Английски за работа в кол център - какъв и къде?
Re: Английски за работа в кол център - какъв и къде?
k_peev, питаш за школа. Аз съм учил в Нов лидер. взех 2 нива над ултраначинаещите и сега имам В1. В езикова школа Нов лидер се случи това. Мога да те насоча натам, защото останах доволен от преподаването. Учителката преподаваше сериозно, но и полагаше усилия да не е скучно и наистина не беше. А и като цена курсът ми дойде много добре.
Впрочем, на обявите за кол център доста често пишат fluent, без да се уточнява ниво...

Впрочем, на обявите за кол център доста често пишат fluent, без да се уточнява ниво...
- Till.Lindemann

Между другото, аз пък на доста места в Европа съм попадал на хора, които наистина не знаят една дума на аглийски - обяснявах си го с това, че са горди нации и държат на своето, а ние българчетата, все се опитваме да не бутнем някъде да ни приемат за хора и само ние се мъчим с този английски.
Обаче.
Преди тренирахме с един ирландец и един швед - шведа, макар и да му идва втори, говореше перфектен английски, бавно и правилно изговаряне на думите, докато великия ирландец нищо не му се разбираше. От тогава изобщо не ми пука как ще звуча, стига да ме разбират.
А иначе на холандците английския си им е втори майчин направо, един познат учеше и в последствие заживя там, всяко лято си води приятели, приятелки на гости, абсолютно никакви проблеми с комуникацията, даже по между си говореха на английски, сиг да не се чувствам тъпо

Обаче.
Преди тренирахме с един ирландец и един швед - шведа, макар и да му идва втори, говореше перфектен английски, бавно и правилно изговаряне на думите, докато великия ирландец нищо не му се разбираше. От тогава изобщо не ми пука как ще звуча, стига да ме разбират.
А иначе на холандците английския си им е втори майчин направо, един познат учеше и в последствие заживя там, всяко лято си води приятели, приятелки на гости, абсолютно никакви проблеми с комуникацията, даже по между си говореха на английски, сиг да не се чувствам тъпо
Пич, възможно е и българският  да не ти е на най-високото ниво, колкото и за учен да се имаш  

- georgfranko
 - В момента играе: Battlefield 4 , Assetto Corsa

със няколко месеца закъснение мисля да споделя и моята преценка за тази професия.
от 4 месеца работя към Телус International за Europcar Германия със Немски и Aнглийски.
Имам ниво C1 по немски и B2 Английски но да си призная и със А2 спокойно можеш да се оправиш.Oбикновено работата като телеагент се състои със обслyжване на определен аспект на фирмата и се използват доста заучени фрази.някой от колегите ми сричат и говорят като роботи, четящи текстoBe защото сами немогат да си формулират изреченията.
Проблема е че простоват некултурен и нахален е стериотипа на обичаният клиент обаждащ се по телефона. Много рядко да сполучиш на приятен клиент.Ако имаш нжните нерви и свръхчовешко спокойствие то тогава тези качества ще бъдат тествани.

от 4 месеца работя към Телус International за Europcar Германия със Немски и Aнглийски.
Имам ниво C1 по немски и B2 Английски но да си призная и със А2 спокойно можеш да се оправиш.Oбикновено работата като телеагент се състои със обслyжване на определен аспект на фирмата и се използват доста заучени фрази.някой от колегите ми сричат и говорят като роботи, четящи текстoBe защото сами немогат да си формулират изреченията.
Проблема е че простоват некултурен и нахален е стериотипа на обичаният клиент обаждащ се по телефона. Много рядко да сполучиш на приятен клиент.Ако имаш нжните нерви и свръхчовешко спокойствие то тогава тези качества ще бъдат тествани.
- 
				Gen.Toast
 - В момента играе: PTSD simulator

Някой ако си търси работа с английски бърже да праща молби, че не ни стигат хората.

Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!

PISO MOJADO, DIRTBAG!
- 
				Der Meister
 - Обратна връзка:

Кво значи работа с английски, то вече за почти всяка работа трябва английски. Кажи ква е работата. Не че съм заинтересован де 

Наскоро ми се обадиха от един кол център (60K) като в началото звучеше добре, но ме отказаха с това че ще има и работа на смени. Преди десет дена бях на едно друго интервю за фирма за дигитален маркетинг, от което чакам отговор, а във вторник съм на едно друго, и двете са международни фирми. Надявам се и от двете да ме одобрят, че да мога да избирам между оферти  

тежки нокаути

- 
				Gen.Toast

Начи customer support за онлайн комарджии на английски, не е маркетинг.

Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!

PISO MOJADO, DIRTBAG!
При кандидатстване за работа е в пъти по-добре да имаш алтернативи. Не виждам какво "от два стола - на земята" може да се получи в конкретната ситуация.

Гипчо ( ◕ Y ◕ )

Английският е задължителен вече. Най-лесно се учи според мен, като се практикува, гледат се филми на английски и т.н.

Действително, английският се учи лесно. Аз лично само от видеоигри и youtube/филми/сайтове го научих неусетно за 10-на години, без въоще да си го поставям за цел това.  

комбо от cartoon network и discovery, когато бяха на английски, беше перфектен учител 

ONE WAY TO HELL I'M DRIVING

Даа, това ми беше любимия анимационен канал  

Моментът когато от някоя фирма(международна с български отдел) ми кажат, че английския не ми е достатъчно добър.  

плача просто  

тежки нокаути

Може човека леко да е спекъл на интервюто и да си е глътнал граматиката  

- 
				Gen.Toast

Слаба работа.
Като бях в англистан хората ме питаха дали съм от америка.
Сега като бачкам тук, само мен не ме питат къде е кол центъра.

Като бях в англистан хората ме питаха дали съм от америка.
Сега като бачкам тук, само мен не ме питат къде е кол центъра.
PISO MOJADO, DIRTBAG!

PISO MOJADO, DIRTBAG!
ми не, говорих си леко и нормалноvanmx написа:Може човека леко да е спекъл на интервюто и да си е глътнал граматиката
тежки нокаути

Аз също си търся подобна информация и ще се радвам ако някой даде и други предложения!
bulgarian laws, застраховка живот, бързи кредити онлайн, пратки от китай

bulgarian laws, застраховка живот, бързи кредити онлайн, пратки от китай
Препоръчайте ми добра фирма, в която да започна
law office bulgaria,пълно каско,бързи кредити,митническа агенция

law office bulgaria,пълно каско,бързи кредити,митническа агенция
Пробвай в чистотаstylish_i написа:Препоръчайте ми добра фирма, в която да започна
Гипчо ( ◕ Y ◕ )