Telba написа:
Виждам 3 възможни проблема.
Пробвай тези:
1.
В девайс мениджъра отиваш на хард диск категорията, там има IDE Controller-и, обикновено са 2 основни и 2 второстепенни. (в зависимост може да се казват ATA Channel 0 / ATA Channel 1 примерно)
НА всеки даваш пропъртийс,мисля че в Advanced Properties ще намериш MODE: DMA / ULTRA DMA/ PIO. Нито един не трябва да е PIO. Това е проблем с Уиндоуса, който се появява понякога. В нета можеш да намериш повече инфо по въпроса, ако се окаже това - идеята е да се деинсталират PIO-тата, и при рестарт Уиндоус ги реинсталира като DMA.
2.
Реинсталирай драйверите на видеото, ако са се скапали може това да е причината, пусни един DXDIAG и направи тестовете.
3.
Вирус / Спайуеър? Провери за всеки случай.
Сори, че не мога с повече да помогна отръки, но нямам нагледно идея какво се случва.
Можеш DXDIAG да постнеш тук да видя дали мога нещо да помогна още.
ПС: Като е на 1% използването, скача ли понякога до около 20-25% и после пак пада?
Ако съм на десктопа и не правя нищо, не.
1. Проверих ги всичките са на DMA
2. Реинсталирах драйверите, но не помогна.
3. Сканирах целият компютър, нищо не откри антивирусната.
ПС: Не разбирам много от компютри и като вляза в DXDIAG не знам какво да ти покажа и не бърниках много там, че да не направя някоя глупост и да стане още по-зле. Все пак ти благодаря за помоща.