Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Голям проблем
Публикувано на: 31 Мар 2012 09:10

Добро утро , нов съм във форума , но имам голям проблем и ще се радвам , ако ми помогнете ... Проблема е следния : ИСтеглих си играта "Orcs Must Die" и наистина ми направи добро впечатление , но след 15-тата минута копмютъра се изключи ... после след 10-тата и после след 5-тата минута.. Не беше търпимо и истрих играта.. Вчера си истеглих "Kingdoms of Amalur Reckoning" и много ми хареса играх 20-30 минути и пак се изключи ...След това след 20минути , 15 ,10 и 5 ... Нетърпимо е , а много ми се играе.. Не от компютъра , 4ГБ РАМ 1ГБ Видео имам ...Подкарвал съм къде къде по-големи игри като WOW , Assasin's Creed и не е имало никакви проблеми.. Моля ви , помогнете ми :( :(

Профил

Заглавие: Re: Голям проблем
Публикувано на: 31 Мар 2012 09:36

Bizz1 написа:
Добро утро , нов съм във форума , но имам голям проблем и ще се радвам , ако ми помогнете ... Проблема е следния : ИСтеглих си играта "Orcs Must Die" и наистина ми направи добро впечатление , но след 15-тата минута копмютъра се изключи ... после след 10-тата и после след 5-тата минута.. Не беше търпимо и истрих играта.. Вчера си истеглих "Kingdoms of Amalur Reckoning" и много ми хареса играх 20-30 минути и пак се изключи ...След това след 20минути , 15 ,10 и 5 ... Нетърпимо е , а много ми се играе.. Не от компютъра , 4ГБ РАМ 1ГБ Видео имам ...Подкарвал съм къде къде по-големи игри като WOW , Assasin's Creed и не е имало никакви проблеми.. Моля ви , помогнете ми :( :(

Най-честата причина за изключване е прегряването на някой от компонентите (видео, процесор) или пък лошо захранване. Изтегли си AIDA64 и виж какви са температурите. Не е зле и да пуснеш един Furmark, за да видиш до колко градуса ще стигне видеото и евентуално дали ще се изключи компютъра.
Освен това е добре да си инсталираш най-новите драйвъри за видео картата, ако си с по-стари.
Няма да е лошо и да кажеш все пак каква точно ти е видео картата и процесора и с какво захранване си.

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2012 10:01

Magicka написа:
Bizz1 написа:

Най-честата причина за изключване е прегряването на някой от компонентите (видео, процесор) или пък лошо захранване. Изтегли си AIDA64 и виж какви са температурите. Не е зле и да пуснеш един Furmark, за да видиш до колко градуса ще стигне видеото и евентуално дали ще се изключи компютъра.
Освен това е добре да си инсталираш най-новите драйвъри за видео картата, ако си с по-стари.
Няма да е лошо и да кажеш все пак каква точно ти е видео картата и процесора и с какво захранване си.

Видеокарта: NVIDIA GeForce GTS 250 (1024 MB)

Процесор: DualCore AMD Athlon II X2 265, 3300 MHz (16.5 x 200)

При включена игра натоварването на процесора е 40-50 %

И да добавя компютъра не се изключва ами заспива и нищо не може да се направи , нито мога да го изключа от копчета... само от захранването

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2012 10:03

Bizz1 написа:

И да добавя компютъра не се изключва ами заспива и нищо не може да се направи , нито мога да го изключа от копчета... само от захранването

Направи каквото ти казах, пусни един Furmark и си виж температурите в AIDA64.
Може и да е от захранването проблема, ако е някое евтино китайско.

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2012 10:19

Magicka написа:
Bizz1 написа:

Направи каквото ти казах, пусни един Furmark и си виж температурите в AIDA64.
Може и да е от захранването проблема, ако е някое евтино китайско.

При Furmark почна да пищи над 100 градуса

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2012 10:57

Bizz1 написа:

Нещо тези 100 градуса на Furmark не ми харесват, вярно, е доста тежък бенчмарк, но старата ми карта беше GTS250 и стигаше максимум 75-80 градуса.

А тези 74 градуса в AIDA-та при игра или веднага след това си ги погледнал, или в idle без да играеш или да си бил в игра в близките 2-5минути?

Друго, което ми се струва странно е, че на напрежението при ядро на процесора показва 1.008 V, а при твоя процесор нормалното е 1.300 V. Да не си пипал нещо в BIOS-a?

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2012 14:01

Magicka написа:
Bizz1 написа:

Нещо тези 100 градуса на Furmark не ми харесват, вярно, е доста тежък бенчмарк, но старата ми карта беше GTS250 и стигаше максимум 75-80 градуса.

А тези 74 градуса в AIDA-та при игра или веднага след това си ги погледнал, или в idle без да играеш или да си бил в игра в близките 2-5минути?

Друго, което ми се струва странно е, че на напрежението при ядро на процесора показва 1.008 V, а при твоя процесор нормалното е 1.300 V. Да не си пипал нещо в BIOS-a?

Играта беше минимизирана по време на АИДА-та .. В BIOS-a нищо не съм пипал , но дедазнам може и оттам да е проблема .. не съм много запознат.. иначе играта си върви перфектно , не насича , само изключването ... Пробвах да изключа Скайпа и др програми , но същия резултат..

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2012 16:35

Bizz1 написа:
Играта беше минимизирана по време на АИДА-та .. В BIOS-a нищо не съм пипал , но дедазнам може и оттам да е проблема .. не съм много запознат.. иначе играта си върви перфектно , не насича , само изключването ... Пробвах да изключа Скайпа и др програми , но същия резултат..

Пробвай да почистиш компютъра на първо време, ако има много прахоляк вътре е възможно да са по-високи температурите от нормалното.
На мен обаче това ми изглежда като проблем от захранването, може да е стало багажа и при по-голямо натоварване (при игра) да отказва.
Не мога да съм 100% сигурен от разстояние, но трябва да се изключат всички възможности, за да се намери проблема.
Успех! :)

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 01 Апр 2012 00:30

Magicka написа:

Ти да си чувал за енергийно спестяване?
2ро. Щом отива на 100+ градуса 99 процента е възможността проблема да е от там. Виж дали вентилаторите бачкат, ако не бачкат - сменяш, преди което почистваш, ако бачкат - пак почистваш. Като цяло си почисти цялата система, виж дали температурите ще спаднат и проблемът ще се поява след повече време или пък никога. Ако пак продължи след горните стъпки, преинсталирай уиндоус, защото попринцип компютър ако прегрява не минава в sleep режим, а директно се изключва/рестартира.

Профил

Публикувано на: 01 Апр 2012 12:27

Love_Kittens написа:
Magicka написа:

Ти да си чувал за енергийно спестяване?

Какво енергийно спестяване по време на игра?
Волтажа се намаля в idle ако е включен Cool N Quiet , но не е нормално при натоварване (той е играл игра и е минимизирал за да види температурите в aida) да е толкова.

И все пак ако досега е нямало проблеми и нищо не е пипано, не виждам причина ей така да му почне да му прави проблеми сега. Най-вероятно е да е от температурите или нещо да е сдало багажа.

Профил

Публикувано на: 01 Апр 2012 15:19

Изчистих го и съм го отворил от едната страна ... Вече играя повече от 1 час. Надявам се проблема да е бил от това :) .. Мерси на всички

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 01 Апр 2012 20:50

Ти може и да продължаваш да си играеш, ама както не ти пука за тия 100+ градуса скоро даже няма да може да го включиш това пц :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com