Автор |
Съобщение |
dr_gilotin
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 22:56
Gipo написа: След като не знаеш каква паплач води f2p модела, защо коментираш конкретно тази тема? Защото съм играл доста f2p игри и съм играл и p2p игри и ти казвам че навсякъде имам всякакви играчи. p2p модела дава възможност за по-добър екип за съпорт и т.н. Дискусията знаеш че е доста обширна и всеки си има гледните точки - "за" и "против" . Oтносно Аион след това съм я играл пиратка..... не знам дали f2p е по-лош от това. От доста време не играя нито f2p нито приратки, заради лошия съпорт и систематичните бъгове .
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 23:03
Ами дадох за пример игри, които са преминали от единия към другия модел, защото така според мен най-обективно може да се прецени разликата. Един и същи производител, една и съща игра, два различни модела, разлика огромна .
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 23:18
Gipo,ползваш конкретен пример(Айон),за да генерализираш като цяло ммо-тата.Айон-а се провали,остана с една шепа дай-хард фенове,нцсофт хвърлиха бялата кърпа,геймфордж я вдигнаха и единственото което им оставаше е да я направят ф2п.Наспамиха де що има сайтове с банери и всеки е минал да хвърли по 1 око на играта,тъй или иначе нищо не му коства.И в тоя ред на мисли,не е въпроса дали аз,ти или някой друг предпочита п2п или ф2п.Въпроса е самата игра колко доставя на играча и от там колко си заслужава парите.Има ли кеф играча си плаща без да му мигне окото и играта се развива.Ама да смяташ,че някаква комично малка такса от 15$/месец е филтър за тапаци/сериозни играчи е нелепо.
Иначе навлязохме доста оффтопик,но моето мнение е,че терата именно заради финансовия си модел я чака дърво,още в близко бъдеще.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 23:31
И аз съм на това мнение,особенно за игра с модел на плащане,който беше на мода през 2004-2009.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 23:39
Споменах 3 игри, не една (АИОН, Л2, Конан) . От ММО игрите, които съм играл, мога да съдя за 3, които са преминали от p2p към f2p и ефекта беше поразително лош откъм качеството на хората . LOTRO така и не я издържах, че да я поцъкам и след като стана безплатна, знам само, че сложиха такъв кеш шоп, че играчите искаха публичен разстрел за turbine . Алтернативата на p2p е кеш шопа(и доста по-рядко модела на GW). Мен лично кеш шоп с pay 2 win предмети никак не ме блазни... или пък да си плащаш за достъп до контент о.0 До тук единствено Funcom успяха да излязат със сравниииително лек кеш шоп(което е единственото нещо, за което може да ги похвали човек, предвид факта, че осраха една толкова натъпкана с потенциал игра).
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 02 Май 2012 00:02
Виж,съгласен съм с теб за състоянието на трите споменати от теб игри.Въпроса е,че ти подхващаш историята от момента в който става трансформацията от п2п към ф2п.Щото така излиза,че тези игри преди ф2п модела са били някакви много добри,със изключително къмюнити като размер и поведение/отношение.Еми не е така.И Айон и АоК бяха игри със огромен хайп и слаба реализация+жалка поддръжка.При положение,че са били толкова зле напълно са си заслужили славата на дупки и единственото което сотава на фирмите зад тези ммо-та е да въведат ф2п модела и да изцоцат колкото могат от тези игрални недоразумения.Так че не търси минусите в последствията а в причините довели до тях
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 02 Май 2012 00:43
Много сериозно преплиташ теми, причини и следствия и изкривяваш думи . Кога съм писал,че са имали изключително къмюнити преди промяната? Няколко пъти написах, че нещата се влошиха драстично след това (което въобще не значи, че е било много добре преди това...) Какво общо има модела на игрите с реализацията им в последствие и най-вече с разискваната до тук тема? Хайде да уточним най-после за какво пишем... Говорим си, че f2p с кеш шоп привлича повече паплач и руши къмюнитито (още повече). Отделно кеш шопа дава възможност да инвестираш съвсем легално огромна сума и с това да смажеш хората, които не са го направили. Ако мислиш, че месечната такса не е ОГРОМНА спънка за децата - много грешиш. За мен най-предпочитания модел е - с месечни такси без заплащане на експенжъните (по NCSoft модел). Така масата дечурлига са вън, масата нубове са по пиратките (ако има такива) и на офи сървърите се живее, до колкото ти позволява съпорта . btw до тук най-добрия съпорт, който съм виждал е на Trion в RIFT. Тия хора работят денонощно и съвестно. Заслужават всеки лев, който съм сипал в касичката им
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online Публикувано на: 02 Май 2012 11:44
Да естествено,че кеш шоп с пауър итеми и тъпо нещо,няма спор.Но е факт,че с изключение на уоу,п2п модела е доказано тъп и неработещ.Толкова по въпроса.А една игра като е смотана и съответно къмюнитито е скапано,дали е п2п или ф2п вече няма абсолютно никакво значение.Фейла си е фейл.От там и доводоа ти,че п2п системата е някакъв филтър не важи.Също така месечната такса не е спънка за децата-примера ти е известен-уоу.И въобще много ми е странна твоята логика,че хората които могат да си позволят 15$ на месец са някакви сериозни про-та.Не знаех че поведението и уменията на един играч в ммо се образуват изцяло от това колко кинти има.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online Публикувано на: 02 Май 2012 12:52
moroel написа: Да естествено,че кеш шоп с пауър итеми и тъпо нещо,няма спор.Но е факт,че с изключение на уоу,п2п модела е доказано тъп и неработещ.Толкова по въпроса.А една игра като е смотана и съответно къмюнитито е скапано,дали е п2п или ф2п вече няма абсолютно никакво значение.Фейла си е фейл.От там и доводоа ти,че п2п системата е някакъв филтър не важи.Също така месечната такса не е спънка за децата-примера ти е известен-уоу.И въобще много ми е странна твоята логика,че хората които могат да си позволят 15$ на месец са някакви сериозни про-та.Не знаех че поведението и уменията на един играч в ммо се образуват изцяло от това колко кинти има. Кой, как и кога е доказал, че модела е доказано неработещ? Според мен пък това е верния модел Глупости, всяка игра си има къмюнити и това дали то е скапано няма нищо общо с качеството на играта (като пвп игрите имат една идея по-кофти къмюнити). П2п системата е филтър, защото не всички родители разрешават на децата си да похарчат по 15$ месечно за игра, чисто символично, независимо колко не им пука за малката сума. Отделно ако играта е безплатна, детето просто я сваля и почва да я играе, а не минава през контрола на родителите си. Уоу има не знам си колко милиона играча. С по-голямото число играчи е съвсем нормално правопропорционално да е по-голямо числото и на децета. Другата причина е, че играта е дооста шарена. Пак ми сложи думи в устата и говориш с някакви крайности. Това, че месечната такса филтрира деца и отрепки, не значи, че играещите са само прота. Последното ти изречение не знам защо го написа
|
|
|
|
|
->Изход<-
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online Публикувано на: 03 Май 2012 22:41
ф2п с кеш шоп е възможно най-отвратителното нещо, което може да съществува. И от него губят всички. Тези, които не си плащат, остават преебани и играят някаква осакатена версия на играта, а тези, дето плащат дават пари доста по-големи от месечната такса за да играят нещо що-годе нормално. Месечните такси ограничават основно дебилите, които и 15$ нямат, но далеч не са идеален филтър. Колкото дебила са спрени от таксата толкова и свестни играчи не искат по една или друга причина да си платят (примерно не искат да се чувстват задължени да играят/нямат много време, конкретно в България малко хора ще си платят за да играят 1 час на ден примерно). Ако едно ММО е голямо и комерсиално нормално е да привлече и пълни отрепки. Нали за това са гилдиите-в подходяща гилдия няма нужда да се оправят с рандъм олигофрени поне. Гипчо, проблемът не е, че месечната такса ограничава дебилите, а по-скоро че след като плащаш месечна такса инвестираш време и в крайна сметка продължаваш да играеш. Примерно безплатните ММО-та са пълни с хора, които няма да играят повече от месец (или седмица), докато в платените това се случва доста по-рядко. Ревящите за ф2п с кеш шоп са бърхъртнати че нямат 15$ на месец
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|