Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Заглавие: Кирилизиране?
Публикувано на: 05 Юли 2011 22:36

Здравейте. Вуйчото си е купил лаптоп и е инсталирал пиратска версия на уиндоус 7, но вероятно по подразбиране му е инсталирана, всичко на английски и има следния проблем:
Когато гледа филм и субтитрите са на КИРЛИЦА, субтитрите изглеждат като иероглифи (не знам как се пише точно :( ) . Сменяхме всичките фонтове, ама или ставаха едни правоъгълници или нещо от сорта на иероглифи. 100 процента не е от плеъра, защото дори когато се инсталират игри с инсталация на кирилица пак изглеждат на иероглифи. Направих следното нещо, но НЕ ПОДЕЙСТВА:

Нещо да съм пропуснал от уиндоус настройките?

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Кирилизиране?
Публикувано на: 05 Юли 2011 23:31

На последния таб Administrative, в долната част на прозореца коя държава ти изписва. Ако е нещо различно от БГ, дай на change system locale и избери БГ - не съм сигурен дали ще стане, но пробвай

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 05 Юли 2011 23:38

Джунейд написа:
На последния таб Administrative, в долната част на прозореца коя държава ти изписва. Ако е нещо различно от БГ, дай на change system locale и избери БГ - не съм сигурен дали ще стане, но пробвай

Окс утре като отида на гости у него ще ви кажа дали е станало :P Все пак дайте набързо ако има и други вариянти преди да съм отишъл :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: на компютъра
Публикувано на: 06 Юли 2011 20:25

имаш доста игри :D

Профил

Аватар
В момента играе: Auto Club Revolution, Jack Keane, AOE 3.
Публикувано на: 09 Юли 2011 09:55

Отиваш в контролния панел на "регионални настройки" и на последния таб гледаш къде пише "non-unicode programs". Там избираш Bulgarian, потвърждаваш и си готов. ;)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2011 17:52

Имам същия проблем... направих така както пича казва .. има малко подобрение ... като отворя примерно файла със субс ми ги изкарва на БГ мога да ги чета т.н. ама като го стартирам филма субс пак излизат на китайски ... :(

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Юли 2011 09:51

play3r_bg написа:
Имам същия проблем... направих така както пича казва .. има малко подобрение ... като отворя примерно файла със субс ми ги изкарва на БГ мога да ги чета т.н. ама като го стартирам филма субс пак излизат на китайски ... :(

Това вече е от настройките на съответният плеър :roll:

Профил

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Публикувано на: 18 Юли 2011 21:18

От самия player (само плеъра, за уина обясниха) --> Subtitle Encoding на CP1251 :)

Профил

Публикувано на: 14 Авг 2011 13:02

http://f.badmin.org/viewtopic.php?f=17&t=29 Ето дано това ти помогне ... .така трябва да излеждат настройките ти пробвай да ги направиш дословно като тези в тази тема и мисля,че всичко трябва да си дойде на мястото ... :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com