвестиции са във фондове, а не индивидуални акции на банка (щото кой нормален?), и въобще съм на достатъчно добро ниво на диверсификация, така че институционалния риск за разплащанията ми да ми е повече от пренебрежим дори в ситуация на фалиращи банки.
Иначе положих малко усилия но наистина не успях да ти последвам мисловната пръдня, с която стигна до извода, че повишаване на нивото на кешовите разплащания е решението в случая? Да си държиш спестяванията в нощното шкафче не ми звучи като добра идея, освен ако не си пубертет на джобни или Бойко Борисов. И ако кеша в главата ти не е доверен на банковата система и държавата, имам лоши новини за теб. Ще трябва да наливаш в крипто за тая цел, а и там нещата не са много розови напоследък, нали?
И въпреки причинно-следствения ти провал, ако говорим за кеш извън контекста на фалирали банки, наистина е добре да се държи някаква критична наличност. В един от последните документални филми за Украйна показаха опашките на банкоматите в деня на нападението, и доколкото знам и БОРИКА имат клауза за отказ от услуги при извънредни ситуации, та все за два резервоара гориво си е хубаво да имаш наоколо.
Замисляли ли сте се колко намаляха домашните обири откакто народа не си държи пачки под юрганите иначе?

a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК