Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Disco Elysium
Публикувано на: 05 Апр 2021 11:53

Изенадан съм че няма тема за тази игра, но след излизането на The Final Cut тия дни си е редно. Една от най-добре написаните игри които съм пипал, да не кажа най.

Ако често бъркате игрите си с книгите си и харесвате зрели сюжети в които не само решенията ви, но и подхода ви има влияние, тая игра е направо задължителна.
Милиони редове озвучен текст създават душевна чекия поне на нивото на Planescape Torment едно време, а войс актинга е превъзходен дори предвид че говорим за игра с 3 BAFTA и 4 TGA награди.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Disco Elysium
Публикувано на: 05 Апр 2021 13:13

Аз много се изкефих на Pillars of Eternity, Tyranny и Tides of Numenera, но Disco Elysium ми остана малко под радара основно заради сетинга и това, че се бях преситил от CRPG-та към онзи момент.

Пробвах и Original Sin 2, но тя е по-скоро геймплейно отколкото стори ориентирана и въпреки че е масивна, много добре направена и изобщо - евала на Larian - тегавинката на битките ме отказа в някакъв момент. Обичам повече да чета и да си правя стори дривън изборите.

Та ще взема да го пробвам Елизиумът, тенкс.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2021 14:01

Маце Борко написа:
Аз много се изкефих на Pillars of Eternity, Tyranny и Tides of Numenera, но Disco Elysium ми остана малко под радара основно заради сетинга и това, че се бях преситил от CRPG-та към онзи момент.

Пробвах и Original Sin 2, но тя е по-скоро геймплейно отколкото стори ориентирана и въпреки че е масивна, много добре направена и изобщо - евала на Larian - тегавинката на битките ме отказа в някакъв момент. Обичам повече да чета и да си правя стори дривън изборите.

Та ще взема да го пробвам Елизиумът, тенкс.

Давай смело - от игрите които изброи само Tides of Numenera наподобява тази, и то просто щото е наследник на Planescape Torment. Но трябва да отбележа, в Елизиума буквално няма екшън елемент извън скил чекове в диалози които могат да тригърнат някой друг тупаник. Това в никакъв случай не е минус ако знаеш каква игра започваш, просто е по-близко до книга-игра отколкото до игри като Original Sin 2 (която и аз не знам как успях да превъртя, мисля че свалих ниво трудност по средата щото беше безумно на места).

Не искам да спойлвам или даже овърхайпвам играта, но ще спомена че я започнах в събота и в първите няколко часа имаше толкова добри моменти, че трябваше да обяснявам на жената защо сутринта се смях с глас сам в хола. :oops:
Иначе сетинга е доста noir детективщина със сериозен политически заряд, като почти нищо не е спестено - дотам че играта е банната в Австралия заради всичкото секс, наркотици и... диско музика. :lol:

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 06 Апр 2021 10:44

Императора написа:
Ериксоне, ако изтънчеността и качеството ти във вкуса при избора на игри се пренасяше и в начина ти на комуникация във форума, цена нямаше да имаш.

Брат'чед, мен комуникацията ако ми се отдаваше повече от компютърните игри, щях ли да съм си прекарал детството в тоя форум? :lol:

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2021 11:24

Ха, ебати якото, имам чувството че и in-game персонажа е базиран на нея, щото...

Spoiler for Game skill check:
Всъщност можеш да разбереш, че Klaasje е имигрирала в ранна детска възраст от каквато-и-да-се-казваше-алтернативата на Русия в играта, замесила се е с неприятни хора (и наркотици!). :D

InfoWars интервю.

Впрочем, head writer-ката за the final cut също е криво социалистическо пиче, цък. :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Апр 2021 14:23

Играта е супер, абсолютен must за всеки, който харесва RPG жанра.

Мога да кажа само добри неща - от музиката, атмосферата, персонажите, диалога и прочее.

Задава доста екзистенциални въпроси и поне за мен дойде в точно определен момент в живота ми където можех да направя определени съпоставки с главният персонаж.

10/10

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost