Маце Борко написа:
Аз много се изкефих на Pillars of Eternity, Tyranny и Tides of Numenera, но Disco Elysium ми остана малко под радара основно заради сетинга и това, че се бях преситил от CRPG-та към онзи момент.
Пробвах и Original Sin 2, но тя е по-скоро геймплейно отколкото стори ориентирана и въпреки че е масивна, много добре направена и изобщо - евала на Larian - тегавинката на битките ме отказа в някакъв момент. Обичам повече да чета и да си правя стори дривън изборите.
Та ще взема да го пробвам Елизиумът, тенкс.
Давай смело - от игрите които изброи само Tides of Numenera наподобява тази, и то просто щото е наследник на Planescape Torment. Но трябва да отбележа, в Елизиума буквално няма екшън елемент извън скил чекове в диалози които могат да тригърнат някой друг тупаник. Това в никакъв случай не е минус ако знаеш каква игра започваш, просто е по-близко до книга-игра отколкото до игри като Original Sin 2 (която и аз не знам как успях да превъртя, мисля че свалих ниво трудност по средата щото беше безумно на места).
Не искам да спойлвам или даже овърхайпвам играта, но ще спомена че я започнах в събота и в първите няколко часа имаше толкова добри моменти, че трябваше да обяснявам на жената защо сутринта се смях с глас сам в хола.
Иначе сетинга е доста noir детективщина със сериозен политически заряд, като почти нищо не е спестено - дотам че играта е банната в Австралия заради всичкото секс, наркотици и... диско музика.