Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!]
Публикувано на: 01 Май 2012 22:56

Gipo написа:
След като не знаеш каква паплач води f2p модела, защо коментираш конкретно тази тема? :)

Защото съм играл доста f2p игри и съм играл и p2p игри и ти казвам че навсякъде имам всякакви играчи.
p2p модела дава възможност за по-добър екип за съпорт и т.н. Дискусията знаеш че е доста обширна и всеки си има гледните точки - "за" и "против" .

Oтносно Аион след това съм я играл пиратка..... не знам дали f2p е по-лош от това.

От доста време не играя нито f2p нито приратки, заради лошия съпорт и систематичните бъгове .

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2012 23:03

Ами дадох за пример игри, които са преминали от единия към другия модел, защото така според мен най-обективно може да се прецени разликата. Един и същи производител, една и съща игра, два различни модела, разлика огромна :).

Профил

Публикувано на: 01 Май 2012 23:18

Gipo,ползваш конкретен пример(Айон),за да генерализираш като цяло ммо-тата.Айон-а се провали,остана с една шепа дай-хард фенове,нцсофт хвърлиха бялата кърпа,геймфордж я вдигнаха и единственото което им оставаше е да я направят ф2п.Наспамиха де що има сайтове с банери и всеки е минал да хвърли по 1 око на играта,тъй или иначе нищо не му коства.И в тоя ред на мисли,не е въпроса дали аз,ти или някой друг предпочита п2п или ф2п.Въпроса е самата игра колко доставя на играча и от там колко си заслужава парите.Има ли кеф играча си плаща без да му мигне окото и играта се развива.Ама да смяташ,че някаква комично малка такса от 15$/месец е филтър за тапаци/сериозни играчи е нелепо.

Иначе навлязохме доста оффтопик,но моето мнение е,че терата именно заради финансовия си модел я чака дърво,още в близко бъдеще.

Профил

Публикувано на: 01 Май 2012 23:31

И аз съм на това мнение,особенно за игра с модел на плащане,който беше на мода през 2004-2009.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2012 23:39

Споменах 3 игри, не една (АИОН, Л2, Конан) :lol:.
От ММО игрите, които съм играл, мога да съдя за 3, които са преминали от p2p към f2p и ефекта беше поразително лош откъм качеството на хората :). LOTRO така и не я издържах, че да я поцъкам и след като стана безплатна, знам само, че сложиха такъв кеш шоп, че играчите искаха публичен разстрел за turbine :lol:.
Алтернативата на p2p е кеш шопа(и доста по-рядко модела на GW). Мен лично кеш шоп с pay 2 win предмети никак не ме блазни... или пък да си плащаш за достъп до контент о.0 До тук единствено Funcom успяха да излязат със сравниииително лек кеш шоп(което е единственото нещо, за което може да ги похвали човек, предвид факта, че осраха една толкова натъпкана с потенциал игра).

Профил

Публикувано на: 02 Май 2012 00:02

Виж,съгласен съм с теб за състоянието на трите споменати от теб игри.Въпроса е,че ти подхващаш историята от момента в който става трансформацията от п2п към ф2п.Щото така излиза,че тези игри преди ф2п модела са били някакви много добри,със изключително къмюнити като размер и поведение/отношение.Еми не е така.И Айон и АоК бяха игри със огромен хайп и слаба реализация+жалка поддръжка.При положение,че са били толкова зле напълно са си заслужили славата на дупки и единственото което сотава на фирмите зад тези ммо-та е да въведат ф2п модела и да изцоцат колкото могат от тези игрални недоразумения.Так че не търси минусите в последствията а в причините довели до тях :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Май 2012 00:43

Много сериозно преплиташ теми, причини и следствия и изкривяваш думи :).
Кога съм писал,че са имали изключително къмюнити преди промяната? Няколко пъти написах, че нещата се влошиха драстично след това (което въобще не значи, че е било много добре преди това...)
Какво общо има модела на игрите с реализацията им в последствие и най-вече с разискваната до тук тема? Хайде да уточним най-после за какво пишем...
Говорим си, че f2p с кеш шоп привлича повече паплач и руши къмюнитито (още повече). Отделно кеш шопа дава възможност да инвестираш съвсем легално огромна сума и с това да смажеш хората, които не са го направили. Ако мислиш, че месечната такса не е ОГРОМНА спънка за децата - много грешиш.

