Какво четем ?

Какво четем
Публикувай отговор

Четете ли книги ?

Не
22
10%
Да
175
76%
Какво е това книга
3
1%
Не знам азбуката
8
3%
Аз съм от село няма книжарници
8
3%
Стигат ми буквите във форума
13
6%

Общо гласове: 229

Аватар
Sentry

Re: Какво четем ?

Мнение от Sentry »

За момента - да. Нещо не съм в настроение за epic fantasy-та напоследък и чета малко по-леки неща.
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
optimeon

Мнение от optimeon »

Аватар
anatheron
Обратна връзка:

Мнение от anatheron »

Последната книга която прочетох беше На Запад от Рая на Хари Харисън. Интересна книга хареса ми.
optimeon

Мнение от optimeon »

в момента чета Богат татко беден татко
детски обувки,пари на заем онлайн,akrapovic,коли под наем
optimeon

Мнение от optimeon »

Ал-ми-на-то-ра
В момента играе: Doom Eternal

Мнение от Ал-ми-на-то-ра »

наказателно право обща част на никола долапчиев :oops:
optimeon

Мнение от optimeon »

denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Мисля да препрочета фондациите. По принцип, след като я прочетох преди доста години, тази поредица влезе (и все още е) в личния ми топ 3 на всички времена. Въпросът е, че абсолютно нямам спомени за от 95% от нещата :lol: Та я подхващам, пък и тъкмо да ми е прясно, за да мога да хейтя предстоящия сериал :lol: (ма дано да е добър де)
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Тъкмо завърших втория том за Сталин, на Коткин. :D

Въпреки, че книгата е изключително подробна, често пъти определени теми ми изглеждат засегнати доста повърхностно, а на моменти начина по който информацията е подредена създава усещане за хаотично препускаща мисъл на автора.
¯\_(ツ)_/ ¯
optimeon

Мнение от optimeon »

тънкото изкуство да не ти пука
Гинко Билоба,фармация,кариес,Дървени бъркалки
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Значи, почнах Прелюдията към Фондацията, но на български, и ми прави впечатления неумелото превеждане на пъновете в имената (по принцип, на английски доста от имената на героите са игри на думи)

Chetter Hummin са го превели Четър Чувек, което е доста слабо, предвид значението на hummin/humming. Ма не знам, мога и аз да съм в грешка
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

denik написа:Chetter Hummin са го превели Четър Чувек, което е доста слабо, предвид значението на hummin/humming. Ма не знам, мога и аз да съм в грешка
Е аз ако прочета нещо такова директно я изхвърлям тая книга :lol:

ЧУВЕК бе браат :lol:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

VALEN7INVS написа:
denik написа:Chetter Hummin са го превели Четър Чувек, което е доста слабо, предвид значението на hummin/humming. Ма не знам, мога и аз да съм в грешка
Е аз ако прочета нещо такова директно я изхвърлям тая книга :lol:

ЧУВЕК бе браат :lol:
Директно обърнах на английски при следващите книги :lol: Почти съм на края, остават ми книга и половина. Доста, доста яко, но съм супер изненадан как абсолютно, абсолютно нищичко не си спомням от цялата поредица

В този ред на мисли, миналата година четох Дюн на български и ми беше направило впечатление, че преводът беше много читав.
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Всичко зависи от това колко богат речник по отношение и на двата езика има преводача и колко добре работи пипето. :D
¯\_(ツ)_/ ¯
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Последните няколко книги, които бях започнал не можах да ги завърша - в това число две биографии (на Ендрю Нюи - легендарен инженер във Ф1 и Арсен Венгер - легендарен мениджър на Арсенал), Fire and Blood, Metro 2033.... не че не бяха интересни, ама нещо не ме грабнаха.

В момента съм на Project Hail Mary на Andy Weir (The Martian) и е точно типа сай-фай, който ме плени моментално. Ще видим дали ще успея да я завърша.

Чувам доста добри отзиви и за една китайска фантастика - The Three Body Problem, която мисля да проверя.

В дългосрочен план искам да изчета поредицата The Expanse, но искам да мине още време, за да позабравя сериала по-добре. Преди бая години бях почнал първата и беше доста готина, но сериалът ми беше много пресен и в даден момент изгубих интерес.
Аватар
NoName
В момента играе: Белот ...
Обратна връзка:

Мнение от NoName »

denik написа:Последните няколко книги, които бях започнал не можах да ги завърша - в това число две биографии (на Ендрю Нюи - легендарен инженер във Ф1 и Арсен Венгер - легендарен мениджър на Арсенал), Fire and Blood, Metro 2033.... не че не бяха интересни, ама нещо не ме грабнаха.

В момента съм на Project Hail Mary на Andy Weir (The Martian) и е точно типа сай-фай, който ме плени моментално. Ще видим дали ще успея да я завърша.

Чувам доста добри отзиви и за една китайска фантастика - The Three Body Problem, която мисля да проверя.

В дългосрочен план искам да изчета поредицата The Expanse, но искам да мине още време, за да позабравя сериала по-добре. Преди бая години бях почнал първата и беше доста готина, но сериалът ми беше много пресен и в даден момент изгубих интерес.
Как почваш да четеш някоя книга без да я довършваш ?

Интересна , не интересна ... купил си я , почнал си да я четеш , трябва да я довърши до край.
Only god can judge me , is that right ?
Only god can judge me now .
Only god baby , nobody else , nobody else .
Публикувай отговор