Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Сирийската гражданска война / Ислямската държава
Публикувано на: 23 Юли 2017 16:44

Маце Борко написа:
Разликата между ГЕРБ и БСП може да е била малка, но перспективите за коалиционни партньори пред ГЕРБ са повече отколкото тези пред БСП. Така е било, така и ще бъде още доста време.

Изобщо нямаш гаранция за това. 2013-та така ли беше? Ако БСП беше първа партия, гнусните патриоти и Марешки дали нямаше да се коалират с тях, а?

Маце Борко написа:
От някакво време си имаш имаш някакъв проблем с мен конкретно, иначе изобщо нямаше да се намесиш в разговора, така че аре да не си подмятаме топката. По отношение на бг политиката заяждането си е от страна на Андрей с "умерените" десни и т.н. подмятания към мен и Гипо. В тоя случай аз го подхванах с това, че демонстрира забележителна липса на усет за нюанс в международната политика.

Никакъв проблем нямам лично с теб, напротив винаги съм те смятал за един от най-начетените хора тук, щом стане някаква сериозна дискусия. Меся се в разговора, защото виждам някакви неща от твоя страна, с които не съм съгласен. Нали за това е форума.

Маце Борко написа:
Оттам нататък - по един или друг начин съм бил ангажиран с т.нар десни бг партии в пъти повече от теб, Андрей или който и да било форумен келеш, който ще ми държи сметка, че съм си позволил да отворя приказка против тях - казвам го чисто и просто като необходим факт, не е нещо, което да ми вдига пишката. Мотото на Да, България го знам перфектно, и хората там ги познавам с една идея по-добре от вас, истинските десни ( :lol: ) същото и с Нова Република. Това далеч не е факт, от който да извличам някаква гордост, но е именно факт, на фона на който някакви реплики от порядъка на "заради хора като теб тоя и оня имал два процента" и т.н. ме карат да ти пратя мутри, щото не можеш да останеш толкова безнаказано прост, сещаш ли се.

Ама чакай малко, аз теб не те познавам лично и това няма как да го знам. Вадя си изводите за теб единствено на база, каквото си писал тук. А то изобщо не се връзва с това което казваш, че правиш ами напротив - изглеждаш като поредния мрънкач, който хейти всеки и всичко, не гласува и нищо полезно не прави. Не съм виновен, че явно си някакъв шизофреник, който прави едно в риъл лайфа, а тук пише противоположното. Целия спор тръгна от това, че се дразниш на хора като Андрей и мен, които сме избрали ГЕРБ пред БСП, а ти самия си направил същото, гласувайки за Цецка. Радан Кънев бил идиот пък си гласувал за него. Осъзнай се малко бе! И да, заради хора теб, с такива изказвания, се отблъскват други колебаещи се, но иначе интелигентни, десни хора от това да гласуват за тези партии и най-често или не гласуват изобщо или избират ГЕРБ. Познавам такива хора много.

Маце Борко написа:
+ че Да, България не е дясна партия и никога не са го твърдяли

Това ми е пределно ясно. В България понятията ляво и дясно са много далече от оригиналното им значение. Казвам дясно в преносен смисъл разбира се. Тук просто се е наложило, че тези, които гласуват правилно и никога не са залитали по лайнари като БСП, Бойко, Волен и т.н. са десни. Това са хора, които от край време са седесари/костовисти/десебари. Които хора са и основния електорат на Да България, НР и РБ.

Маце Борко написа:
Заслужено са извън парламента, понеже ДСБ са идеалисти, скъсали с реалността и без капацитет за управление. Заслужено са извън парламетна, понеже РБ предпочете да остане на всяка цена във властта, вместо да последват ДСБ и да придадат поне някаква тежест на принципното им, но иначе наивно решение. Заслужено са извън парламента, защото въпреки факта, че ДСБ бяха единствените, застанали зад Христо Иванов в най-тежките му моменти от битката за съдебна реформа, той направи собствен политически проект и отказа подадената му ръка за общо явяване на избори от страна на ДСБ. ДСБ пък отказаха подадената ръка от страна на РБ 2.

