Автор |
Съобщение |
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Grim Dawn Публикувано на: 19 Юни 2015 23:12
Некой играл ли го е тва ? Сега гледам - 50% намаление в стийм, 10 еврака, само хвалби чета и слушам, и реших да я взема, че утре свършва офертата Тийма е от бивш дизайнер на Blizzard North и пича, правил Titan Quest. Звучи и изглежда обещаващо, преди доста време пак бях хвърлял поглед, но беше в много ранна алфа. Та, пускам темата главно за да светна някой, който е искал да я пробва, че сега е момента. Сега инсталирам и утре ще кажа как ми се е сторила.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 15 Апр 2016 14:49
Не съм се ровил много, но като цяло играта страда от доста технически проблеми. Например, имаше момент, в който всеки път, давайки quit game - играта крашва така, че само хард ресет оправяше нещата. Много хора по форумите бяха изревали от куп други бъгове и ги беше страх за компютрите им Аз съм имал само проблем с крашването при излизане, но за него си имаше заобиколка. За процесора нищо не знам. Играйте по-добре PoE
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 16 Апр 2016 13:48
Пиратя я в момента и ще видим.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 16 Апр 2016 18:50
Ебати болниците пушки и чудо. .
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 17 Апр 2016 01:24
Аз скоро си я взех в steam-a... Проблеми с играта съм нямал досега (~25h playtime) Аct 1 на Grim Dawn (направо цялата игра) се доближава мн повече до това, което трябваше да бъде Diablo 3 oтколкото детските пастелни цветове и зони/подземия с текстури с отрицателна детайлност; ръбат art style ала WoW и мега син/зелен филтър. ---- От цялата игра си личи, че сa надградили много над Titan Quest (loot, skills; builds; new devotion customization system; lore & world building; dynamic lighting&weather system). А и от 2015 по Grim Dawn работи и Eric Sexton (Diablo 1 & 2 designer)
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 17 Апр 2016 08:23
Искам само да отбележа, че на последната трудносто това е Дарк Соулс-а на екшън рпг-тата. Ако нямаш макс резисти на всичко, а в случая - на около 10-тина типа щети, а не стандартното огън, колд, лайтнинг, то през 5 минути нещо някъде ще те 1-шотва без да можеш да реагираш изобщо. Това е и първата игра, на която чупя клавиатура от яд, на моменти е безумно неадекватна и проклета.
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 17 Апр 2016 11:17
Доста прилична е джитката... Малко нелогично ми се стори да я врътна без почти да ползвам атаката на оръжието което нося а вместо тва primary да ми бъде fireblast, lighting nova или друго умение придобито от item щото си бяха в пъти по-ефективни.
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 17 Апр 2016 11:46
Единственото, което всъщност леко ме дразни в тая игра е как някои гадини просто едва ли не се изпаряват в облак от кръв, без анимация, без нищо. В това отношение като че ли Диаблото ме кефи повече. Останалото е доста задоволително, а и целия този стиймпънк фасон е доста свеж също. Demolitionist + квото и да е е моят филм.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 17 Апр 2016 15:23
Е това на нормал може и да върши работа, ама не и напред В един момент биеш тотален игнор на всички тия уменийца от енчантите, и хубавите са само пасивните.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 17 Апр 2016 18:56
Бях почнал един пироман, но ролвам направо един саботьор и съм ги ебал.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 25 Апр 2016 11:25
Саботьорът пердаши зверски, но командосът който ролнах е дори още по-корав и версатилен. В общи линии ми се струва, че командосът и бойният маг на AAR контролират метата.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 25 Апр 2016 20:14
Нали дропят някви жизнени есенции, блюда, мехлеми и т.н. цярове, които човечето взима автоматично и си се лекува.
|
|
|
|
|
NeO_Zealot
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 18 Юни 2016 17:08
Играта си е супер. След като не успях да се зарибя по Path of Exile, Diablo III дори нямам желание да го пробвам, изучих всяко кътче в Titan Quest и си залъгвах глада с някакви непретенциозни нещица като Torchlight, Victor Vran и подобни, а Dungeon Siege II отдавна е в (геймърското) минало, редом с Diablo II (освен по лан-партита, но това е друг въпрос), в един хубав миг попаднах на Grim Dawn. Та за играта. Личните ми впечатления: Готина музика, мрачна атмосфера, почерпила вдъхновение от гения на H. P. Lovecraft, тонове предмети и врагове, доста тайни местенца, произволно spawn-ващи се пещери и портали, множество възможни класове и билдове, crafting система, модифициране на предметите... Абе доста неща. Класика в жанра и си мисля, че всеки Hack 'n' Slash фен ще се накефи здраво. Врътнах я с един Sorcerer, имам и ниско ниво (~30) Blademaster, и след около ~50-на часа в Steam съм доста доволен. Още не съм пробвал multiplayer-а, но гледам, че има доста игри и хората разцъкват здраво. След пускането на Modding tools пък, във форума им бъка от разни къстъм допълнения и преработки на играта, за който иска да разнообрази, а на скоро имаше и официален free content update, добавящ нова зона, босове и т.н. Единствената ми критика е, че на моменти, някои от зоните са протяжно огромни и еднообразни и отнема много време преди да се достигне нова територия, някакво развитие в историята или изобщо каквато и да е промяна. Също, главния ми герой (Sorcerer-а), един от най-силните му билдове за Dual-wield пистолети, представлява умението fire strike, което се слага вместо default weapon attack-а на десен или ляв бутон на мишката, и ВСИЧКО останало са пасивни умения, които се активират при атакуване... В един момент осъзнах, че всичко, което правя, е да спамя десен бутон на мишката, а с лявата ръка чат-пат да ползвам по някоя potion-ка. Това, разбира се, не е проблем на играта, всеки може да си прави каквито си иска билдове, просто реших да споделя. Иначе технически проблеми не съм имал, може би е нещо от пиратската версия (четох за някакви скриптирани ивенти, които не работели в pirate-а и т.н.), или ги е имало в Early Access-а, а сега са оправени.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 19 Мар 2017 11:47
Няма даунсайд ако не избереш второ мастъри - просто губиш някоя яка пасивка, която можеш да вземеш още в началото на новото дърво. И няма да имаш по-яка титла За девоушъна не знам какво е станало. Можеш да разделяш предмет от енчанта - при релевантното нпц във всеки град. Избираш дали да унищожиш предмета или енчанта в процеса. Вкараха ли новия клас вече ?
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 13 Апр 2017 06:50
Сигурно вече съм писал същото назад в темата, ама играта ме отказа някъде по средата на Elite. Кошмарен difficulty spike, а нервите, които трябва да скъсаш докато си натъманиш гиъра и да покриеш поне 2-3 от най-важните резисти, на базата на слабия луут който пада, са твърде много. Инвентара ми е някакъв кошмар от компоненти и аддони, повечето не стават за нищо, други ги пазя само щото знам, че ще сменя някоя част и ще ми падне блийд резиста яко и ще ме 1-шотват някакви обикновени мобове с блийд. Може би най-досадното нещо е акт 2 ( пустинята там ) на елит. Може би и съм с кофти билд, но при положение, че газех всичко до момента, изведнъж белите мобове с блийд почнаха да ме 1-шотват от екран разстояние. Абсурдно е, даже си пукнах клавиатурата леко с юмрук Нещо, което не бях правил до сега. Трите акта ми изглеждаха много протяжни и дълги и 3 пъти да ги минавам ... просто ми се драйфа от мисълта. Цветовата гама и умряла, еднотипни са, тук-там има проблясъци, но играта е твърде монотонна в 80% от времето си, а после изведнъж почваш да умираш постоянно. Това беше преди доста време, ще я пробвам как е сега евентуално. Наскоро с един авер купихме Крусибъл длц-то, беше зарибявка за един ден точно. Добре, че беше 5 еврака само
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 13 Апр 2017 14:59
Да! Обърках се, имах предвид третата трудност, но бях забравил, че се казва Ultimate и си мислех, че елит е третата Ениуей, разбрал си ме Не съм имал никакви проблеми на нормал и елит и си следвах някакъв базов билд от някакво видео в ютуб. Гренадо-пиромансър - с една граната правех carpet bombing на целия екран. Просто от средата на втори акт на третата трудност сървайвабилитито ми го нямаше никакво. А бях някъде 80-ти лвл, доста съм циклил с тоя герой, не ми се почваше наново. Тогава и нямаше много енд гейм де, помня само някакви неща като рифтовете на д3. Бтв, исках да играя с пушка. За всичките ми 60-тина часа в тая игра НЕ намерих кадърна такава. Всичките, които са дропвали, и са били за моя лвл, са били с 10 пъти по-малко дпс от най-обикновените реърчета. Като я сложа, дпс-а ми падаше 2-3 пъти. Какво съм пропуснал, нз. Или само с rifle не е кирия, ами дуал пистолет ?
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 14 Апр 2017 06:23
Ето ми оръжието : Може би 90% от гиъра ми е от време, когато играта е била още бета/ърли аксес, не знам. Сега може много неща да са бъфнати или нърфнати. Поиграх пак малко, мисля че се сетих кое беше по-отвартителното от блийда ( тъй като виждам, че имам почти макс блийд и не е проблем вече ). Piercing-a ... от там идват и 1-шотовете от гангстерите на Crownley или както се казваше мини боса в акт 2. Както и разните прилепи и стрелящи скелети с пиърсинг - и те ме стряскат яко с чънкове от по 4-5к директно от кръвта ми. Дай пик/линк към твоето оръжие ? Зарибих се и може тия дни покрай празниците да вдигна друго геройче да видя какво се е променило. Някой магесник ми се играе
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 14 Апр 2017 12:46
Еми не знам, може чука да е някъв стар итем, от преди да бъфнат някакви неща. Може ако дропне пак, да е с нови статове, ахаха. edit : Бтв, играта ползва някакъв много напикан клауд за сейвовете. Хем са локални, хем не - не знам изобщо как действа вече. Сега не съм вкъщи и съм на лаптопа и като пусна играта, героя ми е 45 лвл ( а иначе е към 80 някъде ). Така помня преди време някак се overwrite-на и трябваше да минавам пак цял акт. Сега ако ми се случи същото и ми затрие героя, нема я пипна никога повече тая игра.
|
|
|
|
|
kaboom
|
|
В момента играе: С пъпа на баба ти
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 18 Апр 2017 23:20
Някви нови версии ли има играта? Играх я веднага след като излезе, но след 2-3 седмици я дропнах.
1- 1вата трудност беше добре. Интересни актове, интересна история и готини итеми и магии. 2- 2рата трудност бях втф се случва. 1 шотват ме, не правя дмг при положение, че бях супер висок лвл с резисти и яки итеми. 3- изнерви ме постоянният респаун и изтеглих трейнър. Играх с пушка и някакви огнени магии. Макснах рейт от файъра и пуснах ънлимитед мана. Еми дори и така с няколко пъти нормално дпс се зорих бая.
Просто тогава играта беше в early acces, дори не съм сигурен, че беше релийсната официално. Предполагам са оправени нещата в момента, но беше безумно трудна дори с чиитване. Накрая пуснах всички чиитове, и за 2-3 часа ръшнах до последния бос на последният акт на последна трудност. Събрах яки итеми, направих сносен билд и ресетнах трейнъра да се пробвам да играя нормално. Беше тотално ънпейъбъл тая игра. Дори с топ итеми и билд и резисти ме спукваха. Тогава я изтрих и не съм я поглеждал повече.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Grim Dawn Публикувано на: 19 Апр 2017 09:03
kaboom написа: ...изтеглих трейнър... Нууб, леймър, etc.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|