Dead Space 3

Игри за PC
Аватар
Toxsick_Vomit

Dead Space 3

Мнение от Toxsick_Vomit »

Днес играта излиза в Европа и е редно да пуснем тема по въпроса. :) Някой разцъка ли я вече?

[SPOILER ALERT]

Аз съм на петия чаптър някъде. Идеята за Weapon crafting-a е яка, обаче са махнали магазина. Очаквах да си купувам компонентите за оръжията от него, ама дори и амунициите и health pack-овете се изработват на Bench-a. Амунициите са ги направили общи за вcички оръжия. Променен е и начинът, по който се сейфа. Само чрез аутосейвове се запазва играта, махнали са ги save station-ите. :S

За мен лично най-силната част от поредицата си остава първата. Просто в втората и третата част я няма онази атмосфера, по-динамични са, по-екшън ориентирани.
Аватар
hyper'

Re: Dead Space 3

Мнение от hyper' »

Да не отварям нова тема за първата специално, въпрос за 1 - защо камерата има такова забавяне, когато не се целиш?!? Така ли е в 2 и 3?
Vermic
В момента играе: опаааааа
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »

след това е доста по оптимизирана.Иначе доста ще се озориш :) иначе единицата си е номер едно.
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Аватар
hyper'

Мнение от hyper' »

Леле как мразя като трябва да се пренастройвам към приумиците на нова игра. "За да направиш gravity jump, се прицели" И ПОСЛЕ КАКВО?! Ц ц ц, поне като разбера се надявам и в другите 2 да са същите неща.
rosniak

Мнение от rosniak »

Не, не са. Поне това за Zero-jump.
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Аз я разцъках за един ден, но в един момент след катастрофата със совалката ми отъпя. Weapon crafting е по-скоро има козметична функция, отколкото нещо практически важно за играта, на мен лично не ми допадна като реализация. Все пак имаше готини кът сцени и играта има динамика, но целите тези размотавания, линейност и еднообразие ми убиха тръпката и нямах желание да доиграя до край.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Аватар
Toxsick_Vomit

AcTivE написа:Аз я разцъках за един ден, но в един момент след катастрофата със совалката ми отъпя. Weapon crafting е по-скоро има козметична функция, отколкото нещо практически важно за играта, на мен лично не ми допадна като реализация. Все пак имаше готини кът сцени и играта има динамика, но целите тези размотавания, линейност и еднообразие ми убиха тръпката и нямах желание да доиграя до край.
Лууд ли си? С тоя weapon crafting въвеждат толкова много нови оръжия. :) Например line gun-a има десетина разновидности (става въпрос за оръжията, които са на върха на Tesla core ядрото). Явно си използвал само blueprint-ове. Инсталирах си пак единицата, ама се отказах да я превъртам отново, понеже старата weapon система ми се струва допотопна в сравнение с тази от тройката. Отвикнал съм й вече.

Аз като цяло съм много доволен. Когато пуснах темата бях едва в началото на играта. От всичко си има - както и екшън, така и места от играта, където си я има horror-survival жилката. Отделно вече има и chapter select и нива, които се минават по желание. Когато я превъртя, мисля това да е частта от поредицата, която да запазя като "настолна" на харда си и да си разцъквам по някоя мисийка отвреме навреме.

Също обявиха ново DLC - Dead Space 3: Awakened. Очаквам го с нетърпение.
Аватар
Revive_
В момента играе: Заглавията които си заслужават...
Обратна връзка:

Мнение от Revive_ »

Я споделете с какви части могат да се направят добри оръжия! :)

P.S: Кое е по добре: крафтинг-а или блупринт-а?
"Няма правило без изключение. — Nulla regula sine exceptione."
"Утре, утре, винаги утре и така минава животът. — Cras, cras et semper cras et sic dilabitur aetas."
Аватар
Toxsick_Vomit

Значи в началото започнах с блупринтовете, защото не знаех от къде да подхвана. Направих си line gun, но ме издразни че без ъпгрейди по-бавно стреля отколкото в предните части и го смених.

Оръжията със тежки рамки (heavy frame) се държат с две ръце и могат да имат два инструмента на тях, докато тези с компактни рамки съответно се държат с една ръка и могат да имат един инструмент. Горният инструмент на line gun-a и на всички оръжия, които стрелят с ток е Tesla Core. Понеже ми липсваше alternative fire-a на line gun-a oт предните две части на играта, му сложих още един инструмент (survey charge). Съответно от tip-a на инструмента, който ще поставиш зависи оръжието, което ще се получи. :) Примерно на върха на Survey Charge-a първоначално бях сложил гранатомет, после събрах ресурси и го заместих с rocket launcher. Горният инструмент на другото оръжие, което си сглобих е Military engine, на върха на който могат да се поставят автоматични и полуавтоматични автомати, пушки и т.н. Долният инструмент му е Pneumatic torch, към който могат да се прикрепят горелки, които в близък бой много вършат работа. Прилагам скийншоти, за да е по-пригледно за тези, които сега навлизат в weapon crafting-a на играта:

http://i191.photobucket.com/albums/z222 ... 4b6b34.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z222 ... ac1f4a.jpg
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Аз я минах с един line gun с пневматична приставка отдолу и planet cracker plasma cutter, за всичките ми нужди. :D
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
ex1s7
В момента играе: Prime World
Обратна връзка:

Мнение от ex1s7 »

EA убиха Dead Space поредицата (буквално), ако може да се вярва на слуховете

EDIT: Явно са се оказали само слухове :D
Roses are red
violets are blue
if I'm schizophrenic, then I am too
Аватар
Toxsick_Vomit

Има вече item-и, които могат да се купуват с истински пари, което леко дразни, но са пресилени подобни изказвания за мен.

А между другото OST-o направо кърти. :D

Ето клип за предстоящото DLC:

http://www.ign.com/videos/2013/03/07/de ... first-look (spoiler alert)

Само дано не е някакъв exclusive.
rosniak

Мнение от rosniak »

Помпа със стазис + горелка- всичко мре за секунди.
Аватар
Toxsick_Vomit

Spoiler for :
Превъртях я току що на hard. Отключи ми разни upgrade curcuit-и, които дават по +3 reload и clip и третия костюм от първата част. Накрая след като убиваш последния бос един огромен некроморф уж изяжда Айзък, но в края на финалните надписи се чува гласът му и как вика Ели да го прибере. Чакаме DLC-то в момента и силно се надявам да не е само за PS3 и Xbox, както пише в Dead space wiki-то.
Аватар
Cpl. D.Hicks
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Обратна връзка:

Мнение от Cpl. D.Hicks »

Spoiler for :
Абе след като врътнах цялата поредица (включително и Awakened DLC) ми направи впечатление, че историята е дооооста сходна с тази от Mass Effect.
1. Brethren Moons= Reapers
2. Извънземната раса от Tau Volantis= Protheans от ME
3. Маркерите= Артефактите от Рийпърите, които намират из галактиката
4. Деменцията, която обхваща всеки около маркерите= Индоктринацията в ME
:lol: :lol: :lol:

Код за потвърждение: Избери целия код

"History is written by the victors."
a.k.a Хикс
rosniak

Мнение от rosniak »

@Hicks- нищо ново не си открил. Във форума на Bioware (да, правилно прочетохте) даже имаше тема колко са сходни двете игри, и с колко прилики са помежду си.
Аватар
Toxsick_Vomit

Излезна DLC-то, ама няма свестен release за комп. Чакам да качат подходящ да могат да ми се прехвърлят item-ите от старите сейвове.
Аватар
Cpl. D.Hicks
Обратна връзка:

Мнение от Cpl. D.Hicks »

Toxsick_Vomit написа:Излезна DLC-то, ама няма свестен release за комп. Качам да качат подходящ да могат да ми се прехвърлят item-ите от старите сейвове.
http://zamunda.net/details.php?id=350128&hit=1
Аз това изтеглих и си работи перфектно със старите ми сейвове :roll:

a.k.a Хикс
Аватар
Toxsick_Vomit

Това и аз го изтеглих. От чий release ти е Dead Space 3 - на RELOADED или 3DM или на някакви други кракери?
Аватар
Cpl. D.Hicks
Обратна връзка:

Мнение от Cpl. D.Hicks »

Reloaded. Като копираш файловете на DLC- то в папката на играта и като пуснеш играта отиди на chapter selection и от там най- вдясно трябва да ти излезе новия чаптър от ДЛЦ-то. Аз първия път направих грешката да цъкна на Downloadable content и стоях 20 мин на Loading Please Wait :D

a.k.a Хикс
Публикувай отговор