[разрешено] Лаптопът се рестартира - не е от прегряване

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Ернестин

[разрешено] Лаптопът се рестартира - не е от прегряване

Мнение от Ернестин »

Описвам проблема си тук, надявам се някой да се включи с идеи.

Имам лаптоп HP ProBook 4720s с Windows 8.1. Доскоро крашваше по време на игра, очевидно поради прегряване (пластмасата пареше на допир). Наскоро му направих основно почистване, извадих доста прах от вентилатора на процесора, и му купих подложка с допълнителен вентилатор за охлаждане. Това не помогна особено на рестартирането при игра, даже от вчера лаптопът започна да се рестартира на произволни моменти (дори когато съм го оставил без да върши нищо, консумиращо ресурси) и без никакъв намек за прегряване - може би след половин-един час работа. Търся някакви предложения каква може да е причината за рестартирането, ще дам допълнителна информация ако има нужда.

Благодаря предварително!
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Re: Лаптопът постоянно се рестартира - не е от прегряване

Мнение от Маце Борко »

Докато беше нa Windows 7 правеше ли ти подобни номера?

Покрай минаването на Windows 8 и 8.1 е хубаво освен да си провериш всички драйвери, да видиш и за BIOS ъпдейти за модела ти.

Ако пък като мен не си направил чиста инсталация, а си ъпгрейднал от 7 на 8 с идеята да си запазиш инсталираните програми и т.н., тогава със сигурност се получава мацаница при драйвърите, а в крайна сметка те ти регулират охлаждането.

Моят лаптоп също имаше проблем с рандъм изключване без да е загрял, но БИОС ъпдейт оправи нещата.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
Infy
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War

Мнение от Infy »

Това, което каза баце Морко + нещо друго. Преди време имах подобен проблем, и ако при теб гореописаните неща не помогнат, има шанс да е от зарядното. Ако е гаранционен, спокойно може да го върнеш за тест, ако не е, може да си намериш друго, дори от приятел за проба, но с идеята да е на същия волтаж и спецификации като твоето (много важен момент). Успех :)
Ернестин

Мнение от Ернестин »

Благодаря и на двамата за съветите, не бях преинсталирал драйверите след скорошния ъпдейт и добра идея ми дадохте да го направя.

Иначе проблемът беше, че като абсолютен левак съм махнал термалната паста от процесора, докато съм го чистил. :oops: Сложих му нова и досега не ми е правил проблеми.

Още веднъж благодаря!
Публикувай отговор