Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Free To Play
Публикувано на: 14 Дек 2011 19:28

Здравейте, драги съфорумци !
Започвам тази тема защото днес за пореден път видях (за настоящатата 2011г.) Игра да преминава от един тарифен план към друг, а именно от Pay to play - Free to play.
Списъка с игрите не е никак малък. Вярвам че и много от нас са тествали поне част от игрите (изброени по-долу) :

Team Fortress 2

Valve започна една мащабна кампания като отвори нов раздел игри (Free To Play) със своята игра Team Fortress 2 в своя онлайн магазин Steam.
От тогава на сам (а и преди това) Много компании започнаха изменят своя план за плащания на в игрите си.

Друга игра която направи това доста скоро е Lineage II

След години история на една доста играна игра Lineage II, създателите решиха да прменят изцяло стратегията на разпространение и заплащане на играта.
(За по-неусведомените играта е безплатна от 10 Декември)

Последната игра за която искам да ви спомена и да минем към въпроса ми е :

Официално видео

Поредната игра която не можа да се реализи както се очакваше в Европа и Америка сега преминава във Free To Play план, защо?

От тук започва и темата на дискусия - Защо масово ААА ММОта започнаха да преминават от b2p - f2p ? Това свързано ли е глобалната криза или просто игрите немогат да се реализират, защото пазара е пренаситен с такива игри.
Ще преминават ли още игри към този "план за спасение" ? Ще видим ли игри като World Of Warcraft да сменят техния план на плащания, можем само да гадаем и да очакваме неочакваното.

П.С. Има още много игри които могат да се изброят, но смятам че това са игри които са от висок калибър и смятам че няма смисъл да изборявам всички.

Профил

Аватар
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Заглавие: Re: Free To Play
Публикувано на: 14 Дек 2011 20:45

Отговора е някъде по средата. Прекрасна тема между другото.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Minecraft
Публикувано на: 14 Дек 2011 20:46

aion вече фрий ли е?
Т'ва вече не го очаквах!

Профил

Аватар
Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
Публикувано на: 14 Дек 2011 20:52

Lin може и да я пробвам. За WoW не съм сигурен. Мисля, че ще изчакат поне докато играчите им се смалят на по - малко от половината.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 14 Дек 2011 21:11

Близард казаха че времето когато УоУ ще стане безплатна наближава :) Но аз не искам да става безплатна : /

Профил Skype

Публикувано на: 14 Дек 2011 21:16

Ставам WoW манияк тогава... :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Дек 2011 21:57

Благодаря че се включихте в темата :rockon: .

Интересно ми е повече с бъдещи заглавия като WINDSTAR , kakво ще се случи. Дали ще направят същата "грешка" или направо ще премината към новата тенденция - free to play.

П.С. Българското заглавия Earthrise, също преминава в този вариант - Това е последното спасение тази Tabularasa подобна игра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Дек 2011 23:39

Бъркате f2p модела с безплатно...Тва далеч не е безплатно, ами напротив. Всеки един ф2п модел има или итем шоп или друг начин на плащане. И масово компаниите разбират, че този модел е много по-печеливш от п2п модела. При п2п сериозните игрчи плащат по 10 евро на месец, несериозните не плащат или плащат веднъж на няколко месеца. При ф2п модела сериозните играчи набиват десетки евра на месец за сякви ин-гейм итеми и услуги. Именно тва че хората си мислят, че е безплатно ги привлича към играта и после плащат кинти. Примерно league of legends ако беше платена никога нямаше да си я купя, при положение че има дота. Ама в случая я играя и пак чат пат давам по некое 5таче за скин или герой.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Дек 2011 02:10

Играя Lineage 2 пак, понеже я направиха f2p.
На стария NC Soft сървър. Преместиха европейския сървър при американския и отвориха още 3 нови, за да се справят с наплива на нови играчи, откакто я направиха безплатна.
Отделно за Европа вече отговаря друга компания - Innova, която доскоро предлагаше f2p модел в Русия, а ето, че вече и тук. Тоест това е друга компания, други сървъри... но играта се води ервопейски офишъл.

И двата варианта предлагат гейм шопове, но този на Innova е откровено по-агресивен и никак не ми допада. Затова цъкам на NC сървъра, където си ми е геройчето още от 2005та г.
NCsoft предлага аксесоари(чисто козметични), бъфове и двоен експ, чрез заплащане.
Innova предлагат аксесоари, бъфове, двоен експ, възможност за влизане в опредлена зона с хубав дроп, 2 бокс и някакви imba колби. Тоест при NCSoft можеш реално да играеш играта и всеки неин елемент, напълно безплатно.

Иначе по темата за f2p - за мен LOTRO е идеал за лош F2P, защото реално трябва да си плащаш, за да играеш всичко от играта.

Предполагам, че това за AION е решение на NCSoft в следствие на ОГРОМНИЯ бум, който предизвика Lineage 2 с преминаването си на f2p.

По този начин производителите абсолютно елиминират фрий сървърите. Това е добре за нас, защото получаваме истинската игра, при това с високо качество и минимално количество проблеми. Всичко това в комбинация с добър гейм шоп (тоест да няма неща от сорта на "плати, за да влезеш там" или "плати, за да ти е по-силен героя") е добре дошло :).

Профил

Аватар
В момента играе: Prime World
Публикувано на: 15 Дек 2011 03:00

Wannabe написа:
Бъркате f2p модела с безплатно...Тва далеч не е безплатно, ами напротив. Всеки един ф2п модел има или итем шоп или друг начин на плащане. И масово компаниите разбират, че този модел е много по-печеливш от п2п модела. При п2п сериозните игрчи плащат по 10 евро на месец, несериозните не плащат или плащат веднъж на няколко месеца. При ф2п модела сериозните играчи набиват десетки евра на месец за сякви ин-гейм итеми и услуги. Именно тва че хората си мислят, че е безплатно ги привлича към играта и после плащат кинти. Примерно league of legends ако беше платена никога нямаше да си я купя, при положение че има дота. Ама в случая я играя и пак чат пат давам по некое 5таче за скин или герой.

Лол може да я играеш сериозно без да си дал и 1 стотинка, но аз не съм човека, който да го казва това :D

Профил WWW

Аватар
Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
Публикувано на: 15 Дек 2011 03:31

НЕНЕННЕНЕНЕНЕННЕНЕНЕНЕННЕНЕНЕНЕННЕНЕНЕННЕНЕНЕНЕННЕНЕНЕНЕ
В ЛоЛ трябва да имам всичко възможно.

Профил

Публикувано на: 15 Дек 2011 03:48

За мен истината е,че фирмите които разработват ммо-тата са наясно,че няма как да поддържат голяма база играчи,които да палщат месечни такси,без да пускат постоянно нов кънтент.Явно доста време фактора уоу е определял бизнес плановете на компаниите,но вече е пределно ясно,че няма как да поддържаш над 100к събсрайбъра,освен ако играта ти е адски култова.Единствено уоу успя да го псотигне това(причините са много и от най-различно естество).Според мен в момента единствената игра,която си заслужава месечните такси е рифта,игра която за 10 месеца има изкарани 6 доволно големи пача със съдържание(но да отбележа,че не съм сигурен дали това съдържание не е подготвено предварително,преди старта на играта).Доста народ по всякакви форуми,доста често задава въпроса,защо подяволите плащат месечни такси и къде точно отиват тези пари.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Дек 2011 08:23

Напълно съм съгласен с това относно рифт. Независимо, дали тази игра ти допада или не, тя си остава ненормално "полирана" и постоянно разрастваща се. Една от малкото игри, за които и феновете, и хейтърите се обединяват, че разработчиците си скъсват гъза от работа.

Профил

Аватар
В момента играе: на компютъра
Публикувано на: 16 Дек 2011 21:31

Sabaka написа:
Lin може и да я пробвам. За WoW не съм сигурен. Мисля, че ще изчакат поне докато играчите им се смалят на по - малко от половината.

до уоу много скоро ще става ф2п. Обаче въпреки, че ще изгубят половината играчи ще дойдат двойно повече от привате сърварите, така че няма да са на загуба когато стане фрее 6те я играя тя сега е фрее до 20лвл

Профил

Публикувано на: 17 Дек 2011 23:46

Infernal написа:
Sabaka написа:

до уоу много скоро ще става ф2п. Обаче въпреки, че ще изгубят половината играчи ще дойдат двойно повече от привате сърварите, така че няма да са на загуба когато стане фрее 6те я играя тя сега е фрее до 20лвл

доста дбра фрий игра е World of tanks може да я пробвате :)

Ако WoW стане f2p това ще е егати шита за тея дето са си плащали 6-7 години за нея.
Направо ще истерясат, мисля че Близард не са толкова тъпи че да го направят това.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com