Кирилизиране?

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Аватар
Love_Kittens
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2

Кирилизиране?

Мнение от Love_Kittens »

Здравейте. Вуйчото си е купил лаптоп и е инсталирал пиратска версия на уиндоус 7, но вероятно по подразбиране му е инсталирана, всичко на английски и има следния проблем:
Когато гледа филм и субтитрите са на КИРЛИЦА, субтитрите изглеждат като иероглифи (не знам как се пише точно :( ) . Сменяхме всичките фонтове, ама или ставаха едни правоъгълници или нещо от сорта на иероглифи. 100 процента не е от плеъра, защото дори когато се инсталират игри с инсталация на кирилица пак изглеждат на иероглифи. Направих следното нещо, но НЕ ПОДЕЙСТВА:
Изображение
Нещо да съм пропуснал от уиндоус настройките?
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Re: Кирилизиране?

Мнение от denik »

На последния таб Administrative, в долната част на прозореца коя държава ти изписва. Ако е нещо различно от БГ, дай на change system locale и избери БГ - не съм сигурен дали ще стане, но пробвай
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Love_Kittens
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2

Мнение от Love_Kittens »

Джунейд написа:На последния таб Administrative, в долната част на прозореца коя държава ти изписва. Ако е нещо различно от БГ, дай на change system locale и избери БГ - не съм сигурен дали ще стане, но пробвай
Окс утре като отида на гости у него ще ви кажа дали е станало :P Все пак дайте набързо ако има и други вариянти преди да съм отишъл :lol:
Аватар
Infernal
В момента играе: на компютъра

Мнение от Infernal »

имаш доста игри :D
rado84
В момента играе: Auto Club Revolution, Jack Keane, AOE 3.
Обратна връзка:

Мнение от rado84 »

Отиваш в контролния панел на "регионални настройки" и на последния таб гледаш къде пише "non-unicode programs". Там избираш Bulgarian, потвърждаваш и си готов. ;)

Изображение
METAL FOREVER
GTS German map: http://speederbg.wordpress.com/
Аватар
play3r_bg

Мнение от play3r_bg »

Имам същия проблем... направих така както пича казва .. има малко подобрение ... като отворя примерно файла със субс ми ги изкарва на БГ мога да ги чета т.н. ама като го стартирам филма субс пак излизат на китайски ... :(
Аватар
Love_Kittens

Мнение от Love_Kittens »

play3r_bg написа:Имам същия проблем... направих така както пича казва .. има малко подобрение ... като отворя примерно файла със субс ми ги изкарва на БГ мога да ги чета т.н. ама като го стартирам филма субс пак излизат на китайски ... :(
Това вече е от настройките на съответният плеър :roll:
Аватар
Infy
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War

Мнение от Infy »

От самия player (само плеъра, за уина обясниха) --> Subtitle Encoding на CP1251 :)
Darksite

Мнение от Darksite »

http://f.badmin.org/viewtopic.php?f=17&t=29 Ето дано това ти помогне ... .така трябва да излеждат настройките ти пробвай да ги направиш дословно като тези в тази тема и мисля,че всичко трябва да си дойде на мястото ... :)
Публикувай отговор