Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Философски клуб "Меч и резултати" - да поразсъждаваме
Публикувано на: 07 Юни 2011 03:08

High_voltage написа:
- Пълнени чушки
- Мусака
- Пържени яйца
- Домати

ДжииииизAс... :shock: Пържените яйца - са ме спасявали неведнъж :D Тва за мен си остава най-лесното, бързо, вкусно и достатъчно хранително нещо което дори аз мога да сготвя и то за жълти стотинки ;)
Домати и всичките разнородни кетчупи лютеници и т.н. просто ги обожавам направо ти се чудя ... :D Но всъщност е нормално хората просто имат различни вкусове...

Аз примерно мразя печени и въобще термално обработени зеленчуци/плодове като на върха в класацията слагам тиквички, тиква, чушки, патладжани т.н.

Слабост са ми яйцата, млечните продукти сирена, кашкавали и каквото се сетите на тая тема... Същото е и със салатите... Системата ми е предястие+ястие и салата колкото двете заедно :D От гарнитурките най-тача ориза...

Месата също не ги подбирам, но предпочитам пилешко и риба по възможност второто без квито и да било остатъчни кости...

Принципно каквото не понасях от малък това не понасям и сега... Изключение правят маслините...Покрай салатите им станах фен, а и като че ли оставят впечатление, че подобряват храносмилането...("...вече ми е леко чувствам се добре" - ако помните рекламата с бабката и дебелото черво :lol: )

Обратното също ми се е случвало :D >>>

Имах си една традиция... всеки петък изяждах 4-5 парчета пица след лекции... Всъщност трябва да започна от там, че между мен и пицата имаше странна и силна връзка датираща от годините в които още се мислех за костенурка нинджа :D... и не ...не просто връзка между храна и консуматор, а чувства които не могат да се обрисуват с думи :D Тя винаги беше сочна ухаеща прекрасно, а аз винаги бях гладен като улично псе...и така докато в един скапан ден, ненадейно, шибан стомашен вирус реши да помрачи любовта ни :( В тази грозна петъчна вечер си изкарах и 5-те парчета на пет пъти и не от там от където трябва :lol: :lol: ... От тогава нищо вече не е същото :cry:

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 07 Юни 2011 04:29

High_voltage написа:
Има доста бързи храни, които ме карат да се чувствам добре, и без помен от гадност. По тази причина аз изобщо не смятам, че е нужно да регулирам колко често ги приемам. :)

Колко са ти килцата, свиньо :?:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 07 Юни 2011 07:12

Цитат:
Аз съм много ЗА тези неща, но все още не съм станал достатъчно сериозен и по-специално нямам воля. Обичам да си се храня вредно и то редовно и всичките тея джънкове си ме кефят и ме правят щастлив

Tова е много вредно, че човек си изгражда такъв манталитет и че няма воля за промяна, когато тези неща и този начин на хранене се превърнат в рутина....и аз съм така :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Юни 2011 09:13

абе яжте квото ви е вкусно, ба ли му майката колко е полезно

иначе доскоро си мислех, че нямам претенции относно храната, но се оказа, че съм доста капризен.

не се кефя на разните плодове и зеленчуци, може би защото едва ли не на сила ме караха да ги ям като малък. помня как ме е гонила баба ми с някаква пиперка и ми крещи ТВА Е ЗДРАВЕ ТВА Е ЗДРАВЕ... наистина, на салата може да се прежаля да смачкам 2-3 парчета домат или краставица докато дойде истинската храна, ама определено не съм фен. някой път сутрин може да смачкам някое киви или банан, или краставица на таратор, ама определено не се кефя на растения.

млечни произведения също не обичам гадни са. от месата харесвам всички, най вече печени. рибите-морски и океански, без кости. яйцата стават. мразя ориз.