Абсолютно съм съгласен с всички кусури, които изброи, но пак не разбирам как така заслужено не са в парламента на фона на това, което в момента е в парламента. Ако те не заслужават да са в парламента, кой заслужава? На едно мнение сме горе-долу, повярвай ми и мен много ме беше яд, че Да БГ и НР не се коалираха. Просто акцентираме на различни неща. Аз няма как на фона на цялата тая лайняна ситуация, в чисто политически аспект, да тръгна да вадя кусури на единствения светъл лъч в тунела ами напротив бих го агитирал по всякакъв начин. Търсенето на отговорност и градивната критика са хубави и важни неща, но повярвай, от това, което изписа, излиза, че си поредния критикар, който не гласува и всички са му криви.

Маце Борко написа:
Избирателите на тия три партии, събрани заедно в най-добрия случай не могат да достигат до 500 000. Ще ми обясниш ли някакси чисто математически как хора като мен, гласувал за Нова Република, Драган, гласувал за ДАБГ и Петкан, гласувал за РБ, сме виновни, че тия абсолютни келеши не са в парламента, когато решението да се явят поотделно е изцяло тяхно и е абсолютно единствената причина да са навън? Аз, Драган и Петкан със сигурност не бихме имали нищо против хората, за които сме гласували, да са обединени в парламента, ВЕРВАЙ МИ.

Това мнение беше доста разпространено и във фейсбук средите след изборите, но то също поставя грешен акцент за това кой е основния проблем. Аз също съм на мнение, че поне Да БГ и НР (без РБ) трябваше да се коалират. Но пък тогава щяха да излязат други мрънкачи, най-вероятно анти-костовисти (каквито не са малко), и да почнат да реват, че Да БГ са се сдушили с крадци/мафиоти и т.н. а пък такива като Андрей щяха да мрънкат, че НР са се сдушили с левичари. Нали това бяха и основните критики към ДСБ, когато бяха в РБ - как може Радан да е в една коалиция с Кунева и т.н. Границата до колко трябва да си отстояваш твоето и до колко трябва да правиш компромиси е доста тънка. За мен основния проблем не е, че "дясното" е разцепено. На теория не е лошо да имаш повече от една хубава партия и за първи път да си раздвоен за кой да гласуваш. То "дясното" и цяло да беше, пак щяха да са по-малко от патриотичните олигофрени. Няма какво да се лъжем - основния проблем си ни е в материала. Докато комунисти и герберасти събират по 30%, няма да се оправим.

Маце Борко написа:
Бях се засилил да ти кажа, че колкото повече пишеш някакви неща, на толкова по-голям тъпунгер ми приличаш - още когато преди време изплиска някаква тотална глупост и всички ти скочиха, забравих вече за какво ставаше дума, но викам си - тъпо е така на влака, ше си замълча.

Сори ама нямам абсолютно никаква идея за какво говориш. Или ми говориш с факти и примери за конкретния случай или мълчиш, щото иначе ставаш като олигофрена Герасим, който ми приписваше някакви неща, които не съм казвал. И слабо ме интересува, че ми е скочил някакъв форум пълен с аутисти :D

Маце Борко написа:
Тоя път обаче няма, та ше те питам пак - след като съм изгубил толкова часове безвъзмезден труд, за да могат тия ПОКЕМОНИ да влязат, с какво точно аз съм виновен, че те решиха да се нацепят и какво точно мен ме прави "уж десен", а теб те прави автентично десен вместо пробит форумен драскач, който обожава да спори, цитирайки по точки? :lol:

Ако си изказваш мнението не само в този пробит форум, но и в риъл лайфа и фейсбук, тогава си виновен. Живеем в интересни времена, в които пропагандата, манипулацията и дезинформацията са значително по-лесно осъществими от преди. Някакви абсолютни келеши имат по над 1000 приятели още толкова последователи във фейсбук. Допускам, че може и ти да си такъв. Едно написано нещо от теб, го виждат 2000 човека. На 10 човека да си променил мнението за кой да гласуват, след хейт по "покемонските" партии и си виновен. Щото може да има още 1000 като теб. Изразяването на мнение в общественото пространство е отговорност!

Маце Борко написа:
Смисъл, тъпако ханс, аз в рамките на колко поста точно ше трябва да го кажа това - ГЕРБ и БСП са двете страни на една и съща монета и не, много твърдо отказвам да легитимирам начина на мислене, че избора на едната пред другата може да представлява избор на по-малко зло. Нали точно това обяснявах досега.

Маце Борко написа:
ако трябва да избирам само между двете, ще бъде ГЕРБ, естествено.

Ок :lol:

Маце Борко написа:
Създаването на илюзия, че правейки избор за едните за сметка на другите, извършваш акт, който създава някаква значима разлика, е безумно. И в двата случая България остава мафиотска държава. Разликата е, че в единия мафията се подкрепя от ЕС, а в другия -
от Русия. Алтернатива трябва да дойде от дясно. За да се формира тя обаче, трябва да спре илюзията, че ГЕРБ са viable опция срещу БСП. Голяма работа, че съм избрал на думи във форума Радев пред Цачева - едно на ръка в крайна сметка гласувах за нея, второ - дори да не бях, двамата са еднакво неприемливи и разговорът изобщо не трябва да е на тая плоскост. Цялата ни сладурска дискусийка произхожда от това, че Андрей има някакъв проблем със схващането на тази идея и го решава като ме троли, че не съм достатъчно десен - нещо, заради което с удоволствие му отвръщам със същото. Реално нищо не предлагам, защото няма нужда - който си гласува вдясно, да си гласува там.

А аз за кой път да повторя, че никога не съм казвал или създавал повод за мнение, че ГЕРБ са viable опция срещу БСП. Никога не съм гласувал за ГЕРБ, няма и да гласувам. Хейта към ГЕРБ си го спести за някой друг.

Маце Борко написа:
Та в светлината на тези неща, да ви питам и двамата - замисляли ли сте се, че може би пък заради десни като вас живеем в продънена кочина?

Колкото и да си чешем езика за политика, това че живеем в продънена кочина, не зависи кой знае колко много от това за кой си гласувал или кой управлява. Правилното гласуване е важно, но е най-малкото, което можеш да направиш, за да промениш нещо. Активна гражданска позиция трябва! По възможно най-много проблеми. Не твърдя, че имам такава, ти щом си ходил по партиите и т.н., със сигурност си направил повече. Не разбрах само, защо типично по български трябваше да оплюеш малкото свестни партии и да се заядеш за мнението, че ГЕРБ са по-малкото зло, при положение, че твоето е също такова.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Юли 2017 16:49

нелегален написа:
Ебати и спиването им спретна... :lol:

сори че те цитирам избирателно, но ще е само за да се съглася с теб:

Маце Борко написа:
Та в светлината на тези неща, да ви питам и двамата - замисляли ли сте се, че може би пък заради десни като вас живеем в продънена кочина?

точно така! :D

Ти пък изобщо не се присламчвай, така сеирджийски към страната на Морко, защото си комунист. Смисъл, какво изобщо търсиш в спор между десни/антикомунисти като би трябвало да си на съвсем друга вълна?

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 23 Юли 2017 19:36

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/07/ ... na_rusiia/

Секви коментари за кой лев, десен, прав, среден мисля че приключиха.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 24 Юли 2017 20:21

Omega-x написа:
http://www.dnevnik.bg/politika/2017/07/23/3011932_polovinata_deputati_priiateli_na_rusiia/

Секви коментари за кой лев, десен, прав, среден мисля че приключиха.

Не случайно те са НАРОДНИ представители. Съотношението русофили/американофили сред българите е подобно, да не кажа, че дори е по-зле (разбирай русофилите са много повече).

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 24 Юли 2017 20:56

И тук е моментът да се спомене, че затова сме най-изостаналата страна в европейския съюз :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юли 2017 16:20

Ха-ха доста добро. Само дето ако го кръстим "The ISLAMIC state" както му е истинското име, ще е твърде расистко и обидно и за това ще използваме политически коректно заглавие.

Цитат:
Британците не спират да скандализират обаче

Кое му е скандалното? Можеха поне да включат думата "ислямски" в заглавието за да са поне МЪНИЧКО скандални :D

Между другото излезе книгата на Майло Ианопулис "Опасен". Ето ти нещо скандално, смело и истинско:

https://youtu.be/FP7qAZAZyGo
https://youtu.be/SeATY-x7rVQ

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Юли 2017 20:03

Ъ-ъ-ъм да четох такива коментари под видеото. Само, че не ги разбирам. Не искам да се изказвам предварително, но от този трейлър не виждам нищо толкова "съчувствено" или "глорифициращо" ИДИЛ. Напротив. Но нека го видим и тогава да коментираме.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 06 Авг 2017 19:42

Съвсем официално - начинът, по който оперира ЦРУ в света. Но руснаците са виновни :lol: :lol: :lol:

https://mobile.nytimes.com/2017/08/02/world/middleeast/cia-syria-rebel-arm-train-trump.html?referer=http%3A%2F%2Fm.facebook.com

Цитат:
During one meeting in the White House Situation Room at the end of the Obama administration, with C.I.A.-backed rebels continuing to lose ground in the face of withering Russian air bombing, Mr. Brennan pressed the case that the United States continue to back the effort to topple Mr. Assad, according to one person who attended the meeting.

But Susan E. Rice, the national security adviser, shot back. “Make no mistake,” she said, according to the person in the meeting. “The president’s priority in Syria is fighting ISIS.”

Backed by Russian aircraft, Syrian government forces gradually began to reclaim areas near the Turkish border that had long been rebel strongholds, and eventually pushed many of the rebels back to the besieged city of Aleppo.

Aleppo fell to Syrian government troops in December.

Помните ли как по-голямата част от олигофренчетата в интернет, включително и в тоя форум, обясняваха какъв кошмар е режимът на Асад и как трябва да правим като САЩ и да подкрепяме добрите бунтовници, които се борят за свобода и демокрация?

Мда, добре дошли в поредната мрежа от алтернативни реалности, изградена от ЦРУ, пичове. Чудно колко още такива има по различните краища на света.

Но Русия и Путин са най-вредното нещо за планетата, разбира се - заради това, че наиграват САЩ в собствената им игра :roll:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Авг 2017 23:19

Маце Борко написа:
Съвсем официално - начинът, по който оперира ЦРУ в света.

Не знам дали сме чели една и съща статия, но тук почти нищо не беше дадено за "начинът по който ЦРУ оперира в света", така че поясни какво точно имаш предвид/

Цитат:
Но руснаците са виновни :lol: :lol: :lol:

То това е ясно

Цитат:
В смисъл - трябваше да дойде абсолютният аутсайдер - милиардер и шоумен на власт във Вашингтон, за да може САЩ да действа адекватно в определени външнополитически направления :lol:

То не беше особено трудно, като се има предвид колко ниско беше свалил летвата Барак Обама, почти всеки би се справил по-добре. С което не искам да подценя качествата на Тръмп разбира се, когото подкрепях през цялото време.

Цитат:
Помните ли как по-голямата част от олигофренчетата в интернет, включително и в тоя форум, ...
Не не си спомням, припомни ми? По-голямата част, ти брато къде живееш? Освен мене в този форум някой друг познаваш ли който да е:

Цитат:
...обясняваха какъв кошмар е режимът на Асад и как трябва да правим като САЩ и да подкрепяме добрите бунтовници, които се борят за свобода и демокрация?

Което как престава да бъде валидно би ли ми обяснил? Смисъл да разбирам ли от горното, че смяташ, че Асад си е ОК генерално и че хората няма за какво да се бунтуват?

Та за Асад ок ли е пича или не? :D

Цитат:
Мда, добре дошли в поредната мрежа от алтернативни реалности, изградена от ЦРУ, пичове. Чудно колко още такива има по различните краища на света.

Koe точно от написаното в статията дори бегло може да те наведе на идеята за изграждане на "алтернативна реалност". Това, че ЦРУ са финансирали едни бунтовници и поради калпавото политическо ръководство не са постигнали успех? Това ли наричаш ти "мрежа от алтернативни реалности"? Нещо което публично се обсъжда от години в американския политически живот. :D

Цитат:
Но Русия и Путин са най-вредното нещо за планетата, разбира се
А твоето мнение по въпроса какво е? Не е ли режима на Путин най-вредното нещо на планетата или поне в няколко региона на планетата в близост до НАС или не е? Щото от това дето го пишеш не става ясно.

Цитат:
заради това, че наиграват САЩ в собствената им игра :roll:

Така е то да надиграеш Обама не е кой знае какво постижение, но трябва да му се признае на Путин, че с много по-малко ресурси го надигра.

Сега да не кажеш, пак че избирателно ти отговарям. Ако искаш да не ти "отговарям избирателно" очаквам кратки и ясни отговори, ако изобщо си способен на такова нещо.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 07 Авг 2017 11:19

Добри новини, момчета:
Гражданска война в Саудитска арабия
Лошото е че има медийно ембарго за това и СА е изцяло спасена от критики.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Авг 2017 08:23

На мен пък ми е интересно как така все някакви пропаднали ислямистки/диктаторски страни от третия свят са все жертва на илюминатите, евреите и ЦРУ. Как така това не се случва в нито една цивилизована, свободна, капиталистическа западна страна ? :D

Профил

Публикувано на: 08 Авг 2017 16:41

Хммм... взимам си думите за Рака :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2017 18:17

Чаушеску не бил диктатор...ок :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2017 23:49

нелегален написа:
Чаушеску, 1989-та. Нито е трети свят, нито е ислямистка, нито е с диктатор.
България, 1997-ма. Същото.
Само два примера, има и още.
Други въпроси? :roll:

Прочетох това и се разхилих. След това се усетих че възхваляваш Северна Корея (която според твоите думи вероятно също не е диктаторска пропаднала държава от третия) и се усетих че това хич не е толкова забавно :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2017 00:02

Една от основните причини за фалита 96/97 са безконтролното кредитиране на тоя и на оня. Ето и едно видео, доста показателно за ония години.

www.youtube.com/watch?v=8hqflqWgmZ8&t=46s

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2017 01:42

нелегален написа:
Чаушеску нито е с диктатор.

Други въпроси? :roll:

свършил си хапчетата май?

Цитат:
Веселин Марешки е председател на групата за приятелство със Сирия, в която има общо 5 народни представители. Марешки е готов още утре да стегне куфари и да опознае Сирия и признава, че най-важното за него са бизнес възможностите, които се откриват при възстановяване на страни след война.

:rockon:

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2017 15:35

Предполагам в такъв случай, Чаушеско е бил демократично избран лидер?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Авг 2017 22:55

нелегален написа:
Вече знаем че тази война по много свои параграфи е като препратка към Средновековието, но това вече прекрачва всякакви граници:

аборигени,брат

иначе евала на марешки, че открито си казва целите човека, за мен успешен бизнесмен и пример за подражания в това отношение.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2017 18:28

Не приличат на талибани, този с очилата даже изглежда интелигентно момче...

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Сеп 2017 09:36

А Рака кой го освобождава?

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения