Играя Lineage 2 пак, понеже я направиха f2p.
На стария NC Soft сървър. Преместиха европейския сървър при американския и отвориха още 3 нови, за да се справят с наплива на нови играчи, откакто я направиха безплатна.
Отделно за Европа вече отговаря друга компания - Innova, която доскоро предлагаше f2p модел в Русия, а ето, че вече и тук. Тоест това е друга компания, други сървъри... но играта се води ервопейски офишъл.
И двата варианта предлагат гейм шопове, но този на Innova е откровено по-агресивен и никак не ми допада. Затова цъкам на NC сървъра, където си ми е геройчето още от 2005та г.
NCsoft предлага аксесоари(чисто козметични), бъфове и двоен експ, чрез заплащане.
Innova предлагат аксесоари, бъфове, двоен експ, възможност за влизане в опредлена зона с хубав дроп, 2 бокс и някакви imba колби. Тоест при NCSoft можеш реално да играеш играта и всеки неин елемент, напълно безплатно.
Иначе по темата за f2p - за мен LOTRO е идеал за лош F2P, защото реално трябва да си плащаш, за да играеш всичко от играта.
Предполагам, че това за AION е решение на NCSoft в следствие на ОГРОМНИЯ бум, който предизвика Lineage 2 с преминаването си на f2p.
По този начин производителите абсолютно елиминират фрий сървърите. Това е добре за нас, защото получаваме истинската игра, при това с високо качество и минимално количество проблеми. Всичко това в комбинация с добър гейм шоп (тоест да няма неща от сорта на "плати, за да влезеш там" или "плати, за да ти е по-силен героя") е добре дошло
.