Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Отново на футболна тематика, защото ми е скучно
Публикувано на: 18 Юни 2018 20:54

Ashkenazi написа:
Майстер Боби, мисля че първите два дни окончателно прекратиха фантазиите на теб и брат ти, че Египет ще бие Русия.

Съжалявам да ви го кажа, но е очевАдно че русофобията, която двамата с него изпитвате (моля не отричай, нали се имаме във фейсбук...) ви заслепява жестоко.
Злобата, поне такава елементарна като вашата, не е хубаво нещо. :)

Също така - това че Роби Уилямс пя на откриването - EPIC WIN !!! :D :D :D
за Русия и огромен юмрук в лицето на Запада и неговите анти-руски настроения :D :D :D

1. Все още смятам, че Египет могат да бият Русия;
2. Нито се имам за русофоб, нито изпитвам някаква злоба към руския отбор. В интерес на истината, доста неща от руската култура ми допадат. Това да не одобрявам диктаторския режим на Путин няма нищо общо с русофобия или омраза към отбора. Не смесвай политика и футбол! Това, че казах, че са ми противен отбор също не мисля, че ме прави русофоб. Например, много харесвам Германия като страна и култура, но на футбол, последните години, съм против тях. Изобщо смятам, че е безумно да си какъвто и да "фоб", що се отнася до държави, защото не ми харесва поставянето под общ знаменател на толкова много фактори като политика, география/природа, производство, народи, религия, култура, традиции и т.н., които реално обусляват дадена страна.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2018 23:10

Така, вече тествах и трите основни места в София, които излъчват мачовете на голям екран - Стадион Юнак, Колодрума в Борисовата и Южен Парк 2, зад Парк Центъра.

Юнак - най-много ми хареса - най-голям екран, трибуни срещу екрана, които създават атмосфера като на стадион и евтина бира (1.8 лв. наливна Ариана).

Колодрума - по-малък екран, далече от масите, по-малка видимост спрямо Юнак, по-скъпа бира (май към 2 и нещо-3 беше наливното), безсмислено голямо празно пространство, което създава неприветлива атмосфера.

Южен Парк 2 - масите не гледат срещу екрана а настрани, което е супер малоумно, всичко е скъпо (няма бг бира, само вносни за по 3-4 лв.) и като цяло пак не толкова яка атмосфера като Юнак. Но пък разплащането става с карти срещу депозит, което е модерно и удобно измислено, тъй като се спестява чакане по опашки (не чакаш за ресто а-у).

Като цяло обаче и на трите места си заслужава да се гледа, така че съветвам да пробвате, а не само вкъщи или по кръчми.

Волтаж, ок, оказа се прав, руснаците са си стабилни. Египет имаха положения в първото полувреме, но като че ли, след първия (авто)гол се сринаха психически. Един Саллах не може да направи цял отбор.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2018 22:13

Баси, отбори като Иран и Исландия ме разбиват... брутално силни са и само мога да се радвам, че ние не сме на световното, за да сме единствените по-слаби от саудитците...

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2018 09:00

С годините са правени много промени, които да повлияват на резултатността във футбола. Двете най-драстични, за които се сещам са: 1. засадата - направила така, че мачовете да са по-малко резултатни; 2. вратарите да не могат да хващат топката с ръце, когато е върната от съотборник (освен ако не е с глава) - повишаване на резултатността.
Ниската резултатност в момента е плод на сблъсък на два тотално различни типа футбол - такъв, който включва сериозно владеене на топката, срещу такъв, който набляга на желязна защита. Когато се срещнат два такива отбори, резултатите са малки. Много отбори доказаха, че единственият начин евентуално да се справиш с тактика тип Барса(смазващо владеене на топката), е с вратар+10 защитника и игра на контра-атака. Отделно от това, както вече сме споменавали - футболистите отдавна не са просто футболисти, а абсолютни атлети. Това означава, че вече не падат толкова много голове в края на мачовете, защото футболистите все още имат въздух.
Според мен извън групите нещата ще се подобрят, тъй като там няма място за сметки.
Футболът няма как да заприлича повече на игра, тъй като отдавна той е и бизнес.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2018 09:58

Ashkenazi написа:
^ моментът, в който понятията "Стадион Юнак" и "Южен Парк 2" (?!?!) не ти говорят нищо и почваш да се чудиш дали изобщо става дума за София... :lol: :lol: :lol:
Сериозно, какви са тези места?

Der Meister написа:
Южен Парк 2 - масите не гледат срещу екрана а настрани, което е супер малоумно

На мен пък точно така ми харесва повече, защото си лице-в-лице с твоите хора от другия край на масата, вместо да си говорите един на друг през четири глави наляво или надясно, ако бяхте в редичка срещу екрана.
Също така няма други хора пред теб, които да ти запречват гледката. Което за човек с твоя ръст това не е проблем де... :)

На мен пък ми е чудно как може да си от София и да не знаеш, че така се наричат (100% знаеш къде са тези места). Стадион Юнак е на 100 години и се намира зад метро станция Васил Левски. Южен Парк 2, както казах вече, се намира зад Парк Центъра (бившия Сити Център) и зад музея Земята и хората (кръстовището на Черни Връх и Арсеналски).

