Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: [разрешено] Лаптопът се рестартира - не е от прегряване
Публикувано на: 20 Май 2014 19:58

Описвам проблема си тук, надявам се някой да се включи с идеи.

Имам лаптоп HP ProBook 4720s с Windows 8.1. Доскоро крашваше по време на игра, очевидно поради прегряване (пластмасата пареше на допир). Наскоро му направих основно почистване, извадих доста прах от вентилатора на процесора, и му купих подложка с допълнителен вентилатор за охлаждане. Това не помогна особено на рестартирането при игра, даже от вчера лаптопът започна да се рестартира на произволни моменти (дори когато съм го оставил без да върши нищо, консумиращо ресурси) и без никакъв намек за прегряване - може би след половин-един час работа. Търся някакви предложения каква може да е причината за рестартирането, ще дам допълнителна информация ако има нужда.

Благодаря предварително!

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Лаптопът постоянно се рестартира - не е от прегряване
Публикувано на: 20 Май 2014 20:32

Докато беше нa Windows 7 правеше ли ти подобни номера?

Покрай минаването на Windows 8 и 8.1 е хубаво освен да си провериш всички драйвери, да видиш и за BIOS ъпдейти за модела ти.

Ако пък като мен не си направил чиста инсталация, а си ъпгрейднал от 7 на 8 с идеята да си запазиш инсталираните програми и т.н., тогава със сигурност се получава мацаница при драйвърите, а в крайна сметка те ти регулират охлаждането.

Моят лаптоп също имаше проблем с рандъм изключване без да е загрял, но БИОС ъпдейт оправи нещата.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Публикувано на: 21 Май 2014 12:06

Това, което каза баце Морко + нещо друго. Преди време имах подобен проблем, и ако при теб гореописаните неща не помогнат, има шанс да е от зарядното. Ако е гаранционен, спокойно може да го върнеш за тест, ако не е, може да си намериш друго, дори от приятел за проба, но с идеята да е на същия волтаж и спецификации като твоето (много важен момент). Успех :)

Профил

Публикувано на: 27 Май 2014 18:43

Благодаря и на двамата за съветите, не бях преинсталирал драйверите след скорошния ъпдейт и добра идея ми дадохте да го направя.

Иначе проблемът беше, че като абсолютен левак съм махнал термалната паста от процесора, докато съм го чистил. :oops: Сложих му нова и досега не ми е правил проблеми.

Още веднъж благодаря!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com