иначе и аз харесвам джънк фууда. трябва обаче да правите разлика м-у някоя буца в бъргър кинг, от която холестерола ти скача само като повдигнеш хлебчето да видиш какво има отдолу, и един хубав запечен SubwayClub например. фен съм и на разните там пици и мечи лапи, но от тях се качва повече, колкото мога да изгарям. затова ги избягвам.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 07 Юни 2011 10:15

Günther написа:
High_voltage написа:
Има доста бързи храни, които ме карат да се чувствам добре, и без помен от гадност. По тази причина аз изобщо не смятам, че е нужно да регулирам колко често ги приемам. :)

Колко са ти килцата, свиньо :?:

Е кво и аз ги ям често такива, а съм около 60 кила :oops:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 07 Юни 2011 10:30

Ти си секси. :oops:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Юни 2011 10:49

След като преди година изгледах този филм ( http://zamunda.net/details.php?id=206690&hit=1 ) промених хранителните си навици. Не съм съгласен с всичко във филма, но като цяло има доста истини. Започнах да обръщам повече внимание на това какво ям (без да стигам до крайности, като ми се яде нещо си го ям ). Започнах да закусвам рано (което е доста важно) и последното ми ядене гледам да идва към 20:00. Купих си и сокоизтисквачка и си джасам фрешове почти всеки ден. В резултат на тези неща се чувствам значително по-добре, от преди, когато например бачках в кфц и постоянно набивах пържено пиле :)

Профил ICQ Skype WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 07 Юни 2011 12:51

Ооо Зипо мерси, ще го изгледам това филмче! :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 07 Юни 2011 19:48

Хамз, тоя също е задължителен:

http://zamunda.net/details.php?id=23963

Повече няма да пипнеш МакДоналдс през живота си :o

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 07 Юни 2011 20:53

The Chameleon написа:
Ооо Зипо мерси, ще го изгледам това филмче! :)

Ъх, толкова е странно да те цитирам, в положителен смисъл при това, но +1 :D

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 08 Юни 2011 03:31

Гледал съм само

И не ме отказа от коза! :twisted: :twisted: :twisted:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 08 Юни 2011 09:52

Tiny написа:
Хамз, тоя също е задължителен:

http://zamunda.net/details.php?id=23963

Повече няма да пипнеш МакДоналдс през живота си :o

След като видях тоя постер снощи, сънувах че ям много картофи от макдоналдс :roll:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 08 Юни 2011 13:46

Картофи от Мимас > McD

Профил

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 08 Юни 2011 22:36

Мимас съм посещавал два пъти - верно е силна верига. Първия път само гледах и им дадоха фалафел на клечка, за да ме зарибят. Втория път си поръчвам суджу естествено и още едва подал касовата бележка на готвача, парчето бождествено тесто и люта кайма с майонеза се озова в ръката ми, сякаш тоя суджу не беше за мен, а за някой преди мен.
Жесток на вкус и калории.

АБЕ ЕМБАРГО НА ТИЯ!

Профил

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 08 Юни 2011 23:02

тайната е в майонезата. вкусна е. предпочитам да не знам дали и слагат от онова.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2011 23:38

Еми еякулират си в купите, ама то е минимална концентрация, брат, не стига да активира вкусовите (густаторни) рецетори. То през живота си човек колко люспи, паяци и мухи изяжда, ама не се усеща :D :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 08 Юни 2011 23:45

creator написа:
парчето бождествено тесто и люта кайма с майонеза

Това са лайна.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 09 Юни 2011 00:13

Лайна са, аз за това казвам забрана на цялата тази индустрия "бърза храна".

Яжте ВСЯКАКВИ плодове, нетлъсто месо със зеленчуци, без олио и други допълнителни мазнини, ядки.