И не знам какво повече ти харесва масите да са настрани от екрана, при положение, че трябва да си кривиш главата, за да гледаш, но ти си знаеш. Освен това, има други маси между екрана и мен, освен ако не съм на първа линия, така че има кой да ми запречва гледката.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2018 11:20

И аз не знаех някой да нарича този парк южен парк 2. Имам доста познати от тоя регион и всички му викат просто "кучешката" :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2018 11:56

Официално се води Южен Парк 2, или поне като гледам някакви събития като има там, така го обозначават. Иначе "кучешката" му се вика от време оно, но не бях сигурен дали всеки ще го знае така, затова рекох да го напиша с официалния вариант, като отделно поясня къде се намира :D Тези, които са от скоро в София или тези които са по-малки едва ли го знаят като кучешката.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2018 13:32

Абе май "парка при сити центъра" е най-добре... а то пък вече не е сити център ебахго... :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2018 22:04

Пак си е кучешката, когато и да мина си е фрашкано с кучета и разхождащи ги хора.
Иначе Хърватска са меееееега силни.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2018 13:03

Епичен мач е било, яд ме е, че не го гледах. Хем се кефя на хърватите, хем ме е яд за Аржентина. Ето каква яка обстановка е имало на Юнак:

https://www.facebook.com/stadionyunak/v ... 515544117/

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2018 13:15

Мен ме е яд заради Меси, но не мога да си кривя душата, че беше един от най-слабите на терена. А обикновено не е така, предишните пъти съотборниците го провалиха да не вземе купа.
В същото време много се радвах за хърватите, страхотни са! Вече си мечтая те да станат световен шампион.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2018 17:21

Ами да, както на световното, така и на копа америка ги провалиха издънките съотборници и нелепи треньори.
Едит: мега зле са бг коментаторите. Цял мач дуднеха колко са слаби аржентина, така и не се сетиха да похвалят колко са силни хърватска. Абсолютни черни станции.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2018 22:44

Хърватска прегазиха с багера, а впрочем Швейцария заформиха такава епохална свинщинка в групата, че според мен си защитиха петото място в ранглистата. :D

Белгия също се представят както се очаква, и впрочем изобщо не споделям впечатлението ви, че това световно не било атрактивно. Пълна лудница, и видеоарбитража според мен е немалка промяна в хода на играта. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 23 Юни 2018 10:20

tl;dr (при кръг и половина, все пак)

Русия - лесни противнци, много допинг
Уругвай - постигат целите си, но неубедително
Египет и Саудитска Арабия - според очакванията слабо (бтв Египет и със Сала, и без са кръгла нула)

Испания - играят добре, но ще се пропукат нататък
Португалия - Ронката ги носи на гърба си
Иран - приятна изненада - жалко, че отпаднаха
Мароко - страхотен мач вс Португалия

Франция - неубедително
Нигерия - много 50/50 - ужасен първи мач и стабилен втори (скучен, но свършиха работата)
Исландия - опитаха се... и евала за мача с/у Аржентина
Аржентина - Меси не ги носи на гърба си, както Рони Португалия. Като цяло - един от най-слабите аржентински отбори евър

Бразилия - окопитват се лека-полека. Не заслужаваха равен с/у Коста Рика и победата им било то и късно беше на място
Швейцария - евалата - Джака работи невероятно с партньор в лицето на Бехрами. Дано създаде такова партньорство с Торейра в Арсенал <3 Шакири много ще си вдигне мизата - със сигурност няма да играе в Б група със Стоук :D
Сърбия - вчера 1 полувреме като голям тим, 2 полувреме като бг тим. Няма да ги бъде
Коста Рика - опитаха се и те, но не успяха да се превърнат в приятна изненада като преди няколко години

Другите няма смисъл да ги коментирам само след един мач... В края на груповата фаза ще напиша по-подробни впечатления

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2018 11:16

Пообъркал си групите, като си изял една :D

Франция са с Дания, Австралия и Перу в група, пък Нигерия, Исландия и Аржентина са с Хърватска.

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2018 11:20

Малко ми се спи още... :lol: :lol: :lol:

Все тая, все още няма как да имам релевантни мнения, освен че Ронката кърти путки и че Швейцария вчера ме изненадаха адски приятно

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2018 11:27

Най-релевантното мнение е, че Хърватскка къртят путки - общо 5 гола за 2 мача, без допуснат гол. Още в началото им сложих 2 кинта за шампион на коеф. около 30 :D

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2018 11:42

Да, също! Играчите ги имат, отборната игра я имат. Само се надявам балканщината да не се прояви по-нататък и да отпаднат по някой нелеп начин :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2018 15:08

Ashkenazi написа:
Gipo написа:
Ами да, както на световното, така и на копа америка ги провалиха издънките съотборници и нелепи треньори.

ааа, имаш предвид че просто тези около Меси са слаби. Сега те разбрах.
Първият път те разбрах сякаш твърдиш, че нарочно са го преебвали съотборниците му... :)

Ами да, Аржентина имат общо 5 смислени футболисти, които обаче се борят за 3 поста, останалото е абсолютна плява. Един от въпросните 5ма е главния виновник Аржентина да не е с купа - Игуаин-дървото, пропускащо от гол линията. Айде, има го и Масчерано, ама той е на преклонна футболна възраст.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2018 16:06

denik написа:
Малко ми се спи още... :lol: :lol: :lol:

Все тая, все още няма как да имам релевантни мнения, освен че Ронката кърти путки и че Швейцария вчера ме изненадаха адски приятно

Изненада ме, че точно за хърватските метаголеми нищо не спомена, предвид колко много стиймролват до момента. :D

БЕЛГИЯ ! ! !

PS
Впрочем Гипо спомена една от последните внесени промени в правилника - за правото на вратаря да хваща топката в наказателното поле при пас от съотборник само ако е подадена с глава. Това е правилото, което НИКОГА през живота си не съм виждал да бъде нарушено (а гледам мачове от Европейското '96), не знам как се нарича и какъв наказателен удар се отсъжда. Виждал съм всевъзможни последици от това правило, но никога не съм го виждал нарушено.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com