За мен най-предпочитания модел е - с месечни такси без заплащане на експенжъните (по NCSoft модел). Така масата дечурлига са вън, масата нубове са по пиратките (ако има такива) и на офи сървърите се живее, до колкото ти позволява съпорта :lol:.

btw до тук най-добрия съпорт, който съм виждал е на Trion в RIFT. Тия хора работят денонощно и съвестно. Заслужават всеки лев, който съм сипал в касичката им :D

Профил

Заглавие: Re: TERA Online
Публикувано на: 02 Май 2012 11:44

Да естествено,че кеш шоп с пауър итеми и тъпо нещо,няма спор.Но е факт,че с изключение на уоу,п2п модела е доказано тъп и неработещ.Толкова по въпроса.А една игра като е смотана и съответно къмюнитито е скапано,дали е п2п или ф2п вече няма абсолютно никакво значение.Фейла си е фейл.От там и доводоа ти,че п2п системата е някакъв филтър не важи.Също така месечната такса не е спънка за децата-примера ти е известен-уоу.И въобще много ми е странна твоята логика,че хората които могат да си позволят 15$ на месец са някакви сериозни про-та.Не знаех че поведението и уменията на един играч в ммо се образуват изцяло от това колко кинти има.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Май 2012 12:52

moroel написа:
Да естествено,че кеш шоп с пауър итеми и тъпо нещо,няма спор.Но е факт,че с изключение на уоу,п2п модела е доказано тъп и неработещ.Толкова по въпроса.А една игра като е смотана и съответно къмюнитито е скапано,дали е п2п или ф2п вече няма абсолютно никакво значение.Фейла си е фейл.От там и доводоа ти,че п2п системата е някакъв филтър не важи.Също така месечната такса не е спънка за децата-примера ти е известен-уоу.И въобще много ми е странна твоята логика,че хората които могат да си позволят 15$ на месец са някакви сериозни про-та.Не знаех че поведението и уменията на един играч в ммо се образуват изцяло от това колко кинти има.

Кой, как и кога е доказал, че модела е доказано неработещ? Според мен пък това е верния модел :lol:
Глупости, всяка игра си има къмюнити и това дали то е скапано няма нищо общо с качеството на играта (като пвп игрите имат една идея по-кофти къмюнити).
П2п системата е филтър, защото не всички родители разрешават на децата си да похарчат по 15$ месечно за игра, чисто символично, независимо колко не им пука за малката сума. Отделно ако играта е безплатна, детето просто я сваля и почва да я играе, а не минава през контрола на родителите си.
Уоу има не знам си колко милиона играча. С по-голямото число играчи е съвсем нормално правопропорционално да е по-голямо числото и на децета. Другата причина е, че играта е дооста шарена.
Пак ми сложи думи в устата и говориш с някакви крайности. Това, че месечната такса филтрира деца и отрепки, не значи, че играещите са само прота.
Последното ти изречение не знам защо го написа :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2012 22:41

ф2п с кеш шоп е възможно най-отвратителното нещо, което може да съществува. И от него губят всички. Тези, които не си плащат, остават преебани и играят някаква осакатена версия на играта, а тези, дето плащат дават пари доста по-големи от месечната такса за да играят нещо що-годе нормално.

Месечните такси ограничават основно дебилите, които и 15$ нямат, но далеч не са идеален филтър. Колкото дебила са спрени от таксата толкова и свестни играчи не искат по една или друга причина да си платят (примерно не искат да се чувстват задължени да играят/нямат много време, конкретно в България малко хора ще си платят за да играят 1 час на ден примерно). Ако едно ММО е голямо и комерсиално нормално е да привлече и пълни отрепки. Нали за това са гилдиите-в подходяща гилдия няма нужда да се оправят с рандъм олигофрени поне.

Гипчо, проблемът не е, че месечната такса ограничава дебилите, а по-скоро че след като плащаш месечна такса инвестираш време и в крайна сметка продължаваш да играеш. Примерно безплатните ММО-та са пълни с хора, които няма да играят повече от месец (или седмица), докато в платените това се случва доста по-рядко.

Ревящите за ф2п с кеш шоп са бърхъртнати че нямат 15$ на месец :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com