29 Апр 2002 18:52 Мнения: 424 Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda
Публикувано на: 30 Мар 2017 10:39
Moreal аз тойте ревюта няма да ги чета като си направил сайт има си гейм сайтове от години като gamespot IGN и тнт медии които най вероятно пишат статии преди да се родиш.Така че да има Общо мение на Медий и инстутиции които са от годни и като сметнем че си прав да тези медии надуват оценките но това говори още по зле за MASS EFFECT защото излиза че дори оценката му е надута което си е истина де А за времето незнам как не се усещаш че дрънакш глупсти за 6 часа в играта не ми хареса НИЩО ама грам смяташ ли че на 20 тия час бих казал бати яката игра
___________________________________ it's never easy....
dx4
Публикувано на: 30 Мар 2017 10:52
Capo Пример FALLOUT 4 че откога е пример за ААА това е една просто ОК игра. И така махаме хорските мнение ти ми твърдиш че всички гейм медии са изиграли първите 2 часа и са дали ниски оценки ли?Преди твърдеше че са дали ниски оценки щото било модерно да плюят по фирми и сам си вкара автогола с UBISOFT и гледам пропусна да коментираш?
moroel
Публикувано на: 30 Мар 2017 11:32
dx4 написа:
Moreal аз тойте ревюта няма да ги чета като си направил сайт има си гейм сайтове от години като gamespot IGN и тнт медии които най вероятно пишат статии преди да се родиш.Така че да има Общо мение на Медий и инстутиции които са от годни и като сметнем че си прав да тези медии надуват оценките но това говори още по зле за MASS EFFECT защото излиза че дори оценката му е надута което си е истина де А за времето незнам как не се усещаш че дрънакш глупсти за 6 часа в играта не ми хареса НИЩО ама грам смяташ ли че на 20 тия час бих казал бати яката игра
Значи,утре ако някой пусне игра,където транссексуални негри си целят устите със пишки и ИГН и гейспот и дадат 10/10,а 1к човека в метакриртк сложат 10/10,ти ще отидеш и ще си я купиш и ще играеш с кеф?Евала логка!А за времето...за тези 20 години,където си играл,така и не си се научил,че това една да не ти харесва лично на тебе не означава,че същата е боклук
dx4
Публикувано на: 30 Мар 2017 11:49
Moreal когато това описаното от тебе се случи да ще е купя и ще ти броя и 1к лева на тебе Но явно до момента такъв феномен не е имало Изсинявай че не права като тебе да дам 60$ И да стискам палци че е добра играта без да съм се поинтересувал за отзиви в нета. Играта за мене е боклук иначе си е посредствена за casual аудитория.
Capo
05 Яну 2011 16:07 Мнения: 358 Местоположение: София
Публикувано на: 30 Мар 2017 12:04
dx4 написа:
Хора усещате ли колко сте смешни не говоря за мойто менеие тука хубаво харесвайте си играта пътници има за всеки влак си има общото мнение е че играта не струва и оправдания че гейм журналисите били некадърни и калпави че дали ниски оценки и след това че users Били тролове някак стват смешни.
Абсолютно ок е да ни се различават мненията за една и съща игра. Защо обаче споря с теб в случая:
Твърде много опитваш да убеждаваш, че ревютата на журналистите са реалистични. Ако е така, значи и тези на DA2, DAI и ME3 също са били реалистични? Ако отговориш с "не", усещаш ли в каква дупка попадаш? Значи си съгласен с ревюта само ако ти изнася, т.е. си трол? Не мога да те взема сериозно в тази ситуация, нали? Следователно нямаш никакво основание да се позоваваш на тези ревюта като безпогрешни и обективни. Това разбира се може да означава и че играта е много по-зле от оценките си, но ти явно не следваш тази партийна линия Аз смятам, че, образно казано, за предишните игри на Bioware журналистите им дадоха голям заем (аванс) и сега ще си прибират дълговете при следващите няколко заглавия. Каквато и да е истината, как да им се довериш на ревютата? За мен е по-реалистично да разменим оценките на ME1 с тези на MEA, за теб сигурно не, но ако сме изиграли и двете заглавия и това ни е мнението, и двамата ще сме прави, а журналистите ще са прави само в единия случай
"Специалистите" в Метакритик - да им разчиташ на мнението и да го сочиш като еталон...нямам думи, с които да опиша колко е безумно това. Още повече, че става дума за игра на Bioware, западното студио с най-счупената фенбаза и с игри, които могат да вбесят в еднаква степен хомосексуални, хомофоби, черни, бели, зелени, феминисти, антифеминисти и т.н. Събери десет върли фена на Bioware и им задай въпрос коя е най-добрата им игра, коя е най-слабата, кой образ е най-як и кой геймплей е най-най. Сещаш се какво ще стане, нали? Аз направо слагам като най-слаби (игнорираме Соник) BG1, Jade Empire, ME1, DAI. И съм сигурен, че много хора ще ревнат, че това са им най-добрите игри, пропуснал съм най-лошите и т.н. Прави ще са колкото и аз. Това не е Бетесда, която години наред издава едно и също заглавие с едно и също съдържание в различна опаковка. Добави и всички, които плюят по игрите на Bioware единствено заради политическата не/коректност и наистина не виждам как да приема хората от Метакритик за обективни и заслужаващи доверие. За Бога, на недоносче с добри и нереализирани идеи като Alpha Protocol са му дали 7,5, а на първия Уичър 8,8 (а на много по-добрия му Enhanced edition 8,5)
На следващо място - на няколко пъти даде лични оценки за цялостната история на MEA и персонажите, без да си видял изобщо нищо извън интрото, като подозирам, че не си и минал целия туториал. Мисля, че ще се съгласиш, че е смешно. Явно си повлиян от ревютата, това го разбрахме и си е твое право, но посочвай, че всъщност цитираш други хора. Не мога да приема, че имаш мнение за играта извън първите й няколко часа, изградено без външни влияния. Затова те критикувам, когато прочета, че се изразяваш като капацитет по въпроса. Мога да приема, че това, което си видял не ти харесва, не те интересува и не би играл повече. Напълно нормално ще е. Обаче в този случай с теб може да коментираме само първите няколко часа, а в останалото време задочно чрез теб ще обсъждам играта с гейм журналисти, тролове, недоволни фенове и други хора с обективни критики. Не виждам смисъл.
И си прав за това как се подбира игра за купуване, макар моят подход е съвсем малко различен. Аз си пуснах преордер (знам, анатема) на 13 март след като видях достатъчно за играта. И в някои отношения получих по-малко, а в други повече от това, което очаквах, така че всъщност прецених точно. След като и ти си преценил точно за себе си, темата е приключена.
П.П. Кое сега от горното няма да разбереш и ще извъртиш извън контекста? Приемам залози
П.П.П. Откога заглавията на Бетесда не са ААА? Как тогава в пъти бият Уичър 3 по продажби и са на същия или малко по-голям бюджет? Тук така жестоко се изложи. И пак повтарям - не четеш. Кога съм казал за гейм медии, че са играли само два часа? Намери ми го. Но да е точно както твърдиш, че съм го написал, а не да вадиш от различни мнения за различни неща и да сглобяваш. И ще се окаже, че по никакъв начин това не противореча на становището ми за "модерното". И Ubisoft го извади толкова силно от контекста, че няма накъде. Или ми твърдиш, че на Убито никога не са му давали незаслужено високи и незаслужено ниски оценки? То само Assassin Creed да погледнем и е достатъчно. AS1 е 79, което ако е близо до истината, то защо смотаната тройка е с 80, Rogue e 74 (ако тройката е 80, това е 90 ), на счупеното Unity 70 (това си е направо висока) и т.н.
dx4
Публикувано на: 30 Мар 2017 12:27
Capo и ти ли почна с глупостите че 6 часа геймплей не са достатъни за да прецена че играта посредствена и ти ли смяташ че персонажи история и реплики биха ми харесали на 20 ти час ? Metacrtic не са 1 човек е сбор от сайтове като gamespot ign и тнт тоест сборно от всички популярни медии.не съм играл нищо на боиуере освн ме trilogiata за въпроса за оценката на ме 3 обсъдихме че оценката е базирана на края на играта. И каква е твойта крайна оценка на ме:а защото ако кажеш че под 8 то това си е epic fail Ако си играеш на игри които си оценил под 8 имаме различно мнение за качествени продукти.
Sentry
Публикувано на: 30 Мар 2017 12:54
dx4 написа:
Moreal когато това описаното от тебе се случи да ще е купя и ще ти броя и 1к лева на тебе Но явно до момента такъв феномен не е имало
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Capo
Публикувано на: 30 Мар 2017 13:04
dx4 написа:
Capo и ти ли почна с глупостите че 6 часа геймплей не са достатъни за да прецена че играта посредствена и ти ли смяташ че персонажи история и реплики биха ми харесали на 20 ти час ? Metacrtic не са 1 човек е сбор от сайтове като gamespot ign и тнт тоест сборно от всички популярни медии.не съм играл нищо на боиуере освн ме trilogiata за въпроса за оценката на ме 3 обсъдихме че оценката е базирана на края на играта. И каква е твойта крайна оценка на ме:а защото ако кажеш че под 8 то това си е epic fail Ако си играеш на игри които си оценил под 8 имаме различно мнение за качествени продукти.
Докъде стигна за 6 часа? Признай си. Не си отворил Vault-а на Еос, нали? Стигна ли до него изобщо? Друга планета освен Еос видя ли? Без да си навлязъл в историята и без да срещнеш основни персонажи вече имаш мнение за тях? Браво, кристалната топка работи. Ясен си
Моята оценка я казах, разменяме тази на MEA с тази на ME1 и получаваме реалното за мен положение между двете заглавия. Ако пуснат добри DLC-та, ще вземе да се окаже, че гони и ME2. МЕА е игра, която набира скорост колкото по-нататък стигаш. Не удря тавана, но много малко игри го правят. Така че ако го гледаме отделно от качеството на трилогията, първите 15-20 часа (от общо към 50) беше солидно 7.5 и спокойно до края стига 8+ за мен. Което по твоя барометър май беше 8.5+. Ако вместо да се занимават с Open World бяха използвали тези ресурси да пипнат малко повече страничните куестове и играта беше "theme park" като ME2, спокойно щеше да е 9 за мен. Продължава да не ме радва Open World подхода, макар този път да са го докарали много по-смислено от DAI.
Мнение за качествени продукти...човече...четеш ли се какви ги пишеш? Наистина ли имаш когнитивен проблем? Честно? Съпоставяш вкусове? Не схвана ли нищо от това, което писах досега?
Ако си чел нещо по статистика, би трябвало да знаеш, че средностатистическото всъщност е едновременно най-точното и най-невярното число. Значи ако приемаш Метакритика за верен, ти си съгласен и с шестиците и със седмиците и с осмиците и т.н. Т.е. си съгласен с всички, които харесват и не харесват играта.
П.П. Пак бягаш по тъча и не отговаряш на въпроси, а?
dx4
Публикувано на: 30 Мар 2017 13:31
Capo ще е изненда за тебе но за 6 часа може да стигнеш доста по напред ако скипнеш скучните безумни диалози и скучените side quests "15-20 часа (от общо към 50) беше солидно 7.5 " неща което оценя на 7.5 в началото отива в коша 8 е мин което би тръгнал да играя и да се надявам че ще е нагоре. Просто различни аршини незнам за тебе но аз нямам време да играя "ВСИЧКО" и гледам да подбирам по качествените заглавия.Мина времето когато играех и аз "всичко" щото имах много фрее тайм.И в този ред на мисли дори и да ми е добър мултитаскинга докато работя да пиша от време на време и тука мисля да пожелая приятна игра на всички няма смисъл да се обесняваме повече тука.
Sentry
Публикувано на: 30 Мар 2017 13:52
Добре бе, мама му стара, от кога 8 стана лоша оценка? И какво значение като цяло има оценката, която някой друг дава на играта? Четири от любимите ми игри от мината година(Anima: Gate of Memories, ReCore и Maquerada: Songs and Shadows, The Technomancer) имат score от под 70 в metacritic(съответно 69, 58, 64, 56) и във всичките ревюта се пишат абсолютни глупости за минуси.
Ревютата не се пиша от сайтове, пишат се от хора, които работят за тези сайтове. Тези хора, тъй като са полуанонимни, могат да си напишат каквото си искат, без това да ги засегне ни най-малко. И дори като се махне безотговорността, която анонимността носи, това пак е мнението на един човек и не бива да се взима като по-важно от мнението на друг.
И да се игнорира троленето в metacritic е абсолютна тъпотия. The Last of Us е механично некомпетентна игра с добра история, но никой не отнема точки за скапания и gameplay в review-тата в metacritic. Или пък безумно неоригиналната Horizon: Zero Dawn, за която се гласува с 10ки защото е ексклузив на сони и е pretty, въпреки че е нищо ново под слънцето. По същия начин For Honor е страхотна игра със скапана peer-to-peer система. Някой като нацъка едно дава ли и някакъв credit за gameplay-а, като нацъка 1ца в metacritic за това, че е чул, че има проблеми с connection-а? Breath of the Wild пък страда от глупаво гласуване и в двете посоки - едните чули, че оръжията се чупят лесно и айде - 0, 1, 0, 1. Другите пък чули, че играта е перфектна и айде само 10ки и ddos на сайта на Stеrling(който си е лайно де, ама както и да е), който се осмелил да и даде 7 от 10.
И това пак бледнее с целенасочения негативен тролинг за Andromeda - над 2000 ревюта в метакритик за седмица, над половината от които дават единици и нули на ден 1. А критиката, както корпоративна, така и независима, ти казва, че играта е за 8, въпреки че навсякъде се споменават скапаните facial анимации и дървения диалог. Какво значи това? Това значи, че играта въпреки дефектите си е добра. Като не ти харесва - добре, прав ти път. Обаче трябва да си много тъпо парче за да не можеш да проумееш, че човек може да се наслаждава на дадена игра, въпреки дефектите и.
dx, директно ти го казвам - ти не можеш да сформира свое собствено мнение, а се водиш по оценката на другите. Забележи, оценката, а не мнението на другите, защото като гледам ти е трудно да схванеш дори елементарни концепции, така че не мисля, че разбираш какво пишат критиците, а се водиш само по цифрите. Та набита ти е цифра в главата и ти си напълни решен, че това е оценката и няма мърдане и целия ти опит в играта е прекаран в опит да набиеш това, което виждаш и усещаш в изградения ти стереотип от преди да почнеш да играеш. Ако ти е по-лесно си вярвай, че си разбирач с изтънчен вкус, обаче вече седмици пишеш едни и същи глупости и мисля, че е време някой да ти го каже директно.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Capo
Публикувано на: 30 Мар 2017 14:05
Spoiler for :
Въпросът ми беше със скрита уловка, ти умишлено не отговаряш, поради което всичко, което казваш и не казваш става "bullshit" и вече съм 99,9 % сигурен, че изобщо не си пипвал играта. Със здраве, приятен гейминг и може някой ден да обсъждаме игри, които и двамата сме играли
За тези, които всъщност играят (май само един дотук се обажда), споделяйте Екип, болки, дразнения, недоволства, любими мисии, какъв образ става героят ви, как счупихте Номада, кое оръжие ви е на сърцето (ако не е Black Widow, не струвате ), как създавате и модифицирате арсенала си (vintage heat sink ftw) и най-важното - използвахте ли "I am going to fuck your shit up!"?
Sentry
Публикувано на: 30 Мар 2017 14:13
Capo написа:
За тези, които всъщност играят (май само един дотук се обажда)
Прекалено много други игри в момента, след няколко седмици ще я взема и аз
dx4
Публикувано на: 30 Мар 2017 14:33
Sentry ще отговоря последно само на тебе понеже твойта глупост удря оценка 10 от 10
Ти си човека който оценява игрите без да има дори 1 сек игра на тях сам каза за HDZ че играта не е нищо особено и че сони фейнбойс надули оценката и че играта е тип томб райдер и си ПРИЗНА САМ че не си играл играта дори 1 сек само по-клипчета след това даде оценка на друга игра която не си докосвал Last of us. Ти човека който говори на ИЗУСТ и дава оценки на игри без да ги е играл тръгваш да ми говориш на мен?
Sentry
Публикувано на: 30 Мар 2017 14:44
Аз съм човекът, който може да прецени дали една игра ще му хареса без да я играе, като гледа само клипчета и чист gameplay и преценява кой feature точно колко го интересува и поставя по-голямо значение на gameplay над графика и звук, а ти си човека, който не може да види приликата между два third person shooter-а и разликата между third person shooter и brawler и който няма да играе дадена игра, защото не е перфектна според стандартите на някой друг.
dx4
Публикувано на: 30 Мар 2017 14:48
Sentry радвам се че по клипчета може да прецениш една игра поговори си с CAPО за това защото той явно има друго виждане че даже ме обвини че не съм играл играта и давам мнение какво остваше да му кажа че давам мнение за играта по клипчета
Sentry
Публикувано на: 30 Мар 2017 14:56
dx4 написа:
Sentry радвам се че по клипчета може да прецениш една игра поговори си с CAPО за това защото той явно има друго виждане че даже ме обвини че не съм играл играта и давам мнение какво остваше да му кажа че давам мнение за играта по клипчета
Разликата е, че аз казвам, че мога да пеценя дали игра ще хареса или не на мен, а не на целия свят. Например никъде не съм казвал, че H:ZD или Last of Us са лоши игри - за едната казах, че с изтъркани механики, за другата, че shooting-а е калпаф, за което всъщност публиката е в консенсус и за двете игри.
dx4
Публикувано на: 30 Мар 2017 15:32
Senty тема за размисъл само: Преди да си взема PS4 още когато излезе Last of us на пс3 гледах пълно walktrough на играта стори ми се интересна но ми се стори че играта не е за повече примерно от 8 от 10 За което сигурно ще се съгласиш за оценка.Това ми беше оценката от гледане на Видео.Но не бих си позвилил в този момент да давам публично такава оценка само по Видео.След като излезе PS4 зех конзолата с бъндле на last of издание оптимизирано за PS4 играенетона играта беше много по различно от гледането.Играта след като е изгирах лично установих че е поне 8.8.Тоест едно е гледането другото е играта.. Това е се едно да сравниш гледане на филм с игране на игра... липсват ти усещането.. Принципно може да прецениш по клипчета игра но само грубо никога не може да дадеш точна оценка без да си е пробвал.И аз никога не бих си позвилил публично като тебе да давам оценки и мнение за игри които не съм играл лично.
Sentry
Публикувано на: 30 Мар 2017 15:51
Ами като те гледам според теб разликата между 8 и 8.8 е по-голяма, отколкото от 1 до 8, така че не мисля да взема мнението ти насериозно, камо ли пък да се ангажирам с цифрички. И както казах и преди - аз не давам оценки, аз обективно коментирам feature-и.
-Stormrаge-
Публикувано на: 30 Мар 2017 16:44
Capo написа:
-Stormrаge- написа:
Днес проверявам продукта пише, че дори не се предлага...
Да кажеш, че се е изчерпал, ама едва ли Несериозници. Всъщност физическо копие ли чакаш или кутийка с код вътре?
Абсурд да е изчерпана те въобще не са получавали по мое мнение... според описанието от сайта не става ясно дали е код в кутия или физическо... http://www.emag.bg/igra-mass-effect-and ... D3FLW2BBM/ Но това което ме притеснява най-вече е че пише че продукта не се предлага, а не просто изчерпан... за PS4 и XBOX си я има както каза Moroel...
moroel написа:
Аз,да чукна на дърво,имам само позитивни впечатления от емаг но пък никога не съм купувал игри от там.Иначе сега като погледнах,пише,че играта е налична за пс4 и ексбокса,даже имат по 2 оферти.Ти на каква платформа си?
За PC версията става въпрос. И аз до сега не съм има проблеми с тях... Доста неща съм купувал...Дори специално от тях си купих новата видео карта чиято основна фукнция щеше да е да подкара въпросното заглавие. ... в случая постъпиха доста некоректно Днес говорих със съпорта не ми дадоха отново конкретна дата, но уж в срок началото на месеца всичко щяло да е ок.
Публикувано на: 04 Апр 2017 13:44
Пичове изчетах ви мненията .... играта супер много ме кефи и има страхотна графика! Единственото което разбрах от вашите глупости е че dx4 е ебаси простия човек и с всяко свое изказване, затвърждава колко прости хора има на този свят. Незнам защо губи времето на хората с глупостите си и не казва нещо реално и базирано на истинско играно време. Благодаря ти dx4 спука ме от смях човек ! Сериозно ако мислиш всяка своя дума , която си написал ... по добре спри да ги играеш тези игрички, защото неможеш да ги оцениш подобаващо. Дори и да е 10 играта ти едва ли ще го усетиш, ако някой не ти го КАЖЕ - " ако скипнеш скучните безумни диалози и скучените side quests " той бил геймър някога , но не и днес ! Скипващия нещица от геймплея човек играел само игри 8 и нагоре и то оценени от други хора ( сигорно и ги превъртващ за 5-6 часа игрите ) . От хора който харесват различни неща и оценката им е доста доста различна, от това което на теб може да ти хареса! Успех в живота , ако си във всичко така.
Впрочем Жена ти ако е под 8 ... ще дойда аз да я чукам. Ок ?!
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения