Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Заглавие: Re: Какво слушате в момента? (3 част)
Публикувано на: 19 Юни 2012 23:21

Еми те преди няколко месеца написаха в Туитър, че ще правят римейк на някоя песен от старите. Аз се радвам пак като не са пипнали Kick Him When He's Down или Come Out And Play.
Сега и аз си я пуснах пак, ама не - захаросана по модерно ми се струва :D

Профил

Аватар
В момента играе: истласкване с пудовки
Публикувано на: 19 Юни 2012 23:28

High_voltage написа:
Чух я сега. Направили са някаква магия с ривърба и продукцията на вокалите, така че песента да звучи малко по-развлачено и опияняващо. Много те обгръща. Не е зле. И в началото китарите толкова мазничко влизат, направо влажно да ти стане...

Точно така. :)

Иначе попреслушах албума - ами тая банда все по-стремително се превръща в Nickelback. Дърти са вече, искат кинти. Нещата до Американа включително на айпода, останалото пас.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2012 01:40

Моридин написа:

УДРИ

Харесва ли ти ? Чух ЕДНА песен, обаче не мога да повярвам, че това се случва и с група като NILE. Драйфа ми се от такива тракащи, насрани, пластмасови барабанчета. Това е Джордж Колиас, майка му да еба пробита, дето може да срине пирамидите като се разблъска, а кви са тия ''цъка-цъка'' барабани дет слушам ся. И някви твърде хаотични рифове вече, щот не могат да измислят по-''египетски'' от квото са измислили до сега.

Помня баце Рийд като праеше интервю с Карл Сандърс по телефоня, дорде беше у нас. Ако тогава бях слушал нещо от албума, чех да фанем телефона и да кажем на тоя дебелия да се осъзнае :x

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2012 02:07

Splinter-а не беше ЧАК толкова излъскан бълвоч. Но Conspiracy си беше началото на края и даже не успяха да паднат по-ниско от Original Prankster дори в следващите помии.

Новият Nile не ми хвана ухото като предния, но си е Nile отсякъде. Аз ги харесвам пойче с пластмасовия звук, щото в анихилейшън и преди това китарите са неква фъсня и не можеш да разбереш изобщо какво се случва. Я вервам у чиче Карл.

Кво ще кажете за новия Криетор? Нищо лошо не мога да кажа за албума, само че откъде накъде толкова мелодия бе, бай Миле, нали траш свириш с тая банда, що се правите на Амон Амарт? Май финландецо ги ръга тия работи, а впрочем, неговата банда Barren Earth си заслужава прегледа отвсякъде.

И на Асан новия не лъже, принципно, ама бем тоя учител по музика, обожавам прог и фюжън ама това неговото ме бърка отсякъде, не мога да го слушам.

Тая година е уникална за екстремизма. Предвиждам 2013 да е голема суша в това отношение, щото квото наизлезе тая година...

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 20 Юни 2012 02:18

@Волтидж, аз ти казах откъде го научих това за римейка, те даже го пуснаха като тийз, сиреч не казаха за коя песен става въпрос. Инак то си останаха само с акустичната версия, която впрочем ме кефи доста.
@Титан, Сплинтъра си беше як албум. Разбира се не е Американа или Иксней, но беше супер. Примерно Cant Get My Head Around You ми остава любимата тяхна песен от този век. Инак съм съгласен, че Пранкстъра им е най-тъпата, заедно с тая новата Cruising California. Пародия е, окей, ама е скапана пародия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2012 02:39

Еми не чак така. Enemy Of God беше супер бруталия, а хордс оф каос не го издържам заради насрания звук и не мога да кажа.

Hexen извадиха много яка прог траш тава, ако ви попадне новия, не пропускайте.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2012 10:16

Баш па у Найл китарите никога не са били ФЪСНЯ. Даже у демотата им са със супер якия звук. По-скоро сега в тоя албум са фъсня, щот са толкова замазани и излъскани, че направо да си направят и клип като Бехемот и да се свършва :lol:

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2012 11:56

Ху ся, ако седнеш да вадиш Execration Text на слух, и после някоя от новите, с коя ше ти бъде по-лесно да чуеш какво се случва?

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 20 Юни 2012 13:04

По принцип границата ми на поносимост не обхваща дет метъла, но тук-таме се намират някакви изключения. На Nile обаче не мога да се наема да им давам оценка, защото никога не съм седял да слушам съсредоточено такъв тип музика - пускам си я от дъжд на вятър, понеже се нуждая от някаква поне минимална мелодия, за да ми е кеф. Иначе посмъртно не мога да запомня структурата на песента. В тоя смисъл донякъде ме кефят и Бехемот - ефектни са и удрят здраво. Естествено, не са толкова комплексни като Nile и затова сякаш се опитват да компенсират с бързина, което на моменти води до откровено неслушаем джангър (говоря за последните три албума, примерно Евангелиона така и не можах да разбера кое му е чак толкова доброто).

Като цяло обаче гледам да не философствам по най-тежките стилове, защото нито имам добра база за сравнение, нито реално някога съм си поставял за цел да вниквам, за да мога да правя смислен анализ. Ползвам ги най-вече като тежък фон в определени моменти и не се замислям много-много какво се случва, щото не съм чак толкова корав и може и да ми закърви ухото. :oops:

П.П.
И все пак аз принципно съм за лъскавата продукция, особено при техничните групи, защото тя помага да схванеш какво се случва и да не изпуснеш нещо (особено за такива като мен). От друга страна това понякога води до усезаемото усещане, че си пуснал отделни записи на китари, барабани, вокали и бас, които звучат паралелно (са ясно, че така се сглобяват албумите, ама не виждам защо трябва да си личи толкова) и това тотално сритва в топките усещането за музика и по-скоро ми напомня за някаква синтетично създадена сюрия от звуци.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2012 14:20

Не знам, на мене ми е такъв вкуса, че се посирам от кеф на гаражен, мръсен и замазан саунд. В тоя ред на мисли, ако всички групи си записваха албумите, докато свирят всичко накуп, щех да съм фен на много повече банди :D
Шегата настрана, ама ми е много странно що ви трее да чувате всеки инструмент отчетливо и по отделно. Особено пък в метъла, нали. Не е ли идеята на песента да създаде една цялостност, някъв ЛАНДСКЕЙП от звук ( и при по-нежните от вас - емоция :o ). Много ми е кофти да гледам така на песните, и донякъде се дразня на себе си, че откакто почнах да свиря и да отбирам нещо от китарата, почнах да гледам с различно око на саунд и т.н. Преди просто песента беше едно цяло, и се кефех там, всичко върви и мели, не ме ебе. Ама сега тва рифче тука, ама това соло така. Не знам дали некой ме разбра :D

И щото усещам, че малко си противореча, щот и аз правя дисекция на новия Найл сега, като разграничавам цъка-цъка барабаните, ама на мене те ми осират целия пейзаж, а и като го чувам вече това във всяка група, на която някога съм се кефил, и ми кипват говната.

И, баче Рийд, у Execration Text е по-голем шанса да фанеш кво се свири, щот ся си смучат от пръстите ебати хаотичните рифове. В старите неща на Найл схемата е една и съща почти. Ако дорде го свириш, от урната с прахта на баба ви почне да излиза пушек, значи е 100% Найл. :o :D

Айде поздрав с VON UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN - най-яката тупалка

Цитат:
I dare not again surrender to the deep sleep, which ever beckons me, lest I in dread shudder at the nameless things that may at this very moment be crawling and lurking at the slimy edges of my conciousness.

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 20 Юни 2012 16:52

P. Dot and RZA - Combat :x

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2012 11:25

Заеби, тъпички са и на Nile албума, и на Ihsahn, Kreator не слушам, сигурно са яки. На Gojira има няколко готини песни.

Talanas - The Waspkeeper. Аз си го купих без да съм го слушал изобщо и е убийствен. Като по-тегавите неща на Akercocke дето са със насран звук, обаче тук са лъснати. Само фронтмена им малко ме дразни, че е страшна пудра. Ама то така се успява...

ЕDIT в момента слушам песен от първото им EP - http://www.youtube.com/watch?v=UkCd0avty40

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2012 22:50

http://youtu.be/TuFkZx61rfU

Я малко раздвижете, че с тоя метАл ще си направите нещо на вените, та после ще ви е срам цял живот.

Профил

Аватар
В момента играе: dota 3
Публикувано на: 21 Юни 2012 23:19

https://www.youtube.com/watch?v=tw7uhVtpI5I най-яката песен-реклама евър!

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2012 02:27

High_voltage написа:
Относно въпроса на Кирето защо е необходимо да се чува всичко отделно - еми защото нали това е начинът да вникнеш и в човешкия елемент зад звука, да чуеш кой къде е вкарал четка, акцент, грация, с какво е направил своя малък принос към завършената картина, какви скилс има на инструмента си, да съзреш някакъв почерк. Не виждам защо толко те е страх от понятието "чувство" ебати -- за мен музиката, както всяко изкуство, трябва да ти ангажира сетивата и да ти се запечатва в съзнанието. Ти изглежда предпочиташ да я тълкуваш повече като неангажиращ фон, което също е оферта понякога, но за себе си не мога да видя да ми държи топло задълго. :) Просто по едно време ти се приисква вече да чуеш нещо с повече attitude ей така, нещо в което да е вложена душа. :)

братоца, разбрал си ме напълно ПОГРЕШНО
естествено, че държа на тая ''чувственост'' и точно на мене да го кажеш това, питай баче ти Нокти колко години наред сме си говорили за тоя елемент в музиката, която слушаме, и която искаме да правим
откак се помня музиката е единственото изкуство, което ангажира сетивата ми и точно на мене да ги говориш тия неща е доста тъпо, щот се едно не ме знаете от години вече :D
това, че искам песента да е едно цяло, не означава, че я приемам като фон, а просто като нещо ЦЯЛО, запомнящо се, което пак можеш да си го тананикаш. И при мене рифа е най-важното, но върви почти ръка за ръка със саунда, и цялостната картина, която създава. Щото в новия Диму Боргир има много яки рифове, фани чуй някви клипчета в тубата, дето Галдер показва как се свирят. Еми е така да го чуеш рифа, и ще ти скрие шапката, ама направен в пластмасовия им мтв албум, всичко отива на кино, и крайния резултат е свинска урина.
Реално, май от години насам, слушам единствено групи с ДУША в тях, затова и новия Найл не ми харесва. Щото е само тряс-тряс, с пластмасов саунд, като за нуклиър бласт и т.н. Предпочитам дърварите REVEREND BIZARRE с 3 рифа на кръст в 30-минутните си песни, ама като изслушаш песента, и ти се ебало майката от кеф.
В разните нови, полирани, лъскави албумчета, като тия на Бехемот, има единствено душата на алчния чифут, дето чака да прибере парите в големия си нос . :D
Знам, че ви звучи като някъв ТРЕНД да се пропагандират само старите банди, обаче не го правя за гъзарията, ами просто щото в тях тая "душа", за която и вие говорите, е най-силна.

И ся като го слушам пак новия Найл, и колкото и да си кривя душата, НЕ МОГА да кажа, че има тъпи рифове, или че е тъпа музика, или нещо такова. Просто е незапомнящ се албум, който е изкаран, щото просто нямат кво друго да правят оня плешивия и чиче ви Карл, дека се редихме с него на опашката да пикаем преди първия им концерт тука. :D Точно това е албум, за мене, който няма душа.
Обаче аре пуснете си това - http://youtu.be/Cu4vM0t7RzY и ми кажете не е ли сто пъти по-яко от At the gates of sethu. Фъсня ли са рифовете, кво ? Като го слушам това и си представям как се лутам из пирамидата със затихваща факла и ме гони мумията на Тутан-путан-камон 88-ми. А с новия албум мое да си представя само как стоят у студиото и мислят тоя риф къде ще е, пък онова соло как, и така.

Профил Skype WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 22 Юни 2012 05:46

аз май ше си изтегля дискографията на Найл :D

http://store.picbg.net/pubpic/3E/7A/28e ... 493e7a.png

ei sq si naizteglih film4etata :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: на компютъра
Публикувано на: 22 Юни 2012 19:15

bulLshi7 написа:
https://www.youtube.com/watch?v=tw7uhVtpI5I най-яката песен-реклама евър!

BITCH :D

Профил

Публикувано на: 23 Юни 2012 12:17

http://www.youtube.com/watch?v=VTsD2Fjm ... ure=g-vrec

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2012 00:30

има и Лъвкрафт, бе :)

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 24 Юни 2012 00:42

http://www.youtube.com/watch?v=6jAwZRtU7NM

някой познавач да предложи още подобни песни някви трайбъл/шаманик/африкански/индиански/ддзиазкви :devious:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost