Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Отново на футболна тематика, защото ми е скучно
Публикувано на: 21 Авг 2016 21:23

Много интересно интервю на г-н Дерменджиев: http://www.sportal.bg/news.php?news=620301

Коментарът му за българската злоба е много показателен...

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2016 07:40

Моето наблюдение е, че никой не мразеше лудогорец. На повечето им бяха напълно безразлични(вкл и на мен) и си знаеха, че проблемите идват от управлението на Левски и ЦСКА, а не от новозавъдилия се клуб. С изказванията си за патриотизма и тем подобми малоумия обаче домовчиев успя да спечели неприязъм към клуба си.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2016 12:21

Gipo написа:
Моето наблюдение е, че никой не мразеше лудогорец. На повечето им бяха напълно безразлични(вкл и на мен) и си знаеха, че проблемите идват от управлението на Левски и ЦСКА, а не от новозавъдилия се клуб. С изказванията си за патриотизма и тем подобми малоумия обаче домовчиев успя да спечели неприязъм към клуба си.

Съгласен съм , че Домусчиев имаше няколко не много добре премерени изказвания, но като смятам, че е пич и ме кефи доста и изобщо не вярвам на обвиненията на критиците му. Даже още се радвам, че успях да си поприказвам с него в самолета преди време, супер приветливо се държеше.

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 22 Авг 2016 16:22

И на мен ми допада Кирил Домусчиев, макар да съм нямал възможността да комуникирам с него лично. Действията му са много премерени и затвърждава позициите си като уважаван и интелигентен бизнесмен. Просто в България успелите хора не са на почит и винаги ще има селяци, които ще твърдят, че живее на гърба на държавата или пък ще се чудят защо влага пари за скъпи футболисти вместо да играе с юношките и да спонсорира болните и бедните със собствените си пари...

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 23 Авг 2016 22:46

Да бъдем честни - Лудогорец бяха подпомогнати от съдията доста - отменен редовен гол, несъществуваща засада... Но си струваше изглеждането заради гола на Кешеру. Златна резерва.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2016 22:47

Ебаси якия мач копелета, точно такива ме кефят, макар и да не гледам много футбол. Тоя Киро Гела не спря да ги купува тия мачове значи :lol: :rockon:

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Авг 2016 21:14

Да бе, имаше някои странни неща, но това е. Иначе:

"Няма шанс Кафу да бъде продаден за 6-6.5 млн.евро, както се говори. Само може да се снимат с него за тези пари. Към Кафу има интерес от доста грандове, но не е редно да се коментират такива неща. Ние сме казали, че Кафу под десетина милиона няма да го продадем", разкри Домусчиев.

Давай Лудогорец, давай Киро!

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 24 Авг 2016 22:38

Домусчиев каквито и мизерии да си прави покрай бизнесите и държавата, определено не можем да отречем, че Лудогорец е един перфектно управляван клуб и достоен за чест и почитания. Такова нещо не сме виждали, а след тяхното неизбежно падение някога, няма и да видим скоро.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 07:50

На мен ми се стори, че говори за падението на Левски и "Литекс-Етрополе"(ЛиСКА)

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 09:18

Нищо конкретно. Просто всяко нещо си има възход и падение. Например Римската Империя... :D

Шегата на страна, сега се замислих нещо... през 2020 УЕФА искат да променят правилата на ШЛ, така че още повече да облагодетелстват богатите първенства. Е тогава ще ядем дървото. Не ми се влиза в детайли, потърсете в интернет...

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 10:45

Това което Дидо искаше да каже, е че всеки Хегемон пада някога. Дори Барселона, които са най-успешния отбор последните години изпитват/ха трудности. Това че Лудо имат 30 милиона в повече за харчене не означава, че няма да пропаднат до 3-4 място в А Група и да не видят Европа Х време. Може и на Киро да му писне, и тн и тн.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 11:04

http://www.sportal.bg/news.php?news=620943
Дали ще се впише ако го вземат? Аз лично не съм го следял.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 12:05

http://egoist.bg/#!/articles/kupi-li-si-grisha-kupa

Поредната, хленчеща, анти-Лудогорец статия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 12:22

IC1101 написа:

Коментарите са златни :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 25 Авг 2016 12:44

IC1101 написа:

Абе интересно футболните фенове четете ли нещо друго от "статиите" освен първите два реда? :lol:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 12:48

Мале, линкнал съм грешната статия :lol: :lol: :lol: Нищо, ето я тази, която исках първоначално да постна: http://egoist.bg/#!/articles/zashto-fut ... ludogoretz

Иначе, да, прочетох я цялата, че и с коментарите :lol:

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 13:16

newcomer написа:
http://www.sportal.bg/news.php?news=620943
Дали ще се впише ако го вземат? Аз лично не съм го следял.

Провалил се в Украйна и Гърция с добър половин сезон в Депортиво.

Искам да се гръмна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 15:09

Aвторът изглежда иска да се изкара истински футболен фен, но имам какво да му отговоря:
I. Кирил Домусчиев щял да използва 15-те млн., за да си купува титлата в Първа професионална лига "за поне още десет години напред". Пълен абсурд, затова ли отборът е финансово стабилен и се купуват, бих казал, стойностни играчи? Може би не всичките пари ще отидат за отбора, но те са спечелени от него и Киро няма как да не се съобрази с това.
II. "Патриотичен коментар" - пак Домусчиев е сочен с пръст, едва ли не той принудил коментаторите да обсъждат с еди-какъв-си тон. Коментаторите няма как да коментират вяло и неутрално, защото
1) всеки мач на разградчани в Европа спира дъха; и
2) факт е, че този отбор реди постижение след постижение във време, когато футболът ни е едва ли не умрял.
Положенията не ги коментирам, защото е така. Но драскачът наистина не е гледал футбол, ако ще ми се заяжда за това, че Лудогорец бавели играта. Това е напълно позволено! Имаше грозни отигравания, да, но и домакините не бяха най-големите спортсмени.
За това, че неутралните и феновете на други отбори подкрепят "зелените": отново виждам злоба - едва ли не това бил отбор, който днес го има, утре не ("хи-хи, подкрепят ви утайки, които утре ще плюят по вас").
III. Тъпакът се прави на умен, като сравнява успешен отбор с националния ни отбор по футбол. Уважаеми льольо - превръщането на футбола в бизнес не е нещо ново и така големите клубове стават колосите, които са. Освен това:
1) Владислав Стоянов всъщност играе много добре за България, спомни си мача с Португалия; и
2) Естествено, че ще играят с повече хъс за клубния си отбор! С националния отбор се състезават за класиране в някаква измислена класация, където тимът на първо място рядко има качествата да е там. Плюс това представителният ни отбор е без стратегия за дългосрочно развитие, така че и да картотекираме половината чужденци от Лудогорец, пак ще бием на късмет, защото за да може един отбор да е силен, той трябва да е сработен!
IV. Лудогорец нямали конкурент в първенството. Не си гледал нищо! По родните терени Лудогорец е бил надиграван не веднъж и два пъти. Рокадите в състава (Кешеру е титуляр у нас) означават, че Лудогорец допуска повече грешки и в предни позиции, и дефанзивно. А срещу общо взето най-силния им състав Левски ги смачка с положения.
V. Финалният абзац е най-странен. "Странно е" да подкрепяш Лудогорец, ако си фен на друг отбор. И ми дава пример с английски тимове. Смешко, общо взето всеки английски отбор има претенции и качества да е сред изненадите в ШЛ, затова там всичко е на индивидуален принцип - казва се конкуренция? У нас положението е такова, че Левски и ЦСКА изхвърчат първи и на обикновения фен не му остава нищо друго, освен да гледа другите, които могат да се пробват...
Аман от професори.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 19:45

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2016 21:19

Май ще играем с ПСЖ, Базел и Арсенал. Присъствах на мача с Базел на стадиона дето беше октомври или ноември 2014 (даже още си пазя билета), беше доста скучен мач, въпреки че ги бихме с 1:0 в добавено време. Също така, ще ми е готино да гледам Лудогорец срещу Арсенал понеже преди ги следях редовно и ще ми е интересно да видя английски фаворит срещу български фаворит. За ПСЖ нищо не знам. :D

Цитат:
"Лудогорец" ще гостува на швейцарския първенец "Базел" в първия си двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Мачът ще бъде на 13 септември от 21,45 часа на стадион "Санкт Якоб".

Първото домакинство на разградчани ще бъде срещу големия фаворит в групата "Пари сен жермен". Сблъсъкът с парижани на националния стадион "Васил Левски" ще се състои на 28 септември.

В третия и четвъртия кръг "Лудогорец" ще премери сили с английския вицешампион "Арсенал". В първата среща на 19 октомври българския отбор ще гостува на "Емиратс", а двубоят в София ще е на 1 ноември.

На 23 ноември тимът на Георги Дерменджиев ще посрещне "Базел", а участието на "Лудогорец" в груповата фаза приключва с гостуване в Париж на 6 декември.

"Имаме възможности да печелим точки. Надявам се на толкова, че да ни дадат третото място в групата", коментира Дерменджиев веднага след жребия.

И поста на един познат във Фейсбук, смятам че е напълно прав по абсолютно всяка една точка. Предупреждавам, че е дълго и слагам в спойлер:
Spoiler for :
Лудогорец го направи отново - точно на 10-годишнината от първият ни представител - Левски, България ще има за трети път отбор в групите на Шампионската лига!
И позитивното свършва до тук и почват да валят обиди - Лудогорец е съдийски отбор; парите правят всичко; в него няма българи; това е отбор без история и т.н. Типичната българска (и балканска като цяло) черта да мразим по-силно отколкото обичаме се проявява отново.
Нека да погледнем всяко едно от тези твърдения по отделно:
- Лодугорец е съдийски отбор - как може Лудогорец да побеждава отбори като Левски, ЦСКА или Славия? Не, това е невъзможно, съдиите ги подкрепят постоянно! Моли ви, не ставайте смешни. Да, повечето отбори в България имат много по-славна история и много повече успехи, както у дома, така и в Европа, в сравнение с Лудогорец, но означава ли това, че единствения начин Лудогорец да ги победи е с подкупи и подкрепа от съдиите? Отворете си очите и вижде докъде го докараха всички останали български отбори - Левски, след уникалният по това време успех да влезе в Шампионската лига, бе разпродаден, но и грам от спечелените пари от участието в турнира или продажбата на играчи не бе инвестиран обратно в клуба; ЦСКА бе разпокъсан от алчни бизнесмени и затъна в дългове и сега имаме два отбора с името ЦСКА и никой не знае кой кой е; Литекс, единственият друг наш представител с успехи в Европа, бе тотално заличен от футболната карта покрай схемите с ЦСКА. И единственият отбор в страната с правилна финансова и трансферна политика, побеждава горе-споменатите отбори единствено с помощта на съдиите? Това е смешно. Ако беше така, как тогава Лудогорец щяха да победят безпроблемно (лично според мен) шампиона на Чехия в плейофа за ШЛ, или преди 2 години да победят редовния участник в ШЛ - Базел, както и да завършат два пъти наравно с великия Ливърпул, изтървайки победата като гости, да не говорим, че в домакинския мач срещу Реал Мадрид игра като равен с равен и заслужаваше точката. Като съпоставка вземете Ювентус преди 10-на години в периода на Калчополи, когато те бяха предрешения шампион в Италия и бяха най-нагло подкрепяни от съдиите - къде бяха техните успехи в Европа по това време? Еми, нямаха, понеже те реално не играеха мачове в Серия А и в неуреден мач в Европа, те нямаше как да се противопоставят.
- Това не е български отбор, в него няма българи - в днешно време националните футболни граници са толкова размити, че в един английски отбор е възможно да има повече испански играчи, отколкото в шампиона на Испания. В титулярния състав на Лудогорец има трима българи. Нека да направим сравнение с най-добрите и най-популярните отбори в света - в последния мач на Манчестър Юнайтед започнаха двама англичани; в последния мач на Ювентус започнаха четирима италианци; в последния мач на ПСЖ започнаха трима французи. Единствено в испанските отбори има средно повече футболисти от съответната националност и то не драстично повече, а около петима. Но това е реалноста в днешно време, и не може фактът, че в отбора има повече чужденци, отколкото българи да се ползва под претекст да не подкрепяме Лудогорец. Защо тогава Манчестър Юнайтед или Ювентус имат фенове? А и не Лудогорец и виновен, че имаме само трима български футболисти в отбора. Проблемът е генерален - при положение, че в продължение на вече дълги години нищо не се влага в развитието на детско-юношеските школи и спортните бази в страната, трябва да сме доволни, че имаме цели трима български играчи в отбор от ШЛ. Лудогорец все пак се опитват да организират школите си по западен модел, да осигурят максимално добри условия, но това не става от днес за утре, така че да се надяваме след време да видим нови добри български футболисти, както и дано другите отбори най-после осъзнаят, че единственият път към по-добро започва от инвестицията в младите, а не в купуването на нечувани чужденци от по-западнали държави и от България.
- Лудогорец печели единствено защото има пари - да, факт е, че отборът е финансово обезпечен, както са и Реал Мадрид, Барселона, Челси, Манчестър Юнайтед, Ювентус и други. Но значи ли това отново да не подкрепяме отбора? Тук думата си казва завистта - болшинството от футболните фенове в България подкрепят Левски или ЦСКА, които меко казано в момента с финасите и футболите си качества наподобяват отбор от трета дивизия на Китай. Да, на всички ни се иска и Левски и ЦСКА, и ако може повече български отбори да се борят и класират за ШЛ или Лига Европа. Може би това някой ден ще стане и други български отбори ще си възвърнат старата слава (та вижте, дори отбори като Манчестър Юнайтед, Ливърпул или Милан в повечето случаи последните години не могат дори да си мечтаят за класиране в Шампионската лига), но ако не са Лудогорец да дърпат нивото ни напред, то какво очаква останалите отбори в България. Какво са виновни Лудогорец, че когато останалите отбори постигнат някакви успехи и спечелят пари, те не биват реинвестирани в клуба, а влизат в джоба на знайни и незнайни бизнесмени стоящи зад отбора?
- Лудогорец е отбор без история и фенове - нима всеки отбор не е започнал от там? Защо да няма нови отбори, които сега да започват да пишат историята си и да трупат фенове? Още една типична българска черта - да лежим на стари лаври и да живеем с миналите си успехи.

Мога да изпиша още доста по темата, но съм сигурен, че това няма да убеди почти никои от хората, които просто са решили да мразят Лудогорец, или просто са си свикнали да намират негативното дори в малкото български успехи, в обратното. Това са и едни от най-големите проблеми на българското общество като цяло - негативизмът, завистта, омразата. И все пак се надявам и тази година да видя десетки хиляди българи дошли да покрепят единствения български лъч надежда в най-великия спорт, и още стотици хиляди пред телевизорите си, за сметка на тези дошли не да подкрерпят Ливърпул или Реал Мадрид (разбирам хората, които са фенове на тези отбори и ги подкрепят, но биха се зарадвали дори на загуба от български отбор), а с единствената цел да викат против Лудогорец.

И аз съм левскар и искам Левски да побеждава и да играе редовно в Европа, но съм викал с пълно гърло и за ЦСКА срещу Байер Леверкузен и Ливърпул, както и за Лудогорец срещу Стяуа и Реал Мадрид. Защото преди всичко съм Българин! Оставете предрасъдъците и забравете омразата, нека покажем, че можем да сме единни и заедно да подрепим било то Левски, ЦСКА, Лудогорец или Ювентус (Малчика)!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com