Автор |
Съобщение |
the_presator
|
|
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 12 Окт 2018 20:50
И ся кво, излиза че за Warcraft нищо ли няма да има? HD, Remake а-у или само някой пач? Вярно, че стратегията си е горе-долу умрял жанр и малко хора могат да го възродят, но пък Близард са едни от тях...
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
the_presator
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 12 Окт 2018 20:53
Римастър-а е 90% потвърден, но не знам дали ще са готови за анонс. Мисля, че първо се мъчат да подкарат WC 3 безпроблемно на нови машини и с новите екстри, което засега не върви особено гладко. След това би трябвало да интегрират играта в Bnet 2.0/ Bnet Launcher-a и може би ще добавят някакви други глезотии, за да има remaster версия Edit: Патчове за играта има нон-стоп от няколко месеца, не знам колко ги следиш нещата https://us.battle.net/forums/en/bnet/topic/20769707015Edit 2: 1700 поста Edit 3: Също така е доста вероятно да има римастърс на Diablo I, II
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 13 Окт 2018 02:55
Diablo: What's Next е първия панел след откриването, така че мисля, че е очевидно, че ще обявят нова Diablo игра. И то и друго от Blizzard всъщност не ме и интересува.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 13 Окт 2018 09:38
Според мен ще има поне един ремастър (WC3 RoC + TFT или D2+LoD), като който и да е от двата, другият ще остане за догодина. Аз лично бих се изкефил на Diablo 1 римейк в стила на Dark Souls - third person, hyper-mega-uber dark fantasy, която визуално няма нищо общо с варцрафтските шарении.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
the_presator
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 13 Окт 2018 11:17
iskam_keri_russell написа: хахаха, не мога да не ми стане малко смешно от факта, че някакви книжки, които навремето съм си купил за по 6 лева, и то в преведен вариант, сега се продават за 15 долара, и то от Извора, а не втора ръка от eBay или нейде другаде... Всичко в Близарският магазин е брутално надценено, навремето си направил правилният избор iskam_keri_russell написа: Говоря за Diablo игра с конструкция на света и геймплей + lore + история наподобяващи висините и дълбочината на Уичърските, без да копира. Това е единственото нещо, което би могло да ме накара да ми запука за Диабло отново. Не мисля, че Близард някога биха инвестирали в подобен проект без поне няколко модела на монетизация/ микротранзакции Играта ще е масивна. iskam_keri_russell написа: Малко изпреварваш събитията. Как реши изобщо че римастъра е "90% потвърден"? Очаква се римастър, това е факт, но засега тези очаквания са просто фенщина, и от Близърд е нямало ни най-бегли изказвания в тази посока, освен разбира косвените намеци под формата на новите пачове и обновления на играта... Затова казах, че е 90% потвърден, чакаме само Близард да го анонсират iskam_keri_russell написа: ...които между другото си вървят и си правят това което трябва да правят доста гладко, противно на твърдяното от теб. Не знам как са били нещата при теб, но при мен (и много други хора) след пускането на 1.29 ми се наложи да направя пълна реинсталация, което не ми се е случвало никога преди това, защото играта не искаше да тръгне Отделно следващите няколко патча счупиха брутално custom maps и много хора не можеха да ги играят в продължение на седмици. Това уж беше фикснато, но все още има доста custom maps, които крашват, а си вървяха без проблем преди това. Отделно Близард искат да махнат хост ботовете, които поддържаха играта жива в продължение на години. Мъчат се да вкарат официална алтернатива на опциите, които предлагаха хост ботовете, но засега е твърде рано да се каже дали са по-добре/ зле. iskam_keri_russell написа: Напротив, точно обратното. Дейвид Бревик преди няколко месеца даде дълго и много добро интервю за целия си експириънс в Близърд и каза че ремастър на Диабло 2 ще е почти невъзможен, поради технически причини свързани с енджина. За да може да се случи това трябва играта на практика да се пренапише наново почти от нулата. Имат ресурсите и екипа, остава да имат и желанието/ разрешението
|
|
|
the_presator
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 14 Окт 2018 00:14
Логиката на Сам е, че ако Близз пуснат нова игра, то непременно ще бъде с характерният им анимационен стил. Каквото и да казват хората, според мен Диабло 3 много изстрада от Дисни графиките и нямаше нищо общо като атмосфера с предишните игри от франчайза. Аз също съм "за" връщане към по-реалистичен и по-мрачен стил Edit: Прекалено съм заспал
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 14 Окт 2018 00:37
Говорех за това, че от един момент нататък артът на ВСИЧКИТЕ им активни франчайзи се превърна във WC. StarCraft 2 беше WarCraft 40K, Diablo също, а remaster-a на SC също е с доста cartoonish визия. На това трябва да се сложи точка. И не - Diablo 2 залага много повече на Deus Vult епичност, отколкото на мрачна и подтискаща атмосфера. В този ред на мисли единицата е уникалната игра в поредицата, към която тая специални чувства, въпреки, че я открих на един доста по-късен етап ( т.е. в случая нямам никаква носталгична връзка с играта и съм способен да я оценя на база нейните истински качества).