Просто трябва да се елеминират гадните вафли, пасти и баници, макар и да са по-добри от секса. :roll:

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 09 Юни 2011 00:14

А ако трябва да бъда сериозен, мен неволята ме научи/учи ме, много сериозно какво да ям и какво не. Значи преди месец(или вече стана повече), излизам с един приятел нещо ми беше лошо, викам си нищо ще ми мине. Да ама не, след 200 метра ми става МЕГА лошо, повдига ми се и ми се вие свят, казвам му бате дай да се връщаме нещо ми стана. В нас адската нощ - в кенефа - каквото може от където може излезе. Преди това ядох каквото искам, по много - пържени картофи, яйца, меса, зими бате! Здрав си бях, с никви симптоми за това което ме чака. На доктора гледа с онова дет се гледа бебето - нищо ти няма здрав си прав си. Изписа някви лекарства. После баща ми искаше на кардиолог - здрав си прав си, нищо ти няма. Ама какво ми стана не знам. И до сега каквото ям, адските болки и гадене. Първо бях само на прясно мляко и козунак, за няколко дни тялото почна да отвърля и това, от прясното мляко почна да ми се гади редовно. Добре, и това няма да ям. Кисело мляко, бам след 2 дни пак в кенефа водичка. Почнах да ям само някви сокове, леки плодове, малки вафлички, чат пат малък сандвич. Пия хапчета, изпих 3 вида, като единя вид 2 шишета. Подобрение имаше малко. Сега от 2 дни пак ми е така. Изписаха ми някви нови хапчета, мисля си че ще помогнат, така усещам днес съм добре. Ядох супа и нищо ми няма. За около месец съм отслабнал 5 кила(и сигурно повече ще станат). Баща ми ми донесе една малка кутийка сладолед, задъхах се да го изям. А като бях здрав ядох по 2 литровите кутии без нищо, и повече исках. Като/ако мина през това, вече никви лайна няма да ям. Пържено никво, от улични закусвални нищо, абе боклуци никакви, и ще се ограничавам по колко ям. От 70-71 килограма, за под 1 месец станах 65. Като съм седял само на леглото, стола. Това ме плаши. Факта че трябва да си седя само в къщи защото до няколко минути/час/2 най много ще ми стане лошо/ще ми се доходи зверски в кенефа или ще ми отмалее, ме смачква. Има и някои повдигащи духа неща - научих всички програми и знам кога са интересните предавания, довърших Fable 3, почнах пак Diablo 2. цъкам на Dirt 3, като цяло научих графика кога ми става лошо защото е по часовник. Но от там идва лошо защото се застъпват часове когато по принцип играя мулти Bad Company 2 и ми е малко скучно тогава. В нещо като затвор съм но не мога да разбера къде е границата дали е по добре или по зле от истински затвор.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 09 Юни 2011 00:35

Хм. Тъкмо щях да те питам дали си загубил килограми, като прочетох първите редове. Отиди на гастроентеролог! Ако не си ходил. Ако няма подобрение - отиди пак, на друг. В ИСУЛ има добри гастроентеролози. Те разпознават заболяванията.
Именно пациенти, които са с подобни проблеми от месеци, недиагностицирани от други лекари специалисти, накрая отиват в ИСУЛ, където лекарите са и преподаватели и четат и знаят.
Когато бях 3 седмици там, гледахме подобни случаи. Може би е важно е да се види как е лигавицата на стомаха и червата. Дали има промени - релеф, цвят, блясък, ранички. Процедурите се правят с маркуч с камера и се наричат обобщено "горна" или "долна" скопИя.
Ехографът би видял главно бъбреци, черен дроб, жлъчка, слезка - които явно са добре, щом не са открили нищо. А кардиологична причина е още по-малко вероятно.
edit: Също така е важно и да са ти пуснали кръвни изследвания - ензими, кръвни клетки.
Пиша ти, щото често трябва да отидеш на няколко различни доктори, за да се разбере какъв и къде е процесът, дето трябва да се излекува. Надявам се, че са те проучили и се подобряваш, както казваш.
Успех френд, твоят опит е полезен както за теб, така и за всички нас!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com