Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Голям проблем Публикувано на: 31 Мар 2012 09:10
Добро утро , нов съм във форума , но имам голям проблем и ще се радвам , ако ми помогнете ... Проблема е следния : ИСтеглих си играта "Orcs Must Die" и наистина ми направи добро впечатление , но след 15-тата минута копмютъра се изключи ... после след 10-тата и после след 5-тата минута.. Не беше търпимо и истрих играта.. Вчера си истеглих "Kingdoms of Amalur Reckoning" и много ми хареса играх 20-30 минути и пак се изключи ...След това след 20минути , 15 ,10 и 5 ... Нетърпимо е , а много ми се играе.. Не от компютъра , 4ГБ РАМ 1ГБ Видео имам ...Подкарвал съм къде къде по-големи игри като WOW , Assasin's Creed и не е имало никакви проблеми.. Моля ви , помогнете ми
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 31 Мар 2012 09:36
Bizz1 написа: Добро утро , нов съм във форума , но имам голям проблем и ще се радвам , ако ми помогнете ... Проблема е следния : ИСтеглих си играта "Orcs Must Die" и наистина ми направи добро впечатление , но след 15-тата минута копмютъра се изключи ... после след 10-тата и после след 5-тата минута.. Не беше търпимо и истрих играта.. Вчера си истеглих "Kingdoms of Amalur Reckoning" и много ми хареса играх 20-30 минути и пак се изключи ...След това след 20минути , 15 ,10 и 5 ... Нетърпимо е , а много ми се играе.. Не от компютъра , 4ГБ РАМ 1ГБ Видео имам ...Подкарвал съм къде къде по-големи игри като WOW , Assasin's Creed и не е имало никакви проблеми.. Моля ви , помогнете ми Най-честата причина за изключване е прегряването на някой от компонентите (видео, процесор) или пък лошо захранване. Изтегли си AIDA64 и виж какви са температурите. Не е зле и да пуснеш един Furmark, за да видиш до колко градуса ще стигне видеото и евентуално дали ще се изключи компютъра. Освен това е добре да си инсталираш най-новите драйвъри за видео картата, ако си с по-стари. Няма да е лошо и да кажеш все пак каква точно ти е видео картата и процесора и с какво захранване си.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 31 Мар 2012 10:01
Magicka написа: Bizz1 написа: Добро утро , нов съм във форума , но имам голям проблем и ще се радвам , ако ми помогнете ... Проблема е следния : ИСтеглих си играта "Orcs Must Die" и наистина ми направи добро впечатление , но след 15-тата минута копмютъра се изключи ... после след 10-тата и после след 5-тата минута.. Не беше търпимо и истрих играта.. Вчера си истеглих "Kingdoms of Amalur Reckoning" и много ми хареса играх 20-30 минути и пак се изключи ...След това след 20минути , 15 ,10 и 5 ... Нетърпимо е , а много ми се играе.. Не от компютъра , 4ГБ РАМ 1ГБ Видео имам ...Подкарвал съм къде къде по-големи игри като WOW , Assasin's Creed и не е имало никакви проблеми.. Моля ви , помогнете ми Най-честата причина за изключване е прегряването на някой от компонентите (видео, процесор) или пък лошо захранване. Изтегли си AIDA64 и виж какви са температурите. Не е зле и да пуснеш един Furmark, за да видиш до колко градуса ще стигне видеото и евентуално дали ще се изключи компютъра. Освен това е добре да си инсталираш най-новите драйвъри за видео картата, ако си с по-стари. Няма да е лошо и да кажеш все пак каква точно ти е видео картата и процесора и с какво захранване си. Видеокарта: NVIDIA GeForce GTS 250 (1024 MB) Процесор: DualCore AMD Athlon II X2 265, 3300 MHz (16.5 x 200) При включена игра натоварването на процесора е 40-50 % И да добавя компютъра не се изключва ами заспива и нищо не може да се направи , нито мога да го изключа от копчета... само от захранването
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 31 Мар 2012 10:03
Bizz1 написа: Видеокарта: NVIDIA GeForce GTS 250 (1024 MB)
Процесор: DualCore AMD Athlon II X2 265, 3300 MHz (16.5 x 200)
При включена игра натоварването на процесора е 40-50 %
И да добавя компютъра не се изключва ами заспива и нищо не може да се направи , нито мога да го изключа от копчета... само от захранването
Направи каквото ти казах, пусни един Furmark и си виж температурите в AIDA64. Може и да е от захранването проблема, ако е някое евтино китайско.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 31 Мар 2012 10:19
Magicka написа: Bizz1 написа: Видеокарта: NVIDIA GeForce GTS 250 (1024 MB)
Процесор: DualCore AMD Athlon II X2 265, 3300 MHz (16.5 x 200)
При включена игра натоварването на процесора е 40-50 %
И да добавя компютъра не се изключва ами заспива и нищо не може да се направи , нито мога да го изключа от копчета... само от захранването
Направи каквото ти казах, пусни един Furmark и си виж температурите в AIDA64. Може и да е от захранването проблема, ако е някое евтино китайско. При Furmark почна да пищи над 100 градуса
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 31 Мар 2012 10:57
Bizz1 написа: При Furmark почна да пищи над 100 градуса Нещо тези 100 градуса на Furmark не ми харесват, вярно, е доста тежък бенчмарк, но старата ми карта беше GTS250 и стигаше максимум 75-80 градуса. А тези 74 градуса в AIDA-та при игра или веднага след това си ги погледнал, или в idle без да играеш или да си бил в игра в близките 2-5минути? Друго, което ми се струва странно е, че на напрежението при ядро на процесора показва 1.008 V, а при твоя процесор нормалното е 1.300 V. Да не си пипал нещо в BIOS-a?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 31 Мар 2012 14:01
Magicka написа: Bizz1 написа: При Furmark почна да пищи над 100 градуса Нещо тези 100 градуса на Furmark не ми харесват, вярно, е доста тежък бенчмарк, но старата ми карта беше GTS250 и стигаше максимум 75-80 градуса. А тези 74 градуса в AIDA-та при игра или веднага след това си ги погледнал, или в idle без да играеш или да си бил в игра в близките 2-5минути? Друго, което ми се струва странно е, че на напрежението при ядро на процесора показва 1.008 V, а при твоя процесор нормалното е 1.300 V. Да не си пипал нещо в BIOS-a? Играта беше минимизирана по време на АИДА-та .. В BIOS-a нищо не съм пипал , но дедазнам може и оттам да е проблема .. не съм много запознат.. иначе играта си върви перфектно , не насича , само изключването ... Пробвах да изключа Скайпа и др програми , но същия резултат..
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 31 Мар 2012 16:35
Bizz1 написа: Играта беше минимизирана по време на АИДА-та .. В BIOS-a нищо не съм пипал , но дедазнам може и оттам да е проблема .. не съм много запознат.. иначе играта си върви перфектно , не насича , само изключването ... Пробвах да изключа Скайпа и др програми , но същия резултат.. Пробвай да почистиш компютъра на първо време, ако има много прахоляк вътре е възможно да са по-високи температурите от нормалното. На мен обаче това ми изглежда като проблем от захранването, може да е стало багажа и при по-голямо натоварване (при игра) да отказва. Не мога да съм 100% сигурен от разстояние, но трябва да се изключат всички възможности, за да се намери проблема. Успех!
|
|
|
|
|
Love_Kittens
|
|
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 01 Апр 2012 00:30
Magicka написа: Друго, което ми се струва странно е, че на напрежението при ядро на процесора показва 1.008 V, а при твоя процесор нормалното е 1.300 V. Да не си пипал нещо в BIOS-a? Ти да си чувал за енергийно спестяване? 2ро. Щом отива на 100+ градуса 99 процента е възможността проблема да е от там. Виж дали вентилаторите бачкат, ако не бачкат - сменяш, преди което почистваш, ако бачкат - пак почистваш. Като цяло си почисти цялата система, виж дали температурите ще спаднат и проблемът ще се поява след повече време или пък никога. Ако пак продължи след горните стъпки, преинсталирай уиндоус, защото попринцип компютър ако прегрява не минава в sleep режим, а директно се изключва/рестартира.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 01 Апр 2012 12:27
Love_Kittens написа: Magicka написа: Друго, което ми се струва странно е, че на напрежението при ядро на процесора показва 1.008 V, а при твоя процесор нормалното е 1.300 V. Да не си пипал нещо в BIOS-a? Ти да си чувал за енергийно спестяване? Какво енергийно спестяване по време на игра? Волтажа се намаля в idle ако е включен Cool N Quiet , но не е нормално при натоварване (той е играл игра и е минимизирал за да види температурите в aida) да е толкова. И все пак ако досега е нямало проблеми и нищо не е пипано, не виждам причина ей така да му почне да му прави проблеми сега. Най-вероятно е да е от температурите или нещо да е сдало багажа.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 01 Апр 2012 15:19
Изчистих го и съм го отворил от едната страна ... Вече играя повече от 1 час. Надявам се проблема да е бил от това .. Мерси на всички
|
|
|
|
|
Love_Kittens
|
|
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
|
|
Заглавие: Re: Голям проблем Публикувано на: 01 Апр 2012 20:50
Ти може и да продължаваш да си играеш, ама както не ти пука за тия 100+ градуса скоро даже няма да може да го включиш това пц
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|