Проблем с игри

Игри за PC
AdBlue

Проблем с игри

Мнение от AdBlue »

Здравейте, :) проблема е от вчера.Преди си играх StarCraft 2 WoL на медиум настройки с 40+ FPS, вчера я пускам и ми лагва, намалям настройките на лоу, гледам 30 FPS. Пускам Modern Warfare 2 същата работа.
Моля ви помагайте.
Благодаря.
Аватар
Infernal
В момента играе: на компютъра

Re: Проблем с игри

Мнение от Infernal »

AdBlue написа:Здравейте, :) проблема е от вчера.Преди си играх StarCraft 2 WoL на медиум настройки с 40+ FPS, вчера я пускам и ми лагва, намалям настройките на лоу, гледам 30 FPS. Пускам Modern Warfare 2 същата работа.
Моля ви помагайте.
Благодаря.
Преинсталирай windowsa !!! и ще се оправи :)
Аватар
Love_Kittens
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2

Мнение от Love_Kittens »

Ем освен да ти се е развалила външната видеокарта и да имаш интегрирана към дъното :idea:
Аватар
Telba
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Обратна връзка:

Мнение от Telba »

Така, мирише ми на проблеми с интеръптите.
Пусни компа, изчакай 1-2 мин след пълно зареждане, и без да пипаш нищо друго отвори таск мениджъра, и виж колко % показва да е използвано от процесора (най-долу на таск мениджъра се вижда това).
После пиши тук какъв е резултата,по това ще се познае дали е от интеръпти.
Лолито написа:някакъв черен започва на говори се прецаква звука и почва да пращи
AdBlue

Мнение от AdBlue »

Telba написа:Така, мирише ми на проблеми с интеръптите.
Пусни компа, изчакай 1-2 мин след пълно зареждане, и без да пипаш нищо друго отвори таск мениджъра, и виж колко % показва да е използвано от процесора (най-долу на таск мениджъра се вижда това).
После пиши тук какъв е резултата,по това ще се познае дали е от интеръпти.
1 процент от процесора, а виртуална памет 530 мегабайта.
AdBlue

Мнение от AdBlue »

Сега пробвах Battlefield Bad Company 2 и тя ми лагва, а преди не ми лагваше. WTF ?
Аватар
Telba
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Обратна връзка:

Мнение от Telba »

Виждам 3 възможни проблема.
Пробвай тези:
1.
В девайс мениджъра отиваш на хард диск категорията, там има IDE Controller-и, обикновено са 2 основни и 2 второстепенни. (в зависимост може да се казват ATA Channel 0 / ATA Channel 1 примерно)
НА всеки даваш пропъртийс,мисля че в Advanced Properties ще намериш MODE: DMA / ULTRA DMA/ PIO. Нито един не трябва да е PIO. Това е проблем с Уиндоуса, който се появява понякога. В нета можеш да намериш повече инфо по въпроса, ако се окаже това - идеята е да се деинсталират PIO-тата, и при рестарт Уиндоус ги реинсталира като DMA.
2.
Реинсталирай драйверите на видеото, ако са се скапали може това да е причината, пусни един DXDIAG и направи тестовете.
3.
Вирус / Спайуеър? Провери за всеки случай.
Сори, че не мога с повече да помогна отръки, но нямам нагледно идея какво се случва.
Можеш DXDIAG да постнеш тук да видя дали мога нещо да помогна още.

ПС: Като е на 1% използването, скача ли понякога до около 20-25% и после пак пада?
Лолито написа:някакъв черен започва на говори се прецаква звука и почва да пращи
AdBlue

Мнение от AdBlue »

Telba написа:Виждам 3 възможни проблема.
Пробвай тези:
1.
В девайс мениджъра отиваш на хард диск категорията, там има IDE Controller-и, обикновено са 2 основни и 2 второстепенни. (в зависимост може да се казват ATA Channel 0 / ATA Channel 1 примерно)
НА всеки даваш пропъртийс,мисля че в Advanced Properties ще намериш MODE: DMA / ULTRA DMA/ PIO. Нито един не трябва да е PIO. Това е проблем с Уиндоуса, който се появява понякога. В нета можеш да намериш повече инфо по въпроса, ако се окаже това - идеята е да се деинсталират PIO-тата, и при рестарт Уиндоус ги реинсталира като DMA.
2.
Реинсталирай драйверите на видеото, ако са се скапали може това да е причината, пусни един DXDIAG и направи тестовете.
3.
Вирус / Спайуеър? Провери за всеки случай.
Сори, че не мога с повече да помогна отръки, но нямам нагледно идея какво се случва.
Можеш DXDIAG да постнеш тук да видя дали мога нещо да помогна още.

ПС: Като е на 1% използването, скача ли понякога до около 20-25% и после пак пада?
Ако съм на десктопа и не правя нищо, не.

1. Проверих ги всичките са на DMA
2. Реинсталирах драйверите, но не помогна.
3. Сканирах целият компютър, нищо не откри антивирусната.
ПС: Не разбирам много от компютри и като вляза в DXDIAG не знам какво да ти покажа и не бърниках много там, че да не направя някоя глупост и да стане още по-зле. Все пак ти благодаря за помоща. :)
Публикувай отговор