Автор |
Съобщение |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 19 Юни 2012 23:21
Еми те преди няколко месеца написаха в Туитър, че ще правят римейк на някоя песен от старите. Аз се радвам пак като не са пипнали Kick Him When He's Down или Come Out And Play. Сега и аз си я пуснах пак, ама не - захаросана по модерно ми се струва 
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
фитенс-маняк
|
 |
В момента играе: истласкване с пудовки
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 19 Юни 2012 23:28
High_voltage написа: Чух я сега. Направили са някаква магия с ривърба и продукцията на вокалите, така че песента да звучи малко по-развлачено и опияняващо. Много те обгръща. Не е зле. И в началото китарите толкова мазничко влизат, направо влажно да ти стане... Точно така. Иначе попреслушах албума - ами тая банда все по-стремително се превръща в Nickelback. Дърти са вече, искат кинти. Нещата до Американа включително на айпода, останалото пас.
___________________________________ бес ваглехидрати ниама резолтати!!!
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 20 Юни 2012 01:40
Моридин написа:  УДРИ Харесва ли ти ? Чух ЕДНА песен, обаче не мога да повярвам, че това се случва и с група като NILE. Драйфа ми се от такива тракащи, насрани, пластмасови барабанчета. Това е Джордж Колиас, майка му да еба пробита, дето може да срине пирамидите като се разблъска, а кви са тия ''цъка-цъка'' барабани дет слушам ся. И някви твърде хаотични рифове вече, щот не могат да измислят по-''египетски'' от квото са измислили до сега. Помня баце Рийд като праеше интервю с Карл Сандърс по телефоня, дорде беше у нас. Ако тогава бях слушал нещо от албума, чех да фанем телефона и да кажем на тоя дебелия да се осъзнае 
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
фитенс-маняк
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 20 Юни 2012 02:07
Splinter-а не беше ЧАК толкова излъскан бълвоч. Но Conspiracy си беше началото на края и даже не успяха да паднат по-ниско от Original Prankster дори в следващите помии.
Новият Nile не ми хвана ухото като предния, но си е Nile отсякъде. Аз ги харесвам пойче с пластмасовия звук, щото в анихилейшън и преди това китарите са неква фъсня и не можеш да разбереш изобщо какво се случва. Я вервам у чиче Карл.
Кво ще кажете за новия Криетор? Нищо лошо не мога да кажа за албума, само че откъде накъде толкова мелодия бе, бай Миле, нали траш свириш с тая банда, що се правите на Амон Амарт? Май финландецо ги ръга тия работи, а впрочем, неговата банда Barren Earth си заслужава прегледа отвсякъде.
И на Асан новия не лъже, принципно, ама бем тоя учител по музика, обожавам прог и фюжън ама това неговото ме бърка отсякъде, не мога да го слушам.
Тая година е уникална за екстремизма. Предвиждам 2013 да е голема суша в това отношение, щото квото наизлезе тая година...
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 20 Юни 2012 02:18
@Волтидж, аз ти казах откъде го научих това за римейка, те даже го пуснаха като тийз, сиреч не казаха за коя песен става въпрос. Инак то си останаха само с акустичната версия, която впрочем ме кефи доста. @Титан, Сплинтъра си беше як албум. Разбира се не е Американа или Иксней, но беше супер. Примерно Cant Get My Head Around You ми остава любимата тяхна песен от този век. Инак съм съгласен, че Пранкстъра им е най-тъпата, заедно с тая новата Cruising California. Пародия е, окей, ама е скапана пародия.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
фитенс-маняк
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 20 Юни 2012 02:39
Еми не чак така. Enemy Of God беше супер бруталия, а хордс оф каос не го издържам заради насрания звук и не мога да кажа.
Hexen извадиха много яка прог траш тава, ако ви попадне новия, не пропускайте.
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 20 Юни 2012 10:16
Баш па у Найл китарите никога не са били ФЪСНЯ. Даже у демотата им са със супер якия звук. По-скоро сега в тоя албум са фъсня, щот са толкова замазани и излъскани, че направо да си направят и клип като Бехемот и да се свършва 
|
|
|
|
 |
фитенс-маняк
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 20 Юни 2012 11:56
Ху ся, ако седнеш да вадиш Execration Text на слух, и после някоя от новите, с коя ше ти бъде по-лесно да чуеш какво се случва?
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 20 Юни 2012 13:04
По принцип границата ми на поносимост не обхваща дет метъла, но тук-таме се намират някакви изключения. На Nile обаче не мога да се наема да им давам оценка, защото никога не съм седял да слушам съсредоточено такъв тип музика - пускам си я от дъжд на вятър, понеже се нуждая от някаква поне минимална мелодия, за да ми е кеф. Иначе посмъртно не мога да запомня структурата на песента. В тоя смисъл донякъде ме кефят и Бехемот - ефектни са и удрят здраво. Естествено, не са толкова комплексни като Nile и затова сякаш се опитват да компенсират с бързина, което на моменти води до откровено неслушаем джангър (говоря за последните три албума, примерно Евангелиона така и не можах да разбера кое му е чак толкова доброто). Като цяло обаче гледам да не философствам по най-тежките стилове, защото нито имам добра база за сравнение, нито реално някога съм си поставял за цел да вниквам, за да мога да правя смислен анализ. Ползвам ги най-вече като тежък фон в определени моменти и не се замислям много-много какво се случва, щото не съм чак толкова корав и може и да ми закърви ухото.  П.П. И все пак аз принципно съм за лъскавата продукция, особено при техничните групи, защото тя помага да схванеш какво се случва и да не изпуснеш нещо (особено за такива като мен). От друга страна това понякога води до усезаемото усещане, че си пуснал отделни записи на китари, барабани, вокали и бас, които звучат паралелно (са ясно, че така се сглобяват албумите, ама не виждам защо трябва да си личи толкова) и това тотално сритва в топките усещането за музика и по-скоро ми напомня за някаква синтетично създадена сюрия от звуци.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 20 Юни 2012 14:20
Не знам, на мене ми е такъв вкуса, че се посирам от кеф на гаражен, мръсен и замазан саунд. В тоя ред на мисли, ако всички групи си записваха албумите, докато свирят всичко накуп, щех да съм фен на много повече банди Шегата настрана, ама ми е много странно що ви трее да чувате всеки инструмент отчетливо и по отделно. Особено пък в метъла, нали. Не е ли идеята на песента да създаде една цялостност, някъв ЛАНДСКЕЙП от звук ( и при по-нежните от вас - емоция  ). Много ми е кофти да гледам така на песните, и донякъде се дразня на себе си, че откакто почнах да свиря и да отбирам нещо от китарата, почнах да гледам с различно око на саунд и т.н. Преди просто песента беше едно цяло, и се кефех там, всичко върви и мели, не ме ебе. Ама сега тва рифче тука, ама това соло така. Не знам дали некой ме разбра И щото усещам, че малко си противореча, щот и аз правя дисекция на новия Найл сега, като разграничавам цъка-цъка барабаните, ама на мене те ми осират целия пейзаж, а и като го чувам вече това във всяка група, на която някога съм се кефил, и ми кипват говната. И, баче Рийд, у Execration Text е по-голем шанса да фанеш кво се свири, щот ся си смучат от пръстите ебати хаотичните рифове. В старите неща на Найл схемата е една и съща почти. Ако дорде го свириш, от урната с прахта на баба ви почне да излиза пушек, значи е 100% Найл. Айде поздрав с VON UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN - най-яката тупалка Цитат: I dare not again surrender to the deep sleep, which ever beckons me, lest I in dread shudder at the nameless things that may at this very moment be crawling and lurking at the slimy edges of my conciousness.
|
|
|
|
 |
Tranquil
|
 |
В момента играе: нищо, мързи ме
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 20 Юни 2012 16:52
P. Dot and RZA - Combat 
___________________________________ :O
|
|
|
|
 |
Deprivd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 21 Юни 2012 11:25
Заеби, тъпички са и на Nile албума, и на Ihsahn, Kreator не слушам, сигурно са яки. На Gojira има няколко готини песни. Talanas - The Waspkeeper. Аз си го купих без да съм го слушал изобщо и е убийствен. Като по-тегавите неща на Akercocke дето са със насран звук, обаче тук са лъснати. Само фронтмена им малко ме дразни, че е страшна пудра. Ама то така се успява... ЕDIT в момента слушам песен от първото им EP - http://www.youtube.com/watch?v=UkCd0avty40
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 21 Юни 2012 22:50
http://youtu.be/TuFkZx61rfUЯ малко раздвижете, че с тоя метАл ще си направите нещо на вените, та после ще ви е срам цял живот.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
bulLshi7
|
 |
В момента играе: dota 3
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 21 Юни 2012 23:19
___________________________________ LA COKA
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 22 Юни 2012 02:27
High_voltage написа: Относно въпроса на Кирето защо е необходимо да се чува всичко отделно - еми защото нали това е начинът да вникнеш и в човешкия елемент зад звука, да чуеш кой къде е вкарал четка, акцент, грация, с какво е направил своя малък принос към завършената картина, какви скилс има на инструмента си, да съзреш някакъв почерк. Не виждам защо толко те е страх от понятието "чувство" ебати -- за мен музиката, както всяко изкуство, трябва да ти ангажира сетивата и да ти се запечатва в съзнанието. Ти изглежда предпочиташ да я тълкуваш повече като неангажиращ фон, което също е оферта понякога, но за себе си не мога да видя да ми държи топло задълго.  Просто по едно време ти се приисква вече да чуеш нещо с повече attitude ей така, нещо в което да е вложена душа.  братоца, разбрал си ме напълно ПОГРЕШНО естествено, че държа на тая ''чувственост'' и точно на мене да го кажеш това, питай баче ти Нокти колко години наред сме си говорили за тоя елемент в музиката, която слушаме, и която искаме да правим откак се помня музиката е единственото изкуство, което ангажира сетивата ми и точно на мене да ги говориш тия неща е доста тъпо, щот се едно не ме знаете от години вече това, че искам песента да е едно цяло, не означава, че я приемам като фон, а просто като нещо ЦЯЛО, запомнящо се, което пак можеш да си го тананикаш. И при мене рифа е най-важното, но върви почти ръка за ръка със саунда, и цялостната картина, която създава. Щото в новия Диму Боргир има много яки рифове, фани чуй някви клипчета в тубата, дето Галдер показва как се свирят. Еми е така да го чуеш рифа, и ще ти скрие шапката, ама направен в пластмасовия им мтв албум, всичко отива на кино, и крайния резултат е свинска урина. Реално, май от години насам, слушам единствено групи с ДУША в тях, затова и новия Найл не ми харесва. Щото е само тряс-тряс, с пластмасов саунд, като за нуклиър бласт и т.н. Предпочитам дърварите REVEREND BIZARRE с 3 рифа на кръст в 30-минутните си песни, ама като изслушаш песента, и ти се ебало майката от кеф. В разните нови, полирани, лъскави албумчета, като тия на Бехемот, има единствено душата на алчния чифут, дето чака да прибере парите в големия си нос . Знам, че ви звучи като някъв ТРЕНД да се пропагандират само старите банди, обаче не го правя за гъзарията, ами просто щото в тях тая "душа", за която и вие говорите, е най-силна. И ся като го слушам пак новия Найл, и колкото и да си кривя душата, НЕ МОГА да кажа, че има тъпи рифове, или че е тъпа музика, или нещо такова. Просто е незапомнящ се албум, който е изкаран, щото просто нямат кво друго да правят оня плешивия и чиче ви Карл, дека се редихме с него на опашката да пикаем преди първия им концерт тука.  Точно това е албум, за мене, който няма душа. Обаче аре пуснете си това - http://youtu.be/Cu4vM0t7RzY и ми кажете не е ли сто пъти по-яко от At the gates of sethu. Фъсня ли са рифовете, кво ? Като го слушам това и си представям как се лутам из пирамидата със затихваща факла и ме гони мумията на Тутан-путан-камон 88-ми. А с новия албум мое да си представя само как стоят у студиото и мислят тоя риф къде ще е, пък онова соло как, и така.
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 22 Юни 2012 05:46
аз май ше си изтегля дискографията на Найл http://store.picbg.net/pubpic/3E/7A/28e ... 493e7a.pngei sq si naizteglih film4etata 
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
Infernal
|
 |
В момента играе: на компютъра
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 22 Юни 2012 19:15
bulLshi7 написа: BITCH 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 23 Юни 2012 12:17
___________________________________ Dalinda mi alma te llama, Ven a mi cama, Quiero amarte dulce niña, Dame tus besos, Mirame a los ojos, Jurame tu amor... a.k.a Alcatraz
|
|
|
|
 |
фитенс-маняк
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 24 Юни 2012 00:30
има и Лъвкрафт, бе 
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част) Публикувано на: 24 Юни 2012 00:42
http://www.youtube.com/watch?v=6jAwZRtU7NMнякой познавач да предложи още подобни песни някви трайбъл/шаманик/африкански/индиански/ддзиазкви 
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|