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 14 Окт 2018 09:29
Говоря в чисто визуален аспект, не визирам геймплея.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 14 Окт 2018 16:59
Не може да се отрече. Всички игри на Близърд след WC3 са доста анимационно изглеждащи и според мен. Ама явно това е модата в момента - един Fortnite, който в момента го играе половината свят е с ебати тъпата детска графика.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 14 Окт 2018 20:31
Има ли значение каква е причината? Голям брой от хората, които създадоха тези класики отдавна не са в екипа на Blizzard, на тяхно място идват други хора, с други виждания и така се променя стила на игрите. Иначе за причината WC да изглежда по начина, по който изглежда съм пределно наясно и не споря. Визията на играта си е такава и с WarCraft проблеми нямам това да е така. Но с другите им игри имам. А за Diablo едва ли има нормален човек, на когото да не му харесва клаустрофобичната атмосфера, с невероятната музика на първата част, докато слизаш все по-дълбоко и по-дълбоко до самото сърце на ада.
|
|
|
|
|
the_presator
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 18 Окт 2018 17:02
|
|
|
the_presator
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 18 Окт 2018 17:48
Според мен тези, които са повярвали на слуховете и са си купили билети сами са си виновни. Преди всеки Близзкон има нереален хайп, но примерно последните 2 години нямаше нищо интересно. Вярно, че Близзард са се възползвали да намажат няколко (десетки?) хиляди петдесетачки, но ето, че сега изясниха ситуацията Еdit: Отделно както пишат в други коментари- ако има някакъв голям анонс той 100% ще бъде част от откриването, което е безплатно за гледане, а виртуалният билет може да бъде закупен по всяко време, ако хората искат да видят допълнителните панели asap. Така или иначе всяко ново инфо ще бъде дъмпнато по новинарските сайтове (за жалост не и в PCM )
|
|
|
the_presator
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 18 Окт 2018 18:04
iskam_keri_russell написа: the_presator написа: Еdit: Отделно както пишат в други коментари- ако има някакъв голям анонс той 100% ще бъде част от откриването Това някакво правило/политика ли е? Винаги ли е ставало така? Може да се каже, че е неписано правило, защото винаги е било така последните 5-6 години, ако става въпрос за нова игра/ продължение/ експанжън.
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 18 Окт 2018 18:41
Очевидно ще обявят нова Diablo игра или expansion, иначе нямаше първия им панел след откриването да е "Diablo: What's Next". Просто хайпа е прекалено голям и Blizzard се презастраховат, тъй като най-вероятно ако е нова игра няма да е aRPG.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 19 Окт 2018 00:46
Принципно ако ставаше дума за панел, който е просто някъде си във времето щях да се съглася, но първия панел след откриващата церемония на main stage-а е feature-а на blizzcon-а за годината. Исторически 2017 - World of Warcraft - Battle of Azeroth announcement, 2016 - Hearthstone - Mean Streets of Gadgetzan announcement, 2015 - World of Warcraft Legion infodump след Gamescom announcement, 2014 - Overwatch announcement, 2013 - Reaper of Souls infodump след Gamescom announcement, 2011 - World of Warcraft - Mists of Pandaria Expansion, 2010 - Diablo 3 - Demon Hunter class announcement(release-a играта е няколко месеца по-късно), 2009 - World of Warcraft - Cataclysm announcement. За по-ранните ми е трудно да намеря разписание, но мисля, че и от тези се вижда, че има резон да се очаква нова игра или expansion в Diablo вселената, освен ако Blizzard изведнъж не са решили да променят стратегията си за този слот.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 19 Окт 2018 10:57
OK, my bad
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 19 Окт 2018 11:27
Не знам Близърд какво ще обявяват конректно на този Близкон, но с абсолютна сигурност можем да кажем следното: fullscale rpg, подобно на Вещера или изобщо fullscale singleplayer игра от тях няма да видим никога. World of Warcraft e последната им игра, за която ще продължават да отделят такъв worldbuilding ресурс. В днешно време не е рентабилно да произведеш asset-и колкото да запълниш един ингейм континент (особено пък и текстурирани с ръчно изработвани рисунки, какъвто е стилът на Близърд), да запълниш тоя свят с куестове, стори линии и т.н. и да го оставиш на масата, за да го изиграе всеки самостоятелно за примерно 50 часа. За относително малкото полско студио това може и да е окей, но Близърд не са окей, ако паричният поток се измерва просто в милиони, там парите се броят в милиарди. Затова и WoW е единствената игра, където се налива такъв труд - заедно със съдържанието се измислят и безброй механики, все по-често свъразни с безочлив timegating, които да задържат максимално време играчите, съответно месечните им такси. Примерно последните нови раси в WoW се отключват след грайндене на репутации към съответните фракции, а самото грайндене е свързано с изпълняването на задачи, които са timegate-нати, т.е. имаш крайна бройка, която се обновява на няколко дни. С други думи, не можеш вече да прекараш три безсънни нощи в непрестанен грайнд и да си вземеш наградата. Вариантът е всеки ден по мъничко, в продължение на няколко седмици. И това е играта им, в която съотношението труд/възвръщаемост е може би най-малкото от целия им каталог. Това цялото го изписах с цел да стане ясно, че Диабло 4 ще бъде две неща - мултиплейър и с дизайн, който предполага възможно най-малко усилия в разработката, но същевременно най-голяма възвръщаемост за Близърд - каквато е съвременната тенденция, подсилена от успеха на моби и батъл рояли в днешно време. Това не значи, че Diablo 4 ще е мързелива игра с ниско ниво на продукцията, но все пак ще бъде възможно най-далеч от AAA сингълплейър РПГ-тата, какъвто би бил мокрият сън на всеки, който се кефи на Diablo lore-a и сетинга. Всъщност Diablo 3 беше точно такъв тип игра и не може да се очаква някаква сериозна концептуална промяна. Впрочем, графиката на игрите на Близърд също е част от тази схема - макар и технически често невпечатляваща, тя старее страхотно, а те винаги целят възможно най-дълъг срок на годност. WoW през 2018.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
Онлайн
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 19 Окт 2018 12:02
Диабло 4 ще бъде обявена, когато разработката е в такава фаза, че да могат да ни предоставят алфа в близката година след това. Съмнявам се Д4(ако изобщо някога ще я има) да е в толкова напреднала фаза. Отделно, предвид скромните креативни възможности на актиблизард и отношението им към д3 - моите мераци към д4 ще са като за някое мега яко бивше гадже, с която сексът е бил велик, но в момента е болна от 18 вида венерически болести, има 4 деца и като цяло е позаприличала на циганка.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blizzcon 2018 Публикувано на: 19 Окт 2018 14:21
А бе в последните две години игрите, генериращи най-много разговори са 3rd person open world action adventure-и с RPG елементи, така че не мога да кажа, че идеята е off the table. На практика обаче е по-вероятно да се направи още един опит за голямо ммо или псевдо ммо, тъй като World of Warcraft бавно, но сигурно умира. Другия момент е, че напоследък aRPG-то е доста популярен жанр.
Иначе от години има обяви за работа върху неанонсиран Diablo проект и според изявлението има няколко Diablo проекта в разработка, така че един от тях може и да е в сравнително напреднал стадий, особено ако става дума за нещо по-малко като scope